gizlenen dosyayı bulma / CMD, Denetim Masası ve Program İle Gizli Dosyaları Gösterme - EaseUS

Gizlenen Dosyayı Bulma

gizlenen dosyayı bulma

Windows 10 Gizli Dosyaları 3 Şekilde Göster ( Güncellemeleri)

Tüm dosyalarınızın ihtiyaç duyduğunuz anda kolayca bulunabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak, özellikle Windows 10 kullanıyorsanız, durum her zaman böyle değildir. Bunun nedeni, bir özellikle erişilmedikçe, varsayılan olarak bazı dosyaların normalde gizli olmasıdır. Bu, yanlışlıkla silinmeyi önlemek amacıyla yapılmıştır. için birçok yol var Windows 10 gizli dosyaları göster. Windows 10 da olacak erişim reddedildi klasörü hatası, Bu sorunun nasıl çözüleceğine bakmak için bağlantılı makaleye tıklayabilirsiniz.

Windows 10 ile ilgileneceğimiz için sürecin biraz karmaşık olmasını bekleyebilirsiniz. Her iki durumda da, denemekten zarar gelmez. Ancak, Windows 10 için ilk seçeneğiniz gizli dosyaları göstermeden önce, ilk etapta bu tür dosyaların neden gizlendiğini tartışalım.

Bölüm 1. Windows 10'da Gizli Dosya ve Klasörler Nasıl Görüntülenir?Bölüm 2. Windows 10'da Dosya Nasıl Gizlenir/Gösterilir?Bölüm 3. Windows 10 Çalışmıyor Gizli Dosyaları GösterBölüm 4. Windows 10 Gizli Dosyalarını Kurtarın

Bölüm 1. Windows 10'da Gizli Dosya ve Klasörler Nasıl Görüntülenir?

Kullanıcıların neden sistem tarafından otomatik olarak gizlenen dosyalara sahip olduğuna dair birçok şikayet var. Ama doğru cevap bu olmamalı. Size yaklaşması gereken ilk düşünce, sorunun nedenleridir. Neyse ki Windows, dosyalarınızın neden varsayılan olarak gizlendiğine ilişkin birçok nedenden özellikle bahsetti:

  • Silmekten Kaçının. Bir kullanıcının işletim sisteminden çok, çok önemli bir dosyayı sildiği birçok durum vardır. Bu, kullanıcıları bunaltan felaketlere yol açtı. Bu gibi durumlardan kaçınmak için sistem varsayılan olarak bu tür dosyaları gizler.
  • Depolama Alanından Tasarruf Edin. Yaygın inanışın aksine, dosyalar gizlendiğinde, onları sıkıştırma seçeneği de vardır. Bunu yaparak, sistem bunu büyük dosyalarda yaparak depolama alanından tasarruf edebilir.
  • Gizliliği Koruyun. Sistemin dosyalarınızı otomatik olarak gizlemesinin nedeni tam olarak bu olmasa da, gizliliğinizi korumak için bu özellikten yararlanabilirsiniz. Ama elbette, bunu yapmadan önce nasıl geri alacağınızı öğrenmelisiniz.

Bu sebeplerin nedeni sistem olmakla birlikte, sistemin dışarıdan müdahale nedeniyle dosyaları gizlediği durumlar da vardır. Bu genellikle, dosyalarınızı gizlemek için sistemi kandıran bir virüsle karşılaştığınızda olur.

Neyse ki, bu tür enfeksiyonlar hafiftir ve dosyalarınıza onları gizlemekten başka bir şey yapmazlar. İşte tam da bu nedenle, Windows 10'un gizli dosyaları gösterme konusundaki farklı yöntemlerini bilmelisiniz. O halde lafı fazla uzatmadan ilk seçeneğimize geçelim.

Çözüm 1. Kontrol Paneli

Genel olarak, gizli dosyaları göstermenin üç yöntemi vardır. Bunlardan ilki, kontrol paneli, hepimizin çok güvenilir bir seçenek olduğunu biliyoruz. İkincisi, bir alternatif olarak düşünebileceğiniz dosya gezginini ve yalnızca önceki ikisi işe yaramadıysa kullanmanız gereken kayıt defteri aracılığıyla kullanmayı içerir.

Neyse ki, bu yalnızca Windows 10 gizli dosyaları göstermek için değil, aynı zamanda Windows 7 ve için de geçerlidir. Ancak Denetim Masası'ndan bahsettiğimiz için, arabirim her Windows sürümü için farklılık gösterebilir. Ne olursa olsun, Windows 10 kullanıyorsanız, ilk yöntemi şu şekilde kullanabilirsiniz:

Adım 1. Kontrol Paneline Git

İlk adım, ayarlarınızı yapılandıracağınız yere, yani Kontrol Paneline gitmektir. Windows 10'da bunu yapmak için klavyenizdeki Win tuşu + X'e basmanız yeterlidir. Bu, Denetim Masası'nı seçmeniz gereken seçenekleri göstermelidir. Pencere arama çubuğunda Denetim Masası'nı da arayabilirsiniz.

Adım 2. Dosya Gezgini Seçeneklerine Başlayın

Denetim Masası'na gitmek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın aynı arayüzü görmelisiniz. Görüntülenen birçok seçenek olmalıdır. İhtiyacınız olan seçenek varsayılan olarak burada gösterilmeyecektir. Bu nedenle, pencerenin sağ üst köşesindeki Kategoriye Göre Görüntüle'ye tıklamanız ve ardından Büyük simgeler'i seçmeniz gerekir. Ardından, o zamana kadar görünmesi gereken Dosya Gezgini Seçeneklerine tıklayın.

Denetim Masasını Kullanarak Gizli Dosyaları Göster

Adım 3. Görünüm Sekmesini Seçin

Şimdi açılan bir pencere olmalı. Varsayılan olarak Genel sekmesinde olacaksınız, ancak gizli klasör seçeneklerinin bulunduğu yer olduğu için Görünüm sekmesini seçmeniz gerekiyor.

Adım 4. Gizli Dosyaları Göster

Görünüm sekmesinde gelişmiş ayarlar seçeneği bulunmalıdır. Burada Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğin işaretlendiğinden emin olun. Dosyalarınızı kolayca görüntüleyebilmeniz için burada ince ayar yapabileceğiniz başka seçenekler de olmalıdır. Yapılandırmayı tamamladığınızda, Tamam düğmesine basın. Daha sonra, aksi halde gizlenmiş olan dosyaları görebileceksiniz.

Bu, çoğu kullanıcı için Windows 10'un gizli dosyaları göstermesi için en iyi seçenek olmalıdır. Ancak, bunun çok fazla zaman alacağını düşünüyorsanız ve diğer seçenekleri yapılandırmak istemiyorsanız, işte daha hızlı bir yöntem.

Çözüm 2. Dosya Gezgini

Dosya Gezgini'ni, klasörleriniz ve dosyalarınız arasında kolayca gezinmenizi sağlayan işlevsellik olarak biliyoruz. Bu tür bir özellik olduğunu göz önünde bulundurarak, bazı klasör seçeneklerinin de mevcut olmasını bekleyebilirsiniz ve bu, Windows 10'un gizli dosyaları gösterme seçeneği olacaktır. Hedefinize ulaşmak için Dosya Gezgini'ni şu şekilde kullanabilirsiniz:

  1. Ekranınızın sol alt köşesinde bulunan Başlat düğmesine tıklayın.
  2. Her zamanki simgenin ana hatları gibi görünmesi gereken Dosya Gezgini simgesini seçin.
  3. Şimdi menü çubuğunun pencerenin üst kısmında görünür olduğundan emin olun. Burada bu menü çubuğunda, Görünüm'ü seçin.
  4. Görünüm sekmesinde, Göster/gizle açılır menüsüne tıklayın.
  5. Ardından, Gizli öğeleri kontrol edin
  6. Diğer temel ayarları yapılandırmak için Seçenekler açılır menüsüne tıklayın.

Dosya Gezgini'ni Kullanarak Gizli Dosyaları Göster

Bununla, aniden ortaya çıkan klasörler ve dosyalar olmalıdır. Dosyalar şeffaf olduğunda, orijinal olarak gizlendikleri anlamına gelir. Bu tür dosyaları açmak için, normal klasörlerde her zaman yaptığınızı yapmanız yeterlidir, klasöre girmek için üzerlerine çift tıklayın.

Şimdi Windows 10 için bu iki seçenek gizli dosyaların beklediğimiz gibi çalışmadığını gösteriyorsa ne yapmanız gerektiğini tartışalım.

Çözüm 3. Kayıt Defteri

Tartıştığımız iki seçenek genellikle kullanıcılar için işe yarasa da, yine de bunların başarısız olma olasılığını göz ardı edemeyiz. Bu nedenle, Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak daha karmaşık bir yöntem öğrenmeniz gerekecek. Kayıt Defterine erişmek ve onu amacımız için kullanmak için şu adımları izleyin:

  1. Klavyenizde Win tuşu + R'yi basılı tutun. koşmak komut kutusu.
  2. “Regedit” yazın ve ardından düğmeye basın.

Kayıt Defterini Kullanarak Gizli Dosyaları Göster

Bir sonraki pencerede, klasörleri listelemelisiniz.

  1. Gitmeniz gereken ilk klasör HKEY_CURRENT_USER.
  2. Ardından YAZILIMI genişletmeye devam edin.
  3. Ardından, Microsoft'a, ardından Windows'a, CurrentVersion'a, Explorer'a, ardından Gelişmiş'e ve son olarak Klasör'e gidin.

Bu klasörleri aramakta sorun yaşıyorsanız, Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresine adlarını yazmanız yeterlidir. Otomatik olarak onlara götürüleceksiniz.

  1. Bu dizinde “Gizli” adlı bir klasör bulunmalıdır. Bu klasörü seçin ve değerini 2'den 1'e ayarlayın. Bunun nedeni, 2'nin gizli dosyaların gösterilmeyeceği, 1'in ise gizli dosyaları göstereceği anlamına gelmesidir.

Bunu yapmak için klasörü seçmeniz ve ardından sağ taraftaki klasöre gitmeniz gerekir. Burada başka bir öğe listesi göreceksiniz. (Varsayılan) üzerine sağ tıklayın ve ardından Değiştir öğesini seçin. Ardından 2 veya 1 değerini yazın.

  1. Korumalı işletim sistemi dosyalarının da gösterilmesini istiyorsanız, SuperHidden klasörü için de aynısını yapın.

Daha karmaşık bir yöntem olsa da, bu üçü arasında size en garantili başarı şansını verecektir. Ama ya sürekli şeffaf klasörler görmekten bıktıysanız.

Neyse ki, bunun için de bir işlev var. Bu, yalnızca gizli dosyaları göstermek yerine bir dosyayı göstermek için özelliği kullanmayı içerir.

Bölüm 2. Windows 10'da Dosya Nasıl Gizlenir/Gösterilir?

Daha önce de söylediğimiz gibi, dosyaları göstermeye çalışmıyorsunuz. Yalnızca Windows 10 için yöntemler gizli dosyaları göstermeye çalışıyorsunuz. Basitçe söylemek gerekirse, üç yöntemden sonra bile dosyalar hala gizlidir. Dolayısıyla, statükoyu kırmak istiyorsanız, dosyaları kendiniz göstermeniz gerekecek ve bunu aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  1. Gizli dosyaların şu anda gösterildiğinden emin olun.
  2. Göstermek istediğiniz şeffaf klasöre gidin.
  3. Bu klasöre sağ tıklayın ve ardından Özellikler'i seçin.
  4. Açılan pencerenin alt kısmında Öznitelikler olmalı Gizli seçeneği işaretlenmelidir. Klasörü göstermek için işareti kaldırdığınızdan emin olun.

Not: Ayarları biraz daha yapılandırmak için Gelişmiş seçeneğine de gidebilirsiniz.

  1. Şimdi kararınızı tamamlamak için Tamam düğmesine tıklayın.

Windows 10'da Dosyayı Göster

Bununla, artık o klasörü şeffaf bir görünüme sahip görmemelisiniz. Bu, Windows 10'un gizli dosyaları gösterme yollarına ek olarak, klasörlerinizi tamamen göstermenize yardımcı olacaktır. Şimdi, ya bu yöntemlerden hiçbiri sizin için çalışmıyorsa?

Bölüm 3. Windows 10 Çalışmıyor Gizli Dosyaları Göster

Ne yazık ki, tartıştığımız tüm yöntemlerle bile, hedefimize ulaşıp ulaşamayacağımızdan emin olamayız. Daha fazla zaman alabilecek olsa da, sorunu çözmenize izin veren özelliklerin bulunduğunu belirtmekte fayda var. İlkiyle başlayalım.

Özellik 1. Komut İstemi

Hepimiz Komut İstemi'ni sisteminizi yapılandırmanıza izin veren bir özellik olarak biliyoruz. Windows 10 gizli dosyaları göster işlevi bir istisna değildir. Bu işlevi devre dışı bırakabilir veya yazılı kodu girerseniz etkinleştirebilirsiniz.

Özelliği şu şekilde etkinleştirebilirsiniz:

  1. Koşmak için klavyenizdeki Win tuşu + R'ye basın.
  2. "cmd" yazıp Enter'a basın.
  3. Komut İsteminde, gizli klasörün bulunduğu sürücünün harfini yazın. G:D:vb olabilir.
  4. Sürücü harfini girdikten sonra “attrib –s –h –r /s /d” komutunu yazıp Enter'a basın.

Komut İstemini Kullanarak Gizli Dosyaları Göster

Bu artık özelliği yalnızca o klasör için etkinleştirecektir.

Özellik 2. Antivirüsü Kaldırın

Başka bir seçenek de antivirüsünüzü kaldırmaktır. Bunun nedeni, birçok virüsten koruma yazılımının, sisteminizin işlevlerini varsayılan olarak güvenli bir yöntem olarak devre dışı bırakmasıdır. Ne yazık ki, birçoğu olduğunu düşünürsek, her bir virüsten koruma yazılımı hakkında fazla veriye sahip değiliz, bu nedenle yazılımı kendiniz kaldırmanız gerekir.

Her iki durumda da, bu, Windows 10'un gizli dosyaları göster özelliğini bir kez daha etkinleştirmenize izin vermelidir. Gizli dosyaları nasıl gösterebileceğinizi tartıştık, ancak bu tür dosyaların gizli olmadığı veya bilgisayarınızda olmadığı durumlar da vardır. Basitçe söylemek gerekirse, gizlendiğini düşündüğümüz bazı dosyalar aslında uzun zaman önce silindi. Bu durumda, gizli dosyaları göstermek yerine onları nasıl kurtaracağınızı öğrenmeniz gerekecek.

Bölüm 4. Windows 10 Gizli Dosyalarını Kurtarın

Dosyaları kurtarmak için, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda veri kurtarma yazılımınız var. Neyse ki, sizin için çok yararlı bulacağınızı düşündüğümüz harika bir önerimiz var ve bu FoneDog Veri Kurtarma.

FoneDog Data Recovery, her türlü veriyi kurtarma konusunda uzmanlaşmış bir yazılımdır. Çoğu dosya biçimini ve dosya türünü destekler ve sabit sürücüler gibi hemen hemen tüm dosya sistemlerinden kurtarma, harici sürücüler ve hatta flash sürücüler.

Bununla birlikte, bununla ilgili en iyi özellik, orijinal olarak gizlenmiş dosyaları bile kurtarmanıza izin vermesidir. Bu tavsiyenin faydalı olduğunu düşünüyorsanız, resmi web sitesinden indirebilirsiniz.

İnsanlar ayrıca okurUSB Format Yazılımı: Mevcut En İyi Araçlar ve YöntemlerSD Kart Geri Yükleme: SD Kartlardan Verileri Düzeltin ve Kurtarın

Dosyalarınızın silinmesinin en kötü durum senaryosu olduğuna inanmaya başlamış olsak da, kendinizi içinde bulabileceğiniz ve birçok soruna yol açabilecek durumlar da vardır.

Bu senaryolardan biri, dosyalarınızın gizlendiği zamandır. Onları göremezsiniz, ancak silinmedikleri için onları da kurtaramazsınız.

Basitçe söylemek gerekirse, Windows 10'un gizli dosyaları gösterme yöntemlerini bilmeden bunlara erişmenin hiçbir yolu yoktur. Elbette, bu makalede bunu nasıl düzelteceğinizi öğrendiniz, ancak bir dahaki sefere dikkatli olmayı unutmayın, böylece bu sorunu çözme zahmetine girmezsiniz.

> Hileci > Windows 10 Gizli Dosyaları 3 Şekilde Göster ( Güncellemeleri)

Microsoft, kullan&#;c&#;lar&#;n önemli dosyalar&#; silmesini veya de&#;i&#;tirmesini engellemek için onlar&#; gizli halde sakl&#;yor. Ayr&#;ca bu gizli dosyalar neredeyse her klasörün içinde oldu&#;u için, dosya taray&#;c&#;n&#;z kalabal&#;k bir görüntüden de kurtuluyor. Ancak baz&#; özel durumlarda, baz&#; gizli dosyalar&#; görmek isteyebilirsiniz. Bunun için gizli dosyalar&#; görüntülemenin en kolay yollar&#;n&#; sizinle payla&#;&#;yoruz.

Windows'ta Gizli Dosyalar&#; Bulman&#;n Kolay Yolu

Gizli bir dosyaya eri&#;im asl&#;nda yasak de&#;il, bu yüzden File Explorer'&#;n adres bar&#;na yolu yazarak istedi&#;iniz gizli klasöre girebilirsiniz. Ancak bu biraz zahmetli ve kullan&#;&#;s&#;z bir teknik. E&#;er gizli dosyalar&#; sürekli olarak görebilmek istiyorsan&#;z Görünüm sekmesinden 'gizli ö&#;eleri göster' seçene&#;ini i&#;aretleyebilirsiniz.

Bu teknik ile görünür hale gelen gizli dosyalar yar&#; saydam bir ikona sahip olacakt&#;r, bu sayede normalde gizli olmas&#; gereken dosyalar&#;n hangileri oldu&#;unu bir bak&#;&#;ta anlaman&#;z mümkün.

Windows'ta Gizli Dosyalar&#; Bulman&#;n Kolay Yolu

E&#;er Windows 7 kullan&#;yorsan&#;z yapman&#;z gerekenler biraz farkl&#;;

  • Ba&#;lat menüsünde bulunan arama çubu&#;una 'folder' yaz&#;n ve Folder Options'a t&#;klay&#;n.
  • View sekmesine gidin.
  • Advance Settings'den 'Show hidden files, folders and drives' seçene&#;ine t&#;klay&#;n ve onaylay&#;n.

Gizli bir dosyaya müdahale etmeden önce mutlaka küçük bir ara&#;t&#;rma yap&#;p dikkatle hareket etmenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle Windows i&#;letim sistemi klasör ve dosyalar&#;n&#; de&#;i&#;tirmek çok riskli olabilir.

Okuyucu Yorumları

Windows 7 gizli dosyaları g&#;sterme

Windows 7 gizli dosyaları gösterme

Gizli dosyaları ve klasörleri görüntülemek için aşağıdaki adımları izleyin.

Windows 7 gizli dosyaları gösterme adımları:

  1. Başlat düğmesi, Denetim MasasıGörünüm ve Kişiselleştirme ve ardından Klasör Seçenekleri'ni tıklatarak Klasör Seçenekleri'ni açın.

  2. Görünüm sekmesini tıklatın.

  3. Gelişmiş ayarlar altından Gizli dosya ve klasörleri göster'i seçin.

  4.  Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) seçimi kaldırın.

  5. Uygula ve daha sonra Tamam'ı tıklayın.

    Windows 7 gizli dosyaları göster

Bu işlemden sonra Windows 7'de gizli dosyalar ve sistem dosyaları görünür olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası