sağlık alanında lisans tamamlama 2019 / Sağlıkta lisans tamamlama başvuruları ne zaman? - Son Dakika Haberleri

Sağlık Alanında Lisans Tamamlama 2019

sağlık alanında lisans tamamlama 2019

Sağlıkta lisans tamamlama başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 12/08/ (Saat: ) – 21/08/ (Saat) tarihleri arasında YÖK resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların yerleştirme işlemlerine esas olacak önlisans mezuniyet tarihi, mezuniyet alanı ve mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS Veri Tabanından otomatik olarak çekilecektir.

Bilgilerinde hata olanların başvuru ve tercih süresi içerisinde mezun oldukları yükseköğretim kurumuna başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

Birden fazla sağlık önlisans diploması olan adaylar başvuru ve tercih işlemlerinde sadece bir alanı kullanabileceklerdir.

Haberin Devamı

Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecektir.

Yerleştirme işlemleri, adayların sağlık önlisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak yapılacaktır. Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında yılında programa yerleşen adaylar ile bu kapsamda yerleşip mezun olan adayların yeniden başvurmaları halinde yerleştirme puanları % 50 oranında düşürülerek yerleştirme işlemine alınacaktır.

Lisans programlarına ilişkin belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir.

Sağlık Önlisans Mezunlarının Sağlık Lisans Tamamlamalarına İlişkin Usul ve Esaslar'aulaşmak içintıklayınız.​

Sağlık Lisans Tamamlama Kapsamına Alınan Önlisans Programları ve Tamamlama Yapabilecekleri Lisans Programları için tıklayınız.

Sağlık Lisans Tamamlama hakkında Sıkça Sorulan Sorulara ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru Ekranı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorulara ulaşmak için tıklayınız.

Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurmak için tıklayınız​

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA

lisans tamamlama

- Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? 

tarihinden önce belirtilen sağlık ön lisans programlarından mezun olan adaylar programa başvuru hakkına sahiptirler.

Sağlık Lisans Tamamlama Kapsamına Alınan Önlisans Programları ve Tamamlama Yapabilecekleri Lisans Programları için tıklayınız.

- Başvurular nereye ve nasıl yapılmaktadır? 

Başvurular başvuru sistemi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılmaktadır.

yılı yeni başvurular için;

eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 12/08/ (Saat: ) &#; 21/08/ (Saat) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

- Yerleştirme işlemleri nasıl olmaktadır? 

Başvurusu alınan adaylar, tercihleri göz önüne alınarak ön lisans mezuniyet alanı ve ön lisans not ortalamasına göre merkezi sistemle yerleştirilir. 

Yerleştirme işlemleri, adayların ön lisans not ortalamalarının 2 ile çarpılarak elde edilecek puanlara göre sıralanarak yapılacaktır. 

Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında yılında yerleşen adayların bu yıl başvurmaları halinde ise ön lisans not ortalamaları 1 ile çarpılarak yerleştirme işlemine alınacaktır.


Birden fazla sağlık önlisans diploması olan adaylar başvuru ve tercih işlemlerinde sadece bir alanı kullanabileceklerdir.

- SLT&#;ye başvurup bir lisans programına yerleştikten sonra ön lisans diplomama ne olacak? 

Adayın program kapsamında bir lisansa yerleşmiş olmasının, mevcut ön lisans diplomalarının geçerliğine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. 

- Ön lisans eğitimim sırasında aldığım derslerden lisans eğitimime başlamadan önce muaf tutulur muyum? 

İlgili fakülte yönetim kurulunca, öğrencilerin ön lisans eğitiminde almış oldukları dersler göz önünde bulundurularak, öğrencilerin lisans programında almaları gereken derslere muafiyet verilebilir. 

- Kamu/Özel Sektör çalışanayım. Derslere gitmeden mezun olmak için uzaktan öğretimle açılan programları seçtim. Ancak üniversite bazı uygulamalı dersler, stajlar için beni üniversiteye çağırıyor. Neden? 

Program &#;uzaktan&#; olarak açılmasına rağmen üniversitenin yüz yüze eğitim verilmesi hususunda takdir yetkisini kullandığı dersler için öğrenciler üniversiteye gitmek zorundadır. Herhangi bir mağduriyet durumunun yaşanmaması için aday öğrencilerin tercih etmeyi düşündükleri üniversitelerden konu ile ilgili bilgi istemeleri tavsiye olunur.

Hemşirelik lisans programına geçiş yapabilen önlisans programları 

&#;Hemşirelik&#; , &#;Sağlık Memurluğu&#; ve &#;Sağlık Teknikerliği&#;dir. Dikkat edilmesi gereken husus: Buradaki &#;Sağlık Memurluğu&#; ve &#;Sağlık Teknikerliği&#; ifadeleri adayların kullandıkları ya da diploma ile kazandıkları unvanlar değil, adayların mezun olarak diplomalarında yazan ön lisans program adıdır.



Lisans tamamlama her sene güncellenebilir, genel anlamda bu şartlar altında lisans tamamlama yapabilirsiniz.



Sağlık Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri

&#;Bilindiği üzere, sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Geçici 69 uncu maddesinde &#;Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla sağlık alanında önlisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir." hükmü bulunmaktadır.

Söz konusu hüküm uyarınca;


1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından tarihinden önce mezun olan adaylar Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.


2. eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 12/08/ (Saat: ) &#; 21/08/ (Saat) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.


3. Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların yerleştirme işlemlerine esas olacak önlisans mezuniyet tarihi, mezuniyet alanı ve mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS Veri Tabanından otomatik olarak çekilecektir.


Bilgilerinde hata olanların başvuru ve tercih süresi içerisinde mezun oldukları yükseköğretim kurumuna başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

Birden fazla sağlık önlisans diploması olan adaylar başvuru ve tercih işlemlerinde sadece bir alanı kullanabileceklerdir.


4. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecektir.


5. Yerleştirme işlemleri, adayların sağlık önlisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak yapılacaktır. Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında yılında programa yerleşen adaylar ile bu kapsamda yerleşip mezun olan adayların yeniden başvurmaları halinde yerleştirme puanları % 50 oranında düşürülerek yerleştirme işlemine alınacaktır.


6. Lisans programlarına ilişkin belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir.


Sağlık Önlisans Mezunlarının Sağlık Lisans Tamamlamalarına İlişkin Usul ve Esaslar'a ulaşmak için tıklayınız.&#;

Sağlık Lisans Tamamlama Kapsamına Alınan Önlisans Programları ve Tamamlama Yapabilecekleri Lisans Programları için tıklayınız.

Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurmak için tıklayınız&#;


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir