iü yemek menüsü / Istanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Yemek Listesi - Pilaqi

Iü Yemek Menüsü

iü yemek menüsü

İstanbul Üniversitesi&#;nden vegan yemek menüsü

İstanbul Üniversitesi&#;nin bu giriş kapısını, &#;üniversite&#;ye dair her haberin sembolü olarak görmeye oldukça alışkındım; ancak bir gün böyle bir haberde bu görseli kullanacağımı tahmin etmezdim açıkçası. Binlerce öğrencili bir devlet üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, öğrencilerin vegan yemek talebini kabul edip yemekhanede alternatif bir menü sunmaya başladı!

Tabii ki her şey birdenbire olmadı. Yaklaşık bir ay funduszeue.info&#;da “İstanbul Üniversitesi yemekhanesine vegan menü eklensin” imza kampanyası başlatan Fizik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yunus Emre Özdiyar&#;la bu sürecin nasıl işlediğini konuştuk.

Nasıl başladı kampüste &#;vegan menü&#; talebi?

Ocak ayında vegan oldum. Önceden olmadığıma da pişmanım. Ardından nasıl neler yemek gerektiğini öğrendim. Sonra çevreme ve dışarıya baktım. Bu durumla bizim okulda ilgilenen kimseyi göremedim. Dışarı çıktığımda ise yemek bulamıyordum.

___n(1)

İstanbul Üniversitesi Vegan ve Vejetaryen Topluluğu da mı böyle bir talepte bulunmuyordu?

Onlar ilgileniyor muydu, bilmiyorum ancak herhangi bir talepte bulunduklarını göremedim ve oradaki kişiler de bir şey söylemedi.

Peki nasıl gelişti?

funduszeue.info&#;da bir imza kampanyası başlattım. Ulaşabildiğim herkese bu imza kampanyasını yönlendirdim. Ardından rektör vekiline bir mail gönderip durumdan haberdar ettim. Talebimi ve o zamana kadar imza kampanyasına destek verenlerin sayısını kendisine ulaştırdım. Rektör vekili beni Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı&#;nın müdürüne yönlendirdi, onunla da konuştum o da yemekhane müdürüne yönlendirdi. Ben de gidip onlarla konuştum. Yemeklerde nelerin olup olmayacağını anlattım, bu kadar kişi internetten destekliyor diye söyledim. Gıda mühendisi ve aşçı da bunları yapabileceklerini söyledi. Neyin ne olması gerektiğini tam bilmiyorlardı, ancak öğrendiklerini umuyorum. Gelecek hafta yapacaklarını söylediler ancak aradan 3 hafta geçti. “Ben de hep gelişme var mı?” diye söylenirken bugün vegan menü haberini aldık.

Nasıl olacak peki, tüm kampüslerde mi çıkacak bu menü?

Beyazıt Merkez Bina&#;daki Turan EmeksizYemekhanesi’nde vegan menü verilmeye başlanıyor. Alternatif bir menü olarak sunuluyor, ilkini bugün vermişler. Öğlen ve akşam olmak üzere bütün hafta çıkacak ve sonrasında talebe göre değerlendirme yapılacağını söylüyorlar.

Bu arada imza kampanyası için çağrıda bulunduğum birçok insan reddetti, karşı çıktı, “Ben istemem,” dedi. Bunu de söyleyeyim.

funduszeue.info_.logo_

Neden? Yemekhanedeki tüm yemeklerin mi vegan olmasını istiyordunuz?

Hayır, alternatif bir menü çıkacak. Yemeklerin pişirilme şekli tamamen farklı olacak elbette.

Peki neden karşı çıktılar? İstediklerini yeme imkanları var.

Öyle, ama mantıksız bulduğunu söyleyenler oldu, “Beni ilgilendirmez, onların kararı,” diyenler oldu, destek vermediler.

O halde desteğe ihtiyacınız var.

Evet, herkes gelsin, buyursun, misafirimiz olsun. Vegan menü bu kampüste kendisine yer etsin, diğer kampüslerde de yayılma imkanı hazır yakalanmışken elden kaçıp gitmesin. Şimdilik kişilik bir kontenjanla çıkarıyorlar. Cuma gününden itibaren tamamen talebe göre şekillenecek her şey.

24 Mart Salı günü menüsü nedir?

Mercimek çorbası, pırasa, mevsim salata ve elma.

* Bir çağrı da İstanbul Üniversitesi&#;nin müzmin öğrencisi olarak benden gelsin, böyle fırsatlar ele çok sık geçmez. İster vegan olun ister olmayın, sizin için &#;alternatif&#; olan bir şey başka biri için hayatiyse desteğinizi esirgemeyin. Bu hafta Turan Emeksiz yemekhanesinin vegan menüsüne ne kadar çok kişi göz kırparsa İstanbul Üniversitesi&#;nde o kadar harika bir adım atılmış olur.

Haydi dayanışmaya!

İlgili imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

 

İstanbul &#;niversitesi'nde 'vegan' men&#; zaferi!

İstanbulÜniversitesi, vegan ve vejeteryan öğrencilerin sesini duydu. Üniversite, “Vegan/vejetaryen öğrencilerin de tercihlerine uygun beslenme hakkı var. Üniversitemizin, vegan/vejetaryen öğrencilere, akademisyenlere ve okul çalışanlarına uygun yemek sağlanması gerekmekte” diyen öğrencisine, Beyazıt Merkez Bina’daki Turan Emeksiz yemekhanesinde haftanın tüm günleri öğlenleri çıkacak vegan menü uygulamasını koyarak, destek verdi.

İstanbul Üniversitesinde vegan menü zaferi

Vegan menüsü kampanyasını başlatan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümü öğrencisi Yunus Emre Özdiyar, üniversitenin uygulamasını ve süreci Milliyet gazetesinden Seray Yalçın'a anlattı. Amaçlarına ulaştıklarını ve veganların da artık üniversitede tanındığını söyleyen Özdiyar, “Şubat ayında funduszeue.info’da bir imza kampanyası başlattım, kısa sürede destek gördü. Ardından konunun muhatabı olan üniversite yönetimine yazılı bir şekilde durumu anlattım. Sonunda böyle bir uygulama biz veganlar için 1,5 ay gibi bir sürede başlatılmış oldu. İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne ve diğer herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başarıyla sonuçlanan kampanyayı anlatan Yunus Emre Özdiyar, “Üniversite yönetimi konuyla ilgilendi ve beni yemekhane müdürüne yönlendirdiler. Uygulamaya sıcak baktıklarını söylediler, gıda mühendisi ve aşçılar ile yemeklerde nelerin olup olmayacağını konuştuk. Sonuçta başarıya ulaştık. Bu veganların zaferidir” dedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası