kaktüs teraryum nasıl yapılır / Teraryum Bakımı

Kaktüs Teraryum Nasıl Yapılır

kaktüs teraryum nasıl yapılır

Evde teraryum yapımı: Cam içinde minik bahçeler

Evde teraryum yapımı için tariflerimiz var! Sukkulent türleri buluşturan teraryumlar son yıllarda çok moda. Bu trende uyup evinize cam içinde yeşil bir dünya davet edebilirsiniz. Bunun için cam küreler, bardaklar, kadehler kullanabilirsiniz. İşte size bir öneri.

Farklı sukkulent türleri çiçek marketlerden satın alabilirsiniz. Bu türleri seçmemizin en önemli nedeni dayanıklı olmaları ve kısa kök yapmaları.

teraryum yapımı

TERARYUM YAPIMININ PÜF NOKTALARI

  1. Daima bir drenaj katmanı olmalı. Bitkilerin sağlıklı büyümesinin en iyi yolu doğru drenajın sağlanmasından ve çakıl tabakasının olmasından geçer.
  2. Sevginizi verin. Bu küçük eko sistemin ölü yapraklarını budayarak bakım yapın.
  3. Kişiselleştirin… Kullandığınız bitki ve küçük aksesuarlarla kendi tarzınızı yansıtıp terrarium’unuzu benzersiz kılın.

EVDE TERARYUM YAPIMI

teraryum için cam vazo

Kullanacağınız cam vazo ve bardakları belirleyin. Bitkilerin formlarıyla objeler uyumlu olmalı. gerektiğini unutmayın. Dikim toprağını cam vazoya elinizle serin.

Ardından bitkileri dikebilirsiniz. Bitkileri seçerken farklı renk, boy ve formlarının birbirini tamamlamasına özen gösterin.

teraryum

Toprak takviyesi yapın ve elinizle toprağı bastırın. Küçük bitkiler için ahşap bir çubukla toprakta çukur açıp buraya daha rahat bir şekilde bitkiyi dikebilirsiniz.

Evde teraryum yapımı

Dikim işleminden sonra can suyunu verin. Ardından doğal taş, kuru dal gibi dekoratif detaylar ile tasarımınızı tamamlayabilirsiniz.

Teraryum tarifi

EVDE TERARYUM YAPIMI İÇİN 2. TARİF

Silindirik vazo ve cam fanusları kullanarak evde yeşil bir dünya yaratabilirsiniz. Yeni nesil sera uygulamaları kışın yeşili bol bir yaşam alanı oluşturmanızı da sağlar.

Kendinize şişe içerisinde bir bahçe yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bitkilerin damacana, kavanoz ve şişe gibi cam malzemeler içinde yetiştirilmesine “teraryum” deniyor. ”Şişe ya da cam bahçeler” olarak dilimize uyarlayabileceğimiz teraryum’ları yapmak düşünüldüğü kadar zor değil.

Öncelikle doğru bitkileri seçmelisiniz. Mesela acorus, dracaena türleri, ficus, özellikle pumila, neprolepsis, fernler, fittonia, hedera, maranta, pilea, peperomia, selaginella, scindapsus, spathiphyllum, tillencia ve bromelia türleri olabilir. Önemli olan yavaş büyüyen ve yayılan bitkileri seçmek ve zayıflatılmış toprak kullanmak. Sizin için, Marjinal Flowers ile birlikte 3 değişik uygulama yaptık.

TERARYUM YAPIMI MALZEMELERİ

  • Tillencia bitkileri
  • Tel
  • İskelet 
  • Pense
  • Bıçak
  • Süslemek için taş ve kuru kozalak
  • Cam fanus/vazo
  • Yosun

TERARYUM NASIL HAZIRLANIR?

Cam kabı çok iyi temizleyin. Şişe yüksekliğine göre taş ve çakıl parçalarıyla drenaj yapın. Drenaj tabakasının üstüne dikilecek bitkilerin fazla sulamayla köklerinin çürümemesi için ağaç kabuğu kullanabilirsiniz.

Toprağı yayın. Dikilecek bitkinin köklerinin etrafındaki fazla toprağı elinizle alın, kökü sıkarak silindir şekline getirin. Bitkiyi dikeceğiniz alana uzunca bir kamış ya da ince bir sopanın ucuna bağlayacağınız bir kaşık yardımıyla çukur açın, bitkiyi çukura bu kaşık yardımıyla yerleştirip bastırın. Bitkileri yerleştirdikten sonra sulayın. Su yayılarak alta inecektir. Su, drenaj seviyesinin  cm üstüne çıkmalı. Belirli periyodlarla spreyle bitkileri nemli tutmaya özen gösterin.

UYGULAMA 1: YATAY ARANJMAN

Tillencialar minyatür bitkiler. Çok yavaş büyüdüklerinden bulundukları kapta birkaç sene yaşayabilirler. Minyatür tillencialar hacminin iki katına çıkabilir. Bakımı çok zahmetli olmadığından ve özel ilgi gerektirmediğinden herkes kolaylıkla bakabilir. Üstelik uygun iskeletlerle kendiniz de bu tarz dikey aranjmanları rahatlıkla yapabilirsiniz. Minyatür bitkileri silindir vazoya yerleştirmeden önce sulamayı unutmayın! Zira suya ihtiyaç duyduklarını beyaz ya da griye çalmaya başlayan yapraklarından anlayabilirsiniz.

Tillencia (hava çiçeği) bitkisinin ana vatanı Güney Amerika ve Güney Afrika’dır. Nemli ortam severler. Bu sebeple cam fanuslar onların sevdiği ortamı yaratmak için çok ideal.~

UYGULAMA 2: DİKEY ARANJMAN

Kaya yosunu en dibe yerleştirilir. Tillencia içi boş salyangoz kabının içine koyulur. İçine dekoratif amaçlı minyatür karpuzlar yerleştirilir. İyi sulanırsa bu minyatür karpuzları uzun süre yaşatabilirsiniz. Salyangozun kenar kısmına asma aparatı yerleştirerek vazonuzun üst kısmına asabilir, vazonun üstünü yosun ile kapatabilirsiniz.

“Tillencialar toprağa ihtiyaç duymadığından sıradışı formlarda rahatlıkla uygulanabilirler.”

UYGULAMA 3: FANUSTAKİ BAHÇE

Genişçe bir cam fanusun içinde tillencia, scullent ya da kaktüslerle harika bir minyatür bahçe yaratabilirsiniz. Fanusun alt kısmına hem neminden faydalanmak, hem de arajmanın dekoratif görünmesi amacıyla yosun yerleştirilir. 

Bitkilerin etrafına çam yosunu sarılarak fanusun içine yerleştirilir. Dilerseniz siz kozalak, çeşitli hayvan figürleri de yerleştirerek bahçenizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. 

Eğer asarak kullanacaksanız fanusun ağzından aşağıya doğru sarmaşık gibi görünen selum bitkisi sallandırabilirsiniz.

Tillencia familyasındaki bitkilere yosun ile ideal bir ortam yaratabilirsiniz. Kökleri nemli kalacağından haftada birkaç kez spreyle su püskürterek nemli kalmasını sağlayın.

TERARYUM YAPIMI VE BAKIMI NASIL OLMALI?

  1. Öncelikle drenajı sağlamak ve fazla suyu çekmek için kabınızın en alt kısmına çakıl taşı yerleştirin. Sonra kömürü küçük hale gelene kadar kırın ve kullanacağınız bitki boyutuna göre cam kabınıza yerleştirin. Torf dökün ve üzerine biraz bastırın. Bir çubukla bitkiler için delik açın. Bitkilerinizi dikin.
  2. Yapraklarının kabın kenarına dokunmasına izin vermeyin. Bitkinize çok
    fazla sulama yapmayın aksi takdirde çürür.
  3. Terrarium’daki bitkinizin yaprağı çürümüş veya fazla büyümüş ise budama yapmayı unutmayın. Eğer üstü kapalı bir terrarium yapmak isterseniz bitkilerinizi her iki yada üç haftada bir havalandırın.
  4. Terrarium’un oluşumu için dolaylı ışık gerekir bunun için pencereden uzak bir yere konumlandırmalısınız. Ancak dikkat edin bir radyatörün yanına yerleştirmeyin.

MİNYATÜR BİR GÖRÜNTÜ İÇİN

  • Bunun için küçük cam kavanozlar ve minik kaktüs kaplarını kullanabilirsiniz.
  • Minyatür kaplar havanın sirkülasyon yapmasına izin verdiğinden kuru iklimde yetişen bitkiler için idealdir.
  • Küçük cam kavanozlar görüntü olarak daha da çekici olabilir.
  • Kaplar ufak olduğundan düzenli sulama ile bitkilerinizin kurumasını engelleyin.

Süzgeçten teraryum nasıl yapılır? Dekoratif sukulentler

Süzgeçten teraryum nasıl yapılır? Dekoratif sukulentler

Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bitkisi ile renklenin

Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bakımı püf noktalar

Teraryum Nasıl Yapılır ?

Teraryum yapmayı öğrenmek ister misiniz? Teraryumlar evin içinde küçük bahçeler oluşturmanın keyifli bir yolu. Genellikle kaktüsler ve eğrelti otları yetiştirmek için kullanılır. Açık tepeli bir cam kavanoza çiçekli bitkiler dikmek, evinize renk ve farklı bir hava getirecek. Bu makalemizde basit bir açık teraryumun nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Teraryum Nasıl Yapılır ?

Teraryum Yapımı için Gerekli Malzemeler

  • Büyük bir cam kavanoz veya cam fanus
  • Çakıl taşları
  • Mangal kömürü veya aktif karbon
  • Saksı gübresi, ve torf toprak
  • Kepçe
  • (Helleborus niger) Küçük bir kök herhangi bir alpin veya noel çiçeği
  • (Viola wittrockiana) Hercai menekşe
  • (Humata tyermanii) Eğrelti otu
  • Yosun
  • Yumuşak boya fırçası

Teraryum için kullanacağınız bitikler değişiklik gösterebilir. Dilerseniz kaktüs çeşitleriylede hazırlayabilirsiniz.

Birinci Adım

İlk olarak cam kabınızı iyice temizleyin ve kurulayın. En dibe dikkatlice bir çakıl tabakası yerleştirin. Çakılları direk dökmeyin camın kırılmasını istemeyiz, elinizle yerleştirmeniz daha uygun olur. Çakıl yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalı ve kavanozun dibine eşit olarak yayılmalıdır.

Teraryum yapımı - 1 : En dibe dikkatlice bir çakıl tabakası yerleştirin.

İkinci Adım

Kömür tozunu, veya aktif karbonu çakılların üzerine serpin, üstünün tamamen kaplandığından emin olun. Bu, kokuların emilmesine yardımcı olacak ve teraryumun kokmamasını sağlayacaktır.

Teraryum yapımı - 2 : Kömür tozunu, veya aktif karbonu çakılların üzerine serpin

Üçüncü Adım

Gübreyi ve toprağı karıştırın, kullanmadan önce nemli olup olmadığını kontrol edin (gerekirse hafifçe sulayın), kullanmadan önce biraz tahliye olmasını sağlayın. Yaklaşık 5 cm kalınlığında bir tabaka yaparak cam kaba yayın. Üzerine dökmek yerine kepçe veya elinizi kullanarak ekleyin, böylece kavanozun içi daha düzenli olur.

Teraryum yapımı - 3 : Gübreyi ve toprağı karıştırarak 5 cm kalınlığında cam kaba yayın

Dördüncü Adım

Bitkileri hazırlama kısmına geldik. Cam kaba yerleştireceğimiz bitkileri kaplarında çıkartın ve köklerin etrafındaki fazla toprağı dikkatlice temizleyin. Kavanozun içindeki saksı toprağına sırasıyla bitkileri yerleştirebiliriz.

Teraryum yapımı - 4 : Çiçek oyuk açarak kaba yerleştirin

Hercai menekşeyi kabından alın ve kavanozdaki toprağa elinizle bir sığ bir çukur açarak, yerleştirmeye başlayın.

Teraryum yapımı - 4 : Eğrelti otlarını kaba yerleştirin gerekirse daha fazla toprak ekleyin

Yine fazla toprağı köklerden temizleyerek elinizle bir çukur açarak eğrelti otunu ekleyin. Gerekirse cam kaba bira daha saksı toprağı ilave edebilirsiniz.

Beşinci Adım

Yosun tabakasını parçalara ayırın ve bitkilerin etrafına saksı toprağının yüzeyine yerleştirin. Gerekirse daha küçük yosun parçaları ekleyerek, tüm saksı kumunun kaplandığından emin olun.

Teraryum yapımı - 5 : Yosun tabakasınıı tun zemine yayarak yerleştirin

Altıncı Adım

Yumuşak boya fırçasını kullanarak, kavanozun içini iyice temizleyin, Bitkilerin üzerine gelen kalıntılarıda fırça yardımıyla kolayca alabilirisiniz.

Teraryum yapımı - 6 : Boya fırçası ile kavanozu temizleyin

Teraryum Bakımı Nasıl Yapılır?

Saksı toprağının nemli kaldığından ancak çok ıslak olmadığından emin olun (kontrol etmek için parmağınızla toprağa bastırın) ve gerektiğinde sprey yardımıyla sulama yapın. Doğru koşullarda, bitkiler birkaç hafta hatta aylarca çiçek açmaya devam etmeli, yapraklarda canlı görünmeli. Teraryumunuz hazır artık keyifle sergileyebilirsiniz.

Bu gönderi Nasıl yapılır’ te gönderildi ve Dekorasyon Önerileri’ te etiketlendi.

Teraryum son yıllarda hayatımıza ışık hızı ile giren güzelliklerden biri. İsmi Latince kökenli olup anlamı toprak ve akvaryum kelimesinden geliyor (terra: toprak, arium: akvaryum).

Öncelikle teraryum nedir?

En genel tanımı ile teraryumlar minyatür ekosistemlerdir. Bir fanus içerisinde seçtiğiniz bitkilerle oluşturduğunuz minik bir bahçedir. Bahçe ama maalesef bu bahçelerde her bitkiyi yetiştiremiyoruz; teraryum yapımında sukulent, kaktüs gibi seçenekleri değerlendirmelisiniz.

Seçeneklerim sınırlı diye hiç üzülmeyin. Çünkü bu iki çeşit bitkinin o kadar farklı cinsleri var ki gördüğünüzde gözlerinizden kalpler çıkabilir!

Tek bir modelden ziyade binlerce tasarımı bulunan teraryumu isterseniz çok kolay bir şekilde kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

? Teraryuma en çok yakışacak sukulent çeşitleri Muhiku&#;da! Muhiku&#;nun birbirinden şık sukulent sukulent aranmanjlarıyla evde kendi teraryumunuzu kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer teraryum hazırlamak için vaktiniz yoksa bu sukulent aranjmanlarını şık saksılarıyla sergileyebilir ya da sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

Teraryumlar bu kadar sevilince, süs malzemesi olarak da marketlerde ve çiçekçilerde bin bir çeşit obje bulabilmemiz uzun sürmedi. Saksıda bitki büyütmek gibi düşünün; bodur bitkiler ve Yüzüklerin Efendisi serisinin Hobbit evlerini andıran şirinlikte odunlar. İçerisine ister unicorn gibi objeler ekleyebilir, dilerseniz deniz altı yaşamı gibi tasarlayıp deniz yıldızı ekleyebilirsiniz.

Her teraryum komik olacak diye bir kaide tabii ki yok. İstediğiniz şekilde fanus seçebilir; oldukça zarif, klas bir model de tasarlayabilir veya seçebilirsiniz. Dekorasyon tarzınıza uygun bir model bulacağınıza eminiz.

Teraryum Nasıl Yapılır?

teraryum-nasil-yapilir

Teraryum bir fanus içerisinde bakmak istediğiniz bitkiye ait toprak ve bitki ile oluşturulabilir, tabii tek bir bitki seçmek zorunda değilsiniz örneğin farklı sukulent ve kaktüs çeşitlerini bir arada kullanabilirsiniz.

Sukulentler iğnesiz kaktüs olarak da bilinir, yani bakımları kaktüslerle çok benzer. Bu sebeple çok rahat bir şekilde yan yana yetiştirilebilirler. Işık ve sulama ihtiyacı da diğer bitkilere göre oldukça azdır.

Minik bahçeler demiştik teraryumlar için e sade olmaz öyle biraz da süslemek lazım değil mi?

Teraryumunuzu dilerseniz özel üretilmiş küçük objeler kullanarak süsleyebilirsiniz. Açıkçası o kadar çok seçenek var ki hangisinden bahsetsek diğerleri eksik kalacak. Küçük renkli mantarlar mı dersiniz, minik evler, çitler hatta süs havuzlarına kadar süs objeleri bulmanız mümkündür. Bu objelerin fiyatları da oldukça uygun olmakla birlikte ulaşabilmeniz de kolaydır.

Sadece hazır obje kullanacaksınız diye de bir şey tabii ki yok. İsterseniz yeşil, saydam maden suyu şişelerini kırarak dekorasyonda kullanabilirsiniz.

Deniz kabukları ve taşları da bizce çok çok güzel duran diğer objeler arasında. Yani yapay hiç bir şey kullanmadan da çok güzel teraryumlar hazırlayabilirsiniz. Kuru çiçek satın alarak ya da elinizdeki bazı canlı çiçekleri kurutarak da teraryumuza narin ve şık bir hava katabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz Bitkiler

Cansız objelerle de hoş görüntü yakalayabilirsiniz evet ama teraryumların asıl güzel yanı kapalı mekanda dahi güzel bir bahçe görseli sunması değil mi? Bahçemizi güzel, değişik çiçeklerle donatmak isteriz; fakat bu güzel yapıya uygun bitkileri nasıl seçeceğiz diye düşünmenize artık gerek yok.

Sukulentler ve kaktüsler kapalı mekanda bakılması en kolay bitkilerdir. Öyle çok üzerine düşmeniz gerekmez. Hatta tam aksine, bu bitkilerin bozulmasının ve çürümesinin en büyük sebebi fazla bakımdır. Evet kulağa biraz değişik geliyor; bitkiniz sağlıklı olsun güzel büyüsün istiyorsunuz fakat fazla bakıma gelemiyor ve kendini salmaya başlıyor.

Yuvarlak kaktüs türlerinin hepsini teraryum yapımında tercih edebilirsiniz yine de biz bu yazımızda sukulentler daha çok tercih edildiği için sukulent üzerinde duracağız. Bize sakın kızmayın bakımları aynı olduğu için yazımızı okuyup aynı bakım şeklini kaktüs için de uygulayabilirsiniz.

Teraryum bitkileri nelerdir başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Sukulent Çeşitleri

sukulent-cesitleri

Teraryumlarda tercih edebileceğiniz güzeller güzeli sukulent çeşitlerinden örneklendirmesek olmaz. Son dönemlerde popülerliği gittikçe artan bu bitkiler çok farklı şekillere ve renklere sahip olamaları; kolay bakılmaları gibi özellikleriyle evini yeşillendirmek isteyen çoğu insan için biçilmiş kaftan!

Eğer yoğun bir çalışma hayatınız varsa ya da okulunuz çok vakit alıyorsa kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Euphorbia Tirucalli

Nam-ı diğer kalem kaktüsü iki metreye kadar uzayabiliyor. Bu sebeple üzeri açık, mümkünse tam açık küt kesimli fanuslar daha kullanışlı olacaktır.

Bu kaktüs türü aynı zamanda kumlu toprak seviyor. Diğer kaktüs çeşitleri gibi su aramıyor.

2 haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Ve tabii ki güneş gören yerde durması gerekmektedir. Teraryumlar tamamen camdan oluştuğu için bu konuda da sıkıntı yaşamayacaksınız.

Lithops

Bu benim en sevdiğim sukulent türü. Renkli çakıl taşlarına benzeyen bodur bir tür. Yani isterseniz tek, isterseniz de farklı bir bitki ile dekorasyonu tamamlamak için kullanabilirsiniz. Çiçek aranjmanı oluşturmak için uygun bir tür.

Tohumları karma olduğundan bir saksıda birden farklı türünün çıkması da lithopsların bonusu!

Bu bitkimizi kışın hiç sulamanız gerekmiyor, yazın ise 10 günde bir sulama yeterli olacaktır. Toprağının suyu iyi geçirdiğinden emin olmanızda fayda var.

Senecio Rowleyanus

İnci tanesi dediğimiz bu sukulent çeşidini sukulentten ziyade dallardaki minik bezelyelere benzetebilirsiniz.

Dalları çok uzayan bu bitki fanusun dışına doğru taşacaktır, uzayan dallarını fanus dışına çıkarabilirsiniz. Oldukça keyifli olan bu bitki güneşi gören yerde muhafaza edildiğinde sağlığını koruyacaktır.

Haworthia Fasciata

haworthia-fasciata-sukulent

Bu sukulentin diğer isimleri de yılan derisi ve zebra kaktüs olarak geçmektedir. Minyatür kılıç çiçeklerini andırmıyorlar mı?

Yapraklarının pozisyonu ve küçük bir bitki olması sebebi ile teraryumlar için ideal çünkü çok az yer kaplıyor ve neredeyse hiç bakım istemiyor.

Aydınlık bir odada olması gerekiyor fakat direkt gün ışığı alması iyi olmayacaktır. Ekildiği yerin derinine kadar kök salmayacağı için küçük, bodur bir fanus tercih edebilirsiniz. Sağlıklı büyümesi için ise bir buçuk yılda bir kere toprağının değişmesi gerekiyor.

Teraryum Nasıl Hazırlanır?

Ve geldik en eğlenceli kısmına. Şimdi teraryum hazırlarken canlı bitki kullanacaksanız izlemeniz gereken yolu anlatacağız. Cansız yapacaksanız gözünüze güzel gelecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Özel bir yol izlemeniz gerekmiyor.

Gerekli Malzemeler

  • Çakıl taşları
  • Turba yosunu (şart değil)
  • Kömür ya da aktif karbon
  • Torf (Suyu güzel geçiren bir çeşit toprak)
  • Bitkiler

Yapımı

Malzeme sırasına göre en alta çakıl taşlarını yerleştiriyoruz. Çakıl taşları aynı boyda olursa üzerine gelecek malzemeler için güzel zemin oluşturur. Eğer büyük bir fanusla çalışacaksanız ve içerisinde doğaya uygun şekilde biraz engebe olsun istiyorsanız çakıl taşlarını belli yerlere yoğunluk vererek de yerleştirebilirsiniz.

Çakıl taşları fazla su ile bitkilerin arasında bir katman olacak böylece suyu biraz fazla kaçırsanız bile bitki hemen etkilenip çürümeyecek.

Çakıl taşlarının üzerine turba yosunu geliyor. Bu malzeme çok elzem değil ama suyu çok güzel çektiği için su sevmeyen kaktüs ve sukulent gibi bitkilerin bakımında yararlı olacaktır. Turba yosunu yerine doğal elyaf da kullanılabiliyor fakat çok gerekli değil.

Kömür veya aktif karbon ise en önemli malzemelerden. Eğer turba yosunu kullanıyorsanız onun üzerine, kullanmıyorsanız çakıl taşlarının üzerine yerleştirebilirsiniz. Bu malzeme boyutu çakıl taşından biraz daha küçük olmalıdır, aktif karbon suyu sever dolayısıyla fazla suyu topraktan hemen çekecektir. Fakat bu malzemenin en önemli özelliği küf ve zararlı organizma oluşumunu engellemesidir.

Kömür ya da aktif karbon üzerine ise artık torf yani toprağı ekleyebilirsiniz. Toprağı çok sıkıştırmamanız gerekiyor, hem hava almalı hem de suyu rahat geçirmelidir. Bu malzemeyi de koyduktan sonrasında ise artık bitkilerinizi yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

Geri kalan malzemeler ve hayal gücünüz ile yapacağınız tasarım tamamen sizin ne istediğinize bağlı.

Teraryuma Alternatif Şık Dekorasyonlar

selamlique-keyifli-saatler-hediye-kutusu

Sevdiklerinize şık bir ev hediyesi almak istiyorsanız teraryuma alternatif önerilerimiz var. Keyifli Saatler Hediye Kutusu, içerisindeki sukulent ve mumla evlere modern bir hava katıyor.

Keyifli Saatler Hediye Kutusu&#;nda;

  • Sukulent,
  • Yade kahve aromalı mum,
  • Selamlique Türk kahvesi,
  • İkili bambu-seramik fincan takımı,
  • Godiva çikolata yer alıyor.

Bu kutuyu teraryuma ilgi duyan sevdiklerinize de alabilirsiniz. Kutudan çıkan sukulenti teraryumlarına ekleyebilirler. Aynı zamanda Türk kahvesi ve çikolata eşliğinde keyifli zaman geçirebilirler.

Teraryum bakımı nasıl olur? Teraryum nasıl sulanır?

TERARYUM NASIL SULANIR?

Teraryum, yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanır. Sukulent ile hazırlanan teraryumların sulanması ise su spreyi yardımıyla yapılmaktadır. Sulamadan önce parmağınızı toprağa hafifçe batırarak toprağın nemini test edebilirsiniz. Teraryum çok az bir miktar su ile idare edebilir. İçerisinde bulunan düzenek nemli kalması için oluşturulmuştur. Sulama işlemleri yapılırken suyun toprağa gelmesi, çiçeğin yüzeylerine gelmemesi kilit noktadır.

TERARYUM BAKIMI NASIL YAPILIR?

Teraryum bakımı zor değildir, biraz hassasiyetle bitkileriniz uzun yıllar kalabilirler. Teraryumun yaz aylarında aydınlık bir ortamda tutulması gerekir. Teraryum az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenmeyince yapraklarında solmalar meydana gelir. Bunu önlemek için doğru ışığı bulmak önemlidir.

Teraryum bakımı nasıl olur Teraryum nasıl sulanır

TERARYUM IŞIĞI SEVER Mİ?

Teraryumların doğrudan güneş ışığı almamasına dikkat edilmesi gerekir. Teraryum doğru ışığı bulamadığı takdirde, bitkiler yapraklarını döker, sararmalar ve solmalar oluşur. Eğer bitkiniz gün ışığı almıyorsa, daha az su vermelisiniz. Işığı kademeli olarak arttırmanız yeterli olacaktır.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası