stropiyer kartonpiyer nasıl yapılır / Stropiyer Montajı Nasıl Yapılır ? Resimli Anlatım | Kartonpiyer

Stropiyer Kartonpiyer Nasıl Yapılır

stropiyer kartonpiyer nasıl yapılır

  HAZIRLIK
    Tavan kaplama köpüklerinin piyasada ithal ve yerli üretimlerini bulmanız mümkün.
Genellikle 50*50cm. ebadında kare parçalar şeklinde satılır. 1 pakette 8 adet plaka bulunur ve 1 paket 2m&#; alanı kaplayabilir.
    Tavan kaplama köpükleri asma tavan dan farklı olarak metal çubuklarla değil, arkasına yapıştırıcı sürülerek direkt tavana yapıştırılır. Bu yüzden tavanın sağlam ve düzgün olması gerekir. Tavanda bozukluk var ise önce tamir edilmelidir.
    Tavan kapama plakalarınızı ölçünüzden 1 paket fazla satın alın.  Uygulamada kırılan ve ilerde çıkabilecek tamiratlarda işinize yarayabilir.

 



UYGULAMA

  • Tavan kaplama köpükleri, stropiyer (köpük kartonpiyer) ya da köpük tavan göbeği yapıştırmada kullanılan en iyi ve en uzun ömürlü yapıştırıcı stropiyer (tavan köpüğü) yapıştırıcısıdır. Piyasada ve yapı marketlerde değişik markaların yapıştırıcılarını silikon gibi kartuşlarda ve kovalarda kullanıma hazır olarak bulabilirsiniz.
  • Yapıştırıcıyı köpüğün arkasına noktalama şeklinde uygulayabilir, köşelerden çapraz çizgi çekebilir ya da köşe ve ortalara küçük topaklar halinde sürerek yapıştırabilirsiniz. (Tavan kaplama köpüğü yapıştırıcına alternatif olarak bazı ustalar saten alçı ve silikon da kullanır.)
  • Tavan kaplama köpüklerinizi tavanda bir uçtan diğer uca doğru yapıştırabilir veya tavanın tam ortasını tespit ederek ortadan kenarlara doğru yapıştırabilirsiniz. (resimler)
  • Ayrıca tavan kaplama köpüklerinizi su bazlı boyalarla ve tavan boyalarıyla boyayabilirsiniz. (Hemen boyamak istiyorsanız yerde boyayıp kuruduktan sonra yapıştırın. Kirlenince tavanda boyayacaksanız uzun tüylü rulolarla yavaşça boyayın.)
KÖPÜK KARTONPİYER (STROPİYER) YAPIŞTIRMAK

  • Stropiyer genellikle 2mt. lik boylarda tek tek satılır. Stropiyeri de 1 boy fazladan almakta fayda var.
  • Stropiyerleri yapıştırırken sillikon gibi kartuş yapıştırıcı kullanıyorsanız tavan ve duvara temas eden yüzeylerine noktalama şeklinde boydan boya sürün. Kova yapıştırıcı ya da alçı kullanacaksanız cm aralıklarla yarım el büyüklüğünde, topak şeklinde spatula ile sürerek yapıştırabilirsiniz.
  • Burada en çok zorlanacağınız şey köşe kesimleridir. İç köşe ve dış köşelerin kesimleri farklıdır. Köpük kartonpiyer (Stropiyer) alırken köşe kesim elemanı istemeyi unutmayın. El ile köşe kesimlerini ayarlamaya çalışmak çok zahmetli olur ve iyi bir görünüm oluşturmaz. Köşe kesim aparatı açılı kesimlerde size çok büyük fayda sağlayacaktır. 
  • Fazla aldığınız kartonpiyer ile köşeler için küçük kesim denemeleri yapın.
Tweet
Eğer eve kendim strafor kartonpiyer yapayım diyorsanız işte size bir kaç kolaylık sağlayabilecek öneri.

Odanın tepe köşelerini hafif straforlar ile kaplayacaksanız öncelikle iyi bir tür strafor alın. Boy (2m) fiyatları 8 TL civarında. Ne çok kalın olsun, ne de çok ince. Tam boyu olan 2 metrenin kenarlarını yapıştırıcı ile kapladığınızda çok ince ise kırılabilir.

Muhakkak, köşeleri kesmek için çok işinize yarayacak olan kendisi de strafordan mamul kesme klavuzunu alın.

Alışverişe çıkmadan önce oda tavan uzunluğunuzu ölçün. Örneğin 15 metre ise 8 boy yeter gibi görünse de  siz eğer ilk kez uygulayacaksanız fazladan 2 boy daha alın. Yani 10 adet.

Özel yapıştırıcısından yeteri kadar almayı ihmal etmeyin.

Düzgün yapıştırabilmek için 5 cm'lik bir parça kesip duvara ve tavana yapışma yüzeylerini tam olarak oturtun. Bu halde duvar ve tavandan ne kadar uzak kaldığını ölçün ve yapıştırmadan önce yapıştıracağınız yere hem duvara hem de tavana noktaya işaretler koyun ki eğri yapıştırmayın.

Köşelerde ve çıkıntılarda kestiğiniz parçalar birbirini tam olarak öpmeli. Kusurların içini önce yapıştırıcı daha sonra da boya macunu ya da kendi yapabileceğiniz saten alçı ile doldurun. Bu iş için parmaklarınızı kullanın.

Straforun yapışma yüzeylerini bir kerede yapıştıracağınız şekilde spatula yardımıyla yeteri kadar yapıştırıcı ile sıvayın ve yapıştırın. Yapışma tamamlandığında bir miktar taşacak gibi yapıştırıcı miktarını ayarlayın. fazlalıkları parmağınızla sıvayarak açıklık kalmayacak şekilde yapıştırın.

Yapıştırıcı büyük ihtimalle ilk andan itibaren straforları tavanda tutmaya yetecektir, yetmiyorsa ince cam çivileri ile kenarlardan dikkatlive kenarlara tutturabilirsiniz. Yapıştırıcı 2 saat kadar sonra, straforları desteksiz tutacak kadar kurur.

Korniş önleri için destek straforları almanız gerekli. Garantili yapışsın ve düşmesin diye diğer straforları yapıştırmadan 2 gün önce dayanak parçalarını yapıştırmanız gerekiyor.

Dayanakların üzerine straforları yapıştırdıktan sonra altta kalan fazlalıkları dikkatlice demir testeresi ya da bu iş için aldığınız özel testere ile kesip seviyelerini eşitleyin. Maket bıçağı kullanmamanızı tavsiye ederim. Eğri, büyrü bir sonuç alırsınız. Macunla kestiğiniz bölgenin alt kısmını dikkatlice düzeltin.

Yapıştırma işlemi bittikten ve araları da macun ya da saten alçı ile doldurduktan sonra tavan boyası ile straforları ve tavanı boyayabilirsiniz.

Söz söz: 5 kere ölçün, bir kere kesin!

Kolay gelsin.,


Öykü Kitabım Google Play'de satılıyor!


 Oturup bir kitap yazdım. İçerisinde büyük bölümü bilim kurgu hikayeler var. Tek derdim okuma alışkanlığının düşük olduğu Günümüz Türkiye'sinde hikayelerin gözden kaçıp yok olmaları. Ben bu hikayelere şevkat gösterdim. Siz de okuyun beğeneceksiniz. Teşekkür ederim. Sevgiler. Burçak Çubukçu   

FW Stropiyer Kartonpiyer luk mt

FW Stropiyer Kartonpiyer luk mt

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : YapıStore

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün YapıStore tarafından gönderilecektir.
  • STROPİYER LUK ADET MT STRAFOR KÖPÜKTEN İMAL EDİLMİŞTİR funduszeue.info BOYUNDADIR BOYANABİLİR
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

FW Stropiyer Kartonpiyer luk mt

  • STROPİYER LUK ADET MT STRAFOR KÖPÜKTEN İMAL EDİLMİŞTİR funduszeue.info BOYUNDADIR BOYANABİLİR
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası