bim barbekü cips / Party Barbekü Aromalı Patates Cipsi Gıda Analizi | bokyeme

Bim Barbekü Cips

bim barbekü cips

Prot: 5,71g    Besin Değerleri - Benzer

Patito Sade Patates Cipsi  (Bim)

her g - Kaloriler: kcal Karb: 57,00g


Bugün Bim markette gördüğümüz, her biri gr.’lık ambalajlarda satılan üç farklı Cipsi inceleyeceğiz. Bunlardan Patito marka olan Patates, Party markalı olanlar Mısır cipsi. Üç cipsin de üretici firması; Apak Pazarlama ve Gıda San. Tic. A.Ş. olarak görülüyor. Firmayı incelediğimizde Nevşehir’de ağırlıklı olarak Bim marketlerine Private Label (Özel marka) üretimler yapan bir firma olarak dikkat çekiyor.

🔸Gelelim ürünlerde dikkatimizi çeken ayrıntılara. İlk olarak Patito Patates Cipsi’ne bakalım. Öncelikle üründeki Patates oranı belirtilmemiş. Bitkisel yağ oranı gr.’da 30 gr. civarında fakat onun da çeşidi belirtilmemiş.
🔸Üründe Barbekü Çeşnisi bulunuyor fakat oranı yok. İçeriğine baktığımızda Soya proteini, Tütsü konsantresi, Aroma arttırıcı olarak Monosodyum Glutamat ve E olarak da bilinen Disodyum5-ribonükleotid gibi katkı maddeleri olduğunu görüyoruz. Bir diğer detay; Barbekü çeşnisinde İlave Şeker de bulunuyor fakat ürünün Besin Değerleri listesine Şeker oranı “0” olarak görülüyor. Üründe ayrıca Topaklanma Önleyici olarak Silikon Dioksit bulunuyor.
🔸Gelelim Party mısır cipslerine. Mısır cipslerinde de yine benzer durumlar dikkat çekiyor. Öncelikle mısır oranı ve Bitkisel yağ cinsi belirtilmemiştir. Buna ilave olarak Domates Fesleğen çeşnisinde iki çeşit aroma verici ve Aroma arttırıcı olarak Monosodyum Glutamat yanısıra Disodyum İnosinat ve Disodyum Diasetat kullanılmıştır. Diğer üründeki Acı biber çeşnisinde de yine aroma verici, aroma arttırıcı ve İlave şeker bulunmaktadır. Ürünlerde ayrıca Maltodekstrin ve Topaklanma önleyici olarak Silikon Dioksit bulunmaktadır.
🔸Bu ürünleri patates cipsi olarak tüketmek yerine tabii ki evde fırında patates yapmak veya belki yağda kızartmak bile daha sağlıklı seçimler olacaktır. Yine mısır tüketimi için önerilebilecek en sağlıklı ve kolay seçenek tabii ki Patlamış mısır olacaktır. Öyle ki, patates ve mısır oranları bile bilinmeyen bu ürünlerde çok ciddi katkı maddeleri mevcuttur. Karşılaştırmak adına bir örnek olması için şunu belirtelim; fast food restoranlarından alacağınız gr. patates kızartmalarında 8 gr. yağ bulunmaktadır. Bu haliyle ürünlerin yüksek oranda yağ içerdiğini de dikkate almak gerekiyor☝️

🔍İçindekiler; Patates, Bitkisel yağ, Barbekü Çeşnisi (Baharat tozu, Sebze tozu, Hidrolize bitkisel protein (soya), Maya ekstraktı, Tütsü konsantresi, Şeker, Tuz, Laktoz, Aroma arttırıcı (Monosodyum Glutamat, Disodyum5-ribonükleotid), Buğday unu, Renklendirici (Paprika ekstraktı, Amonyum Sulfit Karamel), Maltodekstrin, Asitlik Düzenleyici (Sitrik asit, Sodyum Diasetat), Topaklanma Önleyici (Silikon Dioksit)
🔍Patito Barbekü Sos Çeşnili Patates Cipsi
👉Enerji ,2 kcal
👉Karbonhidrat 57,7 gr.
👉Yağ 30,62 gr.
👉Protein 7,7 gr.
👉Lif 3,56 gr.
📌Not: Besin Değerleri gr. ürün için verilmiştir.

🔍İçindekiler; Mısır, Bitkisel yağ, Domates fesleğen Çeşnisi (Doğal aroma vericiler, Aroma verici bileşenler, Aroma arttırıcı (Monosodyum Glutamat, Disodyum İnosinat, Disodyum Guanilat), Şeker, Tuz, Maltodekstrin (Patates, Mısır), Asitlik Düzenleyici (Sitrik asit, Sodyum Diasetat), Msır Nişastası, Topaklanma Önleyici (Silikon Dioksit)
🔍Party Domates Fesleğen Mısır Cipsi
👉Enerji ,5 kcal
👉Karbonhidrat 62 gr.
👉Yağ 22,5 gr.
👉Protein 6,4 gr.
👉Lif 3,5 gr.
📌Not: Besin Değerleri gr. ürün için verilmiştir.

🔍İçindekiler; Mısır, Bitkisel yağ, Acı biber çeşnisi (%6) [Buğday unu, Tuz, Baharat (Paprika, acı biber tozu), Sakkaroz, Aroma arttırıcı (Monosodyum Glutamat, Disodyum İnosinat, Disdoyum Guanilat), Laktoz, Bitkisel yağ, Sodyum Diasetat, Hidrolize protein, Renklendirici (Paprika Ekstraktı, Kakao tozu), Topaklanma Önleyici (Silikon Dioksit), Maydanoz yaprağı, Sitik asit, Malik asit, Polioksietilen Sorbinat Monooleat, Alfa tokoferol, Yağ asitlerinin mono ve gliseritleri], Haşhaş (%4)
🔍Party Haşhaşlı Mısır Cipsi
👉Enerji ,5 kcal
👉Karbonhidrat 62 gr.
👉Yağ 22,5 gr.
👉Protein 6,4 gr.
👉Lif 3,5 gr.
📌Not: Besin Değerleri gr. ürün için verilmiştir.



Patito

GidaDedektifi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası