duphalac şurup yetişkinlerde kullanımı / Duphalac - kullanım, dozajlar, kompozisyon, analoglar, yan etkiler için talimatlar / Pillintrip

Duphalac Şurup Yetişkinlerde Kullanımı

duphalac şurup yetişkinlerde kullanımı

Duphalac

İçeride, yemek sırasında (sabah), doz ayrı ayrı ayarlanır.

Kabızlığı tedavi ederken veya sandalyeyi yumuşatmak için aşağıdaki dozajlar kabul edilir (bkz. tablo).

Tablo

Dozlama Dufalak® kabızlığı tedavi ederken veya sandalyeyi yumuşatmak için

YaşBaşlangıç dozu, mlDestekleyici doz, ml
Yetişkinler
yaş arası çocuklar1510
yaş arası çocuklar
3 yaşın altındaki çocuklar55

Kural olarak, hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak doz 2 gün kabul edildikten sonra azaltılabilir. Klinik etki 2 gün sonra ortaya çıkar. Bu laktulozun karakteristiğidir. İlacın alınmasından sonraki 2 gün içinde hastanın durumunda iyileşme olmazsa, alım dozu veya sıklığı artar.

Hepatik koma ve prekom tedavisinde: başlangıç dozu - günde 3 kez ml. Daha sonra, yumuşak sandalyenin günde kez mümkün olduğu ve sandalyenin pH'ı aralığında olacak şekilde ayrı ayrı seçilen bir destek dozuna geçerler.

Akut vakalarda, Dufalak® ml ilaç ve ml su oranında lavman olarak reçete edilebilir.

Bağırsak disbakteriyozunun tedavisinde: günlük 1 yaşın altındaki çocuklar - –3 ml, 1–3 yaş - 3 ml, 4–7 yaş - 5 ml, 7 yaşından büyük ve yetişkinler - 10 ml.

Salmonelloz tedavisinde shigelles: ilk günde - günde 3 kez 15 ml, bir hafta süren aradan sonra - günde 5 kez aynı dozda.

Duphalac Dry

Oral

Yetişkinler

Yetişkinler için normal oral dozaj günde üç veya dört kez 30 ila 45 mL'dir (2 ila 3 tam yemek kaşığı, 20 g ila 30 g duphalac kurutma çözeltisi ile). Dozaj, günde 2 veya 3 yumuşak sandalye üretmek için her gün veya iki günde bir ayarlanabilir.

Portal sistem ensefalopatisi için tedavinin ilk aşamasında belirtilen hızlı müshilleri indüklemek için saatlik 30 ila 45 mL Duphalac kuru çözeltisi kullanılabilir. Müshil etkisi elde edildiğinde, Duphalac Kuru Çözeltisi dozu önerilen günlük doza indirgenebilir. Hastanın durumunda bir iyileşme 24 saat içinde ortaya çıkabilir, ancak 48 saat veya daha sonra başlayamaz.

Sürekli uzun süreli tedavinin şiddeti azalttığı ve portal sistem ensefalopatisinin tekrarını önlediği endikedir. Bu amaçla Duphalac Dry Solution dozu önerilen günlük dozla aynıdır.

Çocuklar

Pediatrik hastalarda Duphalac Dry kullanımı hakkında çok az bilgi kaydedilmiştir. Yetişkinlerde olduğu gibi, doğru tedavinin öznel amacı her gün 2 ila 3 yumuşak sandalye üretmektir. Mevcut bilgilere dayanarak, bebeklerde önerilen başlangıç günlük oral dozu bölünmüş dozlarda ila 10 mL'dir. Daha yaşlı pediatrik hastalarda toplam günlük doz 40 ila 90 mL'dir. Başlangıç dozu ishale neden olursa, doz derhal azaltılmalıdır. İshal devam ederse, Duphalac Kuru Çözeltisi kesilmelidir.

Rektal

Yetişkin, portal sistem ensefalopatisinin yaklaşan koma veya komastadiumunda sabırlıysa ve aspirasyon riski varsa veya gerekli endoskopik veya entübasyon prosedürleri önerilen oral dozların uygulanmasını fiziksel olarak bozarsa, Duphalac Kuru Çözeltisi, rektal balon kateteri yoluyla bir tutma girişi olarak uygulanabilir. Sabunlu su veya diğer alkalin maddeler içeren lavmanların temizlenmesi kullanılmamalıdır.

Üç yüz mL Duphalac kurutma çözeltisi mL su veya fizyolojik tuzlu su ile karıştırılmalı ve 30 ila 60 dakika saklanmalıdır. Duphalac Kuru Çözelti lavmanı her 4 ila 6 saatte bir tekrarlanabilir. Lavman yanlışlıkla çok hızlı bir şekilde tahliye edilirse, hemen tekrarlanabilir.

Tedavinin amacı, hastanın muhtemelen oral ilaç alabilmesi için komastadyumu tersine çevirmektir. Bazı hastalarda koma, ilk lavmandan sonraki 2 saat içinde tersine çevrilebilir. Önerilen dozlarda oral yoldan uygulanan Duphalac Kuru Çözeltisi, Duphalac Kuru Çözeltisi lavman tarafından tamamen durdurulmadan önce başlatılmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası