antalya haritası / Antalya İli Haritası | Haritalar, Harita, Antalya

Antalya Haritası

antalya haritası

Antalya haritası: Antalya il&#;eleri nelerdir? Antalya hangi b&#;lgede yer alır?

Türkiye'nin illeri için en merak edilen hususlar içerisinde en önde bölge ve aynı zamanda ilçelerin isimleri gelir. Antalya içinde bu meraka rastlama şansımız vardır. Buna göre Antalya ili Akdeniz Bölgesi sınırları bünyesinde yer alır. Adana, Mersin ve birçok şehir Antalya gibi Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Bunun yanında Antalya'nın hem merkezi hem de ilçeleri son derece kalabalık bir nüfusa sahiptirler.

Antalya haritası: Antalya ilçeleri nelerdir Antalya hangi bölgede yer alır

Antalya Haritası: Antalya İlçeleri Nelerdir?

Antalya için haritaya bakıldığı zaman yer aldığı konum hemen göze çarpıyor. Bu konumun içerisinde şehrin çevresinde bulunan her yeri görmek mümkündür. Haritaya göre Antalya'nın doğusunda Karaman ve Mersin yer alır. Şehrin batısında ise Burdur, Konya ve Isparta'ya rastlıyoruz.

Antalya'nın batı kısımlarına bakacak olursak eğer burada Muğla şehrini görmek mümkündür. Şehrin güneyi ise tamamen Akdeniz ile kaplıdır. Zaten Antalya sahip olduğu geniş ve uzun sahil şeritleri ile meşhurdur. Ayrıca Antalya'nın etrafında geniş bir ormanlık alan yer alır. Antalya toplamdan 19 ilçeye sahip olarak bilinir. Bu sayı son derece dikkat çekicidir. Antalya ilçeleri şu şekildedir;

- Alanya.

- Kaş.

- Kemer.

- Kepez.

- Konyaaltı.

- Kumluca.

- Korkuteli.

- Manavgat.

- Muratpaşa.

- Aksu.

- Akseki.

- İbradı.

- Elmalı.

- Gündoğmuş.

- Serik.

- Demre.

- Döşemealtı.

- Gazipaşa.

- Finike.

İlçeler arasında Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Alanya oldukça büyüktür. Şehrin toplam sahip olduğu nüfus ise milyonu geçmektedir. Bunun yanında Antalya'nın her ilçesi için turizm potansiyeli vardır demek mümkündür. Çünkü şehrin genel yapısı turizm üzerine kuruludur. Bundan dolayı Türkiye'nin en büyük turizm merkezi denildiğinde Antalya direkt akla gelir.

Antalya Hangi Bölgede Yer Alır?

Antalya sahip olduğu iklimi ve benzersiz doğasıyla farklılığını ortaya koymaktadır. Bu farklılık şehrin son derece ilgi çekici olmasına yol açar. Ayrıca Antalya, Akdeniz Bölgesi'nde bulunmaktadır. Burada yer alan şehrin denize yakınlığı ilgi çeken büyük bir özelliktir.

Antalya ilinin Akdeniz için önemi hem turizm hem de tarım olarak bilinir. Şehirde bu iki unsur son derece gelişmiş bir özelliğe sahip olarak bilinir.

Antalya Haritası: Antalya İl&#;eleri Nelerdir? Antalya İlinin N&#;fusu Ka&#;tır, Ka&#; İl&#;esi Vardır?

Haberin Devamı

Antalya Haritası(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: funduszeue.info



Antalya'nın Kaç İlçesi Var?

Antalya'da toplam 19 ilçe ve 'den fazla mahalle bulunmaktadır. Nüfus binin üstünde olan Kepez, en kalabalık ilçesidir. Antalya nüfusunun %42'si Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde yaşamaktadır. Muratpaşa, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçedir. İlçede kilometrekareye düşen insan sayısı 'dir.

Antalya'nın Nüfusu Ne Kadar?

'lerde nüfusu binin altında olan Antalya 80'li yıllardan sonra gelişmeye ve göç almaya başlamıştır. yılında şehrin nüfusu olmuştur. Doksanlı yıllarda nüfusu bir milyonu aşan Antalya'nın yılındaki nüfusu 'dir. Yıllık nüfus artış binde 25'in üstünde olan şehrin yılı itibariyle nüfusu 'dır.

Antalya'nın İlçeleri Nelerdir?

yılında Antalya'ya bağlanan Alanya, şehrin turizm merkezlerinden birini oluşturuyor. Toplam nüfusu binin üstünde olan ilçeye her yıl 2 milyonun üstünde yerli ve yabancı turist geliyor. Antik kentleri ile meşhur olan Finike, maden yatakları bakımından da zengindir. İlçeden çıkarılan Limyra taşı, bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda bir liman kenti olan Finike portakal üretiminde de zirve konumdadır.

Antalya'nın batısında yer alan Kaş, hem şehrin hem de ülkemizin en çok turist çeken ilçelerinin başında geliyor. Barit ve alüminyum gibi madenlerin de çıkarıldığı ilçenin nüfusu 'dür. Şelaleleriyle ünlü olan Manavgat'ın yüz ölçümü kilometrekaredir. Antalya'nın en büyük ikinci ilçesi olan Manavgat'ta geniş ormanlık alanlar ve yaylalar da bulunuyor. Toros Dağlarının eteklerinde yer alan Kemer, Antalya'nın en uzun kıyı şeridine sahip ilçelerinden biridir.

Antalya şehrinde yer alan diğer ilçeler: Akseki, Aksu, Serik, Kumluca, Demre, Döşemealtı, Korkutel,
Konyaltı, Elmalı, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ve Gazipaşa'dır.

kaynağı değiştir]

Hâlen görevde olan Vali ve ilçe kaymakamları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

İlçeVali-Kaymakam
AdıSınıfıAdıDoğumAtanmaDiplomasıÖnceki Görevi
Antalya Valisi 1 Ersin YAZICIGümüşova /[1]İstanbul Üniversitesi Balıkesir Valisi
Akseki 4 Volkan HÜLÜR Gölköy 28 Ekim Trakya-Kamu Yönetimi Köprübaşı Kaym. V.
Aksu 1 Ahmet Hikmet ŞAHİN Malatya 20 Ağustos Ankara Ü.-SBF-Kamu Yönt. Toroslar Kaym.
Alanya 1 Fatih ÜRKMEZER Bergama 27 Temmuz Ank.-SBF K.Y./Nottingham (YL)/

Southampton (Dr.)

Safranbolu Kaym.
Demre 3 Onur ŞATIROĞLU Tarsus 7 Ağustos İnönü- İktisat Bahçesaray Kaym.
Döşemealtı 1 Nuri ÖZDER Sandıklı 27 Ağustos Gazi Ü.-İİBF-Kamu Yönetimi Keşan Kaymakamı
Elmalı 3 Harun KAZEZ Elazığ 25 Ağustos Selçuk Ü.- İİBF-Kamu-İktisat Çemişgezek Kaym.
Finike 3 Musa Kazım ÇELiK Kızıltepe Ağustos / Uludağ Ü.-İİBF-Kamu Yönt. Tercan Kaymakamı
Gazipaşa 3 Orhan ALTUN Oltu 20 Ağustos Çukurova Ü.- İİBF-İktisat Yayladere Kaym.
Gündoğmuş 4 Hamza ÖZBİLGİCİ Kırıkhan 14 Eylül Sakarya Ü.-İşletme Karapürçek Kaym.V.
İbradi 5 İsmail DEMiRTAŞ Tarsus Ağustos / Gazi Ü.-İİBF Çeltikçi Kaymakamı
Kaş 3 Murat OZTÜRK funduszeue.infoğlisi Ağustos / 9 Eylül Ü.-İİBF-Kamu Y. Silvan Kaymakamı
Kemer 2 Hilseyin ÇAM Bayat Ağustos / Uludağ Ü.-İİBF-Maliye Kızıltepe Kaym.
Kepez 1 Nusret ŞAHİN Ordu 5 Ağustos Ankara Ü.-SBF-Kamu Y. Trabzon Vali Yrd.
Konyaaltı 1 Kamil KÖTEN Sarız 24 Eylül Ankara Üfunduszeue.infoşkiler Muğla Vali Yrd.
Korkuteli 3 Sezgin ÜÇÜNCÜ Ağustos / Samsun Vali Yard.
Kumluca 2 Tekin ERDEMiR Veziköprü Ağustos / Selçuk Ü.-İİBF Kamu Y. (L&YL) Tatvan Kaymakamı
Manavgat 1 Abdulkadir DEMİR Bayat 20 Ağustos Selçuk Ü.-İİBF-İktisat/Keele Ü.(YL) Karesi Kaymakamı
Muratpaşa 1 Orhan BURHAN İnegöl 7 Ağustos Ank.-SBF-K.Y./funduszeue.infol(2 kez YL) Hendek kaymakamı
Serik 1 Cemal&#; ŞAHiN funduszeue.infoanmaraş Ağustos / İstanbul Ü.-SBF-Kamu Y./KTÜ (YL) Aydın - Efeler Kaym.

Belediyeler[değiştir kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası