gübretaş 20 20 20 fiyatı / Gübretaş Npk Kompoze Gübre 1 Kg : seafoodplus.info

Gübretaş 20 20 20 Fiyatı

gübretaş 20 20 20 fiyatı

Dr. Adnan Gün, Beyoğlu/Şişhane doğumludur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü lisans mezuniyeti sonrası, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı, Para-Banka Bölümü yüksek lisans ve aynı üniversitenin İktisat Ana Bilim Dalı’nda, İktisat Teorisi Bölümü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerine Şekerbank T.A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olarak başlamış ve  bankanın İstanbul’daki çeşitli birim ve şubelerinde şube müdürü/yönetici olarak görevler almıştır.

Dr. Adnan Gün, reel sektörde değişik iş kollarında mali konularda üst düzey yöneticilikler üstlenmiştir. Profesyonel iş süreçleri sonrasında, iş hayatını mali müşavir ve bağımsız denetçi, aynı zamanda meslek örgütü üye/yöneticisi olarak sürdürmüştür.

Mesleki tecrübe ve faaliyetleriyle bağlantılı olarak danışmanlık, yarı zamanlı öğretim görevliliği ile başta Asliye Ticaret Mahkemeleri olmak üzere, bankacılık, finans, vergi ve mali mevzuat konularında muhtelif mahkemelerde bilirkişilik, mütalaa ve kayyımlık faaliyetlerinde  bulunmuştur.

yılından itibaren, TMSF bünyesindeki  tasfiye halinde (Müflis) Asya Katılım Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür (İflas İdaresi Üyesi) ve Birleşim Varlık Yönetim A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlerini sürdürmektedir.

İki dönem İstanbul SM Mali Müşavirler Odası Denetleme Kurulu üyeliği ile TÜRMOB delegeliği yapmıştır. FENERBAHÇE Spor Kulübü Kongre, İSMMMO ve İSMMMD (Meslekte Birlik) üyesidir.

25 Mayıs tarihinde GÜBRETAŞ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlamıştır.

Gübre Npk +ME Gübretaş Damlama Yaprak 25 Kg

Gübre Npk  +ME Gübretaş Damlama Yaprak 25 Kg


Azot, fosfor ve potasyumca zengin, iz elementli besin maddeleri karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler. Bileşiminde bulunan iz elementler (çinko, demir, bakır, mangan) ile büyüme ve gelişmeyi destekler. Güçlü ve sağlıklı yeşil aksam meydana getirir. Eş zamanlı ve kuvvetli çiçeklenmeyi teşvik ederek verim artışı sağlar. Sebzeler ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumu, meyve bağlama ve meyve kalitesini (şekerler, proteinler, vitaminler, organik asitler, aroma maddeleri vs.) artırır.
GARANTİ EDİLEN İÇERİKKütlece (w/w)%
Toplam AZOT (N)20

Amonyak Azotu (N-NH4)

Nitrat Azotu (N-NO3)

Üre Azotu (N-NH2)

Suda çözünür FOSFOR PENTAOKSİT (P2O5)20
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O)20
İz Elementler-
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı
Diğer Özellikler
Stok KoduAGRO-GBRTŞ25
MarkaGÜBRETAŞ
Stok DurumuBu ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Garanti (Yıl)2

Gübre Nedir? Ne İşe Yarar? Fiyatları

Sağlıklı ekinler yetiştirmek isteyen çiftçilerimizin en önemli yardımcılarından biri de NPK gübreler oluyor. Adından da anlaşılacağı üzere azot, fosfor ve potasyum bileşenlerini buluşturan gübreler, katı veya sıvı formda olabiliyor. Üç bileşenden ikisini bulunduran, NP adını alan, kompoze gübreler de bulunuyor. gübre, iki bileşenli kompoze gübrelerin en çok tercih edilenleri arasında yerini alıyor. Azot ve fosfor içeriğini eşit oranda bulunduran gübresi, N ve P2O5 bileşenlerini %20 oranlarında içeriyor ancak potasyum bulundurmuyor. Formülasyondaki 0, içerikte potasyum olmadığını işaret ediyor. 

gübrenin avantajları: 

  • İçeriğindeki azotun ve fosforun tamamı bitkilerin alabileceği formda bulunuyor. 
  • Yağış ve sulamayla kolaylıkla yıkanmıyor. 
  • gübrelerde amonyum sülfattan gelen kükürt de yer alıyor. Böylece ekinlerin kükürt ihtiyacı da dolaylı olarak karşılanıyor. 
  • Potasyum bulunduran ancak azot ve fosfor eksikliği bulunan her tür toprakta rahatlıkla kullanılabiliyor. NP gübresi olarak da bilinen , nötr reaksiyonlu olduğu için humuslu, killi, tınlı, kireçli her cins toprağa verilebiliyor. 
  • Ülkemiz toprakları genellikle potasyum açısından zengin fakat azot ve fosfor bakımından fakir olduğu için tarımsal üretimde büyük rağbet görüyor. 
  • Taban gübresi olarak atılabildiği için henüz ekimden itibaren besin eksikliklerinin giderilmesine imkan veriyor. 
  • Banta uygulama ile pratik bir şekilde tatbik edilebiliyor. 
  • gübre, azot ve fosfor gibi ekinlerin ihtiyaç duyduğu iki ana bileşeni bir arada sunarak avantaj sağlıyor. 

Gübre Nedir? Ne İşe Yarar?

Ülkemizde en yaygın kullanılan taban gübresi olan gübre, özellikle; hububat, pamuk, ayçiçek ve mısır yetiştiriciliği yaparken tercih ediliyor. gübresinin etkilerini açıklamadan önce azot ve fosforu yakından tanımak yol gösterici olabiliyor. 

  • Azot: Köklerin ve ekinin gelişimini destekleyen azot, büyümeyi hızlandırıyor. Bitkilerin olgunlaşmasını çabuklaştıran içerik, verimin fazlalaşmasına ve mahsulün kaliteli olmasına yardım ediyor. Bitkilerin en çok talep ettiği bileşen olan azot, kök, yaprak, gövde, dal, sürgün ve meyve gelişiminin ana aktörü oluyor. Buna ek olarak çiçeklenmeyi de artırıyor. Azot eksikliği yaşayan ekinlerde gelişimin yavaşladığından, bitkilerin küçük kaldığından, yaprak döktüğü ve ekinlerin sarardığından bahsedilebiliyor. 
  • Fosfor: Ekinlerin enerji metabolizmasında rol oynayan fosfor, dokuların sağlamlığını garanti ediyor. Hastalıklara, zararlılara, iklim şartlarına karşı dayanıklılığı artıran fosfor, kök gelişimini de güçlendiriyor. Bu sayede ekin toprak patojenlerine karşı daha dayanıklı hale geliyor. Fosfor eksikliği olan bitkilerde kök çürüklüğü daha çok görülüyor, dış etkenlere bağlı rastlanan zarar oranı artış gösteriyor. 

Bu bağlamda gübre faydaları şöyle sıralanıyor: 

  • Ekinlerin kök, sap, meyve ve yaprak gelişimini hızlandırıyor. 
  • Ürünlerin ve bitkinin dış etkenlere karşı dayanıklılığını artırıyor. Yağış, soğuk ve kuraklığa karşı direnç fazlalaşıyor. 
  • Yağışla kolay kolay yıkanmadığı için yağış alan alanlarda bile ekinlerin gerekli besinlere ulaşabilmesine imkan tanıyor. 
  • NP gübresi verilen ekinlerin çiçek ve meyve tutumu çok daha fazla oluyor. 
  • Yeşil aksamın daha sağlam olması bekleniyor. 
  • Bitkiler ideal oranda boylanabiliyor. 
  • Olgunlaşma zamanında, hızla gerçekleşiyor. 
  • Verim ve kalite artışı yaşanıyor.
  • Çimlenme ve tohum oluşumu teşvik ediliyor. 

Faydaları oldukça fazla olan gübresinin bilinçli kullanımı halinde bir zarar söz konusu değil. Ancak gübre kullanımı sırasında toprak analizi verilerine dayanmak gerekiyor. Fazla, bilinçsiz azot ve fosfor kullanımı su kirliliği gibi sorunları beraberinde getiriyor ayrıca tarımsal ürünlere beklenen fayda yerine, zarar verebiliyor. 

Gübre İçeriği

Azot ve fosforu aynı oranda bünyesinde bulunduran NP gübre içeriği bakımından ülkemiz topraklarına oldukça uygun görülüyor. Doğal olarak potasyumu yüksek olan topraklarımızda dış etkenlere, tarımsal üretime bağlı olarak yer yer fosfor ve azot eksikliklerine oldukça fazla rastlanabiliyor. Buna ek olarak gübrede kükürt de bulunuyor. Ekinlerin kükürt gereksiniminin karşılanmasına destek veren gübrenin bazı çeşitlerine çinko (Zn) bileşeni de eklenebiliyor. Mikro elementli gübresi ile sadece NP bulunduran çeşitler arasında fiyat farkına rastlanabiliyor. Bunun yanında, çinko destekli kompoze gübrelerin, çinko eksikliği olan topraklarda verimi ortalama %25 artırdığı biliniyor. Bu nedenle, toprak analizinde çinko eksikliği varsa NP gübrenin muhakkak çinko içerikli olan alternatiflerinin alınması tavsiye ediliyor. Ekinlerde kök gelişimini destekleyen mineral, buğday ve arpada kardeş sayısını artırarak verimde ve kalitede yükseliş sağlıyor. Buna ek olarak danedeki gluten miktarını artırarak daha karlı bir üretim yapılmasına imkan tanıyor. 

Gübrenin kilogramında 20 kilogram saf azot, 20 kg. fosfor (P2O5) mevcut. Kütlece incelendiğinde gübre içindeki azotun %8’i amonyak azotu (N-NH4), %12’si üre azotu (N-NH2) olarak sınıflandırılıyor. Suda çözünür fosfor pentaoksit %17 hesaplanırken, nötral amonyum nitrat ve suda çözünür pentaoksit bileşenleri toplamı, gübrede %20’lik oranında yer alıyor. 

Gübre Nasıl Kullanılır?

Azot ve fosfor gübresi hububat başta olmak üzere pamuk, ayçiçeği ve çeltik yetiştiriciliği için kullanılıyor. , kuru ve sulu ziraatta çiftçilerimizin yardımcısı oluyor. Buğdaydan keten tarımına, bağcılıktan zeytinciliğe, bostan yapımından meyve yetiştiriciliğine kadar birçok alanda başarıyla uygulanabiliyor. Uzmanlar, gübresi hububat ekiminde kullanılacağında, fosfor oranı düşük olduğu için yalnız kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Gerekli durumlarda NP kompoze gübre, Triple Süper Fosfat (TSP) ile karıştırılarak verilebiliyor. 

gübre uygulanırken kesinlikle toprak yüzeyinde bırakılmıyor. Bitkinin kök derinliğine veya tohum derinliğine (ortalama cm derine) gömülerek veriliyor. Ayrıca meyve ağaçlarında sürgün faaliyetinden önce uygulama tavsiye ediliyor. Banta uygulama, en verimli yöntem olarak görülüyor. Suda erime özelliğinden dolayı ekimden önce veya ekim sırasında, taban gübresi olarak verilen can suyuyla beraber ekinlere yararlı olmaya başlıyor. Bu sırada tarlanın iyi hazırlanmış olması, gübre veriminin daha yüksek olmasına zemin hazırlıyor. 

Verilecek miktarın hesaplanmasında, yetiştirilecek bitkinin ihtiyaçları ve toprak analizi sonuçları çiftçilerimize yol gösteriyor. Kullanımın ardından gübresi ısı kaynaklarından uzak bir şekilde, kümeler halinde istiflenerek depolanıyor. Kuru ve havalandırması iyi olan depolarda saklanması önem taşıyor. Gübreyi nemden, direkt güneş ışığından uzak tutmalısınız. 

Gübre Fiyatları

NP gübre fiyatları, gübre ambalajlarının gramajına, ürünlerin markasına ve içeriğine göre değişiklik gösteriyor. Çinko gibi ek bileşen bulunduran alternatifler, daha yüksek fiyatlarla etiketlenebiliyor. Ayrıca, yüksek gramajlı gübre alımında birim fiyatta avantaj sağlanıyor. Buna ek olarak markasına göre gübreler arasında fiyat farkları görülebiliyor. Çiftçilerimiz, yakın zamana kadar farklı markaların gübrelerini incelerken bir arada görebilme, fiyat karşılaştırması yapmakta zorluk çekiyordu. Tarfin, en avantajlı gübre fiyatını bulabilmeniz için tarımsal alışveriş alışkanlıklarınızı değiştiriyor. 

Siz de Tarfin Mobil indirerek Tarfin ailesinin bir üyesi olabilir, binlerce mutlu çiftçimiz gibi dilediğiniz ürünün fiyatını kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Sizin için en uygun alternatifi kolaylıkla bulabilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan, yüzlerce yetkili satış noktası ile sizlere avantajlı tarımsal alışverişin kapısını açan Tarfin sayesinde, toprağınıza bereket katabilirsiniz. Tarfin, peşin veya vadeli alışveriş seçeneklerinin yanı sıra şimdi veya hasatta ödeme opsiyonlarıyla da çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. Siz de hemen bir yetkili satış noktasını ziyaret edin, avantajlarla dolu Tarfin dünyasının bir parçası olun! 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir