mideye yararlı besinler / Mideye Ne İyi Gelir? Mide Ağrısına İyi Gelen Şeyler Nelerdir, Nasıl Geçer? - Sağlık Haberleri

Mideye Yararlı Besinler

mideye yararlı besinler

Mide Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler

A&#;&#;z yolu ile al&#;nan besinler, a&#;&#;z içinde di&#;ler ve tükürük salg&#;s&#; yard&#;m&#; ile k&#;smi &#;ekilde parçaland&#;ktan sonra, yemek borusundan inerek, mideye ula&#;&#;rlar.

Mideye ula&#;an besinler, buradaki özel mide salg&#;lar&#;n&#;n yard&#;m&#; ile sindirilmektedir. Mide için rutin bir görev olan sindirim i&#;lemi, baz&#; durumlarda gerçekle&#;irken, rahats&#;zl&#;k ya&#;ayabilmektedir.

Mide a&#;r&#;s&#; da, midenin görevini tam olarak yapmas&#;n&#; engelleyen bir durumdur ve bazen son derece rahats&#;zl&#;k verebilen bir sorundur. Birçok faktöre ba&#;l&#; olarak geli&#;en mide a&#;r&#;s&#;, a&#;&#;r&#; yemek yeme, baz&#; besinlerin zehirlemesi, vücudun al&#;&#;k&#;n olmad&#;&#;&#; g&#;daya kar&#;&#; tepki vermesi ya da baz&#; kullan&#;lan ilaçlar nedeni ile meydana gelebilmektedir.

Mide a&#;r&#;lar&#; bazen hafif ve geçici &#;ekilde seyrederken bazen de çok &#;iddetli &#;ekilde gerçekle&#;erek, oldukça rahats&#;zl&#;k verici olabilmektedir. Her ne kadar mide a&#;r&#;s&#; s&#;ras&#;nda bir &#;eyler yeme iste&#;i mümkün olmasa da, baz&#; yiyecekler midedeki a&#;r&#;lar&#;n giderilmesinde etkili olabilmektedir. Fakat, e&#;er mide a&#;r&#;lar&#; günden daha uzun süre devam ediyorsa, bir doktora gidilmesinde fayda olacakt&#;r.

Midenizi Yormadan Hararetinizi Alacak Bir &#;çecek:

Mide A&#;r&#;s&#;na &#;yi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Vücuttaki önemli bir sindirim sistemi organ&#; olan midenin, korunmas&#; ve do&#;as&#;na uygun &#;ekilde faaliyetlerini yapabilmesi için, sa&#;l&#;kl&#; olmas&#; çok önemlidir. Bu nedenle, mide a&#;r&#;s&#;na iyi gelen ve a&#;r&#;lar&#;n dindirilmesine yard&#;mc&#; olan yiyecekleri tercih etmek daha faydal&#; olacakt&#;r. Mide a&#;r&#;s&#;na iyi gelen baz&#; yiyecekler ise &#;u &#;ekildedir;

1. Zencefil Çay&#;

Ginger-Tea

Sindirim sistemi organlar&#;n&#; yat&#;&#;t&#;rmas&#; ile bilinen zencefil, mide sa&#;l&#;&#;&#; için de son derece önemlidir. Zencefil çay&#; ise, mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesinde etkili oldu&#;u kadar, bulant&#; ve kusman&#;n durdurulmas&#;nda da etkili sonuçlar vermektedir. Ayn&#; zamanda zencefil, mide ek&#;imesi ve di&#;er baz&#; mide sorunlar&#;n&#;n giderilmesinde de faydal&#; etkiler göstermektedir.

2. Keten Tohumu

fft20_mf

Zengin bir lif kayna&#;&#; olan keten tohumu, ayn&#; zamanda mükemmel bir omega-3 ya&#; asiti kayna&#;&#;d&#;r. Bundan dolay&#; keten tohumu, kab&#;zl&#;&#;&#;n ve &#;i&#;kinli&#;in giderilmesine yard&#;mc&#; olarak, mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n yat&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;n&#; sa&#;lamaktad&#;r. Keten tohumu, ö&#;ütülmü&#; &#;ekilde yo&#;urt içine eklenerek ya da salatalar&#;n içinde sos olarak tüketilebilmektedir.

3. Armut

All-About-Pears_hero

Güçlü bir lif kayna&#;&#; olan armut, sindirimi kolay bir meyve olmas&#;ndan dolay&#; mideye dost bir meyvedir. Armut, midenin yorulmas&#;na neden olmadan kolay &#;ekilde sindirildi&#;i için, ince ba&#;&#;rsaklar gibi di&#;er sindirim sistemi organlar&#;n&#;n da yorulmas&#;n&#; önlemektedir. Bundan dolay&#; armut, mide a&#;r&#;s&#;n&#;n hafifletilmesine etkili olabilmektedir.

4. Patates

07

Patates, özellikle de ha&#;lanm&#;&#; patates, içerdi&#;i lifler yard&#;m&#; ile, mide sa&#;l&#;&#;&#; aç&#;s&#;ndan faydal&#; etkiler göstermesinin yan&#; s&#;ra, mide a&#;r&#;s&#; gibi baz&#; mide problemlerinin giderilmesinde de etkilidir. Ha&#;lanm&#;&#; patatesin d&#;&#;&#;nda, çi&#; patates suyu da, mide a&#;r&#;lar&#;na iyi gelmesinin yan&#; s&#;ra, mide yanmalar&#;n&#; da hafifletmeye yard&#;mc&#;d&#;r.

5. Zeytinya&#;&#;

Benefits-Of-Olive-Oil-For-Skin

Özellikle de çi&#; olarak tüketilen zeytinya&#;&#;, mide sa&#;l&#;&#;&#;n&#; desteklemekte ve mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Ayn&#; zamanda zeytinya&#;&#;, safra salg&#;lanmas&#;n&#; desteklemektedir. Safra salg&#;s&#; ise, yiyeceklerden al&#;nan ya&#;lar&#;n sindirimi için gereklidir. Bu nedenle çi&#; zeytinya&#;&#;, mide a&#;r&#;lar&#; için sa&#;l&#;kl&#; bir seçimdir.

6. Yo&#;urt

cbea8eeecx

Yo&#;urt mükemmel bir probiyotik kayna&#;&#;d&#;r. Probiyotikler ise, mide çeperlerinde bulunan ve vücut için faydal&#; olan bakterilerden olu&#;maktad&#;r. Bundan dolay&#; yo&#;urt, bakteriyel enfeksiyonlar&#; uzakla&#;t&#;rmas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminin güçlenmesini sa&#;lamakta ve mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r.

7. Muz

Ripe-Banana

Mide ile dost olan ve sa&#;l&#;&#;&#;n&#; destekleyen meyvelerden biri olan muz, midede olu&#;an ya da olu&#;abilecek olan yanman&#;n ve a&#;r&#;n&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Genel anlamda da mide için faydal&#; olan muz, her ö&#;ünün ard&#;ndan tüketildi&#;inde mide sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korumaktad&#;r.

8. Lahana

gather_s-roasted-green-and-purple-cabbage-fedfit-9

Lahana, özellikle de çi&#; olarak tüketildi&#;inde mide sa&#;l&#;&#;&#; için son derece faydal&#; olmaktad&#;r. Çi&#; lahana suyu ise, midede a&#;r&#;lar ya&#;anmas&#;na neden olan ülser ve gastrit gibi hastal&#;klar&#;n tedavisinde etkilidir. Bundan dolay&#; çi&#; lahana ve lahana suyu, mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r.

9. Az Ya&#;l&#; Besinler

Zumoterapia-anti-cancer-Juice-therapy (1)

Özellikle de haz&#;ms&#;zl&#;k problemi ya&#;ayan ki&#;iler için ideal bir besin kayna&#;&#; olan az ya&#;l&#; g&#;dalar, midenin yorulmas&#;n&#; önlemektedir. Çünkü ya&#;l&#; besinler midenin yorulmas&#;na neden olmaktad&#;r. Sindirime yard&#;mc&#; olan az ya&#;l&#; besinler bu sayede, mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesine de destek olmaktad&#;r.

Karnabahar

img_

Özellikle de buharda hafif pi&#;mi&#; &#;ekilde ha&#;lanm&#;&#; karnabahar, midenin yap&#;s&#;nda bulunan asitten dolay&#; kendi dokular&#;na zarar vermesini önlemektedir. Baz&#; durumlarda, mide asidinden de kaynaklanan mide a&#;r&#;lar&#;, bu &#;ekilde ha&#;lanm&#;&#; karnabahar tüketilerek giderilebilmektedir. Ayr&#;ca, karnabahar&#;n yap&#;s&#;nda do&#;al olarak bulunan “gefarnato” maddesi ise, ülser ilaçlar&#;n&#;n ham maddesi olarak kullan&#;lmaktad&#;r. Bundan dolay&#; karnabahar, hem mide sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korumakta hem de e&#;er varsa mide problemlerinin giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r.

Baklagiller

_XS

Bioflavionid ad&#; verilen bir madde içeren fasulye, mercimek ve bezelye gibi baklagiller, midenin korunmas&#;n&#; sa&#;lamaktad&#;r. D&#;&#; ve iç etmenlerden korunan bir midede a&#;r&#; geli&#;mesi ihtimali ise oldukça dü&#;üktür. Bundan dolay&#; baklagiller mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r.

Maden Suyu

seltzer

Baz&#; durumda mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n nedeni, mide asidinin artmas&#; durumu olabilmektedir. Özellikle de, &#;eker içermeyen gerçek ve do&#;al maden suyu, mide asidinin dengelenmesine yard&#;mc&#; olmakta ve böylece de mide asidinden kaynaklanan mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesini desteklemektedir. Çünkü maden suyu, midedeki asitler ile etkile&#;ime girdi&#;inde, mideye zarar verebilecek olan asit miktar&#;n&#;n etkisiz hale getirilmesini sa&#;lamaktad&#;r.

Lif &#;çeren Besinler

maxresdefault

Uzun süre boyunca devam eden kab&#;zl&#;k durumu mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n ya&#;anmas&#;na neden olabilmektedir. Lif içeren besinler ise, sindirim sisteminin çal&#;&#;mas&#;na yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Bundan dolay&#; da, bu&#;day kepe&#;i, esmer pirinç, rafine tah&#;llar, kepekli ekmek, kuru erik, kuru kay&#;s&#; ve kuru incir gibi lif içeren besinler, kab&#;zl&#;&#;&#;n dolay&#;s&#; ile de kab&#;zl&#;&#;a ba&#;l&#; geli&#;en mide a&#;r&#;lar&#;n&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Mideye Ne İyi Gelir? Mide Ağrısına İyi Gelen Şeyler Nelerdir, Nasıl Ge&#;er?

 Mideye Ne İyi Gelir?

 Mide ağrısına neden olan sebep araştırılarak ağrının temelinde yatan sebebe göre bir tedavi uygulanmalıdır. İlaç kullanımı, gastrit, tüketilen besinler, ülser gibi durumlar mide ağrısı gibi şikayetlerin artmasına neden olur. Mide çok hassas bir organdır ve stres bile midenin ağrımasına ve yanmasına neden olabilir. Bunun için sağlıklı besinler tüketerek düzenli egzersiz yapmalısınız. Bunun için mide şikayetleri devam ediyorsa mutlaka doktora görünmek gerekir. Mide ağrısını hafifletecek besinler tüketerek ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

  • l Tarçın
  • l Yoğurt
  • l Süt
  • l Muz
  • l Maden suyu
  • l Bitki çayları

Mide Ağrısına İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

 Mide ağrısını hafifletmek için bazı yiyecek ve içeceklerden destek alabilirsiniz. Bunlar ise;

l Vücudun ihtiyacı olan bol su tüketmek, besinlerin kolay sindirilmesine ve kolay emilmesine yardımcı olur. Bol su tüketmek, mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.

l Papatya çayı, anti enflamatuar özelliği sayesinde mide ağrısını önemli ölçüde azaltır. Papatya çayı, kasların gevşemesine yardımcı olur ve krampları engellemeye yardımcı olur.

l Zencefil, mide sorunları için en yararlı bitkiler arasında yer alır. Aynı zamanda hazımsızlık giderici özelliği bulunduğu için mide ve bağırsak sorunlarının doğal bir şekilde çözülmesine yardımcı olur. Zencefil, mide kaslarının gevşemesini sağlarken yiyeceklerin daha hızlı bir şekilde sindirilmesine yardımcı olur ve mideyi rahatlatır.

l Nane, hem ağız kokusuna hem de mideye en yararlı bitkiler arasında yer alır. Aynı zamanda nanenin ağrı giderici bir özelliği vardır. Hatta geleneksel tedavi yöntemi olarak da kullanılır. Nane yaprakları, ishal ve gazın tedavisinde oldukça etkilidir.

l Alkol ve sigaradan uzak durmak mide rahatsızlıklarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur. Stres, alkol ve mide rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı olur.

l Limon suyu, karbonat ve su karışımı sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda hazımsızlık ve gaz problemlerinin giderilmesinde oldukça etkilidir.

l Karanfil, hem ağız kokusunu gidermeye hem de midedeki gazın azalmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda karanfil, yiyeceklerin daha kolay sindirilmesini sağlar.

Mide Ağrısı Nasıl Geçer?

 Mide ağrısını geçirmek için midenizi rahatlatacak ılık bir süt içebilir ve hafif yiyeceklerle beslenerek midenizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Doktora gitmeniz ve ilaç kullanmanız halinde hala mide ağrınız geçmiyorsa bu durum ciddi bir sorun olduğunu gösterir. Mide ağrısı, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Hormonal sıkıntılar, düzensiz yeme alışkanlıkları, alkol ve sigara içmek mide ağrısının azalmasını sağlar.

 Mide Ağrısının Nedenleri

 Mide ağrısının pek çok farklı nedeni olabilir. Mide ağrısının doğru bir şekilde tedavi edilebilmesi için ağrının altında yatan sebebin tespit edilmesi gerekir. Mide ağrınızın ne kadar şiddetli olduğuna ve mide ağrısına hangi belirtilerin eşlik ettiğine dikkat etmeniz gerekir. Mide ağrısının başlıca nedenleri;

  • l Gastroözofageal reflü
  • l İlaç kullanımı
  • l Gastrit
  • l Yiyecekler
  • l Kronik hastalıklar

Mide Ağrısının Belirtileri

 Mide ağrısı belli başlı belirtiler ile ortaya çıkar. Bu belirtiler, aynı zamanda mide ağrısının neden kaynaklandığını anlamaya da yardımcı olur. En çok görülen mide ağrısının belirtileri;

  • l Mide ekşimesi veya asit reflüsü
  • l Şişkinlik
  • l Mide bulantısı
  • l Gaz çıkarma ihtiyacı
  • l Ağız kokusu
  • l Hıçkırık veya öksürük

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası