köpeklerde ishal nasıl geçer / Köpeğiniz İshal Olduysa Ne Yapmalı? | Royal Canin

Köpeklerde Ishal Nasıl Geçer

köpeklerde ishal nasıl geçer

Normpati Evcil Hayvan Mamaları

Normpati Evcil Hayvan Mamaları

Yetişkin Köpekte İshal Varsa Ne Yapmalıyız?

Yetişkin köpeklerde ishal genellikle zararsızdır ve kolayca tedavi edilebilir. ancak ishalin sebebi ciddi bir hastalık da olabilir. Yetişkin köpeklerde ishal çok can sıkıcı bir durum olabilir, neyse ki zararsızdır. Ama yine de sindirim bozukluğunun nedeni bulunmalıdır. 

İSHALİN NEDENLERİ 

Dün her şey normaldi, bugün köpeğim aniden ishal oldu. Birçok kişi bunun nedenini açıklayamaz. En iyisi sakinleşip son 24 saati gözden geçirmektir: Köpek yeni bir mama mı yedi? Yürüyüş sırasında bir şey kapmış olabilir mi? Komşular ona lezzetli yiyecekler mi verdi? Bir su birikintisinde su mu içti? İshalin birçok nedeni vardır. Nedeni bazen anlaşılabilse de, çoğu zaman bulunamaz. Ama iyi olan şey, ishalin genellikle tamamen zararsız olmasıdır. 

KÖPEKLERDE ANİ ORTAYA ÇIKAN İSHAL 

Hassas köpeklerin ishal olması için birazcık heyecan bile yeterlidir. Ancak ishal, "gayet normal" olan köpekleri de etkileyebilir. Belki de çok fazla meşgale, huzursuz bir yatak, sürekli yanında olan bir rakip veya sıkı eğitime maruz kalma gibi, farkında olmadığınız bir stres yaşıyordur. Tüm bunlar midesine vurabilir. Ancak çoğu zaman sebep, köpeğin "yememesi gereken" bir şey yemesinden kaynaklanmaktadır. Belki bahçede köpeğin karşı koyamadığı bozuk bir şey vardı, sindirimi zor olan yemek artıklarını yedi belki de kendi bir şeyler bulup yedi. Köpekler için uygun olmayan çikolata, fındık veya üzüm gibi yiyeceklerin köpeklere yakın yerlerde bulunmamasına dikkat edin. Gübre, salyangoz veya zehirli yemlerin daha kötü sonuçları olabilir. Köpeğinizin bunlarla temasa geçmiş olabileceğinden şüpheleniyorsanız derhal bir veterinere başvurmalısınız. 

KRONİK İSHAL 

Köpeğiniz ara sıra ishal oluyorsa, ancak genel sağlığı iyiyse ve bir gün sonra iyileşiyorsa, genellikle endişelenecek bir şey yoktur. Kronik ishalde ve sürekli tekrarlayan sorunlarda durum başkadır. Bunun nedeni, yem maddesi intoleransı veya alerji olabilir. Köpeğiniz yıllarca aynı mamayı yemiş olsa bile bunlar göz ardı edilemez. Kronik ishal durumunda, bunun nedenini bulacak olan bir veterinere başvurmalısınız. Bu neden parazitler olabilir: Kurtçuklar birkaç gün içinde öldürülebilir ancak tek hücreli organizmalar (örneğin giardia) bazen çok inatçı olabilirler. Köpeği parazitlerden kurtarmak için bazen bir haftalık tedavi gerekebilir. Virüsler, mantarlar veya bakteriler de ishalin nedeni olabilir. Aşılama; parvovirüs, gençlik hastalığı gibi sıklıkla ishal ve kusma semptomları olan enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlar. Ancak diğer birçok virüse ve bakteriye karşı herhangi bir önlem mümkün değildir. Neyse ki çoğu yalnızca geçici rahatsızlıklara sebep olur ve rahatsızlıklara karşı uygun veteriner tedavisi ile başarılı bir şekilde mücadele edilebilir. 

HASTALIKLI İSHALİ NASIL TANIYABİLİRİM? 

İshalin özelliği yumuşak ile sıvı arasında bir dışkı olmasıdır. Hem renk hem de koku açısından normal dışkıdan farklı olabilir. Köpek daha sık veya kontrolsüz bir şekilde tuvaletini yapar, eşlik eden semptomlar genellikle midede guruldama ve şişkinliktir. İshalin şiddetine bağlı olarak bu semptomlar dışında başka semptomlar da olabilir. Köpekte letarji olabilir ve yemek yemeyi geçici süreliğine durdurabilir. Bunların hepsi de hemen veterinere gitmek için bir sebep değildir. Semptomlar 2 gün içinde geçmezse veya ateş, kramp, şiddetli halsizlik gibi semptomlar ortaya çıkmaya başlarsa, mümkün olan en kısa sürede bir veterinere başvurulmalıdır. Bu uyarı, özellikle yavru köpeklerde ishal durumunda geçerlidir çünkü yavru köpekler dehidrasyona uğrayabilir ve bu da ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Not: Veterinere kaka örneği götürmeyi unutmayın. 

HAFİF İSHAL DURUMUNDA NE YAPILMALI? 

Köpeğe ishali baskılayan veya dışkıyı kıvamlaştıran bir ilaç vermek yanlış olur. Çünkü zararlı maddeler, parazitler, zehirler veya diğer patojenler ishale neden olmuşsa, bu durum vücudun kendi kendini temizleme mekanizmasını engeller. Aslında ishalin köpeğe zarar veren her şeyin dışarı atılmasını sağlamak gibi bir özelliği de vardır. Hafif ishal durumunda, normalde yapılması gereken köpeğe 24 saat boyunca hiçbir şey vermemektir. Sadece taze su verilmelidir. Köpeğe, yani mide-bağırsak bölgesine, iyileşmesi için biraz zaman verip sonrasında küçük porsiyonlarla mama vermeye başlayabilirsiniz. Tavuk, pirinç ve süzme peynirden oluşan diyetin köpek için iyi olup olmadığına dair çeşitli görüşler mevcuttur çünkü köpekler süzme peynirde bulunan laktozu kolayca sindiremez. Ayrıca, bu karışım köpek için bir mama değişikliğidir ve genellikle bu da sorun oluşturabilir. Dolayısıyla, bazı veterinerler normal beslenmeye küçük porsiyonlarla başlamanızı önerirler bazıları ise köpeğin normalde yemediği, yalnızca protein içeren mama türlerinin kullanılmasını önerir. Böylece bağırsak yolunda meydana gelen rahatsızlık sebebiyle normal mamalara karşı bir yem maddesi alerjisi geliştirme riski de en aza indirgenmiş olur. Bu konuları, köpeğinizi tanıyan bir veterinerle konuşmak en iyisidir. 

İSHALİ NASIL ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

Köpeklerde ishali asla görmezden gelemezsiniz! Er ya da geç her köpek ishal olur. İshale sebep olabilecek, yukarıda belirtilen tüm nedenleri gözden geçirin ve bunlardan birinin söz konusu olup olamayacağını düşünün. Köpeğin tüm gerekli aşıları olup olmadığını, son kurtçuk tedavisinin ne zaman olduğunu, köpeğin sürekli stres altında olup olmadığını veya sağlığına uygun olmayan bir şeylerin köpeğin ulaşabileceği yerlerde olup olmadığını kontrol edin.

İshalin nedeni maması veya beslenmesi de olabilir: köpekler soğuk veya sıcak mamaları tolere edemez. Ayrıca mama miktarının tek bir seferde büyük bir porsiyon olarak vermek yerine, günde iki veya üç porsiyon şeklinde dağıtılması da faydalı olabilir. Daha da önemlisi, köpek mamasının kalitesi ve kolay sindirilebilir olması önemlidir! HAVLIFE ve HOWLY Köpek mamasının sunduğu mükemmel kaliteye güvenin ve uygun fiyatla ürünlerimizi deneyin! 

• Yetişkin köpekler için: HAVLIFE ve HOWLY (Yetişkin köpekler için Kuzulu ve Pirinçli)

• Küçük ırklar için: HAVLIFE S-M (Kuzu ve Pirinçli)

• Yavru köpekler için: HAVLIFE (Somonlu ve Pirinçli) ve HOWLY (Tavuklu ve Somonlu)

Aslında yavru köpeklerde ishal çok sık görülür, çabuk geçen bir iki hafif ataktan başlayıp daha ciddi bir hastalığa işaret eden ağır sindirim sistemi sorunlarına kadar gidebilir. Yavru köpekler pek çok nedenle ishal olabilir.

Yeni yavru köpeğinizle ilk haftanız çok iyi geçiyor. Yavru köpek yeni ailesiyle tanıştı, yemek yiyor, gece (çoğunlukla) uyuyor ve ev içi eğitimde ilerleme kaydediyor. Sonra bir sabah yavru köpeğinizi dışarı çıkardığınızda ishal olduğunu fark ediyorsunuz. Ne yapmalısınız?

Yavru köpeğim nasıl ishal oldu?

Aslında yavru köpeklerde ishal çok sık görülür, çabuk geçen bir iki hafif ataktan başlayıp daha ciddi bir hastalığa işaret eden ağır sindirim sistemi sorunlarına kadar gidebilir. Yavru köpekler pek çok nedenle ishal olabilir:

  • Stres yaşıyordur: Yeni bir evde yaşamak yavru köpekler için heyecan vericidir ancak tüm bu değişiklikler nedeniyle stres de yaşayabilir. Dolayısıyla, yavru köpeklerin hafif bir sindirim rahatsızlığıyla tepki verip ishal olmaları az rastlanır bir durum değildir. Yavru köpeğinizin yaşadığı stresi hafifletmek için yeni ortamına yavaşça alışmasına olanak tanıyın. Fazla ilgiden rahatsız olmamaları için ilk haftalarda tanıştıkları misafirlerin sayısını kısıtlayın. Onlara sessiz geçirebilecekleri ve uyuyabilecekleri bolca zaman sağlayın, aynı yerlerde beslendikleri, oynadıkları, dinlendikleri ve egzersiz yaptıkları bir günlük rutin oluşturun.
  • Yeni bir beslenme düzeni var: Unutmayın, yavru köpeğiniz yaşına bağlı olarak sütten henüz kesilmiş olabilir. Bu önemli bir diyet değişikliğidir. Kullandığınız mama tanelerini değiştirdiyseniz geçici sindirim rahatsızlığına neden olabilir (Özellikle bu değişiklik hızlı olduysa.) Yavru köpeğinizin yiyeceğini değiştirecekseniz, bu geçişi yedi ila on günlük bir dönemde yavaşça sağladığınızdan emin olun. Bu süre zarfında yeni yiyeceğin oranını kademeli olarak artırın.
  • Her şeyi deniyor: Her yavru köpek meraklıdır. Yeni şeyleri ağızlarına koyarak ve bazen sindirerek keşfetme eğilimi sergilerler. Dikkatle takip edilmeyen bir yavru köpek çöp, oyuncaklar, ev bitkileri, böcekler ve hatta toz bile yiyebilir. Bu da mide rahatsızlığına ve hatta daha ciddi olarak bağırsak tıkanıklığına yol açabilir.
  • Parazite maruz kaldı: Parazitlenme, dikkatsiz beslenme nedeniyle söz konusu olabilir veya anneden geçebilir. Yavru köpeğinizin parazit kaptığından şüpheleniyorsanız, hemen veteriner hekimine götürün. Parazit infestasyonları, veteriner hekimin reçete ettiği ilaçlarla tedavi edilmelidir.
  • Böcek yakaladı: İshal, yavru köpeklerde çeşitli enfeksiyonların en yaygın işaretlerinden biridir: Bunlardan en ciddi olanı, yaşamı tehdit edebilecek çok bulaşıcı bir hastalık olan parvovirüstür. Ağır ishalin yanı sıra, parvovirüs enfeksiyonuna yakalanan yavru köpekler halsiz olabilir, ateşlenebilir, karın ağrısı ve huzursuzluk belirtileri gösterebilir. Yavru köpekler parvovirüse karşı özellikle hassastır, bu nedenle zamanı geldiğinde aşı yaptırmayı unutmayın.
Chihuahua yavrusu battaniyenin &#;st&#;nde uzanmış yatıyor.

Yavru Köpeklerde İshalin Önlenmesi

Stresin azaltılması ve yavaş yavaş yeni mamaya geçilmesi, yavru köpeklerde ishali önlemek için oldukça yararlıdır, ancak yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değildir. Yavru köpeğinizin her zaman gözetiminiz altında olduğundan emin olun. Gözünüzü yeni yavru köpeğinizin üzerinde tutarak, tehlikeli maddeleri tüketmesini ve genel olarak sorun yaşamamasını sağlayabilirsiniz.

Yavru köpeklerde ishalin çeşitli nedenleri olduğu için ishal olduklarını fark ettiğinizde veteriner hekiminize danışmanız önemlidir. Proaktif bir sağlık planı oluşturmak için veteriner hekiminizle işbirliği yaparak, yavru köpeğinizi doğru yolda tutabilirsiniz. Yavru köpeğinizi eve getirdikten sonraki birkaç gün içinde, kapsamlı bir fiziksel muayene için veteriner hekiminize götürün. Veteriner hekiminiz yavru köpeğin genel sağlığını ve durumunu değerlendirecek, parazit olup olmadığını kontrol edecek, beslenme ve sağlık bakımı ile ilgili olabilecek sorularınızı cevaplayacaktır.

Veteriner kliniği bul

Köpeğinizin sağlığı hakkında endişeleriniz varsa, profesyonel tavsiye almak üzere bir veteriner hekime danışın.

Yakınımda ara
Yetişkin Jack Russell Terrier beyaz bir arka plan &#;zerinde ayakta duruyor, siyah beyaz

Ailenize bir köpek yavrusu dahil etmek eğlenceli bir deneyimdir. Tabii bu durum aynı zamanda çok fazla sorumluluk ve özeni de beraberinde getirir. Çiğnenmiş ayakkabılardan sızlanmaya ve ishal gibi mide rahatsızlıklarına kadar hoş olmayan şeyler de tecrübe edilir. Yavru köpeğinizin neden ishal olduğunu merak ediyorsanız, yalnız olmadığınızı bilin. Yavru köpeklerde ve genel olarak köpeklerde ishalin yaygın olduğunu bilmek önemlidir. Bu durum bir şeylerin doğru olmadığının belirtisidir.

İshal, sahipler için sinir bozucu semptomlardan biridir çünkü köpeğinizin potansiyel olarak ölümcül bir virüsten basit hazımsızlığa kadar her şeye sahip olduğu anlamına gelebilir. Köpek yavrusu ishalini araştıran bir evcil hayvan sahibi, birçok ciddi rahatsızlığın ishali bir belirti olarak listelediğinin ve sahiplerinin neyin ciddi olup neyin olmadığını belirlemesini zorlaştırdığının farkındadır.

İshal, yaygın bir köpek rahatsızlığıdır ve sıklığı, süresi ve yoğunluğu köpekten köpeğe değişir. İshali tamamen önleyemeyebilirsiniz, ancak bunun hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmek, köpeğinizin bu hoş olmayan durumlardan birine sahip olmasını sınırlamaya ve koşular geldiğinde süreyi azaltmaya yardımcı olabilir. Yiyeceklerde veya ikramlarda değişiklik gibi basit bir şeyle tetiklenebilse de köpek ishali ciddi bir hastalığın da işareti olabilir.

YAVRU İSHALİNİN SEBEPLERİ
Köpekler birçok farklı nedenden dolayı ishal olabilir. Anormal dışkılar, su veya besin maddelerinin bağırsakların iç yüzeyindeki hareketi değiştiğinde veya bozulduğunda ortaya çıkabilir. Örneğin, köpek dostunuz normal diyetinin parçası olmayan bir şey yediğinde, bağırsaklarda bulunan normal bakteriler değişebilir ve bu da akut ishale neden olabilir.

İshal ayrıca pankreatit (pankreas iltihabı), parvovirüs enfeksiyonu ve karaciğer hastalığı gibi sağlık sorunlarına da işaret edebilir. Bu durumlarda, iltihaplanma ve / veya bağırsak zarının hasar görmesi ishalin arkasındaki mekanizmalardır.

İshalin sebep olduğu en yaygın davranışlardan bazıları şunlardır:

  • Diyet veya ikramlarda değişiklik
  • Çöp, bozulmuş yiyecek veya oyuncak, kemik ve kumaş gibi yabancı nesnelerin yutulması
  • Parvovirüs, distemper veya koronavirüs gibi viral enfeksiyonlar
  • Yuvarlak kurtlar, kancalı kurtlar, kamçı kurtları, Coccidia ve Giardia dahil parazitler
  • Bağırsaklarda aşırı bakteri üremesi
  • Pankreatit
  • Karaciğer ve böbrekler gibi diğer organlardaki hastalıklar
  • Toksinler / zehirler
  • Bağırsak kanseri
  • Yeni bir evcil hayvan veya insan aile üyesinin evine taşınması, uçağa binilmesi, seyahat etmesi veya getirilmesinden kaynaklanan stres / endişe

NE ZAMAN VETERİNERE GİDİLMELİDİR?
Genel olarak, dikkatli olunması gerekir. Veterinerinizi arayarak ve köpeğinizin semptomlarını açıklayın ve veterinerinizin, köpeğinizin ziyarete gelmesi gerektiğini düşünüp düşünmediğine karar vermesini sağlayın. Yavru köpeğin ishali vakalarının çoğu şiddetli değildir. Bununla beraber, yavru köpeğiniz aşağıdaki belirtilerden herhangi birine sahipse, derhal veterinerinizi arayın:

  • Kanlı ishal
  • Siyah, katranlı tabureler
  • Ateş
  • Soluk diş etleri
  • Rahatsızlık veya ağrı
  • Kusma
  • Köpeğinizin yabancı bir cisim veya zehirli bir madde yuttuğunu düşünüyorsanız
  • İshal bir günden fazladır devam ediyorsa

Yavru köpeğinizin tüm aşılarını olmadıysa ve ishal oluyorsa, yine veterinerinizi aramalısınız.  Parvovirüs yavrularda ishale neden olur ve hemen veteriner bakımı gerektiren potansiyel olarak ölümcül bir enfeksiyondur.

İSHAL OLAN YAVRU KÖPEĞİN TEDAVİ SÜRECİ
Her zaman önce veteriner muayenesi yaptırmak en iyisidir, ancak daha hafif ishal türlerinin evde tedavi edilmesini önerebilir. Örneğin, üç günden az bir süre geçtiyse, yavru köpeğiniz iyi hissediyor ve iyi davranıyorsa ve ishal puding benzeri bir görünüme sahipse, evde bakım genellikle uygundur. Bununla beraber, veterineri görene kadar 12 ila 24 saat boyunca yiyecek vermeyebilirsiniz ama veterinerinizden talimat almadan 24 saatten daha uzun süre yiyecek saklamayın.

Yavru köpeklerde çoğu ishal vakası önlenebilir. Yavru köpeğinizin sindirim sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Yavaş yavaş yeni bir diyete geçiş yapabilirsiniz
  • Yavru köpeğiniz diğer köpeklerle birlikte kalıyorsa, ortamı temiz tutun ve doğru dezenfektanları kullanın
  • Yavru köpeğinizi uygun yaşlarda aşılayın ve aşılanmamış yavruları, aşılanmamış köpeklerden, köpek parkları ve köpek kulübeleri gibi halka açık yerlerden uzak tutun.
  • Çöp ve toksinlerin yanlışlıkla yutulmasını önlemek için gözetim altında olmadığı zamanlarda yavru köpeğinizi besleyin
  • Parazit önleme hakkında veterinerinizle konuşun.

Yavru köpeğinizin ishal olmasıyla ilgili endişeleriniz varsa, kontrol ettirmek için onları veterinerinize götürmelisiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası