bosna hersek uçak bileti / Bosna Hersek Uçak Bileti, Ucuz Uçak Biletleri - funduszeue.info

Bosna Hersek Uçak Bileti

bosna hersek uçak bileti

ParaPara: Bosna-Hersek Markı
SaatSaat:
Dil Dil: Boşnak&#;a-Hırvat&#;a-Sırp&#;a

Balkanların en önemli turistik ülkelerinden biri olan Bosna Hersek; kozmopolit yapısı, binlerce yıllık tarihi geçmişi, eşsiz doğal güzellikleri ve kendine özgü kültürü ile her yıl binlerce gezgine ev sahipliği yapıyor. Osmanlı kültürü ve tarihinin izlerini hala görmenin mümkün olduğu ülkede bol bol anı biriktirebilirsin! 

Zengin tarihi geçmişinin yanı sıra renkli kültürü ve eğlenceli halkıyla bilinen Bosna Hersek’in şehirlerini keşfetmek için hemen uçak biletini satın alabilirsin. 

Bütçene uygun fiyatlarla en ucuz bilet alabilmek için bazı dönemlerde düzenlediğimiz kampanya ve promosyonları takip etmeyi unutma! Erken rezervasyon avantajından yararlanarak uygun uçak bileti satın alabilir, bu muhteşem deneyimi yaşayabilirsin.

Pegasus Havayolları tarafından düzenlenen Bosna Hersek uçuşları ülkenin başkenti Saraybosna’ya gerçekleştirilir. Pegasus, Bosna Hersek uçuşlarında Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nı kullanır. Saraybosna’ya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı olarak direkt uçuş seferleri bulunur. İstanbul – Saraybosna arası direkt uçuşlar ise yaklaşık 2 saat sürer. Ayrıca Türkiye’nin farklı noktalarından Bosna Hersek’i ziyaret etmek isteyen yolcular için İstanbul aktarmalı Saraybosna uçuşları ile ülkeye hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmek mümkündür.

Bosna Hersek’te Ulaşım İmkânları

Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Saraybosna Uluslararası Havalimanı Saraybosna şehir merkezine 9 km uzaklıkta konumlanmıştır. Şehir merkezine oldukça yakın olan havalimanından ulaşım oldukça kolaydır. Şehir merkezine otobüs, troleybüs, taksi ve araç kiralama alternatifleriyle ulaşım sağlanabilmektedir.

Otobüs

Ekonomik ulaşım seçeneklerinden biri olan otobüslerle havalimanından Saraybosna merkeze ortalama 20 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. 15 dakikada bir hareket eden 31E otobüsleriyle şehrin merkezi saylan Başçarşı’ya gidebilirsiniz.

Troleybüs

Havalimanı çıkışında bulunan duraklardaki ve no’lu troleybüsler Dobrinja –Vijecnica (Belediye Binası) arası güzergâhta hareket eder. Şehir merkezine ulaşım için hızlı ve konforlu bir yolculuk imkânı sunan troleybüslerle şehir merkezine yolculuk yaklaşık dakika sürer.

Taksi - Araç Kiralama

Taksiler havalimanından şehir merkezine ulaşmak için en hızlı alternatifler arasındadır. Havalimanı terminal çıkış bölümünde bulunan taksilerle şehir merkezine 10 dakikada varabilirsiniz. Aynı zamanda Pegasus Havayolları araç kiralama hizmetinden yararlanarak kendi seçtiğiniz aracın konforunda şehir merkezine ve şehrin diğer noktalarına ulaşabilirsiniz.

Bosna Hersek Toplu Taşıma

Bosna Hersek’te ulaşım için kullanılan toplu taşıma araçları otobüs, troleybüs ve tramvaydır. Aynı zamanda şehir içi ve yakın bölgelere ulaşım açısından taksi alternatifini de değerlendirebilirsiniz.

Hızlı ve konforlu bir ulaşım aracı olarak şehir içi ulaşımda sıkça tercih edilen tramvaylar 8 hat üzerinde hizmet verir. Şehir içinde neredeyse her noktaya ulaşım imkânı sunan tramvayları kullanarak Başçarşı, Katedral, Latin Köprüsü gibi şehrin öne çıkan tarihi ve turistik lokasyonlarına rahatlıkla gidebilirsiniz. Ayrıca 5 hattı bulunan troleybüsler ve halk otobüsleri de dilediğiniz yere zahmetsiz bir şekilde ulaşabileceğiniz ulaşım araçlarındandır. Ek olarak taksilerle de şehir içi her noktaya 7 gün 24 saat ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bosna Hersek’te toplu ulaşım saat kaça kadar sürer?

Bosna Hersek’te otobüs ve troleybüsler genel olarak sabah ve gece saatleri arasında seferlerine devam eder. Tramvay saatleri ise – saatleri arasında hizmet verir.

Turistler için ulaşım kartı var mı?

Bosna Hersek’te turistler için herhangi bir ulaşım kartı bulunmamaktadır.

Bosna Hersek’te Şehirler Arası Ulaşım

Bosna Hersek’te şehirler arası ulaşım otobüs ve trenlerle sağlanır. Saraybosna’da “Autobusna Stanica” ve Doğu garajında bulunan “Lukavic” adlı iki otobüs terminali yer alır. Bu otobüs terminallerinden Bosna Hersek’in şehirlerine ve diğer ülke destinasyonlarına ulaşım kolay bir şekilde sağlanabilir. Örneğin Saraybosna havalimanından otobüs terminallerine geçiş yapabilir, ardından otobüslerle Mostar’a ya da Doğu garajı terminalinden Belgrad’a geçebilirsiniz. Ayrıca Saraybosna’da bulunan tren istasyonlarından düzenlenen seferlerle Mostar, Budapeşte, Belgrad gibi birçok noktaya ulaşabilirsiniz.

Bosna Hersek’te bulunan konaklama merkezleri genellikle ulaşım ağlarına ve turistik bölgelere yakın şehir merkezlerinde yoğunlaşıyor. Özellikle, çoğu gezginin seyahatlerinin başlangıç noktası olan başkent Saraybosna’da Başçarşı çevresinde farklı bütçelere hitap eden 5 yıldızlı oteller, pansiyonlar ya da tarihi binalarda yer alan apart otellerde kalabilirsin. Merkeze uzak noktalar olan Travnik, Tujla ve Banja bölgelerinden ise toplu taşıma araçları ile kısa sürede istediğin noktaya ulaşabilirsin.

Bosna Hersek yolculuğundan önce bütçene uygun alternatifleri inceleyebilir ve otel rezervasyonu yapabilirsin.

Sarp dağlarla çevrili olmasına rağmen içinden geçen ırmaklarla aydınlanan Bosna Hersek; zengin tarihi geçmişi ve barındırdığı farklı güzelliklerle gezginlerin rotalarını çevirdiği Balkan ülkelerinin başında geliyor. Muhteşem bir seyahat deneyimi yaşayabileceğin ülkede kültürel bir tura çıkabilir, eşsiz doğal güzellikler içinde kaybolabilirsin. 

Gezi rotanı çok daha kolay oluşturmak için Bosna Hersek Gezi Rehberi’nden de yardım alabilirsin.

Saraybosna Gezisi: Başkent Saraybosna, özellikle tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile keyifli bir seyahat vadediyor. Renkli caddeleri ve çarşıları ile turistlerin öncelikli duraklarından biri olan Saraybosna’da göreceğin çok yer var! Gazi Hüsrev Yadigar Camii, Kutsal Kalp Katedrali, Saat Kulesi, Latin Köprüsü, Bosna Hersek Ulusal Müzesi ve Bosna Hersek Tarih Müzesi’ni gezerek hem ülkenin kültürü ve tarihini öğrenebilir hem de mimarisi hakkında fikir sahibi olabilirsin. 

Gezini çok daha keyifli bir deneyime dönüştürmek için seyahatinden önce Saraybosna Gezi Rehberi’ni de inceleyebilirsin.

Başçarşı Turu: Kafe ve restoranlar, konaklama merkezleri ve alışveriş noktalarıYalnızca Saraybosna’nın değil ülkenin de en turistik ve hareketli bölgesi olarak Başçarşı gösteriliyor. Şehrin bu merkez çarşısında Osmanlı mimarisini yansıtan yapıları görebilir, bol bol alışveriş yapabilir ve turistik kafelerde kalabalığı izleyebilirsin. Çarşıya yakında bulunan Brusta Bedesteni de hediyelik eşya almak isteyenler tarafından ziyaret ediliyor.

Visoko Piramitleri Ziyareti: Piramit dendiği zaman akla ilk Mısır piramitleri gelse de yeni keşfedilen Visoko Piramitleri bu algıyı yıkıyor. Dünya üzerinde bulunan en eski piramitler olduğu düşünülen yapı ilk bakışta yalnızca bir dağ gibi görünebilir. En büyüğü metre yüksekliğinde 5 piramidin bulunduğu bölge mistik atmosferiyle seni büyüleyecek!

Umut Tüneli Ziyareti: Bosna Savaşı sırasında başkent Saraybosna’yı havalimanına bağlamak amacıyla inşa edilen Umut Tüneli, belki de savaşın izlerinin en net görülebildiği yer. metre uzunluğundaki tünelin, savaş döneminde yaklaşık bin kişinin hayatını kurtardığı biliniyor. Tünelin ucunda bulunan ev günümüzde müze olarak halka açık durumda bulunuyor. Burada fotoğraflar, belgeler ve kurşun izlerini görebilirsin.

Kraviçe Şelalesi Turu: Büyüleyici bir görünüme sahip olan Kraviçe Şelalesi, Bosna Hersek gezin sırasında mutlaka görmen gereken yerlerden biri. 30 metre yükseklikteki kayalardan akan şelale özellikle yaz sezonunda çok kalabalık oluyor. Hem yerel halk hem de turistler bu eşsiz doğa harikasını görmek için vakit ayırıyor. Ekstrem sporlarlara meraklıysan bölgede rafting de yapabilirsin.

Mostar Köprüsü: Saraybosna’dan sonra ülkenin gelişmiş şehirlerinden biri olan Mostar’da seyahatine devam edebilirsin. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de giren Mostar Köprüsü, yalnızca Mostar’ın değil ülkenin sembollerinden biri olarak sayılıyor. yılında, Bosna Savaşı sırasında büyük hasar alan köprü günümüzde restore edilmiş haliyle gezginleri karşılıyor. 

Unutulmaz anlar yaşayacağın Bosna Hersek seyahatini bu bilgileri inceleyerek daha kolay planlayabilirsin.

Bosna Hersek’e Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Boşnak, Hırvat ve Sırpların birlikte yaşadığı ülke kozmopolit bir yapıya sahip.
  • Kapalı alanlarda sigara içme yasağı bulunmadığı için hem kafe ve restoranlarda hem de eğlence merkezlerinde yoğun dumana maruz kalabilirsin.
  • Başkent Saraybosna, Avrupa’da ilk tramvay hizmetinin verildiği şehir. Saraybosna’yı gezerken tarihi tramvay hattını görmeyi unutma.
  • Bosna Hersek’in resmi dilleri Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça olmasına rağmen ülke genelinde Türkçe de yaygın olarak konuşuluyor. Bu nedenle, yerel halkla İngilizce yerine önce Türkçe konuşmayı deneyebilirsin.
  • Yeme/içme mekanlarında, marketlerde ve konaklama merkezlerinde kredi kartı çok fazla kullanılmıyor. Alışverişlerin için yanında bir miktar nakit bulundurmanda fayda var. 
  • Ülkenin para birimi Bosna Hersek markı olsa da Türk lirası ve euro kabul eden işletmeler de bulunuyor.
  • Türk kahvesine benzeyen Boşnak kahvesi ülkede oldukça fazla tüketiliyor. Bakır cezvelerde, kendine özgü sunumuyla turistlerin ilgisini çeken Boşnak kahvesini denemeden dönme.

Önemli Telefonlar

  • Ülke Kodu: +
  • Havalimanı Telefonları: + 33
  • Polis:
  • Ambulans:
  • Bosna Hersek Büyükelçiliği: + 33

İstanbul çıkışlı Bosna Hersek uçuşlarımız başkent Saraybosna’ya gerçekleşiyor.

Şehir merkezine yalnızca 9 km uzaklıkta bulunan Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan ulaşım oldukça kısa sürüyor. Terminal önünde bekleyen otobüs ve taksileri kullanarak, trafiğin durumuna göre dakika içinde şehir merkezinde bulunan Başçarşı’ya (Bascarsija) ulaşabilirsin. Aynı zamanda, terminalden yürüme mesafesinde bulunan tramvaylar da kısa süre içinde şehir merkezine ulaşımı sağlıyor.

1 yetişkin

Ekonomi

+ seyahat sitesinden fırsatlar mevcut.

Pegasus AirlinesTurkish AirlinesAir Serbia
Bosna- Hersek uçuş fiyatları, süreleri ve hava yolları hakkında özet bilgi
₺ 
₺ 
1sa. 55dk.
4 hava yolu

En iyi seyahat planını oluşturmak için Bosna- Hersek uçuş bilgilerini keşfet

Bosna- Hersek varışlı en ucuz uçak bileti hangisidir?

Bosna- Hersek varışlı uçuşlar için momondo'da bulunan en iyi fiyatlar:
Wizz Air ile kişi başına ₺ 
AnadoluJet ile kişi başına ₺ 
Pegasus Airlines ile kişi başına ₺ 

Seyahat için Bosna- Hersek içindeki en popüler şehirler hangileridir?

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden bazıları Bosna- Hersek içinde yer almaktadır. momondo kullanıcılarının diğer şehirlere kıyasla %98 daha sık tercih ettiği varış destinasyonu Saraybosna, Bosna- Hersek içindeki en popüler seyahat şehridir. Tuzla ve Banya Luka, Bosna- Hersek içindeki sonraki en popüler şehirlerdir.

Türkiye - Bosna- Hersek arası uçuş süresi ne kadardır?

Türkiye - Bosna- Hersek arası uçuş süresi farklılık göstermektedir fakat İstanbul kalkışlı ve Saraybosna Havaalanı varışlı (en popüler rotalardan biri) uçuyorsan uçuş süren ortalama 1sa. 45dk. olacaktır. Türkiye - Bosna- Hersek için diğer bir popüler rota Antalya - Saraybosna Havaalanı rotasıdır ve bu uçuş yaklaşık sürmektedir. Aktarmaların ve gecikmelerin seyahat süreni uzatabileceğini unutma.

Hangi hava yolları Bosna- Hersek varışlı uçuyor?

Verilerimize göre Bosna- Hersek varışlı uçan 3 hava yolu arasında Pegasus Airlines, Turkish Airlines ve Air Serbia, en popüler olanlarıdır. Bu üç hava yolu arasında ise Bosna- Hersek varışlı uçan kullanıcılarımızın %70 oranında tercih ettiği Pegasus Airlines, en popüler olanıdır.


Bosna- Hersek seyahatine mi çıkmayı planlıyorsun? Bu şehirlere göz at ve ülkedeki en popüler bölgeleri görmeden dönme
Saraybosna

Saraybosna

Eternal Flame

Gazi Husrev-Beg Mosque

Bosnian History Museum

Sarajevo Synagogue

Jahorina

Banya Luka

Banya Luka

Park Petar Kocic

Orthodox Sanctuary of Christ the Savior

Hram Svete Petke u Kuljanima

Banja Luka Castle


Bosna- Hersek varışlı uçuşlar hakkında en sık sorulan sorulardan bazıları için güncel cevapları al

Pale içinde yer alan Saraybosna Havalimanı, Jahorina bölgesine en yakın havalimanıdır. Bu bölgeyi ziyaret etmeyi veya burada konaklamayı düşünüyorsan Saraybosna Havalimanı varışlı uçmak tercih edebileceğin en iyi alternatiftir.

Bosna- Hersek seyahatine çıkan kullanıcılarımızın (%72 oranında) tercih ettiği Saraybosna Havaalanı, Bosna- Hersek içinde iniş yapılan en popüler havalimanıdır. Bosna- Hersek içinde Saraybosna Havaalanı noktasına en yakın olan Saraybosna şehrinde konaklamayı düşünüyorsan ucuz uçak biletlerini bulmak için momondoya göz atmayı unutma.

Bir Bosna- Hersek uçuşunun fiyatı bilet başına ortalama ₺  tutacaktır. Öte yandan, kullanıcılarımız arasında ₺  gibi düşük bir fiyata Bosna- Hersek uçuşu bulan da oldu. ₺  fiyata uçak bileti bulamıyorsan fakat ₺  veya altı bir fiyata bulabiliyorsan bu yine de harika bir fırsattır. Uçak bileti fiyatlarının nereden kalkış yapacağına, yılın hangi döneminde seyahat ettiğine ve hangi hava yolu ile uçtuğuna bağlı olarak değişebileceğini unutma.

Bosna- Hersek varışlı uçuşlar için fiyatlar, günlük olarak yenilenmektedir.

Haziran tarihi itibarıyla Bosna- Hersek varışlı uçuşlar için mevcut olan operatör sayısı şudur: 5.

Bir çocuğun tek başına uçabilmesi için en az beş yaşında olması gerekse de çocuk yolcular için refakat hizmeti sunan hava yolu şirketleri, uçuş süresini, uçuş programını ve aktarmaları göz önünde bulundurarak bu hizmet için kendi yaş sınırlamalarını belirleyebilir. Bosna- Hersek varışlı seyahatin için rezervasyon yaptığın hava yolu şirketine başvurarak yaş sınırını doğrulamanı öneririz.

Bosna- Hersek seyahatin için gerekli olan seyahat ve sağlık belgeleri, seyahat planına ve kişisel koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel bir kural olarak nüfus cüzdanı veya ehliyet ve Bosna- Hersek noktasına varışından sonraki altı ay boyunca geçerliliğe sahip olan bir pasaport gibi birden fazla belgeyi yanında taşımalısın. Ayrıca hava yolu şirketinden veya IATA gibi güvenilir bir üçüncü taraftan yardım almanı öneriyoruz.


Sana en yakın havalimanından Bosna- Hersek içindeki bu popüler şehirlere uçak bileti bul.

Bosna- Hersek uçuşun için alternatif premium kabin seçeneklerini keşfet

Bu rotalar, Türkiye içinde momondo kullanıcıları tarafından bulunan en ucuz Bosna- Hersek uçuşlarını içerir
KalkışDestinasyonEn Kısa SüreEn İyi Fiyat
İstanbulSaraybosna1sa. 45dk.₺ 
İzmirSaraybosna7sa. 40dk.₺ 

momondo'nun ücretsiz olarak sunduğu uçak bileti rezervasyon özellikleri hakkındaki her şeyi öğren.
  • Bosna- Hersek uçuşları için Fiyat Alarmlarını nasıl alabilirim?

    Fiyat Alarmları, Bosna- Hersek uçak bileti fiyatlarındaki düşüşleri sana e-posta ile bildirir. Bunu etkinleştirmek için dilediğin seyahat tarihlerini seç ve teklifler için arama yap. Teklifler için arama yaparken Fiyat Alarmı aracını göreceksin. Bildirimleri açmak için araca tıkla.

  • Bosna- Hersek uçuşlarında momondo ile nasıl tasarruf edebilirim?

    “Fiyat Trendi” ile uçak biletini ne kadar önceden rezerve etmen gerektiğini öğren. Sağladığımız bilgiler sayesinde en ideal zamanda rezervasyon yaparak seyahatlerinde tasarruf edeceksin. “Fiyat Takvimi”, daha ucuz fiyatlar için ne zaman rezervasyon yapman gerektiğini hızlıca gösterir. “Fiyat Alarmları” kurarak ise fiyatlardaki değişikliği takip edebilir ve rezervasyon için en ideal zamanı hedefleyebilirsin. “Keşfet” ile bütçene uygun olarak seyahat destinasyonu araması yap. Bir sonraki maceran için fikre ihtiyacın varsa veya seyahatlerinde nasıl tasarruf edebileceğini öğrenmek istiyorsan “Keşfet” içeriklerimize göz atabilirsin.

  • momondo uçak bilet fiyatlarını nasıl buluyor?

    Tek bir tıklamayla + rakip şirketten farklı fiyatları gösteriyoruz. 30 uluslararası pazardan farklı hava yolları ve otel opsiyonları ile seyahatini planlarken sana çok sayıda fırsatı görüntüleme şansı sunuyoruz.


Seyahatini planlamaya hemen başla
Seyahatini planlamaya hemen başla

En popüler Bosna- Hersek semtlerindeki en iyi otellere göz at

Bosna- Hersek otelleri
Bosna- Hersek için popüler kiralık araçlar
Bosna- Hersek için popüler kiralık araçlar

Bosna- Hersek şehrini yolda keşfet! Buradaki en iyi araç kiralama fırsatları hakkında daha fazla bilgi edin

Bosna- Hersek Araç Kiralama

momondo, ihtiyaçlarına en uygun uçuşu bulmak için çok sayıda hava yolundan ve seyahat acentesinden uçuşları tek bir yerde sunar; en uygun Bosna- Hersek uçuşunu bulmak ve rezerve etmek için araçlarımızı ve filtrelerimizi kullanabilirsin.

momondo üzerinden yapacağın Bosna- Hersek varışlı uçuşların tümünü esnek rezervasyon politikası sunulup sunulmadığına göre filtreleyebilirsin.

momondo, doğru uçuşu bulmana yardımcı olacak faydalı filtreler sunar. Uçuş saatini, havalimanını veya ödeme yöntemini seçebilirsin. Sana ideal Bosna- Hersek uçuşunu bulmana yardımcı olacak çok sayıda seçenek sunuyoruz.

Evet. momondo, Bosna- Hersek uçuşlarında fiyat alarmı özelliğini sunmaktadır. Bu sayfada arama yaptığında fiyat alarmını kurma özelliğini görebilirsin. Fiyat alarmı kurmak için geçerli bir e-posta adresi girmen yeterli. momondo, fiyatlar değiştiğinde seni hemen bilgilendirecektir.


Esnek Seyahat
Momondo esnek seçeneklere duyulan ihtiyacı anlar ve değişiklik ücreti olmayan uçuşlar için özel bir filtreye sahiptir.

Uzman Tüyoları
Fiyatın en düşük olduğu kalkış saatinden ne kadar erkenden rezervasyon yapman gerektiğine verilerin temel alındığını tüyolar, harika bir uçuş fırsatı bulmana yardımcı olmak için tasarlandı.

Fiyat Alarmları
Tercih ettiğin uçuş rotasının fiyatını takip et ve fiyatta değişiklik olduğunda bildirim al.

Bosna-Hersek Uçak Bileti Ara

Yaklaşık 5 milyonluk nüfusa sahip Bosna Hersek, Balkanların en önemli ülkelerinden biri aynı zamanda. Boşnakların yanı sıra Hırvat ve Sırp kökenlilerin de yaşadığı ülke, federasyon şeklinde yönetiliyor. Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ ile sınır komşusu olan Bosna Hersek’in Adritatik Denizi ile çok uzun olmasa da kıyısı bulunuyor. Genel olarak dağlık bir ülke olan Bosna Hersek’de özellikle başkent Saraybosna ve çevresinin engebeli bir araziye sahip olması ülkede kış sporlarının gelişmesini sağlayan en önemli faktörlerden biri. yılında düzenlenen Kış Olipiyatları’nın da ev sahibi olan ülke kış aylarında hem ülke içinden hem de Balkanlar ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen sporcuları ağırlıyor.

Bosna Hersek’in genelinde sert karasal iklim yıl boyunca etkili. Ülkenin güneyinde yer alan küçük bir bölümünde ise daha ılıman bir iklim söz konusu. Ülkeyi özellikle soğuk geçen kış aylarında ziyaret etmeyi düşünenlere kalın ve sıcak tutan giysilerini almaları öneriliyor. Sıcaklıklar kış aylarında eksi 20 dereceye kadar düşerken, ilkbaharda ısınan hava sıcaklığı yaz aylarında derece civarına kadar yükseliyor.

Tarım ürünleri Bosna Hersek ekonomisinde önemli bir yere sahip. Ülkede en çok yetiştirilen ürünler ise; patates, domates, salatalık ve elma gibi sebze ve meyveler ve üzüm. Özellikle güney kesiminde lezzetli üzümlerin yetiştirildiği Bosna Hersek’de son derece leziz şarapları da tadabilirsiniz.

Tarihte birçok önemli olaya sahne olan ülkenin başkenti Saraybosna aynı zamanda 1. Dünya Savaşı’nın da başlamasına neden olan olayın yaşandığı yer. Avusturya-Macaristan veliahdının ülkenin başkenti Saraybosna’da öldürülmesiyle başlayan 1. Dünya Savaşı, hem Avrupa’nın hem de dünyanın kaderini değiştiren savaşların başında geliyor. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, günümüzde Balkanların en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Kentte tarihi kilise ve sinagogları görebilir, dar sokaklarda yürüyerek geçmişin izini sürebilirsiniz.

Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi köprüsü ile ünlü şehir Mostar ve doğa sporlarına meraklı olanların buluşma noktası Banja Luka gibi şehirler de Bosna Hersek’de görülmeye değer yerler arasında. Mostar’da köprü üzerinden atlayan gençlerin heyecan verici gösterisini kaçırmayın.

Başkent Saraybosna’ya yolu düşenler ise şehirde Osmanlı döneminden kalma en önemli eserlerden biri olan ve günümüzde de kentte alışverişin kalbi olarak kabul edilen Başçarşı’yı ve kentin sembollerinden biri olarak kabul edilen tarihi saat kulesini mutlaka görmeli. Saraybosna’da ayrıca yine Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan Gazi Hüsrev Bey Camisi ve Başçarşı Cami gibi eserler de görülmeye değer yerler arasında. Kentin iki yakasını birleştiren Latin Köprüsü aynı zamanda turistlerin şehirde en fazla fotoğraf çektirdiği noktalardan biri. Ayrıca görkemli yapısıyla diğer Avrupa başkentlerinde yer alan katedralleri aratmayan Saraybosna Katedrali ve eski bir Osmanlı evi olan Svrzina Kuca şehir ve çevresinde görülmeye değer başlıca yerler arasında.

Ülkede düzenlenen kutlamalardan en fazla ilgi görenler ise Uluslararası Saraybosna Caz Festivali ile yine başkentte kutlanan Saraybosna Çocuk Festivali. Mostar’da köprü üzerinden atlayanların oluşturduğu renkli görüntülere sahne olan festivalse Bosna Hersek’in en çok ilgi çeken etkinliklerinden biri.

Ülkenin başkenti Saraybosna veya Mostar, Bihac ve Banja Luka gibi diğer önemli merkezlerini keşfetmek için en uygun Bosna Hersek uçak biletlerini funduszeue.info’dan karşılaştırabilir ve kolayca satın alabilirsiniz.

Saraybosna Uçak Bileti

Saraybosna Hakkında Genel Bilgiler

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, Balkanlar’ın en önemli şehirlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Binlerce yıl öncesine dayanan köklü tarihî, eşsiz doğası ve mimari yapıları Saraybosna’yı kendine has kılan özellikleri. Bozulmamış kültürel dokusuna eşlik eden modern şehir yaşantısı ise Saraybosna’yı geçmiş ile günümüzde köprü kurabileceğiniz en güzel şehirlerden biri haline getiriyor.

Tarih öncesi döneme kadar uzanan geçmişi ile Balkanlar’ın önemli miraslarına ev sahipliği yapan Saraybosna, binlerce yıl boyunca farklı dinlerin, milletlerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun hâkimiyetinden sonra tarihte farklı bir konumda yer alan şehir, Batı ve Doğu imparatorluklarının köprüsü olarak da biliniyor. Günümüzde ise zengin kültürü, doğal ve tarihî mirasları ile keyifli bir gezi noktası haline gelen Saraybosna’yı mutlaka keşfetmelisiniz.

Međunarodni Aerodrom Sarajevo Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

yılında Saraybosna kentinde kurulan Saraybosna Uluslararası Havalimanı (Međunarodni Aerodrom Sarajevo Havalimanı), Butmir Havalimanı olarak da biliniyor. Yıllık bin yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı, Uluslararası Havalimanı Konseyi’nin yılında verdiği ‘’1 Milyon Yolcu Altında En İyi Havalimanı Ödülü’’ başta olmak üzere kazandığı birçok ödül ile tanınıyor. Saraybosna kentinden uluslararası uçuşların düzenlendiği havalimanı içerisinde her kitleye hitap eden birçok restoran ve kafenin yanı sıra, Duty Free mağaza, ATM ve postane gibi olanaklar yer alıyor.

Balkanlar’ın en işlek havalimanlarından biri olan Saraybosna Uluslararası Havalimanı, her yıl milyonlarca yolcuyu ağırlıyor. Saraybosna Uluslararası Havalimanı şehir merkezine yalnızca 9 km uzaklıkta yer aldığı için kısa sürede ulaşmak mümkün. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için otobüs, taksi, araç kiralama gibi birçok alternatif bulunuyor.

Otobüs

Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım alternatiflerinden biri otobüs seferleri. Otobüs ile havalimanından şehir merkezine ulaşım ortalama dakika sürüyor. Otobüs kullanmayı tercih ederseniz Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nın yakınında yer alan Dobrinja durağından 31E hatlı otobüslerle ya da her 5 dakikada bir kalkan numaralı troleybüs hattı ile şehir merkezine kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Taksi

Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için tercih edebileceğiniz bir diğer yol ise taksi. Havalimanının çıkış kapısında yer alan taksilere binerek şehir merkezine kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Araç Kiralama

Saraybosna Uluslararası Havalimanı şehir merkezine ulaşımda araç kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Havalimanı içerisinde yer alan dünyaca ünlü araç kiralama firmalarından size en uygun otomobili kiralayabilirsiniz.

Saraybosna’da Ne Yenir? 

Balkan mutfağının en güzel lezzetlerini tatmak için gidilebilecek şehirlerden biri Saraybosna. Öyle ki Saraybosna, doğası ve tarihine eşlik eden bu lezzet dolu zengin mutfağı ile damak şöleni yaşatan gerçek bir gurme şehirlerden. Bir dönemler Osmanlı toprakları içerisinde yer alan kentin mutfağında, Balkan lezzetleri ile Türk mutfağının harika birleşimini görmek mümkün.

Saraybosna mutfağında et yemeklerinden hamur işine, birbirinden lezzetli tatlılardan el yapımı şerbetlere harika yöresel tatlar bulunuyor. Bu yöresel yemekler arasında en sevilenleri Boşnak böreği ve köfte çeşitleri. Cevapi, Plejskavica ve Mostar köftesi Saraybosna mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yemeklerin yanında servis edilen Ajvar sosu, sebze çorbası Sarajevska Supa, Boşnak kuru fasulyesi Grah ve Dolma sahan Saraybosna’da tadılacak yöresel yemeklerden. Tabii ki bu lezzetlere doyduktan sonra keyif dolu bir tatlı tadımı yapmak için bir kâse Tufahija yemenizi öneririz.

Saraybosna’da Nerede Kalınır?

Bosna Hersek’in başkenti olan Saraybosna, ülkenin en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biri. Kentin tarihî dokusu, doğal güzellikleri ve zengin mutfağı burayı eşsiz bir turizm merkezi haline getiriyor. Bu nedenle Saray Bosna’nın dört bir yanında konaklama için pek çok alternatif mevcut. Butik oteller, pansiyonlar ve beş yıldızlı lüks oteller Saraybosna’da konaklayabileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor.

Saraybosna ağırlıklı olarak kültürel seyahat için ziyaret edilen bir şehir. Bu nedenle konaklama için genellikle şehrin popüler gezi noktalarına ve merkeze yakın bölgeler tercih ediliyor. Şehrin kalbi olarak bilinen tarihî kent merkezi Başçarşı ve çevresinde yer alan otelleri ve pansiyonlar konaklamak için oldukça uygun. Nehre yakın bir yerde olmak isterseniz Bistrik, Gorica, Marijin Dvor ve Ciglane bölgesindeki otelleri tercih edebilirsiniz.

Saraybosna’da Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Tarihî çarşıları, geleneksel yaşam tarzı, lezzet dolu sofraları ve daha nice güzellikleri ile Saraybosna unutulmaz bir gezi için sizi bekliyor! AnadoluJet’ten alacağınız Saraybosna uçak bileti ile Balkanlar’ın en güzel şehirlerinden birini keşfetmeye hazır olun. İşte Saraybosna gezisinde mutlaka yapmanız gerekenler;

    • Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz şehrin kalbi tarihî Başçarşı’da keşfe çıkın.
    • Başçarşı içerisinde yer alan dükkânlardan kendinize ve sevdiklerinize otantik hediyelikler alın.
    • Şehrin simge çeşmelerinden Sebil’i görün.
    • Miljacka Nehri’nin üzerinde bulunan Latin Köprüsü’nde yürüyün. Nehrin manzarasına tanıklık edin.
    • Latin Köprüsü’nden karşıya geçerek şehrin önemli gezi noktalarından Milli Kütüphane’yi ziyaret edin.
    • Gazi Hüsrev Bey Cami’sini ziyaret ederek, Osmanlı döneminin en güzel camilerinden birini görün.
    • Ferhadiye Caddesi’nde alışveriş turuna çıkın.
    • Alışveriş turu sonrası Ferhadiye Caddesi üzerinde yer alan ünlü kafe ve restoranlarda yemek molası verin.
    • Bakırcılar Çarşısı’nda ustaların elleri ile işlediği bakır ürünleri inceleyin.
    • Bosna – Hersek Savaşı’ndan günümüze ulaşan Umut Tüneli’ni ziyaret edin. Saraybosna’nın tarihine tanıklık edin.
    • Saraybosna merkezde bulunan meşhur mekânlarda Boşnak böreğini tadın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası