otlakçı kaç sayfa / Otlakçı Özet - Memduh Şevket Esendal

Otlakçı Kaç Sayfa

otlakçı kaç sayfa

Ondan bize güzel bir roman, güzel hikâyeler kaldı çocuklar. Mebusluklar, siyaset oyunları günü, hali doldurur, oyalandırır belki. Böbürlendirir insanı. Amma ölünce tarihe, hiç sevmediğim tarihe bile mal olmazlar.

Sait Faik Abasıyanık

Onun eşsiz hikâyelerinde hayat hep ortasından yakalanır; ne bir başlangıç söz konusudur ne bir düğümleniş ne de keskin sonuçlar. Bir bakıma klasik hikâye sanatı, beylik hikâye tanımı altüst edilmiştir.
Selim ileri

Memduh Şevket Esendal sakin, huzur veren diliyle, insanı önce, “Bunda anlatacak ne var ki?” diye şaşırtan ama okuduktan sonra, “Aslında anlatılması gereken tam da buymuş!” dedirten öyküleriyle, yaşanmıyormuş gibi yaşanan anları yakalamaktaki ustalığıyla öykücülüğümüzün temel direklerinden biri. Yazdığı yüzlerce öyküde hep “insanlara neşe verme”yi amaçlamış ve bunu fazlasıyla başarmış bir isim.

Memduh Şevket Esendal, Türkçenin en canlı rengi…

#edebiyatımızınmirası #şehir #taşra #sohbet #yaz #sakinlik #gençlik

Otlakçı

Otlakçı, Memduh Şevket Esendal tarafından kaleme alınmıştır. Kitap yılında Bilgi Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Satışta olan kitap, yayınevinin 10. baskısıdır. sayfadır. Otlakçı adlı eser Türkçe dilindedir.

Kitap KARTON KAPAKLI cilt bilgisi ile bir yıl önce eklenmiştir.

Otlakçı adlı eser, Kitap > Edebiyat, Kurgu > Diğer kategorisinde İkinci El olarak satıştadır.

Kondisyon: İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali funduszeue.info güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün kitap tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Otlakçı Memduh Şevket Esendal İletişim Yayınevi

  • funduszeue.info ‘dan satın alınan ürünler, teslim tarihinden itibaren (7) gün içerisinde değişim yapabilmektedir.

  • Bir ürünün iade edilebilmesi genel olarak aşağıdaki şartlara bağlıdır:

  • Satın aldığınız ürünleri tahrip etmeden, kullanmadan ve ürünün tekrar satın alabilirliğini bozmadan, teslim tarihinden itibaren yedi (7) günlük süre içinde neden belirterek iade edebilirsiniz.

  • Kullanılmış, ambalajı açılmış, tahrip edilmiş vb. şekildeki ürünler iade edilemez.

  • Görüntülü DVD, Flash Disk görüntülü Eğitim Setleri vb. için; ürün kutusunda yer alan koruma bandı çıkarılmamış olmalıdır. Ürünlerin diğer yerlerinde çizik, hasar, darbe, sıvı teması vs. olmamalıdır.

  • Orijinal ambalaja sahip ürünlerin iadesi, orijinal ambalaj ile yapılmalıdır.

  • İade edilecek ürünün şirketimiz adına kesilecek bir iade faturası ile iade faturası düzenleme imkanı bulunmayan durumlarda, ürüne ait fatura ve sevk irsaliyesinin aslıyla birlikte iade edilmesi gerekmektedir. İade faturası ya da fatura ve sevk irsaliyesi asıllarının temin edilemediği durumlarda, bundan kaynaklanan KDV vb. mali yükümlülükler iade edilecek bedelden indirilir.

  • Üründe ve ambalajında herhangi bir yazı yazma, açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma vb. durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi durumunda, ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.

  • İade şartlarına uygun durumlarda yapılan gönderimlerde taşıma masrafı müşteri tarafından ödenecektir.

  • İade edilecek ürünler PTT kargo ile kurumumuzdan aldığınız iade mağaza koduyla gönderilmelidir.

  • Baskısında hata bulunan, eksik, fazla veya yanlış basılmış ürünlerin iadesinde kargo ücreti geliş ve gidiş olarak funduszeue.info`a aittir.

  • Siparişin yanlış gönderilmesinden kaynaklanan değişimlerde kargo ücreti geliş ve gidiş olarak funduszeue.info’a aittir.

  • Otlakçı

    Otlakçı - Memduh Şevket Esendal

    Kitap Türü:Öykü/Hikaye

    Puan Tablosu

    Arka Kapak Bilgisi

    Otlakçı Özet

    Her biri birkaç sayfadan oluşan hikayelerin toplandığı bir eser olan Otlakçı’da, Memduh Şevket Esendal, çoğu yerde de toplumsal olaylara mizahî bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Eğlenceli anlatımı ve samimi dili ile okuyucuyu sıkmayan güzel bir eser olarak göze çarpıyor.

    Kitabın da ismini taşıyan Otlakçı adlı hikayede, sigaraya para vermeyi uygun bulmayan ve hatta bunu salaklık olarak kabul eden bir adamın, sigara içenlerin tütün tabakasından tütün aşırması anlatılıyor. Bu tütün aşırma olayında, tütün tablasını kahvede bir yerde unutan herkes nasibini almaktadır ve genellikle de bütün tablada sadece tütün tozu kalıncaya dek boş bırakılmaktadır. Ancak bu durum diğerlerinin pek de umurunda olmaz. Zaten kendisiyle de tartışmaya girmek boşuna bir eylemdir.

    Dövüş adlı hikayede, Aziz ile Akif’in arasında geçen bir olay yer alır. Aziz, Akif ile aynı okula gitmekte olan fakat yaşça Akif’ten büyük olan bir çocuktur. Bir gün, dayısı Akif’e bir miktar para verir. Akif’in elinde parayı gören Aziz, Akif’ten parayı alarak saklar. Yaşça büyük olmasından dolayı diğer çocukların kendisinden çekindiği bir çocuk olan Aziz’e meydan okumak güçtür fakat Akif cesaretini toplayarak durumu hocasına anlatır. Hoca, Aziz’i ve sakladığı parayı bulduktan sonra Aziz’in ellerine vurmak suretiyle onu cezalandırır. Aziz, Akif’e çok sinirlenir ve okul çıkışını bekler. Akif’i yalnız yakalayarak ona güzel bir ders verip intikam almak peşindedir. Düşündüğünü uygulayarak Akif’i bir köşede sıkıştırır. Akif ise teslim olmamak adına elinden geleni yapar ve kendinden büyük olan bu çocuğa karşı direnir. Aziz’in az evvel hocası tarafından kızartılan parmaklarını hedef alan Akif’i izleyen bir grup da mektep arkadaşı vardır. Aralarında amansız bir dövüş başlar. O sırada oradan geçmekte olan bir kişi tarafından fark edilirler. Aziz, bu kişi tarafından küçük bir çocuğa saldırmasından dolayı ayıplanır. Daha ağır olanı ise Akif’ten dayak yemesidir, üstelik de mektep arkadaşlarının önünde. Akif ise galibiyetin verdiği sevinç içinde evine döner. Bir daha da Aziz tarafından rahatsız edilmez.

    Mülahazat Hanesi, devlet işlerinin gidişatını anlatan mizahî bir hikayedir. Sorun denemeyecek kadar basit işlerin dahi devlet dairelerinde nasıl büyük sorunlara dönüştüğü ve içinden çıkılmaz bir hal alışının öyküsü anlatılır.

    Gençlik adlı öykü, gençler ile yaşlılar arasındaki farka dair bir mukayeseyi içerir. Geniş bir ailede anne, kızının kocasına karşı gösterdiği tavrın boşuna olduğunu, kocaya asla yaranılamayacağını düşünmektedir. Kızının aklından geçenler ise daha farklıdır; bir zamanlar içerisinde erkek sineğin bile dolaşmasına izin verilmeyen odasında bir erkek yani kocası uyumaktadır ve bu herkes için olağan bir durumdur.

    Kayışı Çeken adlı hikaye, kayışı koparan herkesin soluğu evinde aldığı bir adamın trajikomik hikayesidir. Evlenirken tek şartı karısı olacak kişinin ailesiyle görüşmemek zorunda kalmamak olan adam böyle bir düşünce ile bir hanımla evlenir. Ancak başlangıçtan itibaren karısı bir takım insanların sıklıkla evine gelmesine hatta bir süre sonra yatılı olarak kalmasına neden olur. Önce hizmetçilerle başlayan bu durum kadının annesi, üvey babası ve kardeşlerinin de gelmesiyle genişleyen bir çembere dönüşür. Üstelik bu durum oldukça gerekli şartlara bağlandığı için de kaçınılmazdır. Evin beyi de kendisini içkiye vererek durumu görmezden gelmeye çalışır.

    Arabacı Ali, Kurtuluş savaşı yıllarında at arabasıyla taşımacılık yapan, asi tavırlı olmasına karşın oldukça da cesur olan bir adamdır. Taşımacılığını yaptığı biriyle de aralarında geçen sohbetten ötürü dostluğa benzer bir ilişki de olur. Arabacı Ali, bir gün yanlışlıkla bir adamın ölümüne sebep olur. Bu olay sonrasında da kaçak gezmeye başlar. Bir zamanlar arabasında taşıdığı bu adama denk gelince ona akıl danışır ve o ne derse onu yapacağını söyler. Ömür boyu hapis yahut askere gitmeye razıdır fakat idam edilmekten korkar. Yol arkadaşı ona yardımcı olacağını söylese de sözünü tutmasına imkan kalmadan Arabacı Ali, çıkan bir çatışmada jandarmalar tarafından öldürülür.

    Eğlenti, bir bağda tertip edilen içkili eğlence sırasında faili meçhul bir cinayetin işlenmesini konu edinir. Burada da içki içen kimselerin hafız, hoca, hacı gibi sıfatlarla anılması da dikkat çekicidir.

    Yazan: Hamide Eken

    Otlakçı Soruları ve Cevapları

    Otlakçı kimin eseri?

    Memduh Şevket Esendal

    Otlakçı türü nedir?

    Öykü/Hikaye

    Otlakçı kaç sayfa?

    Otlakçı Yorumları

    mendil altında kitabı da çok güzel

    çok güzel bir kitap editör neye göre 6 puan vermiş merak ediyorum

    otlakçı hikayesi çok güzel eğlenceli okurken beğendim tavsiye ederim siz de okuyun

    yazar güzel yazmış tam bir türkiye hikayesi tam bir türk insanı hikayesi filmi çekildimi bilmiyorum ama mutlaka çekilmeli büyük beğeni kazanır herkes kendinden birşey bulur

    otlakçı eserinin türü nedir öykü mü?

    hikayenin tahlili yok mu özeti yazsak olur mu

    KelepirHava ParasıVeysel ÇavuşBizim NesibeMirasVassaf BeyMendil AltındaOtlakçıİhtiyar ÇilingirBir Kucak ÇiçekAyaşlı ile Kiracılarıen iyi kitaplaryeni çıkan kitaplaren çok satan kitaplarokunması gereken kitaplaren çok okunan kitaplar temel eserbedava kitapeditör olkitap bağışıGün Olur Asra BedelTutunamayanlarAcımakCamdaki KızHayvan ÇiftliğiSokrates'in SavunmasıUzun HikayeAlice Harikalar DiyarındaHaritada KaybolmakKraliçeyi Kurtarmakİçimdeki MüzikÇalıkuşuÇocuk KalbiKüçük Kara BalıkİntibahBülbülü ÖldürmekBeyaz Zambaklar ÜlkesindeDon KişotSineklerin TanrısıToprak Anaİnce MemedSatrançİki Şehrin HikayesiVadideki Zambakİçimizdeki ŞeytanSergüzeştBeyaz GemiAraba SevdasıYabanİnsan Ne İle YaşarKüçük PrensDönüşümBeyaz DişSaatleri Ayarlama EnstitüsüFareler ve İnsanlarSol AyağımSuç ve CezaSefillerSimyacıŞeker PortakalıKürk Mantolu MadonnaMadalyonun İçiEsir Şehrin İnsanlarıÜç Anadolu Efsanesi Köroğlu, Karacaoğlan, AlageyikYeraltından NotlarSait Faik Seçme HikayelerRüzgarı Dizginleyen ÇocukSabahattin Ali Bütün ÖyküleriSadako ve Kağıttan Bin Turna KuşuAhmet ÜmitAhmet BatmanAyşe Kulinİskender PalaCanan TanDostoyevskiElif ŞafakJojo MoyesKahraman TazeoğluMemduh Şevket EsendalOrhan KemalPeyami SafaSabahattin AliSarah JioTarık BuğraVictor HugoZülfü Livaneli

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası