kahverengi saç nasıl elde edilir / Kahve İle Saç Nasıl Boyanır? - Mahmure

Kahverengi Saç Nasıl Elde Edilir

kahverengi saç nasıl elde edilir

Kızıl-kahve saç rengi nasıl elde edilir? Modern renklendirme, benzersizlik ve mutlak bireysellik için bir modadır. açık kahverengi saç rengi photo

Değiştirilmesi en zor şey açık kahverengi renk esmerler. Üç ila beş ton hafifletmeleri gerekecek, ancak bu bir seferde işe yaramayacak. Ve saç sadece karanlık değil, kalın ve kıvırcıksa, istenen gölgeyi elde etmek çok zor olacaktır. Önce ağartma prosedürünü gerçekleştirmeniz ve ardından bukleleri bir veya iki kez boyamanız gerekecektir.

Açık kahverengi birçok tonda gelir ve neredeyse asla modası geçmez. Bu renk şeması, yüzün cildini görsel olarak daha hassas ve taze hale getirir ve gözleri parlak hale getirir.

Ağartma işlemi, boyama ile aynı şekilde yapılır. Kompozisyon, parietal ve oksipital bölgelerden başlayarak köklerden uçlara kadar buklelere uygulanır. saç üzerinde kalır kesin zaman ve sonra yıkanır. Beyazlatma işleminden sonra boyamanın yapılabilmesi için on ila on iki gün geçmesi gerekir.

Bir seferde bukleleri en fazla üç ton hafifletebilirsiniz. Yani, ilk kez açık kahverengi değil, kestane rengi veya koyu sarı olabilir. Ancak bu gölgeyi istenen renge yeniden renklendirmek oldukça kolaydır.

Açık kahverengiyi boyarken, boyanın büyük oranda oksitleyici bir madde içerdiğini hatırlamakta fayda var. Saçları kuru yapar. Bu nedenle, boyamadan sonra besleyici balsamlar ve maskeler kullanmak zorunludur.

Sarı saçlı, kızıl saçlı ve sarışınlar için açık kahverengi renk nasıl elde edilir

Doğal sarışınların açık kahverengiye boyandıklarında istenen güzel saç tonuna ulaşması da bazen zordur. Boyaya eklenen parlak sarı veya turuncu bir renk ön plana çıkıyor. Bunun olmasını önlemek için, bir teli önceden renklendirmek ve ne tür bir renk elde edildiğini görmek daha iyidir. Ek olarak, boyamadan sonra "tavuk" gölgesini maskeleyen özel ürünler kullanabilirsiniz. Mor renk ilaveli şampuanlar veya köpükler olabilir. Sarının tam tersidir ve onu mükemmel şekilde nötralize eder.

Kızıl saç, özellikle kalın ve kıvırcıksa, açık kahverengiye boyamak oldukça zordur. Büyük olasılıkla, bir ağartma prosedürü gerekli olacaktır. Doğal pigment saçtan çıkarılacak, içi boş hale gelecektir. Ve herhangi bir boya ile doldurulabilir.

Bir zamanlar, sarı saçlı kızlar, çok koyu kestane bukleleri olmayanların yanı sıra kırmızı olanlar, ancak sadece saçları yeterince ince olanlar, bir seferde saçlarını açık kahverengiye boyayabilecekler. İstenilen renk kesinlikle çıkacaktır, asıl şey boyama teknolojisini takip etmek ve boyayı çok uzun süre tutmamaktır.

İnsanların neden renklendirmek istedikleri önemli değil saç, iyi sonuç sadece doğruysa çalışır renk ve boya. Nihayet renk saç bir yüzü daha etkileyici ve çekici hale getirebilir veya birkaç yıl ekleyebilir ve tüm kusurları gösterebilir ve kötü boya saç ve cilt sağlığına zarar verebilir.

Talimat

renklendirmeyi seçerseniz saç içinde renk, o zaman bu büyük olasılıkla mükemmel bir çözümdür. Bir gölge seçimine karar verin. Genel olarak kahverengi sıcak ve doğal renk. Hatta karakteri değiştirdiğine, onları daha yumuşak ve sakinleştirdiğine inanılıyor. Temel olarak, herkese yakışır, ancak daha koyu bir kahverengi tonundan sonra teni olan kişilerin, yüzün solgun görünmemesi için daha parlak makyaj seçmeleri gerektiği unutulmamalıdır.

Tam olarak nasıl boyamak istediğinize kendiniz karar verin saç. Sadece denemek istersen, bunu beğenir misin renk, bir buçuk ila iki düzine şampuanlama seansında yıkanan dengesiz boyaları kullanmak daha iyidir veya renkli şampuanlar etkisi birkaç kez yeterli olan jeller veya köpükler. Bu ürünler saça derinlemesine nüfuz etmez, ancak saça harika bir parlaklık verir. Ancak renklendirmeye uygun değildirler ve bundan çok farklı olmamalıdırlar. renk doğa sana ne verdi..

Ancak kalıcı bir renk seçmeyi bıraktıysanız, o zaman boya almayı deneyin. tanınmış marka saygın bir şirket tarafından üretilmiştir. Tüm bu boyalar, elbette, yapıyı bozan kimyasallar içerir, ancak üreticiler, bileşimlerine biraz besleyen ve iyileştiren bileşenler ekler. saç hasarlı.

Kimyasal boyaları sık sık kullanmamaya çalışın, çünkü bu durumda uzun zamandır bilinmektedir. saç donuk bir gölge almaya başlar ve bazen. Ancak kimyasal saç boyası sizin için hiç uygun değilse, örneğin alerjik reaksiyonlar sonra doğal boyalar kullanın.

Belki de en ünlü ve çok kullanışlı kına ve basma boyaları size uyacaktır. Ne yazık ki, renklendirmenin sonucunu tahmin etmek her zaman mümkün değildir (hepsi kalınlığa ve doğallığa bağlıdır). renk saç). Üstelik bunları uyguladıktan sonra maalesef bir süre kimyasal veya perma kullanamayacaksınız. Bir şeyi değiştirmek için, zamana kadar beklemeniz gerekir. saç geri büyümek.

İlgili videolar

Faydalı tavsiye

Kabuktan yapabileceğiniz ince kahverengi saç boyaları ceviz(yeşil), ısırgan veya düşmüş huş ağacı yapraklarından. En önemlisi, doğal boyalar sadece saç renginizi farklı kılmakla kalmayacak, aynı zamanda yapılarını iyileştirecek ve büyümeyi hızlandıracaktır. Saçlarınız daha elastik ve parlak olacaktır.

Kadınların imajlarını güncellemek için saçlarını değiştirmeleri veya farklı bir renge boyamaları yeterlidir. Düzgün seçilmiş saç modeli ve saç rengi, bir bayanı daha genç ve daha çekici hale getirme konusunda oldukça yeteneklidir. Tabii ki, sarı saçları boyamak koyu saçlardan çok daha kolaydır, stresli aydınlatmalara maruz kalmaları gerekmez. Ama yine de, rengi değiştirmek istiyorsanız, şimdi vereceğimiz birkaç nüansı ve ipucunu düşünün.

Talimat

Renk türü. Seçilen renk, ait olduğunuz renk türüne karşılık gelmelidir. Sıcak ten rengine sahip olanlar için koyu tonlarda bronz, altın rengi boya da çok yakışıyor. Soğuk tonlara sahip olanlar altın, bakır ve altın kestane tonlarından kaçınmalı - verecekler kırmızımsı renk tonu deri.

Tam renkli mi renkli mi? eğer varsa kısa saç kesimi net bir kontura sahip düzenli geometrik şekil, daha sonra güzelliği, hepsinin tek renkli renklendirilmesiyle vurgulanacaktır. Gür saçlara veya örgülere sahip olanlar için farklı tonlarda renklendirmeyi, yüzün etrafındaki telleri açarak rengini canlandırmalarını öneririz.

Daha koyu yap. Sahipler için sarı saç ve soluk ten, görünümünüzü daha etkileyici hale getirmek için, doğaldan daha koyu tonların koyu veya orta kül rengini yapabilir, saçın bir kısmının açık kalması ve bir kısmının daha koyu olması için bunları iplikler halinde boyayabilirsiniz.

Not

Kalıcı boyalı saçların haftada en az bir kez onarıcı maskeye ihtiyacı vardır.

Faydalı tavsiye

Saçınızın rengini 2 tondan fazla kökten değiştirmek istiyorsanız, bunu sadece bir kuaförde yapmanız gerekir.

Modern bir kadın, mevsime, ruh haline veya arzuya bağlı olarak kolayca esmer veya kahverengi saçlı bir kadın olabilir. Birisi bunun için stilistlere gider, biri kendi başına denemeyi tercih eder, ancak her durumda, renklendirirken birkaç kurala uymanız gerekir. Bu özellikle koyu saçlı kadınlar için geçerlidir.

Talimat

Koyu renk saçlı kadınlar için boya üreticileri, fark edilir bir sonuç elde etmek için genellikle daha koyu bir renge boyamayı önerir. Boyayı orijinal renkten bir veya iki ton daha açık alırsanız, bazen yalnızca kendiniz farkedilebilen yalnızca hafif bir gölge görünebilir.

Rengi büyük ölçüde değiştirmek için koyu saç, önce hidrojen peroksit ile berraklaştırılmalıdır. Sadece amatör performansa ihtiyacınız yok, kuaföre gittiğinizden emin olun. Renk atmasını tamamlamak için vurgulama tercih edilmelidir. Bu durumda, zaten açılmış saçlar ile büyüyen koyu saçlar arasındaki sınır daha doğal görünecektir.

aydınlanmak istiyorsan saç, prosedürü 2-3 kez tekrarlayın, saçın bireysel prosedürler arasında en az 2 hafta dinlenmesine izin verin. Vurgulama sonucunda elde edilen renkten tamamen memnun kalabilirsiniz ve sadece 3-4 ayda bir yenilemeniz gerekebilir. Daha da hafiflemek veya sadece kök bölgesini hafifletmek istiyorsanız, bir sonraki ziyaretinizde kuaföre söyleyin.

Ama daha ileri gidebilirsiniz. İstediğiniz rengi seçin, renklendirmenizi isteyin. renksiz saç seçilen gölgeyi alacak ve saç, bozulmamış , ödünç verecek renk uyumu hafif bir vurgu ve garip bir şekilde, yenisinin daha doğal görünmesine izin verecek.

Not

Kırmızı tonları seçerken çok dikkatli olun, ağartılmış saçlarda çok stabil bir kırmızı bırakırlar.

Kaynaklar:

Sahipler - özel insanlar. Çok hassas, genellikle açık tene ve aynı açık saç çizgisine sahiptirler. Boyamak kızıllarsaç temelde farklı bir şekilde tehlikelidir, çünkü yeni bir gölge, cildi ve bütünü görsel olarak bozabilir dış görünüş, ve her şeyi yerine döndürmek çok zor olacak.

Talimat

İstenilen gölgeye yavaş yavaş yaklaşın, rengi her seferinde bir ton ve yarım ton değiştirin. Boyada kırmızı tonlar olmaması gerektiğini unutmayın - bunlar zaten doğal saçınızda bulunur.

İki rengi karıştırarak, mağazalarda her zaman bulunmayan istenen kahverengi rengi elde edebilirsiniz, çoğu zaman “saf” renkler satarlar. Bu kahverengiyi sevmeyebilirsiniz çünkü uygulamadan sonra size çok koyu veya çok açık gelebilir. Bunu önlemek için renkleri karıştırmanız ve doğru rengi seçmeniz yeterlidir. Karıştırma tekniği, hem resim boyamak hem de ev boyamak için kullanılan hemen hemen her boya için uygundur. Bina boyalarından bahsediyorsak (örneğin: nitroselüloz - NT'ler), o zaman burada bunun hakkında.

İhtiyacın olacak

  • Siyah boya;
  • kırmızı boya;
  • 646 veya 647 numaralı solvent (boya kalınlaştıysa eklenir ve kirli elleri silmek için kullanılır);
  • paçavra;
  • 30 cm sopa.

Talimat

Bina boyalarını çocuklardan uzakta, dışarıda karıştırmak en iyisidir. Ek olarak, doğrudan güneş ışığından korunan bir yer bulun. Tüm malzemelerinizi hazırlayın ve başlayın.

Kahverengi bir renk elde etmek için 1 litre kırmızı boya alın ve içine 100 ml siyah boya dökün, yavaş yavaş bir çubukla karıştırın. İyice karıştırın. Hazırlanan yüzeye uygulamak için birkaç vuruş deneyin. Biraz kurumaya bırakın. Beklenen renkle eşleşirse, boya hazırdır.

Daha yoğun renk için biraz siyah boya ekleyin, karıştırın, tekrar test edin ve değerlendirin. İstediğiniz rengi elde edene kadar biraz siyah ekleyin.

Not

Dikkat: Bu boyalar zehirlidir, boyayı ateşe yakın koymayın ve güneşte aşırı ısınmayın. Çocukları onlardan uzak tutun.

Faydalı tavsiye

Boyalar 1:10 oranlarında karıştırılır, 1 kısım siyah boyaya 10 kısım kırmızı eklenir.

Kestane rengi saç rengi, tonlarının çeşitliliği nedeniyle çok alakalı ve seviliyor: altın eladan bitter çikolataya. Bu renk hem genç kızlara hem de gerçek bayanlara uyumlu bir şekilde bakar.

Talimat

Açık kahverengi veya yeşil ve sıcak cilt tonuna sahip ilkbahar veya sonbahar cilt tipine sahipseniz, o zaman kestane rengi- İhtiyacın olan şey bu.
Ağırlık renklendirici maddeler mağazaların raflarında uygun bir gölge yardımcı olacaktır. Ancak paket üzerinde gösterilen sonucun gerçek sonuçtan farklı olabileceğini unutmayınız. Bu nedenle, hizmetleri kullanmak mantıklıdır. Evet, para harcanacak, ancak sinirler kurtarılacak. Bu, özellikle vücudunuzdan daha hafif olmaya karar verirseniz önemlidir. doğal renk. Bu durumda, renklendirme birçok sürprizle tehdit ediyor. Ve bazen tatsız.

Hala altın kalemlerinize güvenmek ve kendinizi boyamak istiyorsanız, önce çeşitli renk tonları kullanarak doğru rengi seçmek daha iyidir. Bu durumda, başarısız boyama birkaç banyodan sonra unutulabilir.

Eşit miktarda basmalı kına, aralarında özel bir sevgiye sahiptir. adil yarı. Ve hepsi onların sayesinde iyileştirici özellikler ve kuruş maliyeti. Bu tür boyamanın süresi en az dört saattir. Gölge ortaya çıktıysa, basmanın yeniden uygulanması durumu düzeltmeye yardımcı olacaktır.

Bir kahve aşığıysanız, saçınıza koyu kahverengi bir ton vermek için kullanın. Bunu yapmak için, en sevdiğiniz öğütülmüş kahveden 4 dolu çay kaşığı bir bardak suda 5 dakika kaynatın. Hafifçe soğumaya bırakın (%65'e kadar). Bu kaynamaya bir paket kına ekleyin ve bir fırça ile saçınıza uygulayın. Bu karışımı 45-60 dakika boyunca başınızın etrafına sarın. Buradaki kahve, basma'ya harika bir alternatif. Daha sonra az miktarda sirke (1 litre suya 1 yemek kaşığı) ilave edilerek temiz su ile saçınızı durulayın.

Siyah çay (tercihen granül) saçınızı kahverengileştirmek için iyi bir ortamdır. 2 yemek kaşığı. Kaşıklara iki bardak kaynar su dökün, sonra 25 dakika kaynatın, süzün. Saçları normal şekilde yıkayın, hafifçe kurulayın. Saçları bir kaynatma ile nemlendirmek iyidir. Başınızı bir havluya sarın (havlunun lekelenebileceğini unutmayın). Hafif bir gölge vermek için, daha doygun bir gölge için iki kat daha fazla 20 dakika yeterlidir. Saçınızı durulamak gerekli değildir.

Isırgan otu kaynatma sadece renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda saç verir doğal parlaklık ve büyümeyi teşvik eder. Bunu yapmak için 100 gr kuru otu yarım litre su ve yarım litre sofra sirkesi ile karıştırın, kaynatın ve 30 dakika pişirin. Isıdan çıkardıktan sonra, tavayı sararak iki saat daha bekleyin. Her yıkamadan sonra saçınızı elde edilen losyonla durulayın ve yatmadan önce saç köklerine sürün. Bir veya iki hafta içinde güzel saçlarınızla sevineceksiniz.
Saçlarınız sağlıkla ve muhteşem renklerle sizi memnun etsin!

İlgili videolar

Karanlık- renksaç tüm avantajları vurgulayarak yüzü canlı ve etkileyici hale getirebilir. Ne yazık ki, böyle bir gölge elde etmek her zaman kolay değildir, çünkü bunun için bazen karmaşık çok aşamalı bir yoldan geçmek gerekir.

Talimat

Renklendirmeye başlamadan önce, en azından yaklaşık olarak türünüzü belirlemelisiniz. saç. Yapıyı Düşünün saç, bu lekelenmeden önce bunların işlenmesi ve ayrıca uygulamak istediğiniz boyanın özellikleri. Nadir ve ince olduğunun farkında olun saç s kalın olanlardan daha hızlı renklendirilir. Daha önce perma ve boya yaptırdıysanız saç s, bu da değişebilir renk gelecek boyama. Ayrıca, boya farklı şekilde yapışır. saç ah çeşitli renk ve önceki boyada. Daha önce boyadıysanız saç Herhangi bir doğal boya kullanıyorsanız, kimyasal olanları kullanmamak daha iyidir.

Belki de önce çok iyi yapışmayan renk tonu ürünleri kullanmalısınız. saç ah ve oldukça hızlı bir şekilde yıkandı veya renklendirici boyalar amonyak içermeyen - bunlar depolanır saç ah daha uzun ama renk büyük ölçüde değiştirmeyin.

koyulaşmak için renksaç, en açık tonlarıyla renklendirmeye başlayın çünkü. her zaman daha açıktan daha koyuya gidebilirsiniz. Doğal karanlık olacak saç s, ilk renk iv onları ve sonra bir renk tonu ile boyayın, ancak büyük olasılıkla bir kereden fazla boyamanız gerekeceğinden, stiliste boya gölgesinin tam seçimini emanet etmek daha iyidir.

Eğer bir saç tek tip koyu boyaya dayanıklıydık renk o da çalışmayacak - köklerde büyük olasılıkla farklı olacaktır. Doğal olanların tekrar büyümesini bekleyebilirsiniz. saç s veya salona gidin ve bir yıkama yapın ve ardından renklendirin saç s.

Boyamadan önce biraz nemlendirin saç s, böylece boya daha iyi emilir ve köklerin yakınındaki cilt saç krema ile sürün.

boyama saç Evet, talimatları tam olarak izleyin. İlk önce kökler boyanır ve ardından boya tüm kafaya dağıtılır. Boyayı talimatlarda belirtilen zamanda yıkayın ve bir balsam kullandığınızdan emin olun. Bundan sonra, boyanın iyi sabitlenmesi için saçınızı iki gün şampuanla yıkamamaya çalışın.

İlgili videolar

Not

Profesyonel ustalar, rengi kökten değiştirmeyi önermezler. Boyamadan sonra saçınızın renginin doğaldan iki tondan fazla farklı olmaması en iyisidir. Daha güçlü boyama ile saçın yapısı değişecek - her durumda daha fazla zarar görecekler.

Birçok karanlık sahibi sarı saç onları netleştirmeye çalışıyor doğal ton. Bu prosedür hem evde hem de salonda deneyimli ustaların yardımıyla yapılabilir.

İhtiyacın olacak

  • - saçları aydınlatmak için araçlar;
  • - tarak;
  • - eldivenler;
  • - yulaf unu;
  • - kefir;
  • - su.

Talimat

Eğer hafifletmeye karar verirsen saç(beyaz) tonları aydınlatmak için lütfen unutmayın: bu kolay bir işlem değildir. Bundan sonra bukleleriniz özel bir bakıma ihtiyaç duyacaktır. kimyasal bileşim bu tür araçlar, yapılarını güçlü bir şekilde yok eder. Bu prosedür için sıradan krem ​​​​boya size yardımcı olmaz. Başlangıçta koyu kahverengi saç hidrojen peroksit içeren bir ürünle hafifletilmelidir. Bunu yapmak için, ekli talimatlara göre satın alınan bileşimi seyreltin. Dikkatli olun: prosedüre başlamadan önce özel polietilen eldivenler giyin. Ürünü kuru, yıkanmamış saç, tüm uzunluk boyunca eşit olarak dağıtılır. Kök bölgesini en son boyayın. 30-40 dakika sonra ürün kalıntılarını ılık su ve şampuanla yıkayın. Bundan sonra, bir balsam veya saç durulama kullanın.

Birkaç ton açık kahverengi saçlar için satın alın özel çare. Krem boya veya renkli şampuan olabilir. Kural olarak, birçok pakette (talimatlarda) orijinal renk, boya arıtıcı ve sonuç verileri sunulur. Doğru gölgeyi seçmenize yardımcı olacak kişi odur. Ayrıca satış asistanından seçilen renk hakkında bilgi alabilirsiniz. Satın alınan ürünü kuru zemine uygulayınız. saç, tüm uzunluk boyunca eşit olarak dağıtarak. Bağlı olarak istenilen gölge boyayı (renk şampuanı) 15 ila 30 dakika tutun. Bundan sonra, ürünün kalıntılarını ılık suyla yıkayın.

Haftada 1-2 kez saçınızı açtıktan sonra, içinde hazırlayabileceğiniz özel bir onarıcı maske kullanın. Bunu yapmak için yulaf ezmesi (1 yemek kaşığı), kefir (2 yemek kaşığı) gerekir. Bu bileşenleri iyice karıştırın ve ıslak saç 15-20 dakika. Bundan sonra, ürünün kalıntılarını gidererek ılık suyla durulayın.

Not

En güvenli aydınlatma, saçınızın genel durumunu inceleyen deneyimli bir ustanın sizin için istenen rengi seçeceği bir kuaförde yapılabilir.

Kaynaklar:

Kardinal renk değişimi dikkat gerektirir. Acele edin, beklenmedik bir etki elde edebilirsiniz - çirkin bir gölge, düzensiz renklendirme, donuk, cansız teller. Ancak doğru boyayı seçer ve saçınızın tonunu yavaş yavaş değiştirirseniz, etkileyici bir sonuç elde edersiniz - örneğin kestane buklelerinizi açık kahverengiye çevirmek.

İhtiyacın olacak

  • - arıtıcı;
  • - saç boyası;
  • - renklendirme maddesi;
  • - lastik eldivenler;
  • - boyalı saçlar için şampuan ve saç kremi.

Talimat

geleneksel yol koyu saç boyama açık tonön renk değişikliği anlamına gelir. Telleri özel bir arıtıcı ile tedavi edin. Şişenin üzerindeki talimatlara harfiyen uyarak saçınıza uygulayın. Baştaki çareyi aşırıya kaçmayın. Unutmayın - arıtıcı oldukça agresif davranır.

Bir sonraki adım renklendirmedir. Sağlam ancak yumuşak bir formüle sahip kaliteli bir ürün satın alın. İnce lastik eldivenler giydikten sonra tüm uzunluk boyunca saça uygulayın. Son olarak, boyayı köklere uygulayın - bu şekilde daha eşit bir renk elde edeceksiniz. Ajanın uygulanma süresi paket üzerinde belirtilmiştir. dayanmış bitiş tarihi, boyayı akan ılık suyla yıkayın.

İstenirse, ayrıca boyalı saçları renklendirebilirsiniz. Aralığın herhangi bir tonunu seçin. Cildin rengine bağlıdır. Renklendirme uzmanları daha soğuk tonları seçmenizi tavsiye ediyor - daha doğal görünüyorlar. Sıcak renkleri tonlarda kullanarak saçınızda çirkin kırmızımsı yansımalar elde edebilirsiniz.

avantaj sağlamak profesyonel boya, ön ağartma aşamasını atlayarak rengi koyudan açık renge değiştirebilirsiniz. Sabırlı olmalısınız - istenen renk tonu her zaman ilk seferde elde edilmez. İlk olarak, telleri bej-sarı bir tonda renklendirin. İki hafta sonra, açık sarı veya kül sarısı boya kullanarak prosedürü tekrarlayın.

Açık bukleler özel bakım gerektirir. Bakım ürünlerini değiştirin - özellikle boyalı saçlar için tasarlanmış şampuanları ve saç kremlerini seçin. Saçınızı çok sık yıkamayın - ağartılmış teller daha kuru hale gelir, ayrıca su ve şampuan renklendirici pigmenti yavaş yavaş onlardan temizler. Endüstriyel durulamalar yerine deneyin Halk ilaçları- örneğin, ayçiçeği çiçeklerinin infüzyonu. 2 yemek kaşığı hammaddeyi bir buçuk bardak kaynar su ile dökün, 2 saat bekleyin ve infüzyonu süzün. Açık sarı rengi mükemmel bir şekilde korur ve iplikleri daha yumuşak ve parlak hale getirir.

Kaynaklar:

  • kahverengi saç nasıl açılır

Her saç tonu kendi yolunda güzeldir ve sahibine eşsiz bir çekicilik verir. Açık kahverengi bukleler, doğal görünümleriyle ayırt edilir ve Avrupa enlemlerinin ortalama sakinlerinin imajıyla harika bir şekilde birleştirilir.

Bu saç tipinin özellikleri

Yukarıdaki renk açık kestane tonlarını ifade eder. Doğal güzelliği vurgular ve hem düz hem de dalgalı olanlarla muhteşem görünür. Sarı saç çoğu görünümle gider. Göze batmayan görünüyorlar, parlaklıklarıyla çarpıcı olmaktan çok genel görsel görünümü gölgeliyorlar. Yine de, esmer kızlar Bu renge karşı dikkatli olmalısınız - bronzluğun saygınlığını vurgulamak yerine ciltle birleşebilir.

Koyu sarı saç, sağlıklı ve parlak olduğunda harika görünür. Aynı zamanda, bu renk kuru ve hasarlı telleri daha da donuk ve sağduyulu hale getirecektir. Doğal açık kahverengi saçın, kural olarak, ince ve çeşitli faktörlerin etkisi altında doğal gölgesini değiştirmeye meyilli olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, renklendirme konusuna özel bir dikkatle yaklaşmaya değer.

Renklendirme konulu varyasyonlar

Bazılarının koyu sarı tonları sıkıcı bulma eğiliminde olmasına rağmen, kendinizi kökten değiştirmeye hazır olup olmadığınızı dikkatlice düşünün. Önceki görünüme dönmek kolay olmayacak çünkü bu renk - altın anlam hassas ve ölümcül kahverengi saçlı bir kadın imajı arasında. Doğal görünümü biraz değiştiren seçenekler üzerinde durmak daha iyidir. Bu amaçlar için, derinliğe nüfuz etmeyen renklendirici şampuanlar ve çeşitli kararsız boyalar uygundur. saç çizgisi kompozisyonunu bozacak kadar.

Görüntüye karar vermeden önce, sadece saç stiline değil, aynı zamanda görünüm tipinize de dikkat edin. Papatya ve kına kaynatma kullanılarak elde edilebilen altın-kestane ve kırmızımsı tonlar, zümrüt gözleri ve zeytin derisini vurgular. Ihlamur kabuğu ve yapraklarının bir tentürünü kullandıktan sonra oluşan daha derin bir kestane rengi, soğuk görünüyor Mavi gözlü ve aristokrat solgunluk. Genel olarak, doğal tondan çok uzaklaşmayacaksanız, herhangi bir renk kombinasyonunu seçmekte özgürsünüz.

Tanınmayacak şekilde değiştirmeye karar verirseniz, bir uzmana başvurmalısınız - yanlış boyama prosedürü ile kahverengi saçlar böyle görünebilir beklenmedik sürprizler tuhaf bataklık gibi, mor ve sarı tonlar. Rağmen sarışın teller Dışarıdan çok karanlık görünmeyin, onları aydınlatmak için hidrojen peroksit bazlı ürünlere ihtiyacınız olacak, bu da doğal görünümlerini değiştirerek daha sönük hale getirebilir. Saçını esmere çevir

Önce tacın tellerini boyayın, ardından başın arkasına gidin ve aşağıya inin. Ön ve zamansal şeritleri en son renklendirin. Eşitlik için, tarağı saçınızın diplerinden uçlarına kadar gezdirin. Boyayı saçınızda istediğiniz süre kadar bekletin ve ardından su ve şampuanla durulayın. Boyayı bırakabileceğiniz maksimum sürenin 40-45 dakika olduğunu lütfen unutmayın. Giysilere, ev halılarına veya fayanslara zarar verebileceğinden boyayı tutarken çok dikkatli olun. Bu nedenle, boyamadan önce daha koyu bir tişört giyin ve omuzlarınıza bir havlu atın. Lütfen boyamadan sonra bunların atılması gerekebileceğini unutmayın.

Hangi gölgenin size uygun olduğundan emin değilseniz, renkli şampuanları deneyin. Sonuçta saçlarını amonyak ve hidrojen peroksit olmadan boyarlar. Çok kararsız boyama Bir veya iki hafta sonra yıkanır. Ancak bu süre zarfında ortaya çıkan rengi değerlendirme fırsatınız var. Tint ürünlerinin bir diğer avantajı da çok uygun fiyatlı olmalarıdır. Tonik sonrası renk yoğunluğu azalır zayıflamaz, saç zaten başka bir ajanla boyanabilir.

Saçınıza güzel bir bakır tonu vermek için kına kullanın. Bu ürünün avantajı tamamen doğal olması dolayısıyla saça zarar vermemesidir. Ancak renk sabittir ve kınadan sonra değiştirmek zor olacaktır. Yani, bir torba kına alın, açın, tozu bir kaba dökün ve üzerine kaynar su dökün. Omuz hizasındaki saçlar için tüketim: 45 gram kına. Seyreltmeden hemen sonra kaliteli bir ürün kırmızı bir renk alır. Saçınızın daha fazla parlamasını istiyorsanız, solüsyona 1 yemek kaşığı ekleyin. sirke veya 1 çay kaşığı. limon suyu. Kınanın saçları çok sık boyadığını unutmayın. parlak gölge.

Saçınızı iyice tarayın ve hafifçe nemlendirin. Bölmelere sıcak kına uygulayın ve saça dağıtın. Kökleri ve saçı eşit şekilde boyamaya çalışın. Ardından tüm saçınızı plastik bir kapağa sarın ve ılık bir havluyla örtün. Parlak ateşli bir gölge elde etmek istiyorsanız, kınayı en az 50 dakika bekletin. Bakır taşması hayal ediyorsanız, kınayı sadece 20-30 dakika saçınızda bırakın. Saçları suyla durulayın

"Açık kahverengi" kelimesi, "saman" anlamına gelen Fransızca paille'den gelir. Bu kelimenin ilk anlamı soluk sarı, beyazımsı bir renk tonu ile açık sarıdır. Zaman geçti, dil değişti ve kelimenin anlamı da değişti. Açık kahverengi, hafif pembemsi bir renk tonu ile soluk sarı, tozlu, soluk sarı, genellikle beyazımsı bir renk ve hatta sarı ile beyaz arasında bir geçiş tonu anlamına geldi.


Bu renk adı bugün hala kullanılmaktadır. Saç açık kahverengi olabilir - ve daha sonra saman sarısı olmayacak ve açık kahverengi olmayacak, ancak hafif yumuşak bir gri tonuyla. Bu tür saçlar kadınlar için daha tipiktir. yaz rengi türü, kırmızı veya altın tonları yoktur.


Köpekler açık kahverengi olabilir - bu, sahip oldukları anlamına gelir hafif yün, yine, bir ipucu kırmızı veya altın saç olmadan.


Açık kahverengi kürk olabilir - örneğin bir kürk manto üzerinde. Bu, tüm cildin (veya parçalarının) hafif, neredeyse beyaz olduğu anlamına gelir - ancak mavi, sıcak tonları yoktur. Genellikle bu tür kürklerin kahverengi alanları vardır - yine parlak veya çok sıcak çikolata tonları olmadan.


Son olarak, Dahl'ın sözlüğü erimiş uçuk kremadan bahseder - alıştığımızdan daha hafif, en ufak bir crème brulee ipucu olmadan.

Saç boyama çeşitli tonlarda yapılır. Onları tarzınıza göre seçmelisiniz ve bir profesyonel bu konuda yardımcı olabilir. AT son zamanlar kahverengi saç rengi modadır. Bunu elde etmek için, örneğin Estel gibi profesyonel boyalar kullanılır. Palet, bukleleri güncellemek için çeşitli tonlar içerir: soğuk, açık, koyu, kül, bakır kahverengi. Saçınızı doğal olarak boyayabilirsiniz. Renkler arasında en popüler olanı soğuk görünümün kahverengi saç rengidir. Onun sayesinde cilt çekici bir altın renk tonu ve gözler - etkileyicilik kazanacak.

doğal yöntemler

Soğuk kahverengide boyama, kına ve basma bazlı bir bileşim ile yapılabilir. Bu bileşenlerle bakır-kestane tonu elde edersiniz. Ton doygunluğu bileşenlerin sayısına bağlıdır. Kompozisyon diğer bileşenleri içerebilir: tarçın, bakır sarısı bir alt ton, çay - koyu kahverengi tonlar, kahve ve soğan kabuğu - parlaklık elde etmenizi sağlar. Ancak sadece kına ve basma kullansanız bile kül-kahverengi bir ton elde edersiniz.

Tüm saç tipleri için oranları uygundur. Bu nedenle, boyamadan önce bir kompozisyon elde etmek gerekir. istenilen gölge. İlk önce kına ve basmayı aynı miktarda karıştırmanız gerekir. ile boyama doğal ilaçlar profesyonel boyalara göre çok zaman alır.

Saçınızı yıkamanız, kurutmanız ve kına, basma ve sıcak su içeren bir karışımla tedavi etmeniz gerekir. Kafa 3 saat polietilen ile yalıtılmalıdır. Sonuç, açık kırmızı bir tondur. Renklendirmeyi sevmiyorsanız, saç yıkanabilir. Renklendirme elemanları buklelere derinlemesine nüfuz etmediğinden, doğal pigmentler bir yağ sargısı ile çıkarılır.

Evde saç nasıl boyanır? ✓ Kına ve Basma ile saç boyama ✓ e-Krasa, Video Kanalı

dayanıklı boya

Estelle dayanıklı boya ile boyama yapılabilir. Bununla beraber koyu kestane rengi bukleler elde edebilirsiniz. Sadece profesyonel boya "Estelle" ile basit kurallara uymanız gerekir. Bazen istenen gölge elde edilemez.

"Estelle" boyası amonyak içermeyen olarak adlandırılsa da, yine de sık sık lekelenmenize gerek yoktur. Her şey saça nüfuz eden pigmentle ilgili. Sonuç olarak, donuklaşırlar ve bu da saç stilini özensiz yapar.

Profesyonel boya "Estelle" orta boyda boyayabilir kahverengi tonları. Nadiren kullanmak için limon suyu ile asitlendirilmiş su ile durulamak gerekir. Pigmentin daha iyi sabitlenmesi için renkli teller için kozmetik kullanmak da gereklidir.

Renk seçiminde zorluklar varsa, Estel renk tonu balzamlarını kullanmanız gerekir. Pratik olarak tonu değiştirmezler, ancak sıcaklığı değiştirirler. Örneğin, gri boya kül-gümüş tonu verir. Ve kırmızı boya "Estelle" saçı doygun hale getirecek.

Saç boyama / KIRMIZIDAN ROYAL'A / 1 kez

Tonlama

Sıradan bir renklendirici şampuanla koyu veya açık kahverengi tonları elde edebilirsiniz. lüks istiyorsan soğuk renk, açık kırmızı boyalar kullanmalısınız.

Kızarıklığı gidermek için kül grisi balzamlar kullanılır. Bu sayede parlaklık ortaya çıkacak ve saçın yapısı yumuşayacaktır. Kuru veya kuru bukleleri bir balsamla tedavi etmeyin, çünkü bu şekilde pigment sağlam bir şekilde tutunamaz.

Tonik renk tonu melisa çikolata. Evde saç boyama.

Gölge Seçenekleri

Kahverenginin çeşitli tonları vardır. Her tür göz, cilt ve yüz için kendi tonunuzu kullanabilirsiniz. En popüler tonlar şunları içerir:

  1. Açık kahverengi. Soğuk renk, açık ten ve ışık sahipleri için harika kahverengi gözler. Orijinal görüntüyü alın.
  2. Koyu kahverengi. Koyu kahverengi gözler ve esmer ten sahipleri için böyle bir boya seçilmesi arzu edilir. Bu boya, orijinal gölgeyle karıştırıldığında orijinal bir ton oluşturmanıza olanak tanır.
  3. Kül Kahverengi. Bu olağandışı soğuk ton soğuk içerir ve sıcak gölgeler. Kül kahverengi en iyi koyu, açık ten ve kahverengi, gri, mavi gözlerle birleştirilir.
  4. Soğuk kahverengi. Çok renklendirme uygundur mavi gözler, açık ten için.
  5. Kırmızımsı kahverengi. Şimdi bu renklendirme tonu çok popüler.
  6. Siyah kahverengi. Bu renge "bitter çikolata" da denir. Bazı markalarda ürünler "bitter çikolata" olarak etiketlenmiştir. Boyama sonucunda kestane rengi siyah bir renk elde edilir.
  7. Rus-kahverengi. Doğada böyle soğuk bir renk var ama profesyonel boya ile birleştirirseniz orijinal bir görüntü elde ediyorsunuz.
  8. Altın kahve. Renk güneş ışığı gibidir. Hepsinden önemlisi, koyu ve açık tene, kahverengi gözlere yakışır.
  9. Kırmızı kahverengi. renk için mükemmel farklı Çağlar. Vurgulanabilir bireysel stil. Soluk ten, kahverengi, yeşil gözlerle en iyi şekilde gider.
  10. Bakır kahverengi. Eşleşen tonlar çok çekici görünüyor, uyumlu görüntü. Açık tenli kahverengi gözler için seçilmesi önerilir.

Kahverengi rengin kendisi çekici. Farklı tonlarla karıştırılırsa, her moda tutkunu için görüntüyü güncellemenin kendi versiyonu vardır. Çekici bir saç hacmi elde etmenizi sağlayan 3D teknolojisine dayalı bir renklendirme türü vardır.

Günlük bakımın özellikleri

Boyamadan sonra saçın ihtiyacı olan günlük bakım. Bu buklelerin yapısını iyileştirecek ve rengi koruyacaktır. Bunu yapmak için, yıkama, tarama ve kurutma için basit kurallara uymanız gerekecektir.

  • Saçınızı çok sık yıkamamalısınız, çünkü bu nedenle renk hızla çıkar, bukleler zayıflar, hızla kirlenir. Uzun teller 3 günde 1 kez ve kısa olanları - 2 günde 1 kez yıkamanız önerilir.
  • Bukleleri elinizle bastırın. Yıkama için klorlu su kullanmayın. Ancak haşlanmış, süzülmüş, şişelenmiş mükemmeldir.
  • Kuru bukleler arzu edilir doğal yol saç kurutma makinesi kullanmadan.
  • Islak saça şekil vermek istenmez. Azalttıkları için köpük ve köpük kullanmak gerekir. Kötü etkisi sıcaklıklar. Bu amaçlar için bir ısı koruma spreyi uygundur.
  • Tarama, yaralanmayı önleyeceğinden, yuvarlatılmış dişlere sahip bir tarak veya fırça ile en iyi şekilde yapılır. Bu prosedür için, karışıklığın görünmediği bir Yves Rocher spreyi vardır.
  • Boyamadan önce ve sonra perma yapmamalısınız, çünkü prosedürlerin kombinasyonu saçın durumunun bozulmasına ve kaybına neden olabilir. Renklendirme ve kıvırma arasında yaklaşık 5 gün geçmelidir.

Doğru renkle görüntü uyumlu olacaktır. Tek ihtiyacınız olan sürekli kaliteli bakım.

Boyalı saçlar için yenilenmiş bakım

Boyunca saç insanlık tarihi bir gizem ve gizem havasıyla örtülüydü, bu yüzden çoğu kadın için çok arzu edilir. Ve bugün daha az popüler değil: birçok kız isteyerek böyle bir imajı deniyor. Ama hangi rengi seçmek daha iyidir? Tüm kızların imajlarını bu kadar cesurca değiştirmeleri mümkün mü? Ve saçta beklenmedik gölgeler olmadan nasıl yapılır? Her şey hakkında daha ayrıntılı konuşalım.

Çok taraflı güneş cazibesi

En ünlü boya şirketleri Schwarzkopf, Wellaton, Syoss, Garnier ve L'Oreal'dir. Firmalar zengin ve çeşitli bir palete sahiptir, bu sayede kırmızı-kahverengi renk her türlü saç.

Semi-Resistant & Gloss'un cephaneliğinde çoğu güneşli bir ton veren 18 renk var.

Palette Deluxe paleti 22 tonla temsil ediliyor, bunlardan 464'ü Muhteşem Bakır, 562 Bakır Mango ve diğer eşit derecede çekici ürünler ilginizi çekebilir.

Garnier Color Naturals ayrıca güzel tonlar sunar: 6.41 Tutkulu Amber, 7.40 Altın Bakır, 7.41 Büyüleyici Bakır. Onlar sayesinde mükemmel bir kahverengi-kızıl saç rengi elde edebilirsiniz.

Wellaton boyası, gerekli tonlara sahip Canlı Kırmızılar paletinden memnun.

Bugün piyasada sunulan ürün yelpazesi o kadar çeşitlidir ki, her kız, hatta çok kaprisli bir kız bile, kendisi için istenen görüntüyü seçebilecektir.

Kim uygun?

Kırmızı renk en orijinal ve sırayla oldukça tuhaf. Genellikle parlak renkli bukleler tamamen yeni bir renk kazanır, ancak her zaman daha iyisi için mi? Denemekten korkmayın, sadece doğru tonu seçmeniz gerekiyor. Başlangıçta, renk türünüzü belirlemeniz ve ardından cesurca kırmızı-kahverengi saç rengi giymeniz gerekir, seçeneklerin bir fotoğrafı aşağıda sunulmuştur.

1. Işık neredeyse sarıdır, ancak yalnızca şeftali, bakır ve altın renk tonlarıyla. Bu tür teller, görünümü daha romantik ve hassas hale getirecek. Mavi gözlü ve hafif "porselen" tenli bayanlar için uygundur. Bu tür kızlar, güçlü bir kontrast olacağından ateşli ve parlak renkler kullanmamalıdır - ve renkli saçların arka planında kaybolacaklar. Bunlar arasından seçim yapmanız gerekir:

Hafif bakır;
- karamel notaları ile kırmızı;
- Zencefil;
- şeftali.

2. Parlak, turuncudan ateşli bir renktir. Uygulamanın gösterdiği gibi, kadınların sadece %10'u denemeye karar veriyor. Ancak böylesine abartılı bir deney için hâlâ cesaretiniz varsa, hazırlıklı olmalısınız. yakın ilgiçevrenizdekilerden. Palet renkleri içerir:

Havuç;
- parlak bakır;
- ateşli.

Bunlar çok azdır, çoğu kendilerini denemelerine bile izin vermezler. Doğal sarışınlar ve soluk renkli kızlar için kırmızı-kahverengi saç renginin (aşağıdaki fotoğraf) kullanılması kontrendikedir. yarı saydam cilt. Bakır tonları açık gri ve mavi gözlerle pek iyi gitmez. Koyu kahverengi ve yeşil gözlü adil cinsiyete parlak renklerin renklerini güvenle giyebilirsiniz; Ana şey, cildin soluk olmamasıdır.

Renk türüne güveniyorsanız, "ilkbahar" ve "sonbahar" uygundur. İstenilen sonucu elde etmeden önce cildin mükemmel göründüğünden emin olmanız gerekir, çünkü yeni görüntü tüm kusurları vurgulayabilir: kırışıklıklar, kuruluk ve yaşlılık lekeleri. Bu nedenle, kırmızı saç renginin nasıl kahverengi veya açık boyanacağını anlamak gerekir, böylece arıza durumunda her şeyi geri döndürmek kolaydır.

3. Koyu, belirgin bir kahverengi pigmente sahip bir gölgedir. Görünümlerini daha parlak hale getirmek isteyen doğal kahverengi saçlı kadınlar ve esmerler, genellikle görünümlerinde bu tür değişiklikleri kullanırlar. Bunlar şunları içerir:

Derin bakır;
- çikolata tonu ile bordo;
- Koyu Kırmızı;
- altın notalarla kırmızı.

Bu boyalar görüntüye çekicilik ve lüks katacak, yetişkinler ve saygın bayanlar için mükemmeller. Renkler gözleri, özellikle kahverengi olanları olumlu bir şekilde vurgular. Ancak genç kızlar onlarla deney yapmamalıdır.

Nasıl kaydedilir

Birçok insan bunu düşünüyor yoğun bakım gölgeyi "yıkar". Ama her şey oldukça farklı. Saç gözenekli ve gevşekse, boyama sırasında onlardan pigment yeterince hızlı kaybolur ve çok donuk hale gelir. Seanslar arasında kullanılması tavsiye edilir. özel şampuanlar, gerekli parlaklığı getirecek tonikler ve balsamlar.

Kırmızı-kahverengi saç neyi temsil eder?

Ateşli saç sahiplerine her zaman olmuştur artan dikkat. haklı mı? Ve bu tür kadınların nasıl bir karakteri var? Çoğu zaman dengesiz, eksantrik ve aktiftirler ve duygularını da gizleyemezler. Genellikle güçlü, büyük olasılıkla erkek karakter, değerlerini bilirler ve bağımsızdırlar. Aptallığa dayanamayıp karşı cinsle iletişim kurmayı severler. zayıf insanlar. Fikirlerinin her zaman doğru olduğuna inanan kişiler - ve onları bundan vazgeçirmek neredeyse imkansızdır. Dış şiddete rağmen, sosyal, neşeli, ancak yalnızca belirli insanlarla. Genellikle büyük bir hevesle spora giderler, iyi vokal ve dans becerilerine sahiptirler.

evde boyama

Saçın rengini kendi başınıza değiştirmeye karar verildiyse, pakette belirtilen gölge ile işlemin bitiminden sonra elde edilen sonuç arasındaki farkı dikkate almanız gerekir. çok şey bağlıdır doğal ton saçın yanı sıra seçilen boyanın üreticisinden. Profesyonellere göre, L'Oreal'den gelen altın tonları belirtilenden daha koyu ve kestane kehribar veriyor. Kırmızı tonlu kahverengi saç rengi, Schwarzkopf'tan açık kahverengi tonların boyanmasıyla elde edilebilir. Bu nedenle, evde denemeye başlamadan önce, seçilen ürünle ilgili incelemelere bakmak ve sonunda istenen rengi elde etmek en iyisidir.

Boyama

Bugün, stilistler giderek daha fazla kullanıyor moda renkler. Özellikle, renklendirme gibi bir teknik popülerlik kazanıyor. Profesyoneller, çok doğal görünen hacimli boyama sunar. Bununla birlikte, teknolojinin yardımıyla, seçilen birkaç tonu aynı anda birleştirebilirsiniz. Örneğin kızıl-kahve saç rengi elde etmek için altın, çikolata ve kırmızı-kırmızıyı birleştirmeniz gerekir.

Kına ve basma

Doğal boyalarla renklendirme yaratıcı bir süreçtir, çünkü sonuç beklenmedik olabilir. Bu nedenle, başlamadan önce küçük bir iplik üzerinde deneme yapmanız önerilir. Mükemmel rengi elde etmenin en iyi yolu budur.

Birkaç kuralı hatırlayın:

1. Hazırlanan bileşim sadece temiz, en iyi sabunla yıkanmış ve nemli saçlara uygulanmalıdır. Klima tavsiye edilmez.
2. Çakmak doğal gölge sonuç o kadar belirgin olacaktır.
3. Kına ve basmayı karıştırırken, istenen kırmızı-kahverengi saç rengini elde etmek için ilk bileşen daha fazla olmalıdır.
4. Kadınlar aydınlatılırsa kimyasal yollarla bukleler, daha sonra boyama dikkatli yapılmalıdır, çünkü çok parlak bir renk elde edebilirsiniz.
5. Kompozisyon uygulandıktan sonra saç kapatılmalıdır. sarılmak film sonra kalın bir havluya sarılır.
6. Kuru kırmızı şarap, limon suyu ve az yağlı kefir hazırlanan çözeltiyi oksitler, bunun sonucunda renklendirme daha iyi olur ve ton çok daha uzun süre dayanır.

Fotoğrafları her salonda görülebilen kırmızı tonlu kahverengi saçlar elde etmek için aşağıdaki önerileri kullanmalısınız.

1. Orta yağlı içerikli bukleler üzerinde herhangi bir boya daha iyi alınır, işlemden bir gün önce yıkanması iyi olur.
2. Ateşli tonlar yeterince çabuk söner, bu nedenle görüntüyü düzenli olarak güncellemeye hazır olmanız gerekir. Fotoğrafı bulunan kırmızı bir renk tonu ile kahverengi saç rengi için moda dergileri, uzun süre parlak ve doygundu, destekleyici şampuanlar ve balsamlar kullanmak gerekiyor.
3. İşe başlamadan önce etrafı gazetelerle kaplayın.
4. Saça kitle uygulandıktan sonra özel bir başlık takılır.

boyama kuralları

Abartılı bir rengi ilk kez denemeye karar verildiğinde, birkaç yıkama seansından sonra kolayca çıkarılabilen renklendirme maskeleri veya renklendirme köpükleri kullanmak en iyisidir. Kızıl-kahve saç renginin nasıl elde edileceğini anlamak için bazı püf noktaları kullanmanız gerekir. Başlangıçta koyu bir gölge varsa, önce birkaç tonla aydınlatılmalıdır. Parlaklığı ve doygunluğu korumak, sık renklendirme gerektirir. Bukleleri sağlıklı tutmak için amonyak içermeyen ürünleri tercih etmeniz önerilir. Kırmızı renk şemasına sahip kızların makyajla biraz kısıtlama göstermeleri gerekir. Kaşlar saçla uyumlu olmalı, kahverengi kalemler, eyeliner ve rimel ile gözler vurgulanır, ayrıca ruj, allık ve gölgelerin ten rengi tonları seçilir.

Evde bakım

Sağlıklı ve güzel bir kızıl saçlı güzellikler dış görünüş buklelere uygun bakım sağlamak gerekir. Kural olarak, bakım doğru şampuanla başlar. Şu anda piyasada var büyük miktar Bu kategorideki fonlar. Bazıları, parlaklığı ve doygunluğu artırmanın yanı sıra güzel rengi kolayca ve basit bir şekilde koruyabilir.

Olarak Evde bakım nar, kiraz ve tarçın özlerinin eklenmesiyle doğal kına bazlı uygun maskeler veya serumlar. Sentetik pigmenti yok ettiği için alkol, amonyum ve peroksit içeren bakım ürünlerinden kaçınılmalıdır.

Aktif gündönümü sırasında kırmızı-kahverengi teller doğrudan ışınların olumsuz etkilerinden korunmalıdır. Bu aynı zamanda solaryum, yüzme havuzu ve banyolar için de geçerlidir. Parlak ve zengin bir gölgeyi uzun süre kurtarmak yardımcı olacaktır salon prosedürleri, yani keratinizasyon veya laminasyon. Seçim yaparken dikkat edilmelidir. uygun ton kırmızı bir paletten, uzun yıllar onun sürekli hayranı olabilirsiniz.

Kim denememeli?

Stilistler, çok fazla rengi olanlar için ilk etapta parlak renkler kullanmanızı önermezler. gri saç. Bu tonlar çok kaprislidir ve pigmentlerini kaybederek tellerde kalmayabilir. Yaşa bağlı kıvrımların ve kırışıklıkların varlığı, aynı zamanda, yalnızca bir kadının yaşını vurgulayamayan, aynı zamanda görünümdeki tüm kusurları vurgulayan kırmızı tonlarda boyamaya da bir kontrendikasyondur. Ayrıca ateşli renkler yaşlılık lekelerine ve çillere odaklanır. Sahibi güneş lekelerini saklamaya çalışırsa, bu saç rengi değildir. en iyi çözüm. Aşırı kurumuş ve hasar görmüş buklelerin orijinal haliyle parlak bir gölgeyi uzun süre koruyamayacağı ve sık boyama gerektireceği unutulmamalıdır.

Kızıl saç rengi, görüntüyü daha gizemli ve cesur hale getirecektir. Bu sadece görünüşte bir değişiklik değildir - adil seks genellikle kendinden daha emin hissetmeye başlar ve erkeklerin dikkati benlik saygısını önemli ölçüde artırır. Şüphe? Sonra denemeye karar verin - belki de bu tam olarak sizin tarzınızdır.

Kahverengi saçlı olmak ister misin? O zaman asıl şeyi hatırlayın - kahverengi saç rengi ciltle ve gözlerin gölgesiyle birleştirilmelidir. Sadece bu durumda, inanılmaz bir sonuca güvenebilirsiniz.

Kahverengi saç kime yakışır?

Kahverengi saç rengi mükemmel kadınlar için uygun ela, kahverengi, yeşil ve mavi gözlü. Orijinal renginiz kül ve koyu sarıysa (fare olarak adlandırılır), açmanız gerekmez. Saç daha koyu ise, onsuz yapamazsınız. Aksi takdirde zamanınızı ve paranızı boşa harcamış olursunuz. 2 ton daha koyu olan kestane tonlarına bakmanızı tavsiye ederiz.

Zeytin veya koyu tenli ve koyu renkli gözlü kızlar için bal veya altın tonlu sıcak kahverengi tonları seçmenizi öneririz. Kırmızı, karamel ve bronz notalara sahip kahverengi saçlar daha az güzel görünmeyecek. Ama parlak bir yüzün ve parlak gözlerin sahipleri ideal seçenek soğuk kahverengi bir renk olacak - hem açık hem de koyu.

Tavsiye! Çok hafif kaşları ve kirpikleri olan kadınların, tellerin gölgesini dikkatlice seçmeleri gerekir. Saçları koyu renge boyadıktan sonra görsel olarak bile kaybolabilirler. Bunun olmasını önlemek için kaşlarınızı ve kirpiklerinizi özel bir boya ile boyayın.

Kahverenginin moda tonları

İnanılmaz derecede güzel ve asil kahverengi tonları, kadınlar için birçok stilistik olanak sunuyor. Çok fazla seçeneğiniz var - karanlıktan altın rengine.

Açık kahverengi

Kahverengi saçlı kadının açık tonları, koyu gözlü bir bayan için idealdir, ancak açık gözlü kızlar için kategorik olarak kontrendikedir. Cilde gelince, rengi hiç önemli değil. Açık kahverengi saç hem porselen hem de esmer yüzlerle iyi gider.

Koyu kahverengi

Koyu kahverengi tonları olacak Mükemmel seçim esmer kadınlar için bronzlaşmış cilt yanı sıra kahverengi, yeşil ve mavi gözler. Doğal görünüyor ve harika vurguluyor genel görüntü. Koyu kahverengi saç hem uzun hem de kısa saçla mükemmel bir uyum içindedir ve ona hacim, canlılık ve güzel bir parlaklık verir. Ancak en sıra dışı düet, koyu saç renginin açık ten ve koyu renk gözlerle birleşimi olacaktır. Böyle keskin bir kontrast sayesinde görüntü zarif, sofistike, asil olacak.

Kül Kahverengi

Tabii ki buna doğal diyemeyiz, ama delicesine güzel - kolayca! Bu karmaşık gölgenin birkaç yıl eklemesine rağmen, modern güzellikler ona aşık oldu. Kül kahverengi rengi hem sıcak hem de soğuk tonu emdiği için hem açık hem de koyu tenler için uygundur. Göz rengi herhangi biri olabilir, asıl şey yeşil değil.

menekşe kahverengi

Pembemsi ve mor alt tonlu kahverengi saçlar gerçek bir gıcırtı! Sadece şık, pahalı ve asil görünüyor. Bu yüzden birçok Hollywood yıldızı tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

altın kahve

Kahverengi saçın altın tonu, çok koyu veya çok açık tenli ve kahverengi gözlü kızlar için parlak bir görüntü yaratacaktır.

kırmızı kahverengi

Saçın kırmızı-kahverengi rengi zengin ve parlak görünüyor. Bu aynı kırmızı ton, ancak kahverengi bir tonla. Tüm kadınlar için harika bir çözüm olacak sıcak renk türü. Açık kahverengi veya yeşil gözleriniz ve hafif koyu teniniz varsa, kendiniz denediğinizden emin olun.

açık kahverengi

Tüm popülerlik rekorlarını kıran bir başka güzel renk. Genellikle doğada bulunur, ancak sıkıcı görünür. Bu nedenle birçok kadın saçlarının doğal tonunu uygun boya ile yenilemeyi tercih etmektedir. Bu renklendirmenin sonucu güneş saçlarında parlayacak ve parıldayacaktır.

bakır kahverengi

Az kalsın ana eğilim mevsim! Bakır kahverengi tonu inanılmaz derecede çekici görünüyor - gözlerinizi sizden almak imkansız olacak. Sadece cildin gölgesini (açık olmalıdır) ve ayrıca gözlerin gölgesini (tercihen kahverengi) düşünün.

siyah kahverengi

Bu belki de en koyu ve en seksi renktir. Ayrıca cam denir veya bitter çikolata. Boyamadan sonra saç neredeyse siyahlaşır ve hafif çikolata notaları ile parlar. Siyah-kahverengi gölge, yanan esmerlerin tarzına çeşitlilik katacak ve onlara kadınlık katacaktır.

Kırmızı kahverengi

Kırmızı-kahverengi gölge çoğu zaman sıra dışı ve cesur kişiliklerin tercihi olur. Yaş sınırlaması yoktur ve hem genç kızlarda hem de olgun bayanlarda harika görünür. Kırmızı alt tonlu kahverengi saçlar, açık teni mükemmel bir şekilde vurgulayacak ve sizi ilahi bir güzellikte yapacaktır.

soğuk kahverengi

Soğuk kahverengi saçlı dumanlı, kül, sarışın, bronz ve siyah bir top halinde bükülmüş. BT harika seçenek kahverengi, mavi ve gri gözler yanı sıra hassas porselen cilt.

sıcak kahverengi

Sıcak kahve tonları (konyak, kehribar, karamel) ilkbahar/sonbahar renk türü için kazan-kazan seçimi olacaktır. Bunlar esmer veya bronz tenli ve yeşil veya açık kahverengi gözlü kızlar.

çikolata kahverengi

Çikolata kahverengi saç rengi, tüm kahverengi paletinde en popüler olanlardan biridir. Kadınsı ve çok nazik, kesinlikle birkaç yılı silecek. Soğuk renk türü sahipleri için gri veya siyah alt tonlu çikolata idealdir. Dikkatlice küçük kırmızımsı notlar bile olmadığından emin olun. Onları sonbahar renk tipindeki kızlara bırakın.

Saçınızı kahverengiye nasıl boyarsınız?

Evde güzel bir renk elde etmenin birkaç yolu vardır.

Yöntem 1. Renk tonu balzamları ile boyama

Renkli şampuanlar veya balsamlar, henüz nihai seçime karar vermemiş olanlar için harikadır - bir süre sonra saçlarınızı kolayca yıkayacaktır.

Yöntem 2. Yoğun tonlama

Bu boyama yöntemi, öncekinden daha kararlı bir sonuç garanti eder. Saç rengini 2-3 ton değiştirmenizi sağlar. Yaklaşık 20-25 yıkamadan sonra renk yıkanacaktır.

Yöntem 3. Kalıcı boyama

Kalıcı saç boyası, saçınızın rengini değiştirmenin en radikal yoludur. Ancak bunu ancak gölge seçimine tamamen karar verdikten sonra kullanabilirsiniz. Kalıcı boyalar yıkama sırasında yıkanmaz ve gri saçları iyi boyar.

Önemli! Büyüyen köklere düzenli olarak dokunmayı unutmayın, aksi takdirde saç stiliniz çok düzgün görünmeyecektir.

Yöntem 4: Ev ilaçları

ile çok derin ve zengin bir kahverengi saç rengi elde edebilirsiniz. halk tarifleri. Unutma doğal boyalar sadece önceden kıvrılmamış veya kimyasal olarak boyanmamış saçlarda kullanılabilir.

Tarif 1 - Soğan Kabuğu

  • Su - 200 ml;
  • soğan kabuğu - 0,5 su bardağı;
  • Gliserin - 2 yemek kaşığı. ben.

Talimat:

  1. Kabuğu suyla doldurun.
  2. 20 dakika kaynatın.
  3. Bir elek ile süzün.
  4. Gliserin içine dökün.
  5. Pamuklu çubuk kullanarak bu ürünle telleri günlük olarak doyurun. İstenilen rengi elde edene kadar tekrarlayın.

Tarif 2 - Ihlamur Çiçeği

  • Ihlamur rengi - 5 yemek kaşığı. l.;
  • Su - 1,5 su bardağı.

Talimat:

  1. Ihlamur çiçeğini suyla doldurun.
  2. Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Sıvının 2/3 oranında buharlaşmasını bekleyin.
  4. Soğutun ve tellere uygulayın.
  5. Bu karışımın durulanması gerekmez.

Tarif 3 - Kahve

  • Doğal kahve - 4 yemek kaşığı. l.;
  • Kına - 1 paket;
  • Su - 200 ml.

İçindekiler:

  1. Kahvenin üzerine su dökün ve 5 dakika kaynatın.
  2. 90 dereceye kadar soğutun.
  3. Bu kahve ile kına dökün.
  4. İyice karıştırın.
  5. Maskeyi saçınıza uygulayın.
  6. Üstüne bir duş başlığı takın.
  7. 35 dakika tutun. Karışımı aşırıya kaçmayın, aksi takdirde saç siyaha ve maviye döner.

Renkleri karıştırma prosedürü, renk bilgisine dayanmaktadır. Sadece birbiriyle birleşen tonları seçmek değil, aynı zamanda onları birleştirmek de önemlidir. doğru orantı. Saç boyalarını karıştırmaya başlamadan önce, her şeyden önce sonuçlandırmak istediğiniz tona karar vermelisiniz - hafif veya doygun.

Ana nokta: üçten fazla farklı boya rengini karıştıramazsınız..

Farklı boya tonlarını karıştırmak, yalnızca deneyimli profesyonellerin bildiği karmaşık bir tekniktir. Bu süreç şunları içerir: saçın durumunun ve yapısının değerlendirilmesi, saç derisinin hassasiyetinin ve saçın orijinal renginin belirlenmesi - doğal veya boyalı, gri saçın varlığı. Evde renklendirmeye karar verirseniz, riski en aza indirecek profesyonel stilistlerin tavsiyelerine uyun.

Farklı tonlardaki boyaları karıştırmak için 4 kural

  1. Benzer tonları karıştırın. Örneğin, orta ve koyu sarışın. Doğru seçim için renk tablosunu kullanın.
  2. Farklı firmaların boyalarını karıştırmayın. Her üreticinin kendi renk paleti vardır.
  3. orantıları koru. İstenilen sonucu elde etmek için doğru hesaplamanız gerekir. Gerekli miktar her gölge.
  4. Boyaya maruz kalma süresini düşünün. bunu unutma farklı şekiller aynı renkteki saçlar tamamen farklı görünebilir ve doygunluk derecesi doğrudan maruz kalma süresine bağlıdır.

Boyayı seyreltmek için metal aletler kullanmayın, sadece cam, seramik veya plastik kullanın.

Saç boyalarını karıştırmak için hangi oranlarda:

  1. Toplam boya tüketimi kısa saç(omuz çizgisine kadar) 60 ml boyadır (1 paket), orta için - 120 ml, uzun için - 180 ml;
  2. Doğru tonda tonu elde etmek için, boya 1: 1 oksitleyici ajanla karıştırılır (%3 oksitleyici ajan olarak kullanılır);
  3. Seçilen tonlardaki boyalar ya eşit oranlarda karıştırılır ya da biri diğerinden daha fazla alınır. Örneğin, iki tonu karıştırırken - bakır ve kestane, bakıra daha yakın bir gölge elde etmek istiyorsanız, bu tonun daha fazla boyası alınır.

Şimdi bulmak için uygun tonlar bir renk tablosundan yapılması kolay olan profesyonel boyalar saç için.

Paket üzerindeki numara - renk kodu

Daha önce de belirtildiği gibi, iki farklı markadan boya "karışımı" yapın yasaklı. Sonuçta, her markanın kendi karamel veya küllü gölge vizyonu vardır. Bu nedenle, karıştırmanın sonucu tahmin edilemez olabilir.

Ancak aynı çizgideki boyaların kendi karıştırma kuralları vardır. Deneyin sonucunu beğenmeniz için bunlara uyulmalıdır. Çözülmesi gereken ilk şey, boya kutusundaki sayılardır.

Her gölge bir dizi sayı ile gösterilir. Bunlardan ilki boyanın tonu yani hafiflik seviyesidir. Toplamda 10 tane var.Ton skalası 1 - en koyu, 10 - en açık sarışın ile bitiyor. 1'den 10'a kadar bir ölçekte, tüm çeşitler dahildir. doğal tonlar saç.

Saç rengi karıştırma teknolojisi

Ve şimdi renklendirmenin özü hakkında. 10 basamaklı bir ölçekle çalışmak, bir ressamla boyayı karıştırmak gibidir. Bir ana fırça, paletinde sadece birkaç rengi birleştirerek binlerce farklı ton oluşturabilir. Ancak sonucu önceden biliyor, bu yüzden cesurca renklerle deneyler yapıyor.

Renkleri karıştırmak, orijinal bir saç renginin olması, farklı bir yapı olması ve tahmin edilemez olması nedeniyle karmaşıktır. kimyasal reaksiyonlar. Ancak renkleri karıştırmak için birkaç kural öğrenirseniz renk uzmanı olabilirsiniz.

"Yaratıcılığınızın" temeli, paket üzerindeki ton işaretinden itibaren 10 rakam olmalıdır. Görsel referans için, boyalı saçı gösteren 1'den 10'a kadar olan ölçeğe bakın.

alt="(!LANG:Saç rengi skalası"> !}

Temel palet ölçeği şöyle görünür:

  • 1 - maksimum siyah renk;
  • 2 - esmer;
  • 3 - koyu kahverengi;
  • 4 - kahverengi;
  • 5 - açık kahverengi saçlı;
  • 6 - koyu sarışın;
  • 7 - sarışın;
  • 8 - orta sarışın;
  • 9 - açık sarı;
  • 10 - en açık sarışın.

Sonunda hangi rengin ortaya çıkacağını anlamak kolaydır. İki ton (1'den 10'a kadar) seçmeniz, sayılarını eklemeniz ve 2'ye bölmeniz gerekir.

Örnek: 8 (orta sarışın) + 4 (kahverengi) = 12:2 = 6

Yani, gölge 6.0 - koyu sarışın alırsınız.

Ayrıca, hepsi gölgelere karar verir. Ondalık noktadan sonra iki basamakla gösterilirler. Birincisi baz gölge, renk yönü. İkincisi, rengin derinliği veya nüansıdır. Her biri kendi ölçeğine tabidir. Şuna benziyor:

gölge tablosu

etiketteki numaraTon yönü (ilk hane)Renk derinliği (ikinci basamak)
0 doğal, hafif yeşilimsi-
1 küllü, menekşe pigmentine dayalıMavi siyah
2 ton geçişlerinde renk nüanslarını düzeltmeye yardımcı olan yeşil bir pigmentsiyah
3 sarı ile kırmızıkoyu kahverengi
4 kırmızı, bakırorta kahverengi
5 kırmızı menekşeaçık kahverengi
6 mavi ile morkoyu sarışın
7 kahverengi ile kırmızıorta sarışın
8 moraçık sarışın
9 - parlak sarışın

Ton işaretlemesinde ondalık noktadan sonra üçüncü bir rakam olur. Bu, baskın olmayan bir alt ton olduğu anlamına gelir. Ana tonla ilgili içeriği %30 ila %50 arasında olabilir.

Üçüncü rakam şu anlama gelir::

  • 1 - küllü;
  • 2 - mor;
  • 3 - altın;
  • 4 - bakır;
  • 5 - kırlangıç ​​kuyruğu;
  • 6 - kırmızı;
  • 7 - kahve.

Muhteşem renk örnekleri

Renklendirmede ilk adımlarınızı başarılı kılmak için renkleri karıştırmak için çeşitli seçenekler sunuyoruz.

  1. Havalı doğal sarışın. Bu tonu yeşil alt tonlar olmadan elde etmek için aynı markadan üç ton boya karıştırın: 10.0 + 10.65 + 10.16.
  2. Soğuk hafif sarışın. İki tondaki boyaları birleştirin: 8.1 ve 8.36.
  3. bakır altın. İki ton alacak - 6.4 ve 6.3.
  4. Bej. Üç tonluk bir kompozisyon yaparsanız: 8.76 + 8.71 + 74, küllü bir nüansa sahip sıra dışı ve güzel bir karamel-sarışın rengi elde edersiniz.
  5. Sarışın "şampanya". Kendini ifade etmeyen sarışından sıkıldıysanız, ışık paletinin dışına çıkmadan çok yönlü bir renk oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için aynı anda 4 tona ihtiyacınız olacak: 10.0 + 10.117 + 10.65 + 10.116.
  6. kül altın. İki ton 8.3 + 8.1 karışımı, toplam 8.13 tonunu verecektir - ince bir kül nüansı ve koyu kahverengi alt tonlu orta boy bir sarışın.
  7. çikolata kırmızısı. lüks karanlık çikolata rengi bakır renk tonlarıyla, tonlarda üç paket boya kullanırsanız ortaya çıkacaktır: 5.5 + 5.7 + 5.0.

Renklendirme yardımı ile kurtulabilirsiniz istenmeyen gölgeler teller üzerinde. Örneğin, açık kahverengi saçın sarılığı kolayca nötralize edilir. Bukleleri iki rengi karıştırarak boyarsanız ( tek marka!) açık kahverengi- 7.1 ve 7.16., o zaman renk mümkün olduğunca doğala yakın olacaktır. Ve sarılık tellerden kalıcı olarak kaldırılacaktır.

Renk çarkı kuralları: Ne ile karıştırılmaması gerektiği

Her türlü gölgeyi oluşturmak için renkçiler şunları kullanmalıdır: renk çemberi. Verilen aktivite için geniş alana rağmen temel renkler, boyamada birkaç tabu var. Ve hepsi karşı renk gibi bir kavramla ilişkilendirilir. İki karşı rengi karıştırırsanız, tellerde anlaşılmaz renkler elde edebilirsiniz.

Unutmayın, asla birbirinizle karıştırmayın:

  • yeşil + kırmızı.
  • mor/mavi + sarı/turuncu.

İki karşı rengi karıştırırsanız, biçimlendirilmemiş saç tonları görünebilir: turuncu, mavi veya yeşil. Burada işaretlemedeki ikinci basamağa odaklanmanız gerekir.

Örneğin, yeşil (2) ve kırmızımsı-sarı pigmenti (3) birleştirirseniz, yeşil renk saç. Kırmızı bakır (4) yeşil (2) ile eşleştirilirse, parlak turuncu bir renk şeması verecektir. Mor-mavi (6) ile kırmızımsı-sarı (3) kombinasyonu, tellerin mavimsi veya mavimsi tonunu “memnun edecektir”.

Ancak bazen zıt renkler faydalı olabilir. Özellikle düzeltmede başarısız boyama. Saçı boyadıktan sonra talihsiz gölgeyi nötralize ederler.

Örneğin, bir sarışının sarılığı, mavi veya mor pigment. Ve aniden, renklendirme deneyinden sonra yine de yeşilimsi bir renk tonu belirirse, bakır kırmızısı (4) veya kırmızı-mor (5) pigment ile nötralize edilir.

Saçınızı iki renkle nasıl boyarsınız?

Renklendirmede bir deney yapmaya karar verirseniz, prosedür daha fazla zaman almaz. düzenli boyama. Bunun için ihtiyacınız olacak:

  • 2 kap;
  • Aynı markadan 2 paket boya;
  • polietilen eldivenler;
  • boyama için fırça;
  • yağlı kozmetik krem;
  • omuz pelerini.

Boyama birkaç aşamada gerçekleştirilir:

  1. Kremi saç büyümesine yakın cilde uygulayın. Böylece onu lekelenmeye karşı korursunuz.
  2. Koruyucu eldiven giyin, omuzlarınızı bir pelerinle örtün.
  3. İlk paketin malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın. Bunun için üreticinin talimatlarını kullanın.
  4. İkinci paketin bileşenlerini de talimatlara göre ayrı bir kapta birleştirin.
  5. İki kabın içeriğini birlikte birleştirin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  6. Çözeltiyi hemen saçınıza uygulayın.
  7. Talimatlara göre süreyi bekleyin, ardından boyayı yıkayın ve bakım kremi ile tedavi edin.
  8. Boya solüsyonunu saklayamayacağınızı unutmayın. Derhal tüketilmelidir. Artıklar bir sonraki sefere bırakılmaz. Onları depolayamazsınız. Boyama süresine kesinlikle uyun. Talimatlarda belirtilmiştir. Aynı şirketin benzer tonlardaki boyaları için eşleşmesi gerekir.

Nihai sonuçtan emin değilseniz, deneyimli bir renk uzmanına başvurmak daha iyidir.

Birkaç ipucu, boyama sonucunu iyileştirmenize ve istenen gölgeyi elde etmenize yardımcı olacaktır:

  1. Boyamadan bir hafta önce, bakım balsamları ve maskeleri uygulamayın.. Saçı sararlar. Böylece pigmentin penetrasyonu önlenmiş olacaktır.
  2. Boyamadan önce saçımı birkaç gün yıkamayın.. Böylece azaltabilirsiniz Zararlı etki oksitleyici.
  3. Kuru tellere boya uygulayın. Islak saç pigmenti seyreltir. Renk tonu daha az doygun olabilir.
  4. Ölçek olarak yakın tonları seçin. O zaman sonuç daha öngörülebilir olacaktır. Ve karmaşık renk deneylerini uzmanlara bırakın. Sonuçta, boyama gerçek simyadır. Renk karıştırma biliminde ustalaşmak zaman alır.

Saç boyalarını kendi başınıza karıştırmak oldukça risklidir. almak için iyi renk Bununla birlikte, kendinize güveniyorsanız, deneyimli bir stiliste güvenmek daha iyidir. kendi kuvvetleri Endişelenme, deneyebilirsin. Ana şey, makaleyi tekrar dikkatlice okumak ve farklı boya tonlarını mümkün olduğunca sorumlu bir şekilde karıştırma kurallarını almaktır.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Kahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?

Kahverengi saç boyası, en popüler saç renkleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eğer siz de bu renge geçmeyi düşünüyorsanız, öncesinde kahverenginin farklı tonları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Sonuçta çikolata kahve saç rengi saç rengini elde etmek için o salona girdiğinizde, stilistinize sadece “kahverengi saç rengi” demeyeceksiniz. Herhangi bir karışıklığa pay bırakmadan istediğiniz kahverenginin tonunu belirtmelisiniz. Tam olarak ne istediğinizi bildiğinizde, işleme sonuna kadar güvenebilirsiniz.

Bununla birlikte, her rengin tüm ciltlerde harika görünmediğini kabul etmeliyiz. Herhangi bir saç renginin en iyi versiyonunu elde etmek için cilt tonunuz ve alt tonunuzun onunla uyuşup uyuşmadığını göz önünde bulundurmalısınız. Ten renginden sonra, göz rengi dikkate almanız gereken bir sonraki şey olmalı.

Kahverengi saç boyası tonları hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Kahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?-1 - Saç Bakım GüzellikKahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?-2 - Saç Bakım Güzellik

Kahverengi saç boyası nasıl seçilir?

Yukarıda da kısaca değindiğimiz gibi, söz konusu kahverengi saç boyası renkleri arasından bir seçim yapmak olduğunda, cilt alt tonlarınızın seçtiğiniz saç rengiyle nasıl çalışacağını düşünmeniz gerekiyor. Kahverengi bir saç boyasının teninizi en iyi şekilde tamamlaması için cilt alt tonlarınıza zıt alt tonlara sahip bir ton seçmelisiniz. Bu genelde daha sıcak alt tonlu ciltler için soğuk tonlar, daha soğuk alt tonlu ciltler için sıcak tonlar anlamına gelir.

Cilt alt tonunuzu belirlemek için ise yapmanız gerekenler basit; bileğinize bakın. Eğer damarlarınızın rengini yeşil görüyorsanız sıcak alt tonlu, mavi görüyorsanız soğuk alt tonlu, ikisi arasında bir renkte görüyorsanız muhtemelen nötr alt tonlu bir cilde sahipsiniz.

Kahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?-3 - Saç Bakım GüzellikKahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?-4 - Saç Bakım Güzellik

Kahverengi saç boyası nasıl kullanılır?

Kahverengi saç boyası tonları arasından bir seçim yaptıysanız sıra saçlarınızı boyamakta. Doğal saç renginize bağlı olarak hayal ettiğiniz tonu yakalamak için saçlarınıza ek işlemler uygulanması gerekebilir (Örneğin sarı saç kahverengiye nasıl boyanır diyorsanız doğru cevabı en iyi stilistiniz verebilir). Bu nedenle öncelikle stilistinize danışmanızı öneririz. Yine de ideal saç renginizi evde saç boyama ile elde edecekseniz sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin:

  • Kahverengi saç boyasını kullanmadan önce mutlaka bir yama testi yapın. Saçınızı her boyadığınızda bu testi yeniden yapmalısınız. Rengin uygulandığı alanda herhangi bir reaksiyon olup olmadığını kontrol edin.
  • Ardından boya kutusunu açın ve ekipmanlarınızı çıkarın. Saç boyası kutusu içerisinde genelde bir karıştırma şişesi, şişe geliştirici krem, renklendirici krem ve derin bir saç kremi bulunur.
  • Ayrıca bir havluya, saç fırçasına, saç tokasına ve biraz nemlendirici kreme ihtiyacınız olacak.
  • Kahverengi saç boyasının cildinizi boyamaması için nemlendirici kremi saç çizginiz boyunca uygulayın.
  • Eldivenlerinizi takın ve kullanma talimatlarını izleyerek boyanızı karıştırın.
  • Saçlarınızı bölümlere ayırın ve boyayı doğrudan saç köklerine uygulayın. Tüm kökler boyanana kadar devam edin.
  • Kalan saç boyasını saçlarınızın geri kalan kısmına uygulayın. Tamamının boyandığından emin olun.
  • Kullanma talimatına bağlı olarak 30-45 dakika bekleyin.
  • Ardından su tamamen temiz akana dek saçlarınızı ılık suyla durulayın.
  • Paketten çıkan derin bakım kremini uygulayın.
  • Tekrar durulayın ve normalde yaptığınız gibi şekillendirin.
  • Saçlarınızı şekillendirme noktasında Elidor durulanmayan saç bakım kremlerinden yardım alabilirsiniz. Örneğin Elidor Elektriklenme Önleyici 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi ile istediğiniz saçlar gün boyu sizinle olabilir.
Kahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?-5 - Saç Bakım GüzellikKahverengi Saç Boyası Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?-6 - Saç Bakım Güzellik

En iyi kahverengi saç boyası tonları

Konu kahverengi saç boyası renkleri olduğunda, karşınıza pek çok seçecek çıkacak. İşte açıktan koyuya en iyi kahverengi saç renkleri:

Kahverengi saç renkleri uzun mu yoksa kısa mı daha iyi görünür?

Kahverengi saç rengi hem uzun hem de kısa saçlarda harika görünür. Açık bir tene sahipseniz, kontrast oluşturur ve cildinizde çarpıcı bir görünüm yaratır. Daha derin cilt tonları için, kahverengi saç özellikle gurur verici durur.

Doğru kahverengi tonunu nasıl bulabilirim?

Kendiniz için mükemmel kahverengi saç rengini seçerken mutlaka cilt alt tonunuzu aklınızda bulundurun. Sıcak bir alt tona sahipseniz, kahverenginin soğuk tonlarını tercih edin. Tam tersi, soğuk bir cilt alt tonu için daha sıcak kahverengi tonları seçin. Nötr tenli kadınlar, kendileriyle rezonansa giren herhangi bir kahverengi saç rengini tercih edebilirler.

Bakır Kahve Saç Rengi Nasıl Elde Edilir

Bakır kahve saç rengi daha çok kahveye dönük bir saç rengidir. Saçlarda görünen bakır rengi kahvenin içinde yansır. Renk biraz daha koyu göründüğü için tam olarak kahverengi tonlarını yansıtır.

Koyu Renk Saçları Bakır Kahve Saç Rengine Çevirme

Saçlarını daha çok koyu renklerde kullananlar bakır kahverengine ulaşmak istiyorlarsa işleri çokta zor değil. Bakır kahverengi daha koyu bir renk olduğu için çok uzun süre beklemeniz gerekmez.

 

  • Dore kahveyle birkaç kez boyadığınız saçlar bakır kahve için uygun bir saç tabanı sağlar.
  • Saçlarınızı birkaç kere dore kahveye boyayarak saçlarınızın bakır rengine yönelmesini sağlarsınız.
  • Dore kahve saçlarınızın rengini yavaş yavaş değiştirirken aynı zamanda bakırlığa zemin hazırlar.
  • Saçınızı 3-4 ay sonra bakır kahveye boyayarak dilediğiniz renge ulaşabilirsiniz.

 

Koyu renk olan saçlarınızı evde açıcı yardımıyla açtığınızda bu renge ulaşmanız daha kolaydır. Açılan saçın üzerine uygulanan boya çok çabuk akar ve rengi iyi yansıtır. Saçlarının yıpranmasını ve kırılmasını göze alan bayanlar açıcı ile tek seferde saçlarını açarak bakır kahverengine ulaşabilirler. Bu durum saç rengi siyah olanlar için geçerlidir.

 

Açık Renk Saçları Bakır Kahve Saç Rengine Çevirme

Açık renk saçlara sahip olanlar 2 boyama ile bakır kahverengine ulaşabilirler. İlk boyamada saç renginiz akar. Fakat 2. boyamada tam bakır kahve renklerine ulaşır ve renk daha iyi oturur.

Etiketler:bakır kahve saç rengi nasıl elde edilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası