otrivine iliadin / otrivine - sayfa 39 - ekşi sözlük

Otrivine Iliadin

otrivine iliadin

otrivine

  • bir dönem her sabah ve her akşam sıkmadan yatamıyordum kesinlikle.
    sonra nolduysa bıraktım, senedir bir defa bile sıkmadım burnuma. sıkmadıkça ihtiyacım daha da azaldı, artık grip olduğumda bile otrivine'e ihtiyaç duymuyorum.

    herkese tavsiyem şudur: asla başlamayın. burnunuz tıkanıyorsa gidip alerji testi yaptırın, gidin kemik eğriliğiniz var mı baktırın. ama asla bunu kullanmayın. kullandıkça burnunuz eskisinden beter hale geliyor.

    uyuşturucu bağımlılığı gibi.

  • 5 günden fazla kullanılmaz. laf dinleyin az. dağılabilirsiniz.

  • ilaç ile zehir arasındaki fark; dozudur. unutmamak gerek.

    eski bir otrivine, iliadin bağımlısı olarak gelin yol yakınken vazgeçin bu illetten. ben vazgeçtim, siz de vazgeçin.

    diş hekimiyim, zararlarını bilmeme rağmen bu illetin envayı çeşidini kullandım. otrivine beni kesmediği için iliadin kullandım, hani şu burna giren kısmı mavi, şişesi cam olan ilaç, hah onu ben 4 ay boyunca kullandım.

    bu ocak ayıydı, burnum tıkanmaya başlamıştı, normalde çok tıkanmaz burnum ama tıkandı, dolapta otrivine buldum, kullandım, normalde 4 gün kullanacaktım ama bırakamadım. 2 hafta otrivine mentollü kullandım sonra kbb uzmanına muayene oldum, septum deviasyonu ve nazal konka hipertrofisi olduğunu söyledi, uzun süreli otrivine kullandığımı da söyledim, bırakmalısın dedi. bırakmadım, ameliyat için gün aldım, ameliyat gününe kadar kullandım, katta ameliyattan hemen önce sabah da kullandım ama artık beni otrivine kesmiyordu, iliadin kullanmaya başlamıştım. ameliyat oldum, devisyonum gitmişti ama ilaca bağımlı olduğum için burnum sürekli onu istiyordu, ameliyattan sonra 1 hafta kadar kullanamamıştım, zaten burnum tıkalıydı, tampon vardı, o yüzden hissetmedim ama tamponlar çıktıktan sonra tekrar kullandım, 3 ay kullanmaya devam ettim, doktor arkadaşlarıma durumu söyledim, rinitis medikamentoza olduğumu söylediler. ameliyat olduğum doktora gittim durumu anlattım, psödoefedrin ve steroid damla yazdı, bırakma aşamasında bunlar seni rahatlatır dedi. 1 aydır kullanmıyorum. şu anda çok rahatım, ameliyatın etkisini yeni yeni hissediyorum.

    eğer kullanmaya devam etseydim, septum perforasyonum olacaktı, koku kaydım olacaktı, burnum kanamaya başlayacaktı, postnazal akıntım olacaktı ve daha bir sürü yan etkisi. dekonjestan grubu ilaçların uzun süreli kullanımına bağlı bağımlılığa rinitis medikamentoza deniyor. ayrıca bu ilaçların yan etkileri burunla sınırlı değil, burun mukozasının kanlanması oldukça iyidir, özellikle beyni olmak üzere bir çok organı direk etkiler, idrar yapmada zorluk, kalbin hızlı atması, iyi uyuyamama gibi sorunlar görülebilir.

  • burun spreyi olarak eczanelerden bulabileceğiniz, oksijen kafası yapan bir çeşit uyuşturucu.

    azcık oksijen için adamı ne hallere düşürür, belli değil.

  • geri ödemeden kaldırılarak halkımıza bunun yerine burnunuza tuzlu su çekin mesajı verilen ilaç.

  • 2 gun aşırı kullanıldığında burunda kemık erımesı yapması :/

  • son zamanlarda defa aynı eczaneden aldıktan sonra satan eczacı bunda kortizon var gereksiz fazla kullanıyosun bu sefer vermiyorum dedi bana, zararları nedir uzun vadede? günde 2 kere sıkıyorum haftada olmak üzere, özellikle alkol aldığımın sabahı burunlarım çok tıkalı oluyor. mucize gibi birşey
    edit: eczacı tanıdık olduğu için öyle bir tepki verdi :)

  • her grip olduğumda kullandığım, evimden asla eksik etmediğim spey.

    tanım: burun tıkanıklığı için kullanılan eczaneden reçetesiz olarak temin edebileceğiniz gayet etkili bulduğum sprey.

  • adam adam

  • iradesizler tarafından "aman 4 günden fazla kullanma" diye söylenen ilaç.

    şuradaki yorumları okuyunca gerçekten sosyolojik çıkarım yapacak seviyeye geldim.

    arkadaşım, burnun tıkalıysa burun damlası kullanırsın. eğer sapık gibi burnun tıkalı değilken de kullanma ihtiyacı hissediyorsan bu senin suçun.

    en az 10 senedir her hasta olduğumda kullanıyorum. zaten normal olarak standart bir soğuk algınlığı günde geçtiğinden, günden fazla kullanmadım. ama hiçbir zaman da ecza dolabından eksik etmedim, çünkü aşırı işlevsel bir ilaç.

    siz siz olun, biraz iradeli ve akıllı olun. sadece ilaç kullanmak için değil, yaşamak falan için de gerekli yani bu yetiler.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

iliadin vs otrivine

  • septum deviasyonu ve konka hipertrofisi nedeniyle tıkanan burnumu açmak için her ikisini de yıllarca kullanmış biri olarak, iliadinin burnu açma süresinin daha kısa, etki süresinin ise daha uzun olduğunu söyleyebilirim. ayrıca, iliadin kullanımı sonrası burun ve geniz daha temiz kalırken, otrivine kullanımından sonra burun garip sıvılar salgılamakta ve bunlar genizde kuruyarak yutkunmayı zorlaştırmaktadır. tabi ilaçların her bünyede aynı etkiyi göstermeyeceğini unutmamak gerekir.

  • iliadin' de bulunan 5 mg oksimetazolin hidroklorid ile otrivine' in içerdiği 1 mg ksilometazolin hidroklorür arasındaki fark kadar fark vardır.

    eczacı değilseniz, iyi bir kimya özellikle organik kimya bilmiyorsanız, hele hele tıp eğitimi almış birisi değilseniz gelip buraya saçma sapan yorumlarda bulunmayın. mal mısınız olm. şu iyi bu iyi derken bir gün birinin ölümüne en iyi ihtimalle zarar görmesine neden olacaksınız.

    not : sözlük' te açılmasından en çok rahatsızlık duyduğum başlıklar ilaçlar ile ilgili olanlardır. adamlar tutmuş bir de vs yapmışlar!

  • otrivine nin sağ çaprazdan koşup, sol direkten atacağı gollerle galip geleceği müsabakadır.

    arkadaşlar işin şakası; ilaç sektörü, giyim veya gıda sektörü gibi değildir. ücretle doğru orantılı ya da miktarla doğru orantılı olarak artan bir kalite kavramı yoktur. 2 tl lik antibiyotik, 90 tl lik antibiyotikten daha gerekli olabilir.(örnek bir enfeksiyonda öncelik olarak 3. kuşak pahalı bir antibiyotik yerine daha uygun fiyatta 1. kuşak bir antibiyotik tercih edilmesi gerektiği gibi).

    aynı zamanda ilaçları mg'ına göre sınıflandırmakta oldukça yanlıştır. "aman tanrım, doktor bana mg'lık antibiyotik yazmış, zokayı yuttuk!" anlayışından kurtulmalıyız. etken maddeler değiştiği sürece, mg kavramının bir anlamı yoktur. mg lık antibiyotik yerine, mg lık başka etken maddeli bir antibiyotik bizim için daha gerekli ve faydalı olabilir. ya da 25 mg'lık bir ağrı kesici(arveles gibi), mg'lık bir ağrı kesiciden(parol gibi) daha iyi etki gösterebilir. bu da kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur.

    o yüzden bu müsabakada, ilaçların içerdiği mg'a göre karşılaştırma yapmak yanlıştır. ayrıyeten bu iki ilaç ve benzeri muadillerinin yarattığı rebound konjesyon ciddi bir bağımlılığa ve kalıcı burun tıkanıklığına sebebiyet vermektedir. o yüzden mümkün olduğunca dikkatli olmalı, kullanma talimatlarına düzgün bir şekilde uyulmalıdır.

  • spoiler

    doktor ve eczaciniza danismadan ilac kullanmayiniz
    spoiler

    ıliadinin kazamacagi versustur. zira iliadin burnu actigi gibi sinus ve geniz dolulugunu da bosaltarak daha gercekci ve uzun sureli bir rahatlama sagliyor.

    otrivine ise sadece kaba tarifle burnun icini genisleterek havanin kolay gecmesini sagliyor ve suni bir rahatlik veriyor.

    8 yildir bu ilaclara bagimliyim. otrivine ile iskence cekiyormusum. kullanimim saat basina dusmustu neredeyse. ıliadin ile yarim gunu rahat cikariyorum. yakinda ameliyat ile bu ilaclardan kurtulacagim.

    nasil pis bir bagimlilik fark ettiniz degil mi? doktorunuz kesin kullanmalisin demedikce kullanmayin. kullanacaksaniz da talimatlara uyarak kullanip derhal birakin.

  • bunlara düşmeden bir allergodil denenmeli diye düşünüyorum.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Alerjik rinit tedavisi çok  yönlü olarak yürütülmesi gereken  bir tedavidir. Aşağıda  alerjik rinit  tedavisi  için  uygulanan  tüm  önerileri  bulacaksınız. Genellikle  bunların  birkaçının  bir  arada  uygulanması daha etkili sonuçlar verecektir.

Korunma tedavisi

Alerjik rinit tedavisi için uygulanan korunma ile astımda korunma benzerdir. neye alerjisi varsa ona göre korunma uygulanmalıdır. Ev tozu mite alerjisi varsa mite&#;lara karşı korunma önlemleri almak gerekir. Polenlere alerji varsa polenlerden korunmak gerekir.

 İlaç tedavileri

  • Hastanın şikayetlerine göre ve ciddiyete göre düzenleme yapılmaktadır.
  • Otrivine ve iliadin gibi ilaçlar en fazla 7 gün kullanılır. Bu süreden sonra etkisi kaybolur ve kullanmaya devam edilirse burun tıkanması daha fazla olm aya başlar.
  • Antihitaminiklerin hapşırma, burun kaşınması ve nezleye daha çok faydası olup burun tıkanmasına faydası fazla olmaz. 1 saat içinde etki başlar.
  • Uyku yapamayan 2. jenerasyon antihistaminiklerin belirgin bir yan etkisi yoktur.
  • Nazal steroidler  ilaçlar doktor gözetiminde verilmelidir. Bu ilaçlar uzun süre kullanıldığında yan etkileri görülebilir.
  • Nazal steroidler baş ağrısı, bulantı ve kusma, tat ve koku duyusu kaybı, baş dönmesi, anaflaksi, ürtiker, anjioödem ve bronkospasm gibi nadiren yan etkiler görülebilir. Ayrıca burunda yanma ve sızlama (%), hapşırma, sinüs konjesyonu, göz sulanması, boğaz irritasyonu, ağızda kötü tat, kanlı akıntı (%5), nasal septum perferasyonu görülebilmektedir. Bu nedenle doktor kontrolünde tedavi yapılmalıdır.
  • Montelukast ilaçlar 6 yaş altındaki bazı hastalarda uygulanabilmekle birlikte antihistaminiklere büyük üstünlüğü olmadığı için tavsiye edilmiyor.
  • İntranazal antikolinerjikler aşırı burun akıntısı olanlarda kullanılabilir.

Aşı tedavisi (İmmunoterapi)

Çocuklarda etkilidir. Ciddi alerjisi olan ve bu alerji yapan alerjenlerle karşılaşınca şikayeti olanlarda aşı tedavisi önerilir. Polenlere ve ev tozu akarlarına karşı yapılan aşı etkilidir.
Ağızdan damla şeklinde veya deri altına enjeksiyonla yapılır. Enjeksiyonla yapılan daha etkilidir. 5 yıl süreyle uygulanır. Kısa süreli ve uzun süreli uygulanan aşılar vardır. Hastalığı tamamen iyileştirdiği ve daha sonra astım gelişmesini engellediği için öneriyoruz.
Alerjen verildiği için sadece alerji uzmanlarınca uygulanmalıdır. Alerjen verildiği için 30 dakika içinde ciddi alerjik şoka neden olabilir. Bu nedenle aşı yapıldıktan sonra 30 dakika gözlemde tutulur. Bunun dışında aşı yapılan bölgede şişlik olabilir. Şişlik olursa buz konulmalıdır.
Etkisi 1 yılda ortaya çıkar. 1 yıl içinde faydası olmamışsa iptal edilir.

Alerjik rinit tedavisi için cerrahi yöntemler

Fonksiyonları etkileyen septumun anotomik değişiklikleri, kronik sinüzit, tedaviye dirençli iki taraflı nasal poliposis ve ilaçlara dirençli inferior türbinat hipertrofisi gibi durumlarda ameliyat gerekebilir.

Alternatif ve tamamlayıcı tedaviler

Tamamlayıcı ve alternatif tedavi etkinliği şimdiye kadarki delillerle tam olarak desteklenmediği için rutin kullanıma girmemiştir. Kontrollü yeni çalışmalara ihtiyaç vardır. Yan etkileri olabilir. Diğer ilaçlarla etkileşebilir

Tamamlayıcı tedaviler

  • Bariyer tedavisi için buruna alerjenin girmesi engellenir. Bunun için nazal filtre, polen bloke eden kremler, selüloz toz, yüz maskesi ve gözlük, serum fizyolojikle burun ve sinüs yıkanması yapılabilir.
  • Probiyotikler: Allerjik hastalık semptomlarına etkisi olabilir. Yeni çalışmalara ihtiyaç vardır.

Alternatif tedaviler

  • Akapunktur: Akapunktur etkinliğini için yeterli delil olmamasından dolayı ve olası komplikasyonalarından dolayı önerilmiyor.
  • Homeopati: Benzer benzeri tedavi eder homeopatinin temel yasasıdır. Kaliteli çalışmalarda; faydalı bulan ve faydasız bulan çalışmalar var. Yeni çalışmalara ihtiyaç vardır.
  • Şifalı bitkiler: Ciddi yan etkiler ve ilaç etkileşimleri olabileceği için ve rinit semptomlarına etkisi yetersiz olduğu için önerilmiyor.
  • Rinofototerapi: Burun içine bir cihaz yardımıyla ışık verilerek yapılmaktadır. Faydalı bulan çalışmalarla birlikte rutin kullanıma girmemiştir.

Eğitim

Hastalara hastalığın yıl boyu veya tekrarlayıcı özellikleri, alerjen tetiklenmesinden kaçınması gerektiği, solunum yolları irritanları ve sigara içilmemesi gerektiği öğretilmelidir. Burun spreyin doğru bir şekilde kullanması öğretilmelidir.

Diğer  alerjik  hastalıklar  hakkında  daha  detaylı  bilgi  almak  için  Alerji  kategorimizde  yer  alan  içerikleri  ziyaret  edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası