konserve kışlık domates / Kışlık domates nasıl hazırlanır? - Kolay, Güzel Zeytinyağlı Tarifleri

Konserve Kışlık Domates

konserve kışlık domates

Kışlık Domates Konservesi Tarifi

Merhabalar kışlık hazırlıklarımız tam hızıyla devam ediyor. Sade domates konservesi yaptım bugün. Hepimize Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah. 

Ben sanırım 20 kilo domates yaptım. Siz miktarını kendi ihtiyacınıza göre ayarlarsınız kavanoz çıktı.

Kışlık Domates Konservesi Tarifi için domatesleri ister benim gibi kasada isterseniz leğenlerde tertemiz yıkayıp, kabuğunu ince bir şekilde soyuyoruz. Eğer soymakta zorlanırsanız kaynar suda bir kaç dakika bekletip çıkarın rahatlıkla soyabilirsiniz. 

Tencereye domatesleri gelişi güzel doğrayalıfunduszeue.info büyük tencere ve ocakta yaptığım için iki seferde pişirip bitirdim.

Tüm domatesleri doğramayın çünkü kaldıkça sulandığı için çok fazla kaynatmak gerekecek. Tencerenin alacağı kadar doğrayıp ocağa alalım.

İlk etapta ağzı kapalı kalsın ki çok fazla tüp gitmesin ve kaynama noktasına çabuk gelsin. Kaynamaya başlamadan önce köpürmeye başlayacağı için dikkat edin ki taşmasın. Köpürüp kaynamaya başlayınca ağzı açık kalacak. Ben yaklaşık yarım saate yakın kaynattım

Ocağımızda domates kaynarken kavanozlarımızın tertemiz ve kuru olmasına dikkat. Kapakları kaynatınca bence çok daha dayanıklı olacaktır. 

Domatesler pişince ocağı kısıp kavanozlara sıcak sıcak dolduruyoruz ve kapağı sıkıca kapatıp düz bir zemine ters ceviriyoruz.

Bu aşamada çok dikkat edin ve havlu kullanın ki elleriniz yanmasın.

Kışlık Domates Konservesi hazır.

Serin bir yerde muhafaza etmeye özen gosterin.

Deneyeceklere afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Kışlık Domates Konservesi Tarifiin it
Kışlık Domates Konservesi Tarifiin it
Kışlık Domates Konservesi Tarifiin it
Kışlık Domates Konservesi Tarifiin it
Kışlık Domates Konservesi Tarifiin it

Domates Konservesi Nasıl Yapılır?

Yükleniyor
Kampanya Kodu
Kampanya Kodun için Kalan Süre

<< Pişirme Önerileri

Domates Konservesi Nasıl Yapılır?

Domates yaz sebzelerinin en lezzetlisi, yemeklerimizin de olmazsa olmazıdır. Tabi ki domatesi tam mevsiminde, yani yaz aylarında tüketmek en sağlıklı ve en doğru seçim. Ama kışın da bu lezzetten mahrum kalmamak için domates konservesi yapabiliriz. 

Kışlık domatesin evlerde bu şekilde hazırlanması hem ekonomik, hem de sağlığınız açısından son derece faydalıdır. Her şeyden önce evimizde yaptığınız domates konserveleri katkısız olduğundan emin oluruz. 

Domates konservesi nasıl yapılır?

Domatesleri iyice yıkayın. Kabuklarıyla birlikte mutfak robotundan geçirin ve derin geniş bir tencereye alın. İri doğranmış biberleri ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı sıcakken bir kepçe yardımıyla kavanozlara hiç boşluk kalmayacak şekilde paylaştırın. Her bir domates konservesi için bir çay kaşığı tuzu üzerine serpin ve kapağını örtün. Konservenin bozulmaması için kavanozu sıkıca kapatmanız önemlidir. Kapaklarını kapadıktan sonra kavanozları ters çevirin. Üzerlerine bir havlu ile örterek 1 gün bekletin. Daha sonra kavanozları tekrar çevirerek serin bir yerde muhafaza edin.

 
 

Domates konservesi hazırlamanın püf noktaları:

  • Domates konservesi yaparken etli, çekirdeği az, küçük ya da orta boy domatesleri kullanırsanız en iyi sonucu alırsınız. 
  • Konserve yaparken her zaman cam kavanoz kullanın ve mutlaka yeni kavanoz kapaklarını tercih edin.
  • Kavanozları hiçbir zaman tamamen doldurmayın. Konservenin dayanma süresini artırmak amacıyla 1/5′ini boş bırakın.
  • Konservelerinizi ara ara kontrol ederek, kullanmadan önce bozulmadıklarından emin olmalısınız.

Domates konservesinin bozulduğu nasıl anlaşılır?

Domates konservelerinizin üzerinde beyaz pamuk görünümlü mantarlar oluşmaya başladıysa konserveniz de bozulmaya başlamış demektir. 

Konservenizin kapağında hafif bir şişme, tümseklik oluşması da hava aldığının göstergesidir. Hava alan domates konserveniz bozulmaya başlar. Konserve nasıl yapılır sorusunun cevabı konserve yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir konulu blog yazımızda :)

 

Cihazınız arama özelliğini desteklememektedir.
Dilerseniz biz sizi arayalım.

Lütfen aşağıdaki alanları doldurun:

" + fields + "
Lütfen aşağıdaki alanları doldurun:

" + fields + "

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası