ykbnk temettü 2023 / YAPI-VE-KREDI-BANK, YKBNK Sermaye Temettü | Mynet Finans

Ykbnk Temettü 2023

ykbnk temettü 2023

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK) Sermaye Artırımları ve Temettüler

YKBNK Sermaye Artırımları

TarihBölünme sonrası sermaye (TL)Bedelli oran (%)Bedelli nom. tutar (TL)Diğer (%)Bedelsiz IK oran (%)Bedelsiz Temettü Oran (%)
,00
,00
,00
,00
,00

YKBNK Temettüler

TarihTemettü Verim (%)Hisse Başı Brüt TLHisse Başı Net TLToplam Temettü (TL)Dağıtma Oranı (%)
15
10
10
19
12
16

VAKBN Sermaye Artırımları ve TemettülerICBCT Sermaye Artırımları ve TemettülerISCTR Sermaye Artırımları ve TemettülerGARAN Sermaye Artırımları ve TemettülerALBRK Sermaye Artırımları ve TemettülerISATR Sermaye Artırımları ve Temettüler

BIST piyasalarında oluşan tüm verilere ait telif hakları tamamen BIST'e ait olup, bu veriler tekrar yayınlanamaz. Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası verileri BIST kaynaklı en az 15 dakika gecikmeli verilerdir.

SPK'nın 22 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı:

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

Finansal veriler Foreks A.Ş. tarafından sağlanmaktadır.

Mynet, yayınlanan verilerin doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklardan, verinin eksik ve yanlış yayınlanmasından meydana gelebilecek herhangi bir zarardan Mynet sorumlu değildir.

Temettü teklifi veren bankalar ! Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası temettü ne zaman? Temettü hisse ne kadar olacak?

Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası temettü tarihleri yılında açıklandı. Temettü teklifi veren bankalar KAP’a duyuru yapmaya devam ediyor. Bankaların hisse başına temettü teklifi ne kadar sorusu cevap buluyor. Şirketlere ortak olan veya kar payı alan kişiler temettü ödemelerinde pay alabilecek. Kar payı ödemesi olarak da bilinen ücretlerle ilgili bilgilendirme geldi. Peki, temettü teklifi veren bankalar hangileri? temettü tarihleri nasıl?

TEMETTÜ TEKLİFİ VEREN BANKALAR

YAPI KREDİ

Yapı Kreditarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada hisse başına 0,93 TL brüt temettü teklifinin Genel Kurul’a sunulacağı belirtildi.

Böylelikle bankanın teklifi net olarak hisse başına 0,84 TL’ye karşılık geliyor. Verilen teklifle brüt temettü verimliliği yüzde 8 olarak gerçekleşti.

Yapı Kredi’den yapılan duyuruda yılı faaliyetlerinden sağlanan 52,7 milyar TL tutarındaki net kârdan ortaklara 31 Aralık tarihi itibariyle bankanın ödenmiş sermayesi olan 8,44 milyar TL’nin yüzde 5’ine tekabül eden milyon liralık birinci nakit brüt kâr payı ve 7,48 milyar lira ikinci nakit brüt kâr payı olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin yüzde 93’üne karşılık gelen 7,91 milyar TL nakit brüt kâr payı dağıtılmasına karar verildiği duyuruldu.

AKBANK

Akbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada hisse başına 1,73 TL'lik brüt temettü teklifinin Genel Kurul'a sunulacağını açıkladı. Teklif nette hisse başına 1,56 TL'ye karşılık geliyor.

Cuma günkü 15,96 TL'lik kapanış fiyatı dikkate alındığında temettü verimi yaklaşık yüzde 11 olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamada yılı faaliyetlerinden sağlanan 60,02 milyar liralık net kârdan; ortaklara 31 Aralık tarihi itibariyle bankanın ödenmiş sermayesi olan 5,2 milyar liranın yüzde 5'ine tekabül eden milyon liralık birinci nakit brüt kâr payı ve 8,74 milyar lira ikinci nakit brüt kâr payı olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin yüzde 'ü olan 8,99 milyar lira nakit brüt kâr payı dağıtılmasına karar verildiği belirtildi.

İŞ BANKASI

İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada C tipi hisseler için hisse başına 0,92 TL brüt temettü teklifinin Genel Kurul’a sunulacağı kaydedildi.

Verilen teklif net olarak ise hisse başına 0,83 TL’ye karşılık geliyor.

Bankanın KAP açıklamasında yılı faaliyetlerinden elde edilen 64,63 milyar TL’lik net kârdan ortaklara 31 Aralık tarihi itibariyle bankanın ödenmiş sermayesi olan 10 milyar liranın yüzde 6’sına karşılık gelen ,99 milyon liralık birinci nakit brüt kâr payı ve 8,63 milyar lira ikinci nakit brüt kâr payı olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin yüzde 92’sine karşılık gelen 9,23 milyar lira nakit brüt kâr payı dağıtılmasına karar verildiği belirtildi.

BANKA TEMETTÜ TARİHLERİ

Açıklanan takvime göre, AKBNK koduyla işlem gören Akbank temettü ödemesi 30 Mart ’te olacak.

ISCTR koduyla işlem gören Türkiye İş Bankası AS Class C Hisse Senedi alanların temettü işlemleri 3 Nisan ’te başlayacak.

YKBNK koduyla işlem gören Yapı Kredi’nin temettü tarihine ilişkin henüz detaylı bir bilgi yok.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir