ktü uzaktan eğitim ücretleri / Gümüşhane Üniversitesi - Anasayfa

Ktü Uzaktan Eğitim Ücretleri

ktü uzaktan eğitim ücretleri

 Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Şartları  

  • ALES  ve Yabancı Dil Puanı aranmamaktadır.
  • Bu programa başvuracak adayın sadece lisans mezuniyet notu dikkate alınacak ve ona göre sıralama yapılacaktır. 
  • Yazılı - mülakat sınavı yapılmayacaktır.
  • Sıralamada eşitlik halinde doğum tarihi küçük olana öncelik tanınacaktır.
  •  Eğitim – öğretim yılı Güz yarıyılı için başvurular 26 Haziran - 16 Temmuz  tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuruların  16 Temmuz   günü mesai saati bitimine kadar Üniversitemize ulaşması gerekmektedir. Bu tarihten sonra Üniversitemize ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvurular İçin Genel Bilgiler

  • Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans başvuruları için başvuru ücreti alınmayacak, başvurular internet üzerinden interaktif olarak yapılacaktır. Ne başvuru sürecinde ne de sonrasında enstitü ile yüz yüze iletişime gerek kalmadan tüm süreçlerini interaktif olarak gerçekleştirerek doğrudan derslerine başlayacaklardır. 
  • Ön kayıt ekranında adaylar 4,5x6 cm boyutunda vesikalık fotoğraflarını (öğrenci kimliğinde kullanılmak üzere) dijital ortamda yüklemelidirler. Yükleme yapılmadan Bilgi Giriş ve Tercih ekranına geçmelerine izin verilmeyecektir
  • Adaylar tek tercih yapabileceklerdir.
  • Lisansüstü programlara yerleştirilen adayların kayıt hakları, – Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için geçerlidir. 
  • Enstitümüz web sayfasında adaylara yapılan duyurular tebliğ niteliğindedir. 
  • Yerleştirme sonuçları Enstitümüz web sayfasında ilan edilecek; ayrıca adaylara yerleştirme belgesi gönderilmeyecektir. 
  • Bir adayın beyanının gerçeğe uygun olmadığı tespit edildiğinde, aradan geçen süreye bakılmaksızın aday elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.  
  • Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylara mülakat sınavı ve/veya yazılı sınav yapılmayacaktır. 


Boş Kalan Kontenjanlara Öğrenci Alımı

  • Boş kontenjanlara, 26 Haziran  – 16 Temmuz  tarihleri arasında Enstitümüze interaktif başvuruda bulunan ve interaktif değerlendirme sonuçları ilan edilen yedek listedeki adaylar başvurabilecektir. 
  • Yerleştirmeler yedek listesinin üst sırasından başlanarak yapılacaktır.
  • Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarında boş kalan kontenjanlara sırası ile 1. yedek yerleştirme,  2. yedek yerleştirme,  3. yedek yerleştirme ve sonuncu yedek yerleştirme olmak üzere yerleştirme yapılacaktır. 

Eğitim Ücreti

  • TL (1. Yarıyıl TL x 2 Yarıyıl TL)
  • Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programı en az 2, en fazla 3 yarıyılda tamamlanır. Öğrenci Toplamda ,00 TL yani 1. yarıyılda ,00 TLve 2. yarıyıl için ,00 TL ayrı ayrı program ücreti ödeyecektir.  Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na ilk kez öğrenci kaydı yaptıran öğrenciler dönem harcı olan ,00 TLyi öğrenci kaydını yaptırma esnasında ödeyerek kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır. İlave dönem için (3. Dönemde) ders başına ,00 TL ücretlendirme yapılacaktır. Öğrenim ücreti ders yazılım haftasında Türkiye Vakıflar Bankası (Vakıfbank) şubelerine T.C. Kimlik numarası ile ödenecektir. Bu ödeme Vakıfbank ATM’lerinden de yapılabilir.  Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılından önce kayıt yaptırmış öğrenciler kayıt yaptırdıkları dönemde geçerli ücret üzerinden eğitimine devam edecektir.

 

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders Yükleri

  • Tezsiz yüksek lisans programının süresi her dönem için kayıt yaptırılıp yaptırılmadığına bakılmaksızın üç yarıyıl olup, program en erken iki yarıyılda tamamlanmaktadır.
  • Tezsiz yüksek lisans program, toplam 30 krediden az olmamak kaydıyla en az 10 ders (tercihen her dönem için 5 ders) ile dönem projesi dersinden oluşmaktadır. 
  • Danışman öğretim üyesi ve öğrenci tarafından belirlenen “Dönem Projesi”ne en erken ikinci ders döneminde yazılım yapılabilmektedir. 
  • Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.
  • Dönem projesi dersi kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.
  • Ders yükünü ve dönem projesini başarılı olarak tamamlayan öğrenciler, tezsiz yüksek lisans programının sonunda yeterlik sınavına alınmaktadır. Anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu'nun onayı ile belirlenen üç kişilik jüri tarafından yeterlik sınavına alınmaktadır. Bu sınavda öğrenciye aldığı dersler ve dönem projesi ile ilgili sorular sorulmaktadır. Sözlü olan bu sınav sonucunda jüri, başarı durumunu değerlendirerek öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar vermektedir.

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları Sınavları

  • Sınavlar; arasınav, final ve bütünleme sınavlarının tamamı yüzyüze olarak KTÜ Kanuni Kampüsü / TRABZON'da yapılacaktır.

NASIL ÖĞRENCİ OLABİLİRİM?

İkinci Üniversite

Belki şu anda çok iyi bir üniversitede okuyorsun. Peki, gerçekten bu bölümde okumak mıydı hayalin? Ya da bir mesleğe sahip oldun sonunda; ama neden bununla yetinesin ki? Hayatında her şey yolunda olsa da, başka meslekler, başka meraklar, başka hayallere sahip olmak isteyebilirsin. İşte, Anadolu Üniversitesi sana tüm bunları gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Üstelik şartsız, sınavsız

Şimdi, Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Programları ile kariyerinde yükselme, merak ettiğin bölümde okuma ve hayallerini gerçekleştirme şansı ellerinde. Eğer senin de hayallerin bir diplomaya sığmıyorsa, İkinci Üniversite Programları seni bekliyor!

İkinci Üniversite İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Öğretim Yılı İçin Planlanan Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri-
Çevrimiçi (Online) Başvuru Adresifunduszeue.info​

Çevrimiçi başvuru işlemleri funduszeue.info​ adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

İkinci Üniversite hakkında bilgi almak için aşağıdaki web sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

funduszeue.info

 

 öğretim yılı İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek önlisans ve lisans programları;

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları
  1. Acil Durum ve Afet Yönetimi *
  2. Aşçılık
  3. Bankacılık ve Sigortacılık
  4. Bilgisayar Programcılığı
  5. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  6. Coğrafi Bilgi Sistemleri
  7. Çağrı Merkezi Hizmetleri
  8. Dış Ticaret
  9. Emlak Yönetimi
  10. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon *
  11. Ev İdaresi
  12. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  13. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  14. İlahiyat (Arapça) ***
  15. İlahiyat
  16. İnsan Kaynakları Yönetimi
  17. İş Sağlığı ve Güvenliği
  18. İşletme Yönetimi
  19. Kültürel Miras ve Turizm
  20. Laborant ve Veteriner Sağlık *
  21. Lojistik
  22. Marka İletişimi
  23. Medya ve İletişim
  24. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  25. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  26. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  27. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  28. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  29. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği **
  30. Sosyal Hizmetler
  31. Sosyal Medya Yöneticiliği
  32. Spor Yönetimi
  33. Tarım Teknolojisi
  34. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  35. Turizm ve Otel İşletmeciliği *
  36. Turizm ve Seyahat Hizmetleri *
  37. Web Tasarımı ve Kodlama
  38. Yaşlı Bakımı
  39. Yerel Yönetimler
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları
  1. Felsefe
  2. Görsel İletişim Tasarımı
  3. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  4. Sağlık Yönetimi
  5. Sosyoloji
  6. Tarih
  7. Türk Dili ve Edebiyatı
  8. Yönetim Bilişim Sistemleri
İktisat Fakültesi Lisans Programları
  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. İktisat
  3. İktisat (İngilizce)****
  4. Maliye
  5. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  6. Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi (İngilizce) ****
  7. Uluslararası İlişkiler
  8. Uluslararası İlişkiler (İngilizce) ****
İşletme Fakültesi Lisans Programları
  1. Havacılık Yönetimi **
  2. İşletme
  3. İşletme (İngilizce) ****
  4. Turizm İşletmeciliği
  5. Uluslararasi Ticaret ve Lojistik

*  Bu programlarda zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.
**  Özel koşullu olan programlar (Havacılık Yönetimi Lisans Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Ön Lisans Programı)
*** Programın öğretim dili Arapçadır. (İlahiyat (Arapça))
**** Programların öğretim dili İngilizce'dir.(Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce), İktisat (İngilizce) ve  İşletme (İngilizce))

Yükseköğretim kurumlarının örgün/uzaktan eğitim programlarında okuyanlar veya mezun olanlar ile açıköğretim programlarından mezun olanların açıköğretim programlarına kaydolmalarına ilişkin esaslar için tıklayınız.

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz Teknik Üniversitesinden:

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÖN LİSANS

VE LİSANS ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan birimlerde ön lisans ve lisans düzeyinde yapılan öğretim ve sınavlarda uygulanacak ortak esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan birimlerde ön lisans ve lisans düzeyinde yürütülen eğitim-öğretim programlarına, öğretim, sınav ve değerlendirme esaslarına, öğrenci kabulüne, diploma ve unvanlara, devamlı ve geçici ayrılma işlemlerine, diğer öğretim çalışmaları ile akademik danışmanlık işlemlerine ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesi ile 44 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen,

a) İlgili birim kurulu: Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının kurullarını,

b) İlgili birim yönetim kurulu: Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının yönetim kurullarını,

c) İlgili eğitim birimi: Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını,

ç) Öğrenci: Uzaktan eğitim bölüm veya programları bulunan eğitim kurumlarında kayıtlı öğrencileri,

d) Senato: Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosunu,

e) Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesini,

f) Üniversite Yönetim Kurulu: Üniversitenin Yönetim Kurulunu

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Eğitim ve Öğretimle İlgili Esaslar

Eğitim ve öğretim yılı

MADDE 5 – (1) İlgili eğitim birimlerinde eğitim ve öğretim, ilgili kurulların kararlaştırdığı ve Senatonun onayladığı akademik takvime göre yürütülür.

Eğitim ve öğretim türleri

MADDE 6 – (1) İlgili eğitim birimlerinde, bu Yönetmelik kapsamında iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı uzaktan öğretim yapılır.

Eğitim ve öğretim dönemleri

MADDE 7 – (1) Bir eğitim ve öğretim yılı güz ve bahar olmak üzere iki yarıyıldan oluşur. Her yarıyıl kayıt yenileme ve ders kayıtları dönemi, en az ondört haftadan oluşan ders dönemi ile yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı döneminden oluşur.

Öğretim dili

MADDE 8 – (1) Öğretim programında öğretim dili Türkçedir.

(2) Zorunlu yabancı dil İngilizcedir. Yabancı dil muafiyeti, 18/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav, Değerlendirme ve Öğrenci İşleri Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

Öğretim programları ve dersler

MADDE 9 – (1) Bölüm dersleri ile bu derslerin yarıyılına göre dağılımları, haftalık saatleri, kredileri ve ön şartları, öğretim türleri ve türler için öngörülen dönem ve süreleri, ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir ve bu kurulun onayına sunulur.

(2) Öğretim programlarında ilgili birim kurulu tarafından yapılacak değişiklikler sonucunda toplam ders saatlerinde ortaya çıkabilecek değişmeler; yapılacak uyum programı ile eski ve yeni girişli tüm öğrencilere uygulanır. Öğretim programlarında yapılan değişiklikler sonucunda, yeni programa intibak, program değişikliği sırasında hazırlanan ve kurul tarafından onaylanan uyum esaslarına göre yapılır.

Sınıf geçme, ders geçme ve ön şartlı dersler

MADDE 10 – (1) Eğitim ve öğretim programları, ilgili eğitim kurumunun yarıyıllarına göre düzenlenmiş ders seçme esaslarına göre uygulanır. Dersler zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki çeşittir. Öğrenciler mezun olabilmek için, ilgili birim kurulunun belirlemiş olduğu en az kredi miktarını bu derslerden sağlarlar. sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde belirtilen derslerden sağlanan krediler, bu kredi miktarının dışındadır.

Ders muafiyetleri

MADDE 11 – (1) İlgili eğitim birimine ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, ilk iki hafta içinde daha önceki yüksek öğretim kurumlarında almış ve başarmış olduğu dersler için, üzerinden iki yıl geçmemiş olmak şartıyla muaf olmak isteğiyle başvuruda bulunabilir.

(2) İlgili birim yönetim kurulu öğrencinin önceden başardığı dersleri değerlendirerek, hangilerinden muaf tutulacağını karara bağlar.

Devam zorunluluğu

MADDE 12 – (1) Öğrencilerin; iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı olarak verilen derslere %60, uygulamalı derslere %80 ve stajlara % oranında devam zorunluluğu vardır. Buna ilişkin esaslar Senatoca belirlenir. Bu Yönetmelikte belirlenen haklı ve geçerli nedenlerle devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler, bu ders veya uygulamalardan başarısız sayılır ve yarıyıl sonu sınavlarına giremezler.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Öğrenci Kayıt ve Kabul İşlemleri, Danışmanlık, Yatay ve Dikey Geçişler

Kayıt ve kabul

MADDE 13 – (1) Öğrenci kayıt ve kabul işlemleri, danışmanlık, yatay ve dikey geçişler hususunda; Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav, Değerlendirme ve Öğrenci İşleri Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılır.

Danışmanlık

MADDE 14 – (1) İlgili birim yönetim kurulunca her program için bir akademik danışman ve her ders için bir ders danışmanı görevlendirilir. Ders danışmanları, öğrenciyle ilgili birim yönetim kurulunun belirlediği formatlarda internet üzerinden eş zamanlı ve internet üzerinden farklı zamanlarda iletişim kurmakla yükümlüdür.

Ders alma

MADDE 15 – (1) Öğrenciler; her eğitim ve öğretim yarıyılında akademik takvimde belirlenen süre içinde ders kayıtlarını internet üzerinden yapar. İlgili eğitim biriminin her bölüm veya programı için belirlediği akademik danışman da gerekli durumlarda ders kaydını yapmaya yetkilidir.

(2) Öğrenciler ders kaydını yaptırmadan önce; belirtilen hizmetleri alabilmeleri için, Üniversite Yönetim Kurulunun ilgili mevzuat hükümlerine göre her yıl belirlediği öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdür.

(3) Öğrenciler, tekrarlamak ve almak zorunda olduğu dersler hariç, akademik takvimde belirtilen süreler içinde danışmanın onayını almak şartıyla, kaydolduğu dersten kaydını sildirmek veya yeni ders ekletmek üzere ilgili eğitim birimine başvurabilir.

(4) Öğrenciler, süresi içinde ve usulüne uygun bir şekilde kaydolmadığı derslere devam edemez ve bu derslerin sınavına giremez. Kaydolmadığı dersin sınavına giren öğrencinin notu iptal edilir.

(5) Alınması gereken yarıyılda alınmamış veya alındığı halde başarısız olunan dersler, verildikleri ilk yarıyılda tekrar alınır.

(6) Öğrenciler derslerini kendileri seçerler, danışmanlar tarafından belirlenen dersler öğrenci işleri bilgi sistemi tarafından otomatik olarak da atanabilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Sınavlar ve Değerlendirme Esasları ve Notlar

Sınavlar

MADDE 16 – (1) Öğrenciler, kayıt yaptırdıkları derslerden yarıyıl içi ara sınavına; araştırma, inceleme, uygulama, proje, bitirme ödevi ve benzeri çalışmalar için bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulur. Sınavlar, ilgili birim yönetim kurulunun belirlediği şekilde yapılır.

Ara sınav, yarıyıl sonu, bütünleme, mezuniyet sınavları, yarıyıl içi çalışmalar

MADDE 17 – (1) Ara sınavlar, kısa sınavlar ve ödevler internet ya da iletişim ağları üzerinden yapılabilir. Yarıyıl sonu sınavları yazılı, sözlü ya da test biçiminde olabilir.

(2) Ara sınav, yarıyıl sonu, bütünleme, mazeret ve mezuniyet sınavları ile yarıyıl içi çalışmalar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav, Değerlendirme ve Öğrenci İşleri Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır. Ara sınavın harf notuna katkısı %30, yarıyıl sonu sınavının katkısı %70’dir.

(3) İletişim ve bilgi teknolojisine dayalı uzaktan eğitim sistemine kayıtlı olan öğrencilerin mazeret sınavı hakkı yoktur.

Sınavın geçerliliği

MADDE 18 – (1) Öğrenciler, sınav programında belirtilen zaman ve yerde sınavlara girmek zorundadır. Aksi halde sınavları geçersiz sayılır. Öğrencilerin girmemesi gereken bir sınava girmesi sonucunda aldığı not, ilan edilmiş olsa dahi iptal edilir.

(2) Sınavlarda kopya çektiği veya kopyaya teşebbüs ettiği tespit edilen öğrenciler, o dersten FF notu ile başarısız sayılır. Ayrıca, haklarında 13/1/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Sınavların düzenlenmesi

MADDE 19 – (1) Sınavların başlangıç ve bitiş tarihleri akademik takvimde yer alır. Sınav tarihleri ise, ilgili eğitim birimleri tarafından tespit edilir. Tespit edilen sınav programları internet ortamında ve eğitim kurumu ilan panolarında öğrencilere duyurulur. Sınavlar hafta içi veya hafta sonu da yapılabilir.

Sınav evraklarının saklanması

MADDE 20 – (1) Öğretim elemanı tarafından imzalanarak kapatılan zarflar içerisinde, ilgili eğitim kurumuna teslim edilen her türlü sınav kâğıdı/evrakı ile eğitim yönetim sisteminde kayıtlı bulunan ders devam ve ara sınavlara ait veri tabanı sınava giriş tarihinden itibaren üç yıl süre ile saklanır.

Ders tekrarı

MADDE 21 – (1) Alınması gereken yarıyılda alınmamış veya alındığı halde başarılı olunmamış dersler verildikleri ilk yarıyılda tekrar alınır.

Notlar, notlarda maddi hata ve başarı değerlendirmesi

MADDE 22 – (1) Sınavlar puan üzerinden değerlendirilir. puan üzerinden verilen notun harfli nota dönüştürülmesinde, ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır. Harf notları, notlarda maddi hata ve öğrencinin başarı değerlendirmesi; Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav, Değerlendirme ve Öğrenci İşleri Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Öğrenime Ara Verme, Mezuniyet ve Diploma İşlemleri

Katkı Payı Ödemeleri ve İlişik Kesme

Öğrenime ara verme

MADDE 23 – (1) Öğrencilere; belgeleyecekleri önemli ve haklı nedenleri bulunması veya eğitim-öğretimlerine katkıda bulunacak yurtdışı burs, staj ve araştırma imkânları doğması halinde ilgili birim yönetim kurulu kararı ile eğitim ve öğretimi süresince toplam bir yıla kadar izin verilebilir. Bu izin süresi sayılı Kanundaki eğitim süresine eklenir. Ancak, bu tür izinler ile ilgili başvuruların kayıt yenileme süresi sonuna kadar yapılması gerekir.

(2) Bir yılı aşkın süre ile rapora dayalı sağlık mazereti bulunan veya tecilinin kaldırılması suretiyle askere alınan öğrencilerin, rapor veya askerlik süresi içindeki öğrenim hakları saklı tutulur. Bu durumdaki öğrencilerin raporlarıyla veya terhis belgeleriyle birlikte raporun bitiş veya terhis tarihinden itibaren bir ay içinde müteakip döneme kayıtları yapılmak üzere ilgili eğitim birimine müracaat etmeleri gerekir.

Mezuniyet ve diploma

MADDE 24 – (1) Ön lisans veya lisans diploması verilebilmesi için; öğrencinin alması gereken dersleri başarı ile tamamlaması ve genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

(2) Genel not ortalaması 3,,50 arasında olan öğrenciler onur, 3,51 veya daha yukarı olan öğrenciler yüksek onur listesine geçerek mezun olurlar ve bu durum diplomalarında belirtilir.

(3) Diplomalar hazırlanıncaya kadar öğrencilere, diplomalarını alırken iade edilmek üzere geçici mezuniyet belgesi verilir.

Katkı payı ödemeleri ve ilişik kesme

MADDE 25 – (1) Öğrenciler; 14/12/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliğinin 2 nci maddesinde belirtilen hizmetleri alabilmeleri için, Üniversite Yönetim Kurulunun her yıl belirlediği öğrenim ücretini ve katkı payını ödemekle yükümlüdür.

(2) Yukarıda belirtilen ücretlerin iki dönem üst üste ödenmemesi durumunda öğrencinin kaydı silinir.

(3) Kayıt silme veya sildirme halinde ödenmiş olan katkı payları ve öğrenim ücretleri iade edilmez.

ALTINCI BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Disiplin

MADDE 26 – (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemlerinde; sayılı Kanun, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

(2) İletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı uzaktan eğitim sistemine kayıtlı öğrenciler, öğrenci bilgi sistemi ve eğitim yönetim sistemine giriş için belirlenen kullanıcı ismini ve şifresini kullanmak ve bunların başkası tarafından kullanılmaması için gerekli tedbirleri almak zorundadır. Kullanıcı adının ve şifresinin başka kişilerce kullanıldığı şüphesinde olan öğrencinin en kısa zamanda sistem yöneticilerine başvurması gerekir. Her iki sistemde gerçekleştirilen tüm işlemler, doğrudan öğrencinin sorumluluğundadır.

(3) Üniversiteden uzaklaştırma cezası alan öğrenciler bu süre içinde eğitim ve öğretim ve sosyal faaliyetlere katılamazlar, üniversitenin tesislerine ve eğitim yönetim sistemine giremezler.

(4) Gözaltına alınan veya tutuklu bulunan öğrencilerin sınav hakları saklı tutulmaz. Ancak gözaltı veya tutukluluk hali sona ermiş olanların devam edemediği süreler içerisindeki eğitim ve öğretim haklarının kullanılma şekli ve usulü ilgili birim yönetim kurulu tarafından kararlaştırılır.

Tebligat ve adres bildirimi

MADDE 27 – (1) Her türlü yazılı bildirim, öğrencinin programa kayıt sırasında bildirdiği adrese yazılı olarak yapılmak suretiyle tamamlanmış sayılır.

(2) Kayıt olurken bildirdikleri adresleri değiştirdikleri halde, bunu yazılı olarak idareye bildirmemiş veya yanlış ya da eksik adres vermiş olan öğrencilerin mevcut adreslerine bildirim yapılması halinde, kendilerine bildirim yapılmış sayılır.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 28 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav, Değerlendirme ve Öğrenci İşleri Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümleri ile Senato kararları uygulanır.

Yürürlük

MADDE 29 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 30 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü yürütür.

Karadeniz Teknik Üniversitesi

[row class=&#;row-fluid&#;]
[col class=&#;span6&#;]

twitterfacebookemail

[/col]
[col class=&#;span6&#;]

Şehir: Trabzon
Kampüsler: Karadeniz Teknik Üniversitesi,  / Trabzon
Telefon: 30 00
Web: funduszeue.info
Okul Türü: Devlet
Kuruluş Yılı:
Rektör: Prof. Dr. Süleyman Baykal[/col][/row]


 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Programları

Linklerin Üzerine Tıklayarak Program Detaylarına Ulaşabilirsiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası