pmyo lise mezunu başvuru şartları 2019 / Lise mezunu polis alımı başvurusu başladı mı? PMYO 2021 Polis alımı tarih ve başvuru şartları

Pmyo Lise Mezunu Başvuru Şartları 2019

pmyo lise mezunu başvuru şartları 2019

POLİS ALIMI BAŞVURUSU İşin Olsa">

Polis Alımı için heyecanlı bekleyiş başladı.

Lise mezunu olan Polis adayları 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde YKS ye girerek polislik yolunda ilk adımı attılar. 2022 Yılı için lise mezunlarından 2500 polis alımı gerçekleştirilecek. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanancak başvuru kılavuzu ile lise mezunu Polis Memuru adayı alımı gerçekleştirilecek. Peki polis alımı Başvuruları ne zaman yapılacak? Başvuru için Taban TYT puan şartı nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

2500 Polis Alımı Bekleniyor!

Her yıl yapılan PMYO alımları için bu yılda 2022 yılı için 2500 Polis Memuru adayı alımı yapılması bekleniyor. Her yıl 2500 ile 3000 civarında yapılan polis alımları için 2022 yılında da en az 2500 kişilik kontenjan bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllara göre yapılan PMYO alımları için kontenjanlar nelerdi?

  • 2011 Yılı 8900 öğrenci alındı.
  • 2012 Yılı 7700 öğrenci alındı.
  • 2013 Yılı 7010 öğrenci alındı.
  • 2014 Yılı 3500 öğrenci alındı.
  • 2015 Yılı 2700 erkek öğrenci ve 300 bayan öğrenci olmak üzere toplamda 3 bin adet PMYO öğrencisi alındı.
  • 2016 Yılı 2 bin 250 erkek polis alımı ve 250 kadın polis alımı yapıldı.
  • 2017 Yılı 2250 Erkek ve 250 Kadın Polis öğrencisi alındı.
  • 2018 Yılı 2500 öğrenci alındı ve 2250 erkek, 250 Kadın alımı oldu.
  • 2019 Yılı Erkek adaylar arasından 2 bin 250 polis memuru alımı ve kadın adaylar arasından 250 polis memuru alımı yapıldı.
  • 2020 Yılı PMYO ALımları Yapılmadı.
  • 2021 Yılı 2500 Polis Alımı yapıldı.

Polis Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Polis Meslek Yüksekokulları için başvuruda bulunacak olan adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise mezunu olmak, 18 yaşını tamamlayıp 26 yaşından gün almamış olmak, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 162cm boyundan kısa boylu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir Hukuki engeli olmamak, Alkol veya uyuşturucu madde kullanımından tedavi görmemiş olmak, Sağlık açısından EGM sağlık yönetmeliği niteliklerini sağlıyor olmak" gereklidir.

Taban TYT Puanı Kaç Olacak?

Polis Akademisi Başkanlığı PMYO için adaylardan Taban puan şartı arayacak. ÖSYM tarafından 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılmış olan Yükseköğretim Kurumları Sınavından TYT den puan almış olmak gereklidir. Adayların başvuru yapabilmeleri için Akademinin taban puanı sağlıyor olmaları gerekmektedir. Peki Taban TYT puanı kaç olacak?

ÖSYM aracılığı ile yapılan Polis Meslek Yüksekokulları için taban TYT puanı 250 olarak bekleniyor. ÖSYM tarafından yayımlanan geçmiş dönemlerdeki TYT Taban puanı detayları şöyledir;

  • 2015 Yılı 270 Taban Puan ile,
  • 2016 Yılı 270 Taban Puan ile,
  • 2017 Yılı 260 taban Puan ile,
  • 2018 Yılı 260 taban Puan ile,
  • 2019 Yılı 250 Taban Puan İle,
  • 2021 Yılı 250 Taban Puan İle,

PMYO Yönetmeliği Değişti!

Geçtiğimiz aylarda Resmi gazetede yayımlanan karar ile PMYO yönetmeliği değişti. Bu kapsamda yayımlanan yönetmeliğe ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

PMYO Ne Zaman Yayımlanır!

ÖSYM tarafından yapılan YKS sonuçları önümüzderki günlerde açklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra Polis Akademisinden haber bekleniyor. Yayımlanancak PMYO ilanına bazı nitelikleri sağlayan adaylar başvuru yapabilecek. Bu kapsamda İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek PMYO ilanından anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022, 22:13

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

PMYO lise mezunu polis alımı başvuru şartları neler? Başvuru işlemi nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)

e) Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)
(Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)
(Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin tamamını incelemek için tıklayınız)

f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

ğ) Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

Haberin Devamı

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak. 

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

POLİSLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular E-Devlet üzerinden yapılacak. Adaylar başvurularını 05-19 Ağustos tarihlerinde tamamlayacak.

PMYO BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası