letonya - hollanda / Letonya ve Hollanda, Putin'in seferberlik ilanına karşı "Ukrayna'ya destek" çağrısı yaptı

Letonya - Hollanda

letonya - hollanda

Letonya Hollanda maç özeti

Letonya - Hollanda maçını konuk takım dört dakika içinde attığı gollerle kazandı. Letonya - Hollanda maç özeti, A Grubu puan durumu haberimizde.

Yayınlanma:

Letonya Hollanda maç özeti

Letonya – Hollanda Avrupa elemeleri grup maçında karşı karşıya geldiler. A Milli Takımı’mızın bulunduğu A grubundaki Letonya – Hollanda maçını, konuk ekip Hollanda 'lık skorla kazandı. Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda Letonya ile Hollanda karşı karşıya geldi. Letonya – Hollanda maçı özeti, maç sonu A grubundaki son durum haberimizde.

Riga'da oynanan Letonya – Hollanda maçının ilk yarısı sona ererken, dakikada Robin van Persie'nin yerine oyuna giren Georginio Wijnaldum, dakikada Hollanda'yı öne geçirdi. Luciano Narsingh dakikada skoru belirleyen golü attı.

Hollanda bu sonuçla puanını 10'a yükselterek, 3. sıradaki yerini korudu. Letonya ise 3 puanda kaldı. Hollanda, bir sonraki maçında sahasında 3 Eylül'de İzlanda'yı konuk edecek. Letonya ise aynı tarihte Millilerimiz'i ağırlayacak

A Grubu'nda Hollanda, Letonya deplasmanında ikinci yarıda dört dakikada bulduğu iki golle galip geldi.

LETONYA – HOLLANDA MAÇ ÖZETİ

dakikada Galatasaraylı Sneijder'in vuruşunda top Letonya kale direğinde patladı.

Dakika 29'da Van Persie'nin göğsünde yumuşatıp voleyle şutunda Letonya kalecisi Vanins gole izin vermedi.

Dakika 36'da Van Persie'nin pasında Depay'ın röveşata vuruşu kaleci Vanins'te kaldı.

Dakika 38'de Hollanda'dan Willems'in şutunda da Letonya'nın file bekçisi kalesini gole kapattı.

Dakika 67'de Hollanda aradığı golü buldu. Sneijder'in savunmadan dönen topunu alan Wijnaldum, oyuna girdikten sadece 4 dakika sonra, topu ağlarla buluşturdu.

Dakika 71'de Daley Blind'in savunmadan kapıp gönderdiği uzun pası alan Narsingh, Hollanda'yı iki farklı üstünlüğe ulaştırdı.

Hollanda 10 puanla 3. sırada yer alırken, Letonya 3 puanda kaldı.

LETONYA-HOLLANDA:

STAT: Skonto Stadions
HAKEMLER: Svein Oddvar Moen, Frank Andas, Tom Gronevik (Norveç)

LETONYA: Vanins – Freimanis (Dk. 37 Gabovs), Gorkss, Jagodinskis, Maksimenko – Tarasovs, Ikaunieks, Zjuzins, A. Visnakovs (Dk. 75 E. Karasausks)- Sabala (Dk. 62 E. Visnakovs), Rakels

HOLLANDA: Cillessen – Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Willems (Dk. 77 Janmaat) – Blind, Sneijder – Narsingh, Van Persie (Dk. 63 Wijnaldum), Depay (Dk. 87 Lens) – Huntelaar

GOLLER: Wijnaldum (Dk. 67), Narsingh (Dk. 71)
SARI KARTLAR: Rakels (Dk. 13) / Indi (Dk. 65)

AvrupaHollandaLetonyaNorveçPUAN DURUMUVan

Letonya ve Hollanda, Putin'in seferberlik ilanına karşı "Ukrayna'ya destek" &#;ağrısı yaptı

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi üzerine, Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesini istedi.

Rinkevics, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Putin, Ukrayna'nın bazı bölgelerinin kısmi seferberliğini ve ilhakını duyurdu. Onun şantajına boyun eğmemeli ve Ukrayna'yı elimizden geldiğince desteklemeliyiz" dedi.

Rinkevics, Rusya'nın bugün Avrupa ve dünya barışı için "geçen yüzyıldaki Nazi Almanyası kadar tehlikeli olduğunu" belirtti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de yaptığı açıklamada, Putin'in kısmi seferberlik ilanının "panik işareti" olduğunu söyledi.

Hollanda yayın kuruluşu NOS'un aktardığına göre, Rutte, "Macaristan büyüklüğünde bir alan halen Ruslar tarafından işgal ediliyor." ifadelerini kullanarak Ukrayna'yı desteklemeye devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Putin, devlet kanallarından yayınlanan ulusal sesleniş konuşmasında, kısmi seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı.

Putin, "Ülkemizi, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak, vatandaşlarımızı ve özgürleştirilmiş bölgelerdeki insanları korumak için Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Genelkurmay Başkanlığının kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik tekliflerini desteklemek gerektiğini düşünüyorum. İlgili kararnameyi imzaladım." ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
Gazi Koşusu ne zaman, saat ka&#;ta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?
  • 💰1 DOLAR KA&#; TL?

    nest...
  • batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir