doğu ekspresi güzergahı fiyatları / Doğu Ekspresi nedir, güzergahı nedir? Doğu Ekspresi bilet fiyatları - Yaşam Haberleri

Doğu Ekspresi Güzergahı Fiyatları

doğu ekspresi güzergahı fiyatları

Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi güzargahı ne, seferler kaç gün?

Boş yer bulmakta oldukça zorlanılan ve turistik gezilerde tercih edilen Doğu Ekspresi'nin özellikleri ve fiyaları, yolculuk yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Bu sene 83 sefer yapılarak 13 bin yolcuyu taşınması planlanıyor. İşte ayrıntılar

DOĞU EKSPRESİ NEDİR?

Doğu Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından , kilometre uzunluğundaki Ankara - Kars güzergâhında her gün karşılıklı işleyen yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan anahat trenidir.

DOĞU EKSPRESİ'NİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün işlemekte, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa ile arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Tren geçtiği doğal güzellikler nedeniyle gezginler ve fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun sezon yaz dönemi olup,  bu sezonda seyahatler genelde pulman vagonlarla yapılmaktadır. Kış aylarında ise yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, üniversite öğrencileri, öğretmenler gibi farklı meslek gruplarından talepler genelde kuşetli vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir. Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 26 saat içerisinde tamamlamaktadır.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşmakta ve yemekli vagonun içerisinde atıştırmalık bisküvi, sandviç, çay, meşrubat, su vb yer almaktadır. Restoran ile saatleri arasında hizmet vermektedir.

DOĞU EKSPRESİ GÜZARGÂHI NE?

Ankara'dan hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.

Turistik Doğu Ekspresi, bu sene Çarşamba ve Cuma Günleri Ankara’dan saat ’te, Kars’tan ise Cuma ve Pazar Günleri saat ’de hareket edecek.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Seyehat tarihinden 30 gün önce satışa sunulan bilet fiyatları, sezonunda Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları yataklı kompartıman için 3 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyatın iki veyahut tek kişi için fark etmemesiyle birlikte Doğu Ekspresi'nde ise örtülü kuşetli vagon fiyatı kişi başı TL olarak belirlenmiştir. Standart pulman fiyatı ise TL'dir.


Turistik Doğu EkspresiKarsseyahat

Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor? Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Ankara’dan başlayıp Kars’ta sona eren Turistik Doğu Ekspresi, yaklaşık 26 saat sürüyor. 7 şehirden geçilerek yapılan yolculuk seyahat, doğa ve fotoğraf severlere unutulmaz anlar yaşatıyor. İşte muhteşem manzaraları ve eğlenceli yolculuğuyla her yıl binlerce kişinin tercih ettiği Doğu Ekspresi hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ NEDİR?

Doğu Ekspresi, Ankara’dan başlayarak, Kars’ta sona eren tren yolculuğudur. TCDD’nin Ankara-Kars arasında yıl boyu gerçekleşen tren seferleri ile Aralık-Mart ayları arasında gerçekleşen seferler arasında farklar bulunmaktadır. Bu nedenle Turistik Doğu Ekspresi, bu tarihler arasına yapılan seferlere verilen addır.

Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİNİN ÖZELLİKLERİ

Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa ile arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşmakta ve yemekli vagonun içerisinde atıştırmalık bisküvi, sandviç, çay, meşrubat, su vb yer almaktadır. Restoran ile saatleri arasında hizmet vermektedir.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGÂHI

Doğu Ekspresi güzergahı, Dünyanın en güzel demiryolu 10 seyahat rotası içerisinde yer almaktadır. Ankara’dan hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.

Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

30 gün önce satışa sunulan Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları  sezonunda yataklı kompartıman için 3 bin TL olarak belirlenmiş. Bu fiyat iki kişi veya tek kişi için fark etmiyor.

Doğu ekspresinde ise örtülü kuşetli vagon fiyatı kişi başı  TL.

Standart pulman fiyatı ise  TL.

DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NEREDEN ALINIYOR?

Doğu Ekspresi için biletler, TCDD online e-bilet sistemi ya da mobil uygulama üzerinden alınabiliyor.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi bilet alma nasıl yapılır?

Doğu Ekspresi yeniden seferlerine başlamasıyla birlikte vatandaşlar tarafından yeniden yoğun ilgi görmeye başladı. Doğu Ekspresi biletleri online olarak da alınabiliyor.  Ankara’dan saat ’te hareket edecek olan tren sırasıyla Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan geçerek Kars’a ulaşıyor. Yaklaşık bin kilometrelik parkuru 31 buçuk saatte tamamlayan Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan çarşamba günleri saat ’te, Kars’tan ise cuma günleri ’de hareket ediyor.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönündeyken Erzincan’da iki saat 20 dakika, İliç ve Erzurum’da ise üç saat mola veriyor. Ekspres, Kars-Ankara yönündeyken ise Divriği’de iki buçuk, Bostankaya’da ise üç buçuk saat duruyor. Yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan Doğu Ekspresi treni, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon ile yola çıkıyor. yolcu alıyor. Her kompartımanda ancak 2 kişi seyahat edebiliyor. Yolculuk, yaklaşık 24,5 saat sürüyor.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Turistik Doğu Ekspresi biletleri, TCDD’nin e-bilet sayfasından satın alınabiliyor. Trenin biletleri ise seyahat tarihinden 30 gün önce satışa sunuluyor. 

sezonunda Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları yataklı kompartıman için 3 bin TL olark belirlenmiş. Bu fiyat iki kişi veya tek kişi için fark etmiyor. 

Doğu ekspresinde Standart pulman fiyatı ise TL. 

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar Doğu Ekspresi bilet alma nasıl yapılır

Turistik Doğu Ekspresi'nin tamamı yataklı vagonlardan oluşurken Doğu Ekspresi'nde artık yataklı vagon bulunmuyor. İçinde bir dolap ve lavabo olan yataklı vagonlarda iki kişi seyahat edebiliyor. 

ÖRTÜLÜ KUŞETLİ VAGON NEDİR?

Örtülü kuşetli vagonlarda dört kişi seyahat ediyor. Karşılıklı koltuklar açıldığında 4 adet ranza tipi yatak oluyor. Bu koltukların ortasında bir adet katlanabilir masa bulunuyor. 

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi güzergahı nasıl, seferler kaç gün sürüyor?

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Doğu Ekspresi bilet fiyatları, güzergahı, kaç gün kaç saat sürdüğü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gören Turistik Doğu Ekspresi, sezonunun ilk seferine başladı. Yeni sezon seferlerinin başlamasıyla beraber '' Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl ve nereden alınır?'' soruları yanıt aramaya başladı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi güzergahı nedir, nasıl seyahat ediliyor, kaç gün sürüyor? İşte, Doğu Ekspresi yolculuğu ile ilgili tüm merak edilenler.

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi güzergahı nasıl, seferler kaç gün sürüyor?
Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi güzergahı nasıl, seferler kaç gün sürüyor?
Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar, nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi güzergahı nasıl, seferler kaç gün sürüyor?
SON DAKİKA

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır