google rusça çeviri / Google Translate fotoğrafları da çevirecek - Son Dakika Teknoloji Haberleri | NTV Haber

Google Rusça Çeviri

google rusça çeviri

Türkçe Rusça çeviri uygulamaları, internette bir haber veya makale okurken karşılaştığınız Rusça kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenmenize olanak tanır. Bu uygulamalar ayrıca Rusça konuşan insanlar ile iletişim kurmanızı da sağlar.

Avrasya’da yaygın olarak konuşulan dillerden bir tanesi olan Rusçada Kiril alfabesi kullanılır. Bu alfabe, dilin öğrenilmesini daha zor hale getirir. İnternette Rusça bir kelime ile karşılaştıysanız veya Rusça konuşan bir kişi ile iletişim kurmak istiyorsanız, mobil uygulamadan yardım alabilirsiniz.

Türkçeyi Rusçaya çevirme işlemi için kullanabileceğiniz çeşitli uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde anlamını öğrenmek istediğiniz Rusça kelimeleri anında Türkçeye çevirebilirsiniz. Peki, bu konuda en başarılı uygulamalar neler?

Hazırladığımız yazıda en iyi 10 Rusça Türkçe çeviri uygulaması bulunuyor. Listemize göz atabilir ve beğendiğiniz uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

En İyi Türkçe Rusça Çeviri Uygulamaları Neler?

  • Google Translate
  • Microsoft Translator
  • Yandex Translate
  • Translator funduszeue.info
  • Pons Translate
  • SayHi Translate
  • funduszeue.info dictionary
  • Translate Me
  • iTranslate
  • Hi Translate

Yukarıda Türkçeyi Rusçaya çevirme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan uygulamalar bulunuyor. Listede yer alan uygulamaların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Google Translate

Çeviri uygulaması denildiğinde akla ilk gelen hizmetlerden bir tanesi olan Google Translate, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Google tarafından ücretsiz olarak sunulan uygulama oldukça basit bir kullanıma sahip.

Rusça, Türkçe, İngilizce dahil olmak üzere toplamda dili destekleyen uygulama, çok sayıda dili internet bağlantısı olmadan çevirebiliyor. Uygulama üzerinden klavyenin yanı sıra kamerayla da çeviri yapabilirsiniz. Dolayısıyla görseldeki kelimeyi yazmanıza gerek kalmıyor.

2. Microsoft Translator

Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan Microsoft Translator 70’den fazla dili destekliyor. Çok kullanışlı özelliklerin yer aldığı uygulamada ses çevirisi de mevcut. Bu özellik sayesinde konuşmaları çevirebilirsiniz.

İnternet bağlantısı olmadan çeviri yapabilme imkânı sunan uygulama ayrıca kamera ile çeviri yapma özelliğine de sahip. Bu sayede tıpkı Google Translate gibi kamera aracılığı ile görsellerin üzerindeki yabancı kelimeleri çevirme imkânına sahip olursunuz.

3. Yandex Translate

Yandex Translate, Rusça Türkçe çeviri yapabilmenize olanak tanıyan oldukça popüler bir uygulamadır. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanım sunan uygulama, çevrim içi modda 80’i aşkın dilde çeviri yapabiliyor.

Görsellerdeki kelimeleri otomatik olarak tanımlayıp çeviri yapabilme özelliğinin yer aldığı uygulamada çevrim dışı mod desteği de bulunuyor. Bu sayede internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da çeviri gerçekleştirilebiliyor. Koyu mod özelliğine sahip olan uygulamada kelimeleri favorilere ekleme işlevi de mevcut.

4. Translator funduszeue.info

Başarılı arayüzü ile dikkat çeken Translator funduszeue.info Rusça, İngilizce, Japonya, Almanca, Portekizce, Çince ve Korece dahil olmak üzere toplamda çeşitli dillerde çeviri yapabilmenize olanak tanıyor. Uygulamada birçok özellik yer alıyor. Bu özellikler uygulamanın daha kullanışlı olmasını sağlıyor.

Arama geçmişini kaydeden uygulama, bu sayede aynı metinleri bir daha çevirmenize gerek bırakmıyor. Uygulamada ayrıca doğrudan kamera ile çeviri yapma işlevi mevcut. Böylelikle görsellerin üzerindeki yabancı kelimeleri çevirebilirsiniz.

5. Pons Translate

Google Play Store’da 5 milyondan fazla indirme sayısına sahip olan Pons Translate üzerinden çeviri işlemini çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Hırvatça, Yunanca, Rusça dahil olmak üzere çok sayıda dili destekleyen uygulama, kullanıcı dostu bir arayüze sahip.

Basit gibi görünen ancak çok kullanışlı bir özelliği içerisinde barındıran uygulama, sık sık çevirdiğiniz ya da önemli kelimeleri favori listenize eklemenize olanak tanıyor. Bu, zamandan önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlıyor.

6. SayHi Translate

Türkçeyi Rusçaya çevirme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan SayHi Translate ayrıca çok sayıda dili destekliyor. Dolayısıyla Rusçanın yanı sıra Sırpça, Almanca, Çince, Portekizce, Japonca, Korece, İngilizce, İtalyanca, Fince dahil olmak üzere pek çok dilde çeviri yapılabiliyor.

Çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen uygulama, gün içerisinde yabancı kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenme noktasında büyük bir kolaylık sağlıyor. Sade bir arayüze sahip olan uygulama, ses ile çevirme işlevi de mevcut.

7. funduszeue.info dictionary

yılında yayımlanan ve şu anda dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan funduszeue.info dictionary’de çevrim dışı mod desteği bulunuyor. Bu, internet bağlantısı olmadan çeviri yapabilme imkân tanıyor.

Başarılı bir arayüze sahip olan uygulamada Türkçe, İspanyolca, Hırvatça, Fransızca, Slovakça ve Rusça dahil olmak üzere pek çok dili destekliyor. Uygulamayı cihazınıza indirebilir ve yabancı kelimelerin anlamlarını öğrenmeye başlayabilirsiniz.

8. Translate Me

İstediğiniz sözcüğü veya cümleyi farklı bir dile çok hızlı ve pratik bir şekilde çevirebilmenizi sağlayan Translate Me, kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Uygulamada Türkçe, Almanca, Gürcüce, Korece, Letonca, Litvanca, Yunanca, Rusça, Romence dahil olmak üzere ’den fazla dil desteği bulunuyor.

Translate Me, kamera aracılığı ile görsellerin üzerindeki yabancı kelimelerin anlamlarının öğrenilmesini sağlıyor. Sesli çeviri özelliğinin yer aldığı uygulamayı indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

9. iTranslate

Google Play Store’da 50 milyondan fazla indirme sayısı ile dikkat çeken iTranslate Rusça, Türkçe, Ukraynaca, Gürcüce, Arnavutça, Yunanca, Sırpça, Çince, Hintçe ve Almanca dahil olmak üzere toplamda ’ü aşkın dili destekliyor.

Sesli çeviri özelliğinin yer aldığı uygulamada kamera ile çeviri yapma işlevi de mevcut. Bu özellikler, uygulamayı çok daha kullanışlı hale getiriyor. Çevrim dışı mod desteğine sahip olan uygulamada görsel sözlük de yer alıyor.

Hi Translate

Rusça Türkçe çeviri yapabilmenizi sağlayan Hi Translate ’den fazla dili destekliyor. Çevrim dışı mod desteğinin yer aldığı uygulama, bu sayede internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da çeviri yapılabilmesine imkân tanıyor.

Bir tabelanın üzerindeki yabancı kelimeyi çevirmenizi sağlayan uygulama, sesli çeviri özelliğini de içeriyor. Böylelikle yabancı kelimeleri yazmanıza gerek kalmaz. Bu, zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

kaynağı değiştir]

Bazı diller diğerlerinden daha iyi sonuçlar verir. Google Çeviri, tercüme edilen AB parlamentosu notlarının önemi nedeniyle özellikle İngilizcenin hedef dil olduğu ve kaynak dilinin Avrupa Birliği'nden geldiği performansı gösterir. analizi, Fransızca - İngilizce çevirisinin nispeten doğru olduğunu, ve analizlerinde İtalyanca - İngilizce çevirisinin nispeten daha doğru olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, kaynak metin kısaysa, kural tabanlı makine çevirileri genellikle daha iyi performans gösterir; Bu etki özellikle Çince'den İngilizceye çevirilerde belirgindir. Çevirilerin düzenlemeleri sunulabiliyor olsa da, özellikle Çin'de cümleleri bir bütün olarak düzenleyememektedir.[24] Bunun yerine, bazen rastgele karakter kümelerini düzenlemeye başlamış ve hatalı düzenlemelere yol açmıştır. Yunanca, Devanagari, Kiril ve Arapça yazılmış metinler, Latince alfabe ile yazılmış fonetik eşdeğerlerinden otomatik olarak çevrilebilir. Google Çeviri'nin tarayıcı sürümü, Japonca'dan İngilizceye çevrimiçin fonetik olarak okuma seçeneğini sunar. Aynı seçenek ücretli API sürümünde mevcut değildir.

Daha popüler dillerin çoğunda, o dildeki bir metni birkaç düzine kelimeye kadar okuyabilen bir "metin-konuşma" ses işlevi bulunur. Çok-merkezli dillerde vurgu bölgeye bağlıdır: İngilizce, Amerika, Asya-Pasifik ve Batı Asya'nın çoğu sesi dişi bir General Amerikan aksanı kullanıyor; oysa Avustralya, Yeni Zelanda ve Norfolk Adası'nda kullanılan özel bir Okyanus aksanı haricinde; Avrupa, Hong Kong, Malezya, Singapur, Guyana ve dünyanın diğer tüm bölgelerinde kadın İngilizce aksanı kullanılıyor. İspanyolca için, Amerika'da Latin Amerika İspanyol aksanı kullanılırken dünyanın diğer bölgelerinde ise Kastilyalı bir İspanyol aksanı kullanılır; Portekizce, yerli aksanının kullanıldığı Portekizce hariç, dünyada bir São Paulo aksanı kullanmaktadır. Daha az konuşulan bazı diller açık kaynaklı eSpeakNG synthesizer'ı konuşmalarında kullanıyor.

Google Çeviri tercüme etmek için istatistiksel eşleme kullandığından çevrilmiş metin, çoğunlukla saçma saçma ve belirgin hatalar içerebilir; diğer dilde benzer ancak eş değer olmayan yaygın terimler için ortak terimleri değiştirir veya cümle anlamını tersine çevirir. Bad Translator ve Translation Party gibi yenilikçi web siteleri, kulaktan kulağa Çin fısıltılarına benzer şekilde, birçok dilde ileri ve geri tercüme ederek mizahi metin üretmek için bu hizmeti kullandı.[25]

Topluluk Çeviri[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası