hacettepe tıp doktorları / Login • Instagram

Hacettepe Tıp Doktorları

hacettepe tıp doktorları

Barış Terkoğlu yazdı: &#;Hulusi Akar&#;ın kızı Hacettepe Tıp Fakültesi’ne usulsüz girdi&#;

DUVAR- Milli Savunma Bakan&#; ve AK Parti Kayseri milletvekili aday&#; Hulusi Akar'&#;n k&#;z&#;n&#;n t&#;p fakültesine geçi&#; i&#;lemlerinde usulsüzlük yap&#;ld&#;&#;&#; iddias&#; gündeme geldi. Cumhuriyet yazar&#; Bar&#;&#; Terko&#;lu, &#;Y&#; Parti Genel Ba&#;kan Dan&#;&#;man&#; Ahmet Zeki Üçok'un verdi&#;i bilgilere dayanarak yazd&#;&#;&#; yaz&#;da, Akar'&#;n k&#;z&#;n&#;n denklik olmad&#;&#;&#; halde Biyoloji Bilimlerinden T&#;p Fakültesi'ne geçi&#; i&#;lemlerinin Hacettepe Üniversitesi taraf&#;ndan onayland&#;&#;&#;n&#; aktard&#;. Terko&#;lu'nun "Akar hakk&#;nda konu&#;mam&#;z laz&#;m" ba&#;l&#;kl&#; yaz&#;s&#;n&#;n ilgili bölümü &#;öyle: 

"Üçok’un anlatt&#;&#;&#;na göre Hulusi Akar, aras&#;nda tu&#;general rütbesi ile &#;talya Napoli’de Güney Avrupa Müttefik Komutanl&#;&#;&#; Plan ve Prensipler Dairesi ba&#;kan&#; olarak görev yapm&#;&#;t&#;. Bu s&#;rada k&#;z&#; S. Akar ise &#;ikago &#;llinois’deki DePaul Üniversitesi’nde, biological sciences (biyoloji bilimleri) okuyordu. Akar, 29 A&#;ustos ’de tümgeneralli&#;e terfi ederek Kara Harp Okulu komutan&#; s&#;fat&#;yla Türkiye’ye döndü. Bir y&#;l sonra, Hulusi Akar, k&#;z&#; ad&#;na yurtd&#;&#;&#;nda görev yapan kamu görevlilerinin çocuklar&#;na sa&#;lanan haktan yararlanmak için, Hacettepe Üniversitesi’ne ba&#;vurdu.

Üçok’un anlat&#;m&#;yla bundan sonra do&#;al olmayan &#;eyler olmu&#;tu. Biyoloji ile t&#;p fakültesinin denk olmad&#;&#;&#; bilinmesine ra&#;men, 16 Temmuz ’te, S. Akar, Hacettepe T&#;p Fakültesi’ne kabul edildi. ’da okulu bitirip doktor oldu. TUS’a girdi ve Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kad&#;n Sa&#;l&#;&#;&#; E&#;itim ve Ara&#;t&#;rma Hastanesi kad&#;n hastal&#;klar&#; ve do&#;um uzmanl&#;&#;&#;n&#; kazand&#;. Bir vatanda&#;, S. Akar’&#;n e&#;itimindeki usulsüz i&#;lemden &#;ikâyetçi oldu. O s&#;rada Akar, Genelkurmay 2. ba&#;kan&#; olmu&#;tu. Üçok devam&#;n&#; &#;öyle anlat&#;yor: '&#;ikâyet üzerine &#;u andaki Hacettepe Üniversitesi rektörü, o zamanlar&#;n YÖK Denetleme Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, müfetti&#; olarak görevlendirilir. Hacettepe Üniversitesi’ne yaz&#; yazar. Biyoloji bilimleri okuyan birisinin nas&#;l olup da t&#;p fakültesine s&#;navs&#;z olarak yatay geçi&#; yapt&#;r&#;ld&#;&#;&#;n&#; sorar. T&#;p fakültesi dekanl&#;&#;&#;, 26 Ocak tarihli yaz&#;s&#;nda, ABD DePaul Üniversitesi Biyoloji Bilimleri Fakültesi’nin t&#;p fakültesine e&#;de&#;er olmad&#;&#;&#;n&#; söyler. y&#;l&#;nda, mevzuata ayk&#;r&#; bir &#;ekilde yatay geçi&#;e uygunluk raporu verdi&#;ini kabul eder.'

Üçok’un elinde inceleme raporlar&#; da var. Müfetti&#; raporu, geçi&#;teki usulsüzlü&#;ün kolayca bilinebilece&#;ini söylüyor: 'ABD’de t&#;p fakültesine ö&#;renci olarak kabul edilebilmek için gerekli &#;artlar&#;n hiçbirisinin ad&#; geçen taraf&#;ndan sa&#;lanmad&#;&#;&#;n&#;n de&#;erlendirmeyi yapan birimce bilindi&#;i veya bilinmesinin gerekti&#;i, buna ra&#;men e&#;de&#;er ko&#;ulunun sa&#;lanm&#;&#; oldu&#;una ili&#;kin belgenin düzenlendi&#;i ve böylece ö&#;rencili&#;e kabul edildi&#;i'

ZAMANA&#;IMI KARARI

Peki sonuç? Üçok’un elindeki müfetti&#; incelemesinin sonuç bölümü, olaylar zamana&#;&#;m&#;na u&#;rad&#;&#;&#; için hem Hacettepe’dekiler hem Hulusi Akar hem de S. Akar’&#;n diplomas&#; için 'Yapacak bir &#;ey yok' diyor. Üçok, 'zamana&#;&#;m&#;' denilerek kabul edilen usulsüzlü&#;ü masum bulmuyor:

'Ortada organize bir suç var. Bu kurullarda toplam yirmi bir ki&#;i var. Hepsi y&#;llar&#;n akademisyeni, hepsi profesör ama ne tesadüftür ki hiçbirisi bu usulsüzlü&#;ü görmüyor. Bu düpedüz kas&#;tl&#; bilinçli yap&#;lm&#;&#; bir sahtekârl&#;kt&#;r, hukuksuzluktur, kul hakk&#; yemektir.'

Üçok, Hacettepe T&#;p Fakültesi’nin verdi&#;i diploman&#;n, ortaya ç&#;kan usulsüzlük nedeniyle yok say&#;labilece&#;ini dü&#;ünüyor. Peki Hulusi Akar’&#;n o dönem bunu bilmemesi mümkün mü? Üçok yan&#;t veriyor: 'Say&#;n Akar, o dönem, YÖK’ten mühendislik, i&#;letme, ekonomi vb. diplomalar veren Kara Harp Okulu Komutan&#; olarak, fakülte dekan&#; düzeyinde görev yapan bir ki&#;i. Biyoloji fakültesi ile t&#;p fakültesinin e&#;de&#;er olmad&#;&#;&#;n&#; bal gibi de bilir. Çocu&#;u üniversitede okuyan her s&#;radan insan&#;n bilebilece&#;i bir &#;eyi Hulusi Akar gibi yüksek lisans, doktora e&#;itimi yapm&#;&#; dekan düzeyinde görevli birisinin bilmemesi hayat&#;n ola&#;an ak&#;&#;&#;na ayk&#;r&#;.' " (HABER MERKEZ&#;) 

Hacettepe Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde Genç Doktorun Konuşmasının Kesilmesi Alkışlarla Protesto Edildi

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde genç doktor Kaya Avşar’ın konuşmasının Dekan Prof. Dr. Deniz Demiryürek tarafından kesilmesi üzerine, hekimlerin ve ailelerinin bu durumu alkışlarla protesto ettiği bir videoyu yayınladı. Dr. Kaya Avşar, “Ülkemizdeki tüm akademisyenlerin desteklenmesi, bilimin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hâkim olması gerektiğine inanıyorum. Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde genç doktor Kaya Avşar'ın konuşmasının Dekan Prof. Dr. Deniz Demiryürek tarafından kesilmesi üzerine, hekimlerin ve ailelerinin bu durumu alkışlarla protesto ettiği bir videoyu yayınladı. Dr. Kaya Avşar, "Ülkemizdeki tüm akademisyenlerin desteklenmesi, bilimin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Haber

funduszeue.info

Mezuniyet töreninde kürsüde konuşan genç hekimin adının Kaya Avşar, konuşmasını kesmeye çalışan akademisyenin ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Deniz Demiryürek olduğu öğrenildi.

'İDARE KADROLARIMIZIN ÖNCELİĞİ BİLİM İNSANLARININ İSTEKLERİNİ DEĞERLENDİRMEK OLMALI'

Yayınlanan videoda yeni mezun Dr. Kaya Avşar, “Bilim baskıların, siyasi kaygıların olmadığı, demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimiz kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversite idare kadrolarımızın önceliği de siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerini değerlendirmek olmalıdır” ifadelerini kullanıyor. Bu sözler üzerine Dekan Prof. Demiryürek’in, Avşar’a doğru yaklaşarak konuşmayı bitirmesini istediği görülüyor.

Törende bulunan aileler ve mezun olan genç doktorların durumu protesto için ayağa kalkarak alkışladığı ve “devam” diye seslendiği görülen videoda, protesto karşısında Dekan Demiryürek kenara çekilirken Dr. Kaya Avşar, “Ülkemizdeki tüm akademisyenlerin desteklenmesi, bilimin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hâkim olması gerektiğine inanıyorum. Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir” sözleriyle konuşmasını tamamlıyor.

ANKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası