kayapınar belediyesi emlak vergisi ödeme / Kayapınar Emlak Vergisi Ödeme | Kayapınar Belediyesi Emlak Vergisi Öde

Kayapınar Belediyesi Emlak Vergisi Ödeme

kayapınar belediyesi emlak vergisi ödeme

KAYAPINAR EMLAK VERGİSİ ÖDEME

Kayapınar belediyesi emlak vergisi ödeme işleminden önce emlak, emlak beyanı ve vergisi kavramlarını tanımlayalım.

Emlak:

Daire, tarla, arsa, dükkan, bina, otel vb. tüm malların ortak ismine emlak denir. Emlak teriminin eş anlamları, gayrimenkul ve taşınmazdır.

Emlak Beyanı:

Gayrimenkullerin vergilendirilebilmesi için kişilerin sahip oldukları taşınmaz ile ilgili Belediyenin Emlak birimine başvuru yaparak belediye tarafından oluşturulan belgeye Emlak Beyanı denir.

Emlak Vergisi:

Kendi adınıza kayıtlı olan tüm konut, dükkan, arsa, tarla gibi taşınmazlara sahip olan herkesin kanunen ödemekle yükümlüğü olduğu vergiye denir. 

Emlak vergisinden muaf tutulanlar;

Bir gayrimenkulün tapusuna sahip olan mükellef sayılır. Ancak birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak vb. şartlara bağlı olarak ev hanımları, işsizler, emekliler ve engelliler emlak vergisinden muaftırlar.

Kayapınar Belediyesi Emlak Vergisi Ödeme işlemi için tıklayınız.

Tüm Türkiye’de emlak vergisi ödeme işleminizi yapmak için seafoodplus.info sayfasına tıklayınız.

Kayapınar Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

E devlet üzerinden emlak vergi borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için; seafoodplus.infositesini ziyaret edebilirsiniz.

üsküdar emlak vergisi ödeme

KayapınarEmlak Vergisi Ödeme Hesaplama

Kayapınar belediyesi emlak vergisi hesaplama; emlak vergisi taşınmazın yer aldığı cadde veya sokaktaki rayiç değer üzerinden hesaplanmaktadır. Buna bağlı olarak her yıl ilgili belediye meclisi rayiç değeri artırdığı için emlak vergisi de belirli oranda artmaktadır. Ayrıca vergi miktarı konut arsa ya da iş yeri (dükkan) olmak üzere taşınmazın yapı türüne göre de değişiklik göstermektedir.

Tüm Türkiye’de rayiç bedel sorgulamanızı yapmak için seafoodplus.info sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?

Kayapınar Belediyesi emlak vergisi ödeme genelde iki taksit olup; ilk taksit Mayıs tarihleri arasında, ikinci taksit ise Kasım tarihleri arasında iki eşit taksit olacak şekilde ödenir. İsteyenler ilk taksit zamanı olan Mayıs ayında her iki taksiti de ödeyebilir.

Emlak vergilerinin zamanında ödenmemesi durumlarda, gecikme günlük olarak hesaplanarak gecikme zammı uygulanmaktadır. İlgili cezalara maruz kalmamak için verginizi zamanında ödemeniz gerekmektedir.

Emlak Vergisi Oranları

Emlak vergisi oranları taşınmazın yer aldığı konuma, türüne ve bağlı bulunduğu belediyeye göre farklılık göstermektedir.

Normal Belediyelerde Vergi Oranları:

Meskenlerde Binde 1

Arazilerde Binde 1

Binalarda Binde 2

Arsalarda Binde 3

Büyük Şehir Belediyelerinde Vergi Oranları:

Meskenlerde Binde 2

Arazilerde Binde 2

Binalarda Binde 4

Arsalarda Binde 6’dır.

Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel Sorgulama

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Rayiç bedel sorgulama, rayiç değer hesaplama, emsal artış belirleme, arsa metrekare birim değeri sorgulama hizmetleri e-belediye sistemi üzerinden veya seafoodplus.info E-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Kayapınar İlçesinde Rayiç Bedel Nedir? Ne İşe Yarar?

Kayapınar ilçesinde bulunan arsa, tarla, bina, konut, daire gibi bütün gayrimenkullerinizin mahalle, sokak bilgilerini girerek rayiç değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

Rayiç bedel, Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki arsanın, tarlanın veya konutun güncel alt piyasa değerini ifade eder. Kayapınar Belediyesi tarafından belirlenir ve güncel piyasa şartlarına göre değeri aylık veya yıllık olarak güncellenmektedir. Alım-Satım işlemlerinde rayiç değer üstünde işlem yapılabilirken rayiç bedel altında alım-satım işlemi yapılamaz. Kayapınar ilçesindeki konutun güncel sigorta değeri, emlak vergisi, en düşük tapu harcı ve masrafları, kira ücreti belirleme de rayiç bedel üzerinden hesaplanır.

Kayapınar Rayiç Bedel Nasıl Hesaplanır?

Rayiç bedel hesaplama robotuna gerek kalmadan Kayapınar ilçesinde bulunan bir arsanın ya da evin rayiç değerini hesaplarken bulunduğu çevredeki 3 adet arsa veya konutun metrekareleri ve fiyatları toplanır. Topladığınız 3 konut fiyatını toplam metrekareye bölerek gayrimenkulünüzün olduğu bölgedeki 1 metrekareye düşen (metrekare değeri) rayiç değeri hesaplamış olursunuz. Sonrasında kendi evinizin veya arsanızın metrekaresi ile çarparak güncel rayiç değerini hesaplamış olursunuz.

DİKKAT! Hesapladığınız rayiç bedel ile Kayapınar Belediyesinin gösterdiği rayiç değer aynı olmayabilir. Çünkü konutun veya arsanın konumu, arz-talep dengesi, bina yaşı, semti, mahallesi, ulaşım olanakları, merkezi durumu, yaşam alanları (alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve hastane, okul) gibi pek çok etken hesaba dahil edilir.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel Sorgulama

Kayapınar ilçesinde bulunan arsa, konut ve iş yeri için Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel sorgulaması 2 şekilde yapılabilmektedir. İster E-Devlet Rayiç Bedel sistemi üzerinden isterseniz Diyarbakır Kayapınar Belediyesinin online işlemler menüsü ile rayiç değer bilgilerine ulaşabilirsiniz.

1- Kayapınar Belediyesi E-Belediye Hizmetleri Ekranı

Resmi rayiç bedel ve emlak vergisi, bina maliyet oranları Kayapınar Belediyesi tarafından güncel olarak belirlenir. Kayapınar Belediyesinin Online İşlemler sayfasından konut, arsa, iş yeri gibi mülklerinizin hem rayiç değer görüntüleme hem de emlak vergisi beyanname işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Kayapınar Belediyesi Rayiç bedel sorgulaması yapmak için tıklayın.

2- E-Devlet (seafoodplus.info) Kayapınar Belediyesi Hizmetleri Ekranı

Kayapınar Belediyesinin E-Devlet entegrasyonu ile seafoodplus.info üzerinden şifre gerekmeden Kayapınar Arsa Metrekare Birim Değeri Sorgulama işlemini ya da Kayapınar Emlak Vergisi Bildirim Sureti / Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel Sorgulama ( T.C. No ve Şifre ile giriş gerekir) işlemlerini online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

seafoodplus.info tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz.
Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel Sorgulama

E-devlet üzerinden Kayapınar Belediyesi seçimi yaptıktan sonra konutunuzun yıllara göre rayiç bedelinin değişimini ve güncel rayiç değerini görüntüleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken mahalle, cadde, sokak ve öğrenmek istediğin rayiç bedelin yılını seçmek.

Kayapınar Belediyesinden aldığınız güncel rayiç bilgisi, rayiç bedel belgesi anlamına gelmektedir. E-Devlet üzerinden barkotlu belge oluşturabilirsiniz. Emlak Beyan Değerini Gösterir Belge Kayapınar Belediyesinden veya varsa internet üzerinden E-Devlet sistemi ile alınır.  

NOT : Kayapınar Belediyesinin E-Devlet veya E-Belediye hizmeti çalışmıyor veya bulunmuyorsa Kayapınar Belediyesine şahsen giderek veya telefon ederek de rayiç bedeli öğrenebilirsiniz. Ancak bu işlem için tapu sahibi adı, soyadı, ada no ve parsel numarasını bilmeniz gerekir.

Rayiç Bedel Ve Konut Kirası Hesaplama

Kiraların normal şartlarda kira sözleşmesinde bulunduğu üzere ÜFE değerlerine uygun şekilde artış göstermesi gerekiyor. Sözleşmenizde 5 yıl dolmadan ÜFE değerinin üzerinde bir artış söz konusu olduğunda ise konu kira tespit davasına konu edilebilir. Ayrıca ev sahipleri 5 yıllık süre sonunda kira bedelini rayiç değer oranında arttırmak için kira tespit davası açabilir.

Kayapınar Kira Rayiç Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Rayiç bedelle kira hesaplama işlemi şu şekilde yapılır : Bir evin, dairenin kirası belirlenirken o evin maksimum 20 yıllık ( ay) kira toplamı güncel rayiç bedele karşılık gelmesi gerektiği belirtilse de bu süre 17 yıl gibi de hesaplanabilmektedir. Anlaşmazlık durumunda kesin hükmü ancak kira tespit davası yoluyla hakim tarafından verilebilir. Kira tespit davasında bilirkişinin güncel rayiç bedel ve ekonomik koşullar göz önüne alınarak sonuçlanır. Hem ev sahibinin hem de kiracının menfaati göz önünde bulundurulur.

Diyarbakır Kayapınar Rayiç Değerleri

Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel güncel sorgulama ve öğrenme işlemlerini yukarıdaki şekilde sorgulayabilir aklınıza takılan veya anlaşılmayan konularda mutlaka bir emlak uzmanına danışmanız gerekir. Emlak ekspertiz hizmetleri ile Kayapınar Belediyesi Rayiç Bedel belirleme, evin veya arsanın gerçek, güncel değerini belirleme konuşlarında destek alabilirsiniz.

Diyarbakır iline ait başka bir ilçenin emlak rayiç bedelini, imar durumunu veya emlak vergisini sorgulamak isterseniz Diyarbakır Online İşlemler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir