izmir sular idaresi / izsu - izmirsu - telefon - adres - iletişim

Izmir Sular Idaresi

izmir sular idaresi

İZSU Fatura Ödeme ve İZSU Borç Sorgulama

İZSU İzmir su abonesi iseniz, İZSU borç sorgulama, borç öğrenme ve İZSU fatura ödeme işlemlerinizi MOKA Fatura online fatura ödeme merkezinden kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda yer alan sorgulama ekranına İZSU abone numaranızı girdikten sonra geçmiş dönem ve mevcut İZSU su faturası borçlarınızı görebilir, kredi kartı ile anında su faturanızı ödeyebilirsiniz.


İZSU Abone Numarası Öğrenme

İZSU fatura ödeme ve online borç sorgulama işlemleri için abone numaranızı yukarıdaki sorgulama alanına girmeniz gerekmektedir. İZSU faturanızda Abone No alanında yazan 7 haneli abone numaranız sizin İZSU abone numaranızdır. Aşağıdaki İZSU su faturası örneğinde abone numarasının nerede bulunduğunu görebilirsiniz.


İZSU Online Fatura Ödeme

Yukarıdaki sorgulama ekranına bilgilerinizi girip Sorgula butonuna tıkladıktan sonra, güncel İZSU faturanızı ve geçmiş dönem İZSU su faturası borçlarınızı sorgulayabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Son ödeme tarihi geçen eski faturalarınız var ise, tüm faturalarınızı ödeyebilirsiniz. Online ödeme yapmak istediğiniz İZSU faturasını seçtikten sonra gelecek ekrana kredi kartı bilgilerinizi girerek su faturanızı anında online ödeyebilirsiniz.


Kredi Kartı ile İZSU Faturası Ödeme

İZSU İzmir su faturanızı kredi kartı ile anında ve güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Moka Ödeme Kuruluşu A.Ş. sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri,Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu kapsamında tarihi itibariyle lisanslı bir ödeme kuruluşudur. Kredi kartı ile İZSU su faturası ödeme işlemlerinizi, tüm bankaların Visa ve MasterCard logolu kredi kartları ile yapabilirisiniz.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GÜNEYBATI ATIKSU ARITMA TESİSİ KOKU GİDERİM TESİSİ

İşin kapsamı: 
İZSU İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi kontrolünde işletilen Güneybatı atıksu arıtma tesisinin kötü koku yayan ünitelerinin üzerlerinin kapalı hale getirilmesi,  havalandırma borulamaları ve hava emiş fan sistemleri ile emilen kirli havanın; koku giderim tesisinde arıtılarak, atmosfere temiz olarak bırakmaktır. Hazırlanan projeler, İZSU Atıksu Arıta Daire Başkanlığı’na onaylatılmıştır.

Yer: İzmir 
İşveren: İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi
İşin bitiş tarihi: Devam Ediyor

Koku Giderim Üniteleri (3 kademeli wet scrubber)

  1. Asidik scrubber 
  2. Bazik scrubber
  3. Polishing scrubber 
  4. Kimyasal tanklar ve dozlama grupleri
  5. Kapama CTP sistemleri 

Kapasite ve Debi:

Hava Debi m3/günseafoodplus.info – m3/gün
ParametreHava Giriş mg/lHava Çıkış mg/l
H2S (mg/L)50≤5
NH3(mg/L)35≤1

Ali Rıza Avcan

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere suyun metreküpüne % 15 oranında zam yaptı. Böylelikle son olarak 1 Eylül tarihinde % 11,76 oranında zam yapılan suya, 4 ay sonra % 15 oranında ikinci bir zam daha yapılarak konutlarda 13 metreküpe kadar kullanılan suyun metreküp fiyatı 3,72 liradan liraya, metreküp arasında kullanılan suyun fiyatı 4,02 liradan 4,62 liraya, 21 metreküpün üstünde kullanılan suyun fiyatı 8,28 liradan 9,52 liraya çıkacak. Eski belde belediyelerinin bulunduğu yerlerdeki aboneler ise suyun 1 metreküpü için 1,86 lira yerine 2,13 lira, eski köylerin ahalisi ise 0,93 lira yerine 1,06 lira ödeyecek.

Bu durumda, geçtiğimiz gün posta kutuma bırakılan 21 Kasım tarihli son İZSU faturasına göre 36 günlük süre içinde tek başına harcadığım 8 metreküp su için bugünkü koşullarda 29,76 lirası su, 14,80 lirası atık su bedeli olmak üzere toplam 44,56 lira öderken, aynı miktardaki su ve atık su için 1 Ocak tarihinden itibaren 6,68 lira fazlasıyla 51,24 lira ödeyeceğim.

Şimdi tutup belediye meclisince alınan bu zammın nedenini hem belediye başkanı ile meclis üyelerine hem de belediye yönetiminin destekçilerine soracak olsam, bana muhtemelen derin su kuyularıyla dağıtım şebekesinde kullanılan elektrik, akaryakıt ve malzeme fiyatlarıyla personel ödemelerini oluşturan memur, işçi ve sözleşmeli memur ücretlerinin iktidar tarafından arttırıldığını, çevreci yatırımlara önem verdiklerini; bu nedenle zam yapmak ya da kendi deyimleriyle &#;fiyat ayarlaması&#; yapmak zorunda kaldıklarını söyleyip sık aralıklarla yapılan zamlardaki kendi paylarını; örneğin, bilgisiz, deneyimsiz ve liyakatsız olması nedeniyle kalitesi her geçen gün bozulan yönetimin aldığı yanlış kararları, hatalı plan ve programları, boş yere şişirilen kadroları ve bir türlü önleyemedikleri su kayıplarını dile getirmeyeceklerdir.

Onlar bu zamların altında yatan gerçekleri açık bir şekilde anlatmayıp, her zaman yaptıkları gibi kendi başarısız yönetimlerinin suçunu iktidara ya da başkalarına atsalar da; ben bugün burada dört ay arayla yapılan ve % 28,3 oranına ulaşan bu zammın gerçek nedenlerinden biri olan şebekedeki su kayıplarını anlatarak bu kayıpların İzmir halkı üzerinde nasıl bir yük oluşturduğunu göstermeye çalışacağım.

Böylesi bir araştırma için öncelikle İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü&#;ne (İZSU) ait aşağıdaki linke tıklayarak, yılında merkezdeki 11 ilçe ile merkez çevresindeki 19 ilçedeki baraj ve derin su kuyularından içme suyu şebekesine giren su miktarı ile bunun ne kadarının gelir getirdiğini, ne kadarının gelir getirmediğini görmemiz gerekiyor.

Yılı Su Kayıpları Yıllık Raporu: seafoodplus.info

Ben bu linkteki 20 ayrı tablodaki verileri daha rahatlıkla görebilesiniz diye her bir tablodaki veriyi tek bir tabloya taşıyarak aşağıda bilginize sundum:

İZSU&#;nun toplam 30 ilçedeki su kayıplarını bir kalemde gösteren bu tablodan da görüleceği gibi;

yılında İZSU&#;ya ait baraj ve derin su kuyularından içme suyu şebekesine toplam metreküp su pompalanmış olup bunun metreküpü; yani % 65,21&#;i aboneler tarafından tüketilmiş, geriye kalan metreküp; yani suyun % 34,81&#;i şebeke içinde kaybolup toprağa karışmıştır.

Barajlarda toplanması ya da derin su kuyularından çekilmesi; ayrıca şebekeye verilmesi için büyük paralar harcanan metreküp su; yani şebekeye basılan suyun aşağı yukarı 1/3&#;ü fatura edilmeden, parası tahsil edilmeden kaybolarak yok olmaktadır.

Toprağa karışıp giden milyon metreküp su aslında İzmir&#;e metreküp su sağlayan Tahtalı Barajı&#;nın yıllık üretimine, yılda metreküp su sağlayan Balçova Barajı ölçeğinde 20 Balçova Barajı&#;na eşdeğerdir.

Şebekedeki su kaybı kent merkezindeki 11 ilçede % 28,83, Aliağa&#;da % 26, Karaburun&#;da % 24,80, Menemen&#;e % 15,40, Urla&#;da % 16,10 gibi nisbeten düşük değerlerde olsa da; Kınık&#;ta % 58,80&#;e, Foça&#;da % 57,60&#;a, Bergama&#;da % 49,50&#;ye, Kiraz&#;da % 49,16&#;ya çıkmakta; böylelikle şebekeye verilen suyun yarıdan fazlası ya da yarısı kaybolmaktadır (1).

Bu durum açık bir şekilde üretimi için para harcanan suyun israfıdır. Aynı zamanda bu israfın bedelinin, baraj yapımı, derin su kuyusu açılması, elektrik, akaryakıt, personel harcaması adı altında İzmir halkının, İZSU abonesinin sırtına yüklenmesinden başka bir şey değildir&#;

Evet, İZSU uzun bir süredir bu kayıp oranının azaltılması için çalışmaktadır ama yapılan çalışmalar oldukça yetersizdir&#;

Çünkü dünya şehirlerine bakıp İzmir&#;i onlarla mukayese etmeye kalktığımızda; hatta kendi ülkemizdeki kentlerin hangi oranda kayıp su oranına sahip olduğunu soruşturduğumuzda İzmir&#;e ait % 34,18&#;lik kayıp oranının oldukça yüksek olduğunu görürüz.

Avrupa Birliği&#;nin Eurostat verilerine baktığımızda Avrupa ülkelerindeki su kaybı oranının yılında ortalama % 23 olduğunu, Almanya&#;da yılında % 7,3 olan oranın yılında % 5,3&#;e, Danimarka&#;da yılında % 9,48 olan oranın yılında % 7,60&#;a, Tokyo&#;da ise &#;da % 20 olan oranın &#;da % 3,6&#;ya indiğini görürüz (2), (3), (4), (5).

Ülkemizdeki büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerinin yılındaki kayıp-kaçak oranları ise aşağıdaki tabloda gösterilmiş olup; en fazla oranın % 69 ile Ordu&#;ya ait olduğu, Ordu&#;yu % 66 ile Aydın&#;ın, % 63 ile Mardin&#;in, % 60 ile Balıkesir&#;in, % 58 ile Hatay&#;ın ve % 57 ile Şanlıurfa&#;nın takip ettiği görülmektedir (6).

İzmir ise 30 büyükşehir belediyesi arasında % 34 oranındaki kayıp kaçak oranı ile 7. sırayı işgal etmekte olup; aynı sırayı aynı oranla Kayseri Büyükşehir Belediyesi de işgal etmektedir. İzmir&#;in önünde yer alan büyükşehir belediyeleri ise şu şekildedir:

1) Tekirdağ % 17, 2) Bursa % 23, 3) İstanbul % 24, 4) Konya % 28, 5) Muğla % 296) Antalya %

İzmir&#;in bu illerin arkasından 7. sırada yer alması, hepimizin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer ile diğer belediye yöneticilerinin ağzından sık sık duyduğu &#;Dünya kenti&#;, &#;Marka kent&#;, &#;Akıllı kent&#;, &#;Cazibe merkezi&#; ya da &#;Sağlıklı kent&#; olma gibi iddialı vizyon ve misyonlarla örtüşmemektedir.

Peki bu kadar büyük miktardaki su, şebeke içinde kaybolmayıp lira şeklindeki su + atık su bedeli fatura edilerek belediye geliri haline dönüşmüş olsaydı, İZSU&#;ya ve dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi&#;ne getireceği fayda hangi rakamlara ulaşırdı? Ya da başka bir ifadeyle, kayıp suyun en düşük tarife değeri üzerinden hesaplanan miktarı, İZSU ve dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi hanesine yazılacak zarar olarak ne olurdu?

Bunu da paylaştığımız tablonun son sütununda hem ilçeler hem de İzmir genelinde görebiliyor ve yılında şebeke içinde kaybolan suyun 1 Eylül tarihinde yürürlüğe giren tarifeye göre toplam değerinin ,11 lira düzeyinde olduğunu, bu rakamın 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek yeni tarifeye göre ,80 lira düzeyine çıkacağını anlayabiliyoruz.

Tabii ki her içme suyu şebekesinde makul bir düzeyde kayıp-kaçağın olması ve bunun gelişen teknoloji ve yenileme çalışmaları ile yıllar içinde ciddi bir şekilde azalması beklenen bir şeydir. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi&#;ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü&#;nün (İZSU), görev alanına toplam 30 ilçe olmasına karşın her yıl açıkladığı kayıp kaçak oranı miktarında, merkez dışındaki 19 ilçenin ayrı dağıtım şebekeleri bulunduğu gerekçesiyle sadece kent merkezindeki 11 ilçeye ait nisbeten daha düşük oranı öne çıkarması; ayrıca, yıldan yıla azalan kayıp kaçak oranlarının büyük rakamlar yerine çok küçük oranlarda gerçekleşmesi bu sorunla ilgili mücadeleye gereken önemin verilmediğini göstermektedir.

Nitekim İZSU&#;nun döneminde faaliyet raporlarında yazılı olan aşağıdaki tabloda yazılı verilere göre dönemine isabet eden ilk 11 yıllık dönemde % düzeyinde ciddi bir iyileşme sağlanmış olmasına karşın, dönemine isabet eden ikinci ve son dönemde % 39,88 &#; % 28,86 aralığında daha yavaş gelişen bir iyileşme gerçekleşmiş; hatta yılında, yılına ait % 28,86 oranının 1,72 puan gerisinde % 30,58 oranında bir iyileşme sağlanabilmiştir. Tabii ki bu durumun bile sadece kent merkezindeki 11 ilçe için geçerli olduğunu, kayıp-kaçak oranının daha fazla olduğu diğer 19 ilçenin bu rakamlara dahil edilmediğini unutmamak koşuluyla&#;.

Oysa kent merkezinde yer alan 11 ilçe dışında kalıp kayıp-kaçak oranının kent merkezine göre daha fazla olduğu 19 ilçedeki dağıtım şebekeleri de İZSU&#;nun görev, yetki ve sorumluluk alanına girmekte, o şebekeler de yılından bu yana İZSU tarafından işletilmektedir. O nedenle, &#;li yıllarda Dünya kentleri ile yarışmaya kalkıp yönettiği kenti &#;marka kent&#;, &#;Dünya kenti&#;, &#;Akıllı kent&#;, &#;Sağlıklı kent&#; ya da &#;Cazibe merkezi&#; gibi adlarla tanımlamak isteyen belediye yöneticilerimiz de, yılına ait % 34,81 düzeyindeki oldukça yüksek kayıp-kaçak oranını, yapacağı büyük yatırımlarla en kısa sürede Tekirdağ gibi % 17&#;ye ya da Tokyo gibi % 3,6 düzeyine indirmeli ve bu kayıptan kaynaklanan maliyetleri su zammı olarak bizlerin sırtına yüklemekten vazgeçmelidir&#;

Bu konuya da el atılmasını bekliyor ve en yakın sürede olumlu sonuçlarını görmek istiyoruz&#;

(1)İzmir İli Çevre Durum Raporu , TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, s. 11

(2)Europe&#;s Water in Figures, An Overview of the European Drinking Water and Waste Water Sectors, Edition, Pg

(3)German Federal Statistical Office.

(4)seafoodplus.info -Erişim Tarihi

(5)seafoodplus.info-Erişim Tarihi

(6) Dilcan, Ç.C., Çapar, G., Korkmaz, A., İritaş, Ö., Karaaslan, Y., Selek, B.; &#;İçme Suyu Şebekelerinde Görülen Su Kayıplarının Dünyada ve Ülkemizdeki Durumu&#;, T. C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Aylık Yayın Organı, Anahtar Dergisi, Yıl 30, Sayı , Haziran , s.

Yararlanılan Kaynaklar

1.Armut, Selim; Kentsel Su Yönetimi ve Suyun Fiyatlandırılması: Merzifon İlçesi Örneği, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 11, Sayı 29, Eylül , s.

2.Dedebayraktar, Melike; İçmesuyu Temini ve Dağıtımı Sistemlerinde Kayıp-Kaçak Azaltılmasına Yönelik Proje Aşamasında Yapılan Çalışmalar, 7. Kentsel Altyapı Sempozyumu, Kasım , Trabzon, s

3. Muhammetoğlu, H., Muhammetoğlu, A.; İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü El Kitabı, T. C. Ormana ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Temmuz

4. Toprak, S., Koç, A.C., Bacanlı, Ü.G., Dikbaş, F., Fırat, M., Dizdar, A.; İçme Suyu Dağıtım Sistemlerindeki Kayıplar, 3. Ulusal Su Mühendisliği Sempozyumu, Eylül , Gümüldür, İzmir, s.

5. 13 Dünya Metropolünde Su Yönetimi &#;Benchmarking Çalışması&#;, İSKİ, İstanbul,

6. Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdareleri Arasında Mukayeseli Değerlendirme Çalışması, Türkiye Su Enstitüsü, Mart

7. İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği Teknik Usuller Tebliği, 16 Temmuz tarih, sayılı Resmi Gazete.

8. Kalkınma Planı Su Kaynakları Yönetimi ve Güvenliği Özel İhtisas Komisyonu Raporu

9. Europe&#;s Water in Figures

Bu konularla ilgili olarak, 5 ve 12 Temmuz tarihlerinde yazdığım yazılar:

seafoodplus.info

seafoodplus.info

İzmir’de Su Kesintisi Yapılacak Yerler

ALİAĞA

YENİŞAKRAN
saat ile arasında yaklaşık 3 saat 15 dakika su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
ANA BORU ARIZASI NEDENİYLE YENİŞAKRANA SU VERİLEMİYOR

BERGAMA

İNKILAP
saat ile arasında yaklaşık 3 saat su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
ANA BORU ARIZASI NEDENİYLE İNKİLAP MAH 3 SAATLİK SU KESİNTİSİ YAŞANILACAKTIR

ÇEŞME


BOYALIK
saat ile arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
SOKAKTA YAŞANAN ANABORU ARIZASI SEBEBİYLE SOKAK VE ÇEVRESİNDE SU KESİNTİSİ YAPILMIŞTIR

DİKİLİ


KABAKUM
saat ile arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
KABAKUM MAHALLESİ VATAN CADDESİNDE MEYDANA GELEN ANABORU ARIZASINDAN DOLAYI KABAKUM MAHALLESİNDE 2 SAAT SU KESİNTİSİ YAŞANACAKTIR.

KARŞIYAKA

AKSOY
saat ile arasında yaklaşık 1 saat su kesintisi olacaktır.
Branşman Arızası
SOKAK NO/1 ÖNÜ BRANŞMAN ARIZASI NEDENİ İLE YALI BULVARI X SAYAÇ KAPATILDI. .

KARŞIYAKA
TERSANE
saat ile arasında yaklaşık 1 saat su kesintisi olacaktır.
Branşman Arızası
SOKAK No:9 ANA VANA ARIZASI NEDENİ İLE X SAYAÇ KAPATILDI.

KINIK

TÜRKCEDİT
saat ile arasında yaklaşık 3 saat su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
TÜRKCEDİT MAHALLESİNDE OLUŞAN ANA BORU ARIZASI NEDENİYLE TÜRKCEDİT MAHALLESİ FATİH MAHALLESİ TURAN GÜNEŞ CAD. ÇEŞMELİ SK. ÖLÇEKTEPE SK. SAATLERİ ARASINDA SU KESİNTİSİ UYGULANACAKTIR.

KİRAZ

BELİRSİZ(KİRAZ)
saat ile arasında yaklaşık 7 saat su kesintisi olacaktır.
Elektrik Arızası
GEDİZ EDAŞ ŞİRKETİNİN BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI YAPMASINDAN DOLAYI;CERİTLER, KARABAĞ, SAÇLI, VELİLER, ŞEMSİLER, UMURCALI, YENİKÖY, YENİŞEHİR, ARKACILAR, AVUNDURUK, ÇÖMLEKÇİ, HALİLLER, KARABURÇ, KARAMAN VE SULUDERE MAHALLELERİNDE SU KESİNTİSİ YAŞANABİLİR

MENEMEN

HASANLAR, YAHŞELLİ, BELEN, ÇUKURKÖY, DOĞA, HAYKIRAN, YANIKKÖY
saat ile arasında yaklaşık 8 saat su kesintisi olacaktır.
Elektrik Arızası
GEDİZ ELEKTRİK PLANLI KESİNTİ

MENEMEN
BURUNCUK, ÇAVUŞ, MUSABEY, YILDIRIM, FATİH, İNÖNÜ, YIL CUMHURİYET, GAZİ MUSTAFA KEMAL
saat ile arasında yaklaşık 1 saat su kesintisi olacaktır.
Elektrik Arızası
GEDİZ ELEKTRİK PLANLI KESİNTİ

ÖDEMİŞ

ALAŞARLI, ÇAYLI, KIZILCAAVLU, EMİRLİ, YEŞİLKÖY
saat ile arasında yaklaşık 4 saat 30 dakika su kesintisi olacaktır.
Elektrik Arızası
GEDİZ EDAŞ BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ALAŞARLI, ÇAYLI, EMİRLİ, KIZILCAAVLU VE YEŞİLKÖY MAHALLELELERİNDE SU KESİNTİSİ YAŞANACAKTIR.

SEFERİHİSAR


TEPECİK, HIDIRLIK
saat ile arasında yaklaşık 2 saat 5 dakika su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
sokaktaki Anaboru arızası nedeniyle Akarca bölgesine sular verilememektedir

URLA

ÖZBEK
saat ile arasında yaklaşık 3 saat su kesintisi olacaktır.
Ana Boru Arızası
EĞRİ LİMAN CADDESİ VE CİVARI

#23 haziran, 23 Haziran cuma günü, 23 Haziran&#;da, bugün sular kesik, İzmir’de su kesintisi, sular ne zaman gelecek, sular gelir mi, #su kesintisi, neden kesildi, # su kesintisi, Balçova’da su kesintisi, Bayındır’da su kesintisi, Beydağ’da su kesintisi, Aliağa’da su kesintisi, Bayraklı’da su kesintisi, bakım, Foça’da su kesintisi, Çeşme’de su kesintisi, su arızası, Bergama’da su kesintisi, Bornova’da su kesintisi, Gaziemir’de su kesintisi, Menemen’de su kesintisi, onarım, Kemalpaşa’da su kesintisi, Güzelbahçe’de su kesintisi, Dikili’de su kesintisi, Buca’da su kesintisi, Karşıyaka’da su kesintisi, Karaburun’da su kesintisi, Çiğli’de su kesintisi, Selçuk’ta su kesintisi, Konak’ta su kesintisi, Karabağlar’da su kesintisi, Seferihisar’da su kesintisi, Kiraz’da su kesintisi, Kınık’ta su kesintisi, Narlıdere’de su kesintisi, Ödemiş’te su kesintisi, izsu, İZSU arıza, sular kesik, sular kesik mi, Torbalı’da su kesintisi, Tire’de su kesintisi, Menderes’te su kesintisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Urla’da su kesintisi, kesinti, mustafa, Fatih, ile, cumhuriyet, , sokak

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir