noterlerde pos cihazı / Noterde Kredi Kartı Geçerli mi? - funduszeue.info

Noterlerde Pos Cihazı

noterlerde pos cihazı

Noterlerde kredi kartı geçiyor mu? Noter işlemlerinde kredi kartı ile ödeme…

Noterlerde yapılacak işlemler için kredi kartı ile ödeme yöntemi başlıyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yeni uygulamanın başlayacağı tarih hakkında bilgi verdi.

Adalet Bakanı Abulhamit Gül tarih verdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" dedi.

"Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemleri Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uygulamanın 3 Şubat'ta başlayacağını açıkladı.

Yeni uygulama ile artık noterlerdeki harç ve masraflar kredi kartı ile ödenebilecek. Böylece işlemler daha hızlı ve kolay bir şekilde halledilecek.

Noterliklerde kredi kartı kullanımı

Yılbaşından önce vatandaşların noterliklerde kredi kartı kullanılmasına yönelik talepleri olduğunu belirten Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, "Noterliklerde kredi kartıyla ödeme uygulamasına büyük ihtimalle önümüzdeki yılbaşı itibarıyla geçme imkanına kavuşacağız" demişti.

Cin, sahteciliğin önlenmesi için de çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları söylemişti: 

"Bu çalışmalardan biri, para transferinin güvenli şekilde elektronik ortamda sağlanması. Böylece, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) denetimindeki firmalar, satış bedelini bloke edecek. Bloke edilen paraya alıcı ve satıcı müdahale edemeyecek. Noterde işlem tamamlandıktan sonra para ilgilinin hesabına aktarılacak. Böylece, sahtecilik ve dolandırıcılıkların önüne geçilecek. Bu uygulamaya da büyük ihtimalle yılbaşı itibarıyla geçeceğiz."

Cin, noterliklerde parmak izi ile kimlik doğrulama sisteminin kullanılması için çalışmaların da sürdüğünü bildirmişti.

 

Kaynak: TRT Haber

Noterde Hangi İşlemler Kredi Kartı İle Yapılır?

Tüm Türkiye’de yer alan noterlerde ‘güvenli ödeme sistemi’ uygulaması geçerli olmaya başlandı. Bu sayede noter aracılığıyla yapılan işlemlerden aşağıda yer alanlar için banka ya da kredi kartı ile ödeme yapılabilir:

  • harç ödeme
  • damga
  • değerli kâğıt
  • tescil belge bedeli
  • masraflar

Noterde Yapılan İşlemler Nelerdir?

Noterlerde birçok işlem yapılabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • kullanılmış ve sıfır araç tescilleri
  • tercümeler
  • önemli evraklarda "aslı gibidir" onayı
  • diploma onayı
  • ihtarname

Bu işlemleri gerçekleştirirken belirli miktarda ödemeler yapılması gerekir. Noterlerde yapılan işlemlere noterde hangi işlemler yapılır sayfamızdan ulaşın.

E- Noter Uygulaması Nedir?

yılı içerisinde Adalet Bakanlığının hayata geçirdiği yargı reformu yeniliklerinden biri de e-noter uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde kişiler internet üzerinden noter işlemleri için randevu alabilirler. Hatta bazı işlemleri ise hiç notere gitmeden bu sistem üzerinden tamamlanabilinir. Daha detaylı bilgi almak için e-noter nedir sayfamızı ziyaret edin. 

Elektronik imza olarak bilinen e-imza hakkında detaylı bilgi almak için e-imza nedir sayfamızı ziyaret edin.

Noterde Güvenli Ödeme Sistemi Nedir?

İkinci el araba alım satım işlemlerinde kişilerin mağdur olmamaları amacıyla BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) denetimindeki firmalar, satış tutarını bloke eder ve bu durumda satıcı ya da alıcı bu tutara müdahale edemez. Tüm noter işlemleri tamamlandığında ilgilinin hesabına tutar aktarılır. Bu süreç sahtecilik ve dolandırıcılığa karşı alınan önlemlerdendir.

Araç satışında noter işlemleri hakkında detaylı bilgiyi araç satış noter işlemleri ve ücretleri sayfamızdan öğrenin.

Güvenli Ödeme Sisteminin Avantajı Nedir?

Noterde güvenli ödeme sisteminin avantajlarından biri de yüksek meblağlı satış işlemlerinde noterliklerde para teslim etme, para sayma, sahte para çıkması gibi süreçlerde yaşanacak olumsuzlukların önüne geçilmesidir. Ayrıca küsuratlı ödemelerde noterlik veznesinde çalışan personel için de kolaylık sağlar.

Noter işlemlerinde kredi kartının yanı sıra banka kartıyla da ödeme yapılabilir. Ancak bankalar tarafından alınan komisyon oranlarının yüksek olması ve ödemeleri geç almaları nedeniyle sorun yaşanabilir.

Kaynak:

Türkiye Noterler Birliği 

Anadolu AjansıAnadolu Ajansı

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, Türkiye Noterler Birliği ile noterlik dairelerinde POS cihazı kullanılmasına ilişkin anlaşma imzaladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Şekerbank, Türkiye Noterler Birliği ile POS anlaşması imzalayarak noterlik işlemlerinden kaynaklanan ödemelerin, Türkiye’de ilk defa kredi ve banka kartı ile yapılmasını sağlayan bankalar arasında yer aldı. Anlaşma ile Türkiye’de noterler ilk kez POS’lu ödeme sistemine geçerken, anlaşmada yer alan tek özel banka Şekerbank oldu.

Noterlerin iş süreçlerine hız ve kolaylık getirecek bu anlaşmayla Şekerbank, noterlere avantajlı POS fiyatları sunarken, vatandaşlar da ödemelerini rahatça yapabilecek.

- “Türkiye çapında noterlerin POS kurulumlarını gerçekleştireceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, şunları kaydetti:

'Noterlerde kredi ve banka kartı ile ödeme yapılması yönünde altyapı çalışmalarını tamamlayan Türkiye Noterler Birliği ile POS anlaşmasını ilk kez imzalayan bankalar arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şekerbank olarak, noterlerde kurulumlarını gerçekleştireceğimiz POS sistemleri sayesinde hem vatandaşlarımızın hem de vezne görevlilerinin işlemlerinin kolaylaşmasını sağlayacağız. Anlaşma çerçevesinde Türkiye çapındaki noterlerimizde hızlı biçimde POS kurulumlarını gerçekleştireceğiz. Şekerbank olarak bankacılık çözümlerimiz, teknolojik ve operasyonel yeteneklerimizle iş hayatını kolaylaştırmaya, işlemlere hız ve verimlilik kazandırmaya devam edeceğiz.”



Adalet Bakanlığının yeni uygulamalarından birisi olan, Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması yurt genelinde başladı. Sistemle birlikte özellikle ikinci el araç alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardın ilgili kişinin hesabına güvenli bir şekilde aktarılarak vatandaşların mağdur edilmesi engelleniyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve noter ücretlerinin kredi kartlarıyla ödenmesi uygulaması başladı. Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ile vatandaşlar birçok kazanım sağlıyor. Uygulamayla birlikte nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkıyor. Satış bedeli, noterde işlem gerçekleştirilmeden satıcını hesabına geçemeyeceğinden alım-satım daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Uygulama kapsamında yine taraflar alım satım işleminin her aşamasında alıcı ve satıcı SMS ve elektronik posta ile bilgilendiriliyor.

UYGULAMA OLUŞABİLECEK MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Yine uygulama kapsamında tarafların anlaşamaması ve satış işleminin iptal edilmesi durumunda, alıcı tarafından yatırılan para, kayıt esansında bildirilen banka hesabına iade edileceğinden dolandırıcılık gibi hileli davranışlardan zarar görme riski ortadan kalkıyor. Yeni uygulama ile birlikte bloke, çek ve benzeri masraflarla karşılaşılmadan satış işlemleri gerçekleştiriliyor.

NOTERLİK İŞLEMLERİNDE ÖDEMELER ARTIK BANKA YA DA KREDİ KARTI İLE YAPILABİLECEK

Yeni uygulamaya giren sistemin bir diğer olanağı ise noterlik işlemlerinde yapılacak ödemelerin kredi kartı, banka kartı ile yapılabiliyor olması. Uygulama kapsamında ödeme aracı seçenekleri çoğaltılarak vatandaşların nakit taşıması ve bundan kaynaklanan riskler ortadan kaldırılıyor. Uygulama kapsamında kayıtlı ödeme araçları sayesinde vergi, resim ve harçların tam olarak hesaplanmasıyla vergi kaybı önleniyor. İşlem sırasında ilgililer SMS ve elektronik posta ile bilgilendiriliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası