getir ne kadar komisyon alıyor / Lokantaların komisyon indirimi çağrısına iki firmadan yanıt geldi | Independent Türkçe

Getir Ne Kadar Komisyon Alıyor

getir ne kadar komisyon alıyor

03 Haziran 2023

Getir Yemek Restoran Başvuru, Sipariş ve Satış Artırma

Önceki yazılarımızda Migros Yemek'i ele aldık. Hala restoranlar başvuru konusunda sorun yaşamaya devam ediyorlar. Migros yemek restoran başvuru ile alakalı yazımıza bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Trendyol yemek kendini güncellemeye devam ediyor. Reklam sistemine geçti. Bazı bayilerimiz reklamları test etti ve geri dönüşleri başarılı buldular. Trendyol yemek ile alakalı yazımıza bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Yemek sepeti sektöre ilk giren firma olmasına rağmen yazılımsal olarak, menü ekibi olarak, IBAN güncelleme, IBAN ayırma zorlukları olarak, joker sistemindeki aksaklıkları ile iptal siparişler için hala mail atılmadan iskonto talebi oluşturulmaması, ödemelerdeki istikrarsızlıkları, her restoran sahibini bir iktisatçı gibi inceleme yapmak zorunda bırakan excel tabloları ile zorluklar yaşatmaya ve çalışan restoranları pişman etmeye devam ediyor. Yemek sepeti ile alakalı yazımıza bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Bu yazımızda Getir Yemek'i ele alacağız. Öncelikle restoran başvurunuzu GetirYemek - Hemen Başvur! buradaki formu doldurarak başlatabilirsiniz. Getir yemek'in diğer sepetlere göre farklılık göteren kurye sistemi hem kendi kuryesi, hem Getir kuryesi kullanan restoranlar için tek tuş ile açılıp kapanabilir vaziyette ve bu özelliğini beğeniyorum. 

Hemen aklımıza komisyon oranları gelecek elbette. Kendi kuryesi ile çalışanlar için KDV dahil yüzde 12, Getir Kuryesi ile çalışanlar için ise KDV dahil yüzde 35 yüzde 38 arası bir komisyona denk geliyor. Ödemeler ertesi gün hesabınıza yatıyor. 

Kendi kuryesi ile çalışan restoranlar için  bölge ve o bölge için belirlenecek minimum gönderme tutarı çok önemli. Mayıs 2023 ten önce burada bir hata vardı, giderildiğini belirtti Getir Yemek bölge sorumlusu bir arkadaşım ama henüz bu hatanın düzeltilip düzeltilmediğini test etme fırsatımız olmadı. O hata şuydu: Bölgeleri seçerken minimum tutar diyelim 30 TL, bölgeleri seçip kaydediyordunuz ve burada minimum 50 TL gönderimi olan bölgeye 30 TL gönderimli bölgeleri de ekleyebiliyordunuz. Dolayısı ile bu yazılımsal bir kargaşaya yol açıyordu. Şimdi bir bölgeyi minimum tutar olarak bir bölüme ekleyebiliyorsunuz. Hala kendi kuryesi ile çalışan restoranlar için bölge ve minimum tutar seçimi çok önemli. 1 TL'lik bir fark bile sizin o bölgeye ulaşamamanıza ve rakiplerinizden minimum tutarı sizden düşük olanların o bölgeye ulaşmasına sebebiyet verecektir. 

Getir kuryesi ile çalışan restoranların bölge ve minimum tutar seçmesine gerek yok. Siistem otomatik olarak bu ayarları yapıyor. Hem Getir, hem kendi kuryesini kullanan restoranlar da bu ayarları yaparken dikkatli olmalıdırlar. 

Getir Yemek e yemek sistemleri arasında gönderim bölgesi olarak rakiplerine nazaran yarı yarıya bir mesafede bölge limiti oluşturuyor bildiğim kadarı ile. Bu da Getir Yemek kuryeleri ile daha dar bir bölgeye hitap etmenize sebebiyet veriyor. Umarım bu limiti rakiplerinin seviyesine çıkarırlar. 

Trendyol yemek, Yemek sepetinde ana fiyat üzerinden indirip yaptığınızda müşterilere indirimli fiyat gösteriliyor lakin Getir Yemek'te yazdığınız ana fiyat müşteriye gösteriliyor ve belirlediğiniz indirim sepette uygulanıyordu. 01 Haziran 2023'ten itibaren Getir Yemek üstü çizili fiyat uygulamasına geçti ve fiyatlarınızı bu anlamda kontrol etmenizde fayda görüyoruz.

Bilindiği üzere Getir Yemek'te kategoriler menü ekibinin onayına düşüyor öncelikle ve menü ekibi onayladıktan sonra ürün ekliyorsunuz. Diğer sepetlerde olduğu gibi restoran ismi, kategori isimleri bulunabilirlik açısından çok önemli. Elbette ki restoran kategorisi de bulunabilmeniz açısından çok önemli. Bir çiğ köfte restoranı kategori olarak sokak lezzetleri olarak değil çiğ köfte kategorisinde bulunmalı.

Getir yemek opsiyonları en zor oluşturulan yazılım diyebilirim. Bildiğiniz üzere Trendyol Yemek ve Yemek Sepetinde opsiyonları oluşturduktan sonra istediğimiz ürün altına seçim yaparak ekleyebiliyoruz. Getir Yemekte bunu her ürün için tek tek eklemek zorundasınız. Trendyol yemek'te çıkarılacak malzemeleri eğer tek ürün ise malzeme seçiminden, ek malzemeleri ek malzeme eklemeden yapabiliyoruz ama Getir Yemek ve Yemek sepetinde bunları opsiyon olarak eklemek zorundasınız. 2'li  3''lü menülerde şöyle bir kolaylık var aslında bu tüm sepetler için geçerli. Çoklu menüler için sadece tekil ürüne opsiyon tanımlayıp bu tekil ürünü 1'nci ürün tercihi, 2'nci ürün tercihi olarak ekleyebilirsiniz. Getir yemekte bunu rahatlıkla yapabilirsiniz ama karşşınıza şu 2 hata çıkacak: İlk hata çoklu ürün fiyatını değiştirirken sistem hata verecek ve opsiyonları silmeden fiyat değiştiremeyeceksiniz. Bu sistemsel bir hata ve bu tarafımızca Getir Yemek menü ekiplerine bildirildi. karşılaşacağınız 2'nci hata ise şu olacak: Tekil ürünü opsiyon yaptığınız zaman ürün bittiğinde normalde opsiyonun kapanması gerekli birden fazla opsiyon varsa bile sadece ilgili ürün kapanmalı ama bu ürün opsiyonda kapanmıyor. Bu hata da tarafımızca Getir Yemek yetkililerine bildirildi. Bunun olması gereken şu: Ürün eklenip tek başına satılabilir olmaya kapanmalı ve fiyatı sıfırlanmalıdır. 

Getir Yemek opsiyonlarını metin, ürün ve opsiyon ürün olarak ekleyebilirsiniz. Metin eklemeyi Acılı, Acısız gibi belirticiler, ürünü kısmını satacağınız ücretli ya da ücretsiz ürün opsiyonları için kullanabilirsiniz. Opsiyon ürün kısmını biz henüz çözemedik. Bu konu ile alakalı bilgi sahibi olduğumuzda yazımızın içerisinde paylaşacağız inşallah. Opsiyonları opsiyonlar bölümünden toplu olarak ya da tekil olarak açıp kapatabilirsiniz. 

Her restoran panelinde olamayabilir önceden satış temsilcisine oluşturması için talepte bulunduğunuz indirimler Kampanyalardan artık kendiniz oluşturabilirsiniz lakin bu kampanya Müdavim etiketinizi kaldıracağı için satış yetkilinizden Müdavim + yüzde indirimi oluşturmasını talep edebilirsiniz. Bizce kampanyanın müdavim etiketini kapatıyor olması da ayrıca bir sistemsel hata.

Getir yemekte reklamları deneyimleyemedik. Trendyol'da aynı gün içerisine reklam planlayabiliyorsunuz. Günlük ya da toplam bütçe üzerinden ilerleyip reklmaları panelinizden görebiliyorsunuz. Reklam konusu Getir Yemek'te 15 günlük periyotlar halinde ve istediğiniz bölgeleri seçerek yapabiliyorsunuz.

Getir Yemek Masa kısmı yine her restoranda olmayabilir. Öğrendiğimiz kadarı ile müşteriniz restorana gelip Getir Yemek üzerinden ödeme yapacak indirimden faydalanacak. Açıkçası biz bu sistemi pek sağlıklı bulmadık. Online sipariş sistemleri Gel al, Kurye götürsün şeklinde olmalı. Kurye müşterisi için olan komisyon Masa'da farklı olmalı ve farklı fiyatlar uygulanmalı. Sistem müşteri, restoran ergonomisi üzerine ilerlemeli diye düşünüyoruz. 

Çalışma saatlerinize riayet etmeli ve açık kalma sürenizi uzun tutmalısınız. Ayrıca sipariş kabul, onay ve hazırlama süreçleriniz makul seviyede olmalı. Getir Yemek'in hoşumuza gitmeyen ve çalışmayı zorlaştıran diğer bir konusu Kuryeye Teslim Et tuşuna mutlaka basmak zorunda kalmanız. Diğer sepetler için kuryeler kabulü kendileri yapıyorlar. Bu sistem de düzeltilmeli diye düşünüyoruz. 

Sipariş notlarınızı okumalısınız, paketlemeye aşırı özen göstermelisiniz, menülerinizi üşenmeden tek tek düzenlemelisiniz. İçeriğinden eklenebilecek, çıkarılabilecek malzemeleri olan ürünleri düzenlemelisiniz. Herkes acı, soğanlı ya da sarımsaklı ürün yemek zorunda değil. Bu tercihi müşterilerinize sunmalısınız. 

Tüm sepetlerde içerik görselleri yüklenebilmekte iken Getir Yemek'te içerik görsellerini yüklemek imkansız gibi. Marka ismi zikretseniz de görsel eklenemiyor. Diğer görsellerinizi kurallara uyarak düzenlemelisiniz. Görselin oluşu satışlarınıza yüzde 25 - 50 arasında etki etmektedir. Unutmayın size sipariş veren müşterinin neredeyse yüzde 90-95'i sizin restoranınızı hiç görmez. Uygulamadaki menünüz ve giden ürününüz ne ise müşteri için siz osunuz.  

Tüm yazılarımızda değindiğimiz gibi kuryeleri geciktirmemek için itina göstermenizi bu yazımızda da sizlere hatırlatmak isteriz.

Çiğ köfte bayimiz olmak için Çiğ Köfte Bayimiz Olun formunu doldurduktan sonra uzman kadromuz size gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır.

Tüm okurlarımıza hayırlı işler, bol kazançlar dileriz.

Getir Çarşı nedir? Başvuru şartları, komisyon oranları ve avantajları nelerdir? Getir Çarşı başvuru formu nasıl doldurulur ve hangi işletmeler başvurabilir?

Getir markası sitemizde daha önce de oldukça fazla yer verdiğimiz şekilde farklı kollarda faaliyet gösteren yerli bir online market uygulamasıdır. Özellikle pandemi döneminde firma oldukça büyümüş ve Amerika ve İngiltere’de de hizmet etmeye başlamıştır. Aslında ilk etapta online alışverişler için kullanılan Getir, daha sonra hayata geçirdiği ve şu an Yemek Sepeti ile birlikte en büyük pazar payına sahip kapıya yemek servis uygulaması olan Getir Yemek sistemini de kurmuştur.

Farklı kampanyaları ve sürekli olarak verdiği çeşitli indirimlerle Getir Yemek, Yemek Sepeti ile birlikte dediğimiz gibi en çok tercih edilen kapıya yemek servis uygulamasıdır.

Aynı zamanda Getir Su uygulaması ile birlikte de evlere kendi markası olan Kuzeyden marka suyu servis etmektedir.

Kendi kategorisinde lider durumda olan Getir, yakın zamanda Getir Çarşı adıyla farklı bir girişimi daha piyasa sundu. Sunmasıyla birlikte de büyük bir pazara sahip oldu. Hala bile insanlar alışkanlıklarından vazgeçemedi ve Getir firması en çok kullanılan uygulamalardan biri olmuştur.

Getir Çarşı Nedir?

Getir Çarşı uygulaması aslında Trendyol Market ve Hepsi Burada Express uygulamalarından aşina olduğumuz şekilde, market ihtiyaçlarını kendi deposundan değil de mahalle esnafından ya da marketlerinden temin edip size ulaştıran bir sistemdir.

İşletme sahiplerinin sistemlerine düşecek olan siparişleri, sipariş veren kişinin adresine teslim ettiğinde ürün tutarı Getir’in sisteminde sizin adınıza toplanacak. Ay sonu ise işletme sahiplerine ödemeler yapılacak.

Müşteri bazında ise Getir uygulamasına girerek kendi mahallenizin esnafından sipariş verebileceksiniz ve aynı Getir Yemek uygulamasına olduğu gibi siparişi ister sipariş verdiğiniz firma ister de Getir siparişimi bıraksın seçeneği ile Getir kuryeleri teslim edecek.

Getir Çarşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Getir Çarşı başvurusu için Getir’in internet sitesi üzerinden yapacağınız başvuru ile ön başvuru yapabilir, eğer ön başvurunuz onaylanırsa da Getir’in operasyon ekibinden size ulaşılıp detayları öğrenebilirsiniz.

Getir Çarşı uygulamasına başvuru için alttaki linkte yer alan formu eksiksiz olarak doldurmalısınız.

Başvuru Sayfası: https://panel.getircarsi.com/form/on-basvuru

getir çarşı başvuru

Getir Çarşı Bünyesinden Hangi İşletmeler Olacak?

Getir Çarşı iş modelinde kasap, manav, kuruyemişçiler, petshop, balıkçı ve aktarlar sisteme dahil edilmekte. Burada önemli olan evlere servis yapabileceğiniz kuryelerin olması ve ürün çeşidinizin fazla olması.

Getir Çarşı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Getir Çarşı başvuru şartları için şu an mevcut formda bulunan işletmeler arasında olmalısınız.
  • Ayrıca evlere servis şeklinde çalışıldığı için mutlaka moto kurye, araçlı kurye, yaya kurye ya da bisikletli kurye gibi evlere hızlı şekilde siparişleri teslim edebilecek durumda olmalısınız.
  • Şimdilik İstanbul’da başlayacak olan sistem için İstanbul’da faaliyet gösteren bir işletme olmalısınız.

Getir Çarşı Komisyon Oranı Nasıl?

Getir Çarşı için ilk olarak İstanbul’da faaliyete geçecek olan sistemde, ilk olarak belli bir tarihe kadar komisyon alınmayacağı açıklandı ki bu sadece deneme amaçlıydı. Denemeler bittikten sonra ise makul oranlarda bir komisyon oranı belirlendi. Belirlenen komisyon oranı ise; eğer siparişleri kendi kuryeniz ile teslim ederseniz %10 ile %13, Getir’in kuryesi ile teslim ederseniz komisyon ücreti %30 ile %33 arasında değişiyor.

Getir Çarşı’nın Avantajları Nelerdir?

Tabi ki müşteri tarafından bakıldığında sadece Getir uygulamasındaki ürünleri değil, Getir Çarşı bünyesinde hizmet veren istediğiniz yerden siparişlerinizi verebilecek ve kapınızda teslim alacaksınız. Neden direkt firmadan değil de Getir Çarşı’dan sipariş vereyim diye merak edenler için de bu şekilde çalışan bir sistemde hem siparişleriniz Getir güvencesi altında gelecek hem de dönemsel olarak bu firmalardan vereceğiniz siparişlerde indirimler kazanabileceksiniz.

İşletme tarafından bakıldığında ise; pandemi döneminde zaten sokağa çıkmak istemeyen kişiler direkt sizden sipariş geçebilecek, hem de Getir’in yaptığı reklamlarla ve kampanyalarla daha çok müşteriye erişebileceksiniz.

Aynı yemek uygulamalarında olduğu gibi kar oranınız daha düşük olsa dahi sipariş adediniz eskiye göre oldukça artacaktır.

Getir Çarşı uygulamasında gelişmeler oldukça yine sitemizden merak edilenleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Aynı zamanda sitemizde daha önce yer verdiğimiz Getir Kurye Başvurusu, Esnaf Kurye ve Maaşlar ve Getir Bayilik Nasıl Alınır? yazıları da ilginizi çekebilir.

Getirçarşı komisyon ne kadar?

İşletme olarak üye olduğumuz Getir Çarşı uygulamasında sözleşme dışında komisyon oranı alınıyor. Sözleşmeye göre alınması gereken tutar; dağıtım komisyon oranı %7 ile sipariş komisyon oranı %8 ve dağıtım komisyon oranı 2.5TL olarak belirlenmiştir.

Daha fazla oku

Buna göre, getir de nakit ödeme var mı?

Siparişinizi onayladığınızda sipariş tutarı otomatik olarak kartınızdan çekilir. Kapıda ödeme özelliği ise sadece GetirYemek'ten 'Restoran Getirsin' seçeneği ile verdiğiniz siparişlere özel. Bu siparişlerde yemeğinizi restorana ait kurye getirir, kendi pos cihazı ile ödemeyi kapıda alabilir. Iade ettikten sonra para ne zaman yatar? İade işlemleri, kredi kartları ile yapılan ödemelerde 1-3 iş günü içerisinde, bankamatik kartlar ile yapılan ödemelerde ise 7-14 iş günü içerisinde kart hesabına yansımaktadır.

Öyleyse, Ürün iade edildikten sonra para ne zaman yatar?

Kredi kartına yapılan iade tutarları, bankanızın işlem süresine göre, en geç 3 iş günü içinde ödeme yaptığınız kredi kartınıza; banka kartına yapılan iade tutarları, en geç 7 iş günü içinde ödeme yaptığınız kartınıza aktarılır. Ve başka bir soru, iade sonrası para ne zaman yatar? İadenin tamamlanmasının ardından kredi kartına para iadesi 1- 8 gün içinde tamamlanır. Ancak iadenin kargolanması, onaylanması ve geri ödeme süresi, toplamda ortalama olarak 15 gün içinde tamamlanabilir.

Buna göre, getirle nasıl iletişime geçilir?

Çok geniş bir hizmet ağına sahip olan firma kurumsal yapısı ile müşterilerini memnun etmek için alanında uzman olan çalışanlardan oluşturduğu müşteri destek bölümü ile sizlere kesintisiz bir şekilde iletişim kurma imkanı sağlıyor. 0 850 532 5050 telefon numarası üzerinden iletişime geçebileceğiniz Getir müşteri Sonuç olarak, getir genel mudur? Nazım Salur

1986'da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Salur, 20 yılı aşkın süredir seri girişimcilik yapıyor. Kariyerinin bir döneminde ofis mobilyaları üretti, bir döneminde ise Amerika'da yaşayarak endüstriyel tesislerin ve fabrika üretim hatlarının satışına aracılık yapan bir şirket kurdu.

Getir neden hizmet vermiyor 2022?

Getir, Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen soğuk hava dalgası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kuryeler, hava muhalefeti olduğu süre boyunca motorlarla değil, otomobillerle hizmet verecek. Bu nedenle her bölgede aynı şekilde hizmet verememekte. Ayrıca, getiryemek 2 siparişe 1 sipariş hediye nasıl kullanılır? GetirYemek kullanıcılarının, her iki siparişlerini sonrasında kazandıkları hediye siparişi, online ödeme yöntemini ve "Restoran Getirsin"i tercih ederek kullanabilecekleri belirtildi.

Öyleyse, getir indirim kodu nasıl alınır?

Getir Promosyon Kodu Nasıl Alınır?

  1. Getir uygulamasını cep telefonunuza indirin ve bir üye hesabı oluşturun.
  2. Telefon numaranızı girdiğinizde bildirimleri de açın.
  3. Sosyal medya hesaplarını takip edin.
  4. İndirim ve kampanya haberlerinin yer aldığı sitelere göz atın.
  5. Ara sıra uygulamadaki promosyonlar bölümünü ziyaret edin.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır