memurluk sınavlarına kimler girebilir / Pegem Akademi | KPSS-B Grubu Hakkında | KPSS Memurluk Kursları

Memurluk Sınavlarına Kimler Girebilir

memurluk sınavlarına kimler girebilir

KPSS Memurluk Kursları

KPSS-B Grubu Hakkında

KPSS-B Grubu Hakkında

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların  KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin,  KPSS B (Lisans) puanı  KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirmiştir.

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

KPSS Lisans

KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.

Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı?

Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.

 KPSS Ne Zaman?

ÖSYM  Sınav Takvimine göre

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 23 Temmuz ,

KPSS Alan Bilgisi oturumlarının Temmuz ,

KPSS ÖABT’nin 6 Ağustos ,

tarihlerinde yapılacaktır.

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları

A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Genel Yetenek Genel Kültür soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

 

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)

dakika

 

KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

• Gümrük Müsteşarlığı
• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
• Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
• Maliye Bakanlığı
• Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
• T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
• Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
• Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
• Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
• Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
• Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
• Orman Genel Müdürlüğü
• Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
• Makina Kimya Endüstrisi
• Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…)
• Polislik (POMEM)
• TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

 

Memurluk sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. Memurluk sınavına kimler girebilir?
  2. Lise mezunları için KPSS başvuru ne zaman?
  3. Memurluk sınavına başvuru nasıl yapılır?
  4. Kpss genel yetenek sınavına kimler girebilir?
  5. Kpss&#;ye kimler girebilir?
  6. Memurluk Sınavı ne zaman?
  7. Genel Yetenek Genel Kültür Sınavına Kimler Girebilir?
  8. KPSS sınavına kimler girebilir?

Memurluk sınavına kimler girebilir?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu kişiler sınavabaşvurabilir. Eğer aktif olarak eğitim görüyor ve sınav geçerlilik süresi boyunca mezun olma şansı varsa, aday aynı biçimde sınavabaşvuru yapabilme hakkına sahip durumdadır.

Lise mezunları için KPSS başvuru ne zaman?

KPSS BAŞVURU NE ZAMAN? KPSS başvuruları yılında 28 Mayıs tarihinde başlayacak ve 14 Haziran'da sona erecek.

Memurluk sınavına başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM BaşvuruMerkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

Kpss genel yetenek sınavına kimler girebilir?

Lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) üniversitelerin 4(dört) yıllık bölümlerinden mezun olan tüm adaylar katılabilir. Lisans düzeyinde yapılan Kpss sınavınatüm lisans mezunları katılıp atanabilir.

Kpss'ye kimler girebilir?

KPSSgirebilenler ve aldıkları puanı kullanabilecek olan adaylar sadece A grubu için hazırlanan ve Öğretmenlik mezunları olmaktadır. Bunun dışında tüm lisans mezunları bu sınava başvuru yapabiliyor olsa da alınan puan merkezi atamalarda kullanılamamaktadır.

Memurluk Sınavı ne zaman?

KPSS sınavıne zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı(KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos'ta, KPSS Alan Bilgisi 1. gün oturumları 7 Ağustos'ta, 2. gün oturumları 8 Ağustos'ta yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlenecek.

Genel Yetenek Genel Kültür Sınavına Kimler Girebilir?

Lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) üniversitelerin 4(dört) yıllık bölümlerinden mezun olan tüm adaylar katılabilir. Lisans düzeyinde yapılan Kpss sınavınatüm lisans mezunları katılıp atanabilir.

KPSS sınavına kimler girebilir?

KPSSgirebilenler ve aldıkları puanı kullanabilecek olan adaylar sadece A grubu için hazırlanan ve Öğretmenlik mezunları olmaktadır. Bunun dışında tüm lisans mezunları bu sınavabaşvuru yapabiliyor olsa da alınan puan merkezi atamalarda kullanılamamaktadır.

yılında yapılacak olan KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans sınavına girmeyi düşünen memur adayları tarafından merak edilen KPSS Sınavına Kimler Girebilir Yaş Sınırı Kaç? KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa Kimler Girebilir? sorularının yanıtlarına makalemizden ulaşabilirsiniz. 

KPSS Sınavına Kimler Girebilir Yaş Sınırı Kaç?

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilirler. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar. Sadece öğretmenliğe başvuracakların lisans öğrenimlerinin son sınıfında olmaları şart koşulmaktadır.

Devlet memuru olmak için KPSS sınavına girmek yeterli değildir. Memur olmak için koyulmuş olan şartlara uygunlukta söz konusu olarak göz önüne alınmalıdır. Devlet memuru alımı için aranan şartlar arasında bazı kurumlar tarafından memurlukta yaş sınırı da yer almaktadır. Memur olma yaş sınırı ise yasa tarafından konulmaktadır.

Devlet memurluğu için birçok alımda otuz beş (35) yaşını doldurmamış veya da kırk yaşını doldurmamış olmaları istenmektedir. Tabi bu durum kurumdan kuruma göre farklılık gösterebilir hatta bazı kurumlar memur alımında yaş sınırı aramamaktadır. Devlet memuru olmak isteyenler için sayılı kanunun Maddesinde &#;18 yaşını tamamlayanlar ve herhangi bir meslek okulunu veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olma ve mahkeme kararı ile ergin olmak (yargısal erginlik) şartıyla atanabilirler.&#; yazmaktadır. KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olan ve alt yaş sınırı olarak da 18 yaşını doldurmuş olanlar için geçerlidir.

KPSS B Grubu Kadroları İçin Yaş Sınırı Var mı?

ÖSYM tarafından yapılmakta olan KPSS B Grubu için sınavın ardından alınan puana göre atama için başvuruda bulunacak olan kişiler için yaş sınırı koyulmamıştır.


KPSS Öğretmenlik Kadroları İçin Yaş Sınırı Var mı? 

Birçok kişi mezun olmalarının ardından alanı üzerine öğretmenlik görevini yapmak istemektedir. Geçtiğimiz yıllarda öğretmenlik için 40 yaş sınırı vardı ve bu kaldırıldı. Şuan öğretmenlik yapmak isteyen kişiler için yaş sınırı yoktur. 40 yaşında olan mezunlarda istekleri ve atamalar üzerine öğretmenlik görevlerine başlayabilirler.


👉 KPSS Kaç Yılda Bir Yapılır? (Ortaöğretim-Önlisans-A-B Lisans-ÖABT)


KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa Kimler Girebilir?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.

Önlisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin : ,,, gibi. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.


KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS&#;ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS&#;ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS’ye, isterlerse de lisans KPSS’ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS&#;ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir