borsa tatil günleri 2021 / Borsanın Tatil Olduğu Günler – BorsAnalist

Borsa Tatil Günleri 2021

borsa tatil günleri 2021

Borsada, yarınki işlemlerde 12 g&#;nl&#;k takas s&#;resi

Bu hafta perşembe günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, gelecek hafta pazartesi öğleden sonra da Kurban Bayramı nedeniyle 4,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 26 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek.

15 Temmuz'da kapalı olacak Borsa İstanbul'da cuma günü işlemler normal bir şekilde gerçekleştirilecek. Borsa İstanbul'da, gelecek hafta ise Kurban Bayramı tatili öncesinde sadece pazartesi yarım gün işlem gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için bugün gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak, yarın işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 12 gün sonraya, 26 Temmuz'a kalacak. Yatırımcı bu hafta cuma ya da arife günü geçekleştirdiği işlemlerin nakit gerçekleşmesi için ise 27 Temmuz Salı gününü bekleyecek.

Analistler, uzun bayram tatili öncesinde nakite dönmek isteyen yatırımcıların satışlarının, Borsa İstanbul'un dünkü negatif ayrışmasında etkili olmuş olabileceğini belirtiyor.

Kurban Bayramı'nın, Türkiye'de en çok nakit talebinin olduğu dönemlerin başında geldiğini anımsatan analistler, öte yandan borsada kredili işlem yapan yatırımcıların da uzun tatil döneminde faiz ödememek için pozisyonlarını sınırlamayı tercih edebildiklerini kaydetti.

Borsa İstanbul'da BIST endeksi ABD ve Avrupa borsalarının alıcılı seyrettiği, döviz kurlarının gerilediği dün, negatif ayrışarak yüzde 1,55 değer kaybetmiş ve ,96 puana gerilemişti. Endeks bugüne sınırlı yükselişle başlamasının ardından saat itibarıyla önceki kapanış seviyesine yakın seviyesinde bulunuyor.

Arife günü borsada işlemler 'a kadar gerçekleştirilebilecek

Kurban Bayramı tatili öncesinde 19 Temmuz Pazartesi günü saat 'a kadar açık olacak Borsa İstanbul'da, o gün gerçekleştirilecek işlemlerin takası da bu hafta cuma günkü işlemlerle birlikte gerçekleştirilecek.

Arife günü 4,5 günlük tatil öncesinde Pay Piyasaları saat 'ta açılış seansı ile güne başlayacak ve sürekli müzayede işlemleri ila saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kapanış seansı, emir toplama ve kapanış fiyatından işlemler ise saat ile arasında yapılacak.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda ise (VİOP) arife günü işlemler saat 'da başlayacak ve seans, pay sözleşmelerinde saat , endeks ve diğer sözleşmelerde ise saat 'te sonlanacak.

Borçlanma Araçları Piyasası'nda pazartesi günü aynı gün valörlü işlemler 'ye, ileri valörlü işlemler saat ’a kadar yapılacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Borsa İstanbul'da yılı resmi tatil takvimi

Borsa İstanbul yılına ilişkin resmi tatil günlerini ve bu günlere ilişkin işlem ve takas detaylarını yayımladı.

'de pay piyasalarında tatil günleri şöyle sıralandı

1 Ocak - Yılbaşı

1 Ocak Cuma seans yapılmayacak.

30 Aralık Çarşamba tarihli işlemlerin takası 4 Ocak Pazartesi tarihinde, 31 Aralık Perşembe tarihli işlemlerin takası ise, 5 Ocak Salı tarihinde gerçekleştirilecek.


23 Nisan - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Cuma seans yapılmayacak.

21 Nisan Çarşamba tarihli işlemlerin takası 26 Nisan Pazartesi tarihinde, 22 Nisan Perşembe tarihli işlemlerin takası ise, 27 Nisan Salı tarihinde gerçekleştirilecek.


1 Mayıs - Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Cumartesi günü seans ve takas yapılmayacak.


12 Mayıs Mayıs - Ramazan Bayramı

12 Mayıs Çarşamba (Arife) yarım gün seans yapılacak.

13 Mayıs Perşembe, 14 Mayıs Cuma ve 15 Mayıs Cumartesi günleri seans yapılmayacak.

10 Mayıs Pazartesi tarihli işlemlerin takası 17 Mayıs Pazartesi tarihinde gerçekleşecek.

11 Mayıs Salı ve 12 Mayıs Çarşamba tarihli işlemlerin takası ise, 18 Mayıs Salı tarihinde gerçekleştirilecek.


19 Mayıs - Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Çarşamba seans yapılmayacak.

17 Mayıs Pazartesi tarihli işlemlerin takası 20 Mayıs Perşembe tarihinde, 18 Mayıs Salı tarihli işlemlerin takası ise, 21 Mayıs Cuma tarihinde gerçekleştirilecek.


15 Temmuz - Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Perşembe seans yapılmayacaktır.

13 Temmuz Salı tarihli işlemlerin takası 16 Temmuz Cuma günü, 14 Temmuz Çarşamba tarihli işlemlerin takası ise, 26 Temmuz Pazartesi tarihinde gerçekleştirilecek.


Temmuz - Kurban Bayramı

19 Temmuz Pazartesi (Arife) yarım gün seans yapılacak.

20 Temmuz Salı, 21 Temmuz Çarşamba, 22 Temmuz Perşembe, 23 Temmuz Cuma günleri seans yapılmayacaktır.

16 Temmuz Cuma ve 19 Temmuz Pazartesi tarihli işlemlerin takası 27 Temmuz Salı tarihinde gerçekleşecek.


30 Ağustos - Zafer Bayramı

30 Ağustos Pazartesi seans yapılmayacak.

26 Ağustos Per tarihli işlemlerin takası 31 Ağustos Salı tarihinde, 27 Ağustos Cuma tarihli işlemlerin takası ise, 1 Eylül Çarşamba tarihinde gerçekleştirilecektir.


28 Ekim - Cumhuriyet Bayramı

28 Ekim Perşembe yarım gün seans yapılacak.

29 Ekim Cuma seans yapılmayacak.

26 Ekim Salı tarihli işlemlerin takası 1 Kasım Pazartesi tarihinde gerçekleştirilecek. 27 Ekim Çarşamba ve 28 Ekim Perşembe tarihli işlemlerin takası ise, 2 Kasım Salı tarihinde gerçekleştirilecek.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası