bebek ihtiyaç listesi pdf / Yeni Doğan Bebek İhtiyaç Listesi Mutlaka Alınması Gerekenler

Bebek Ihtiyaç Listesi Pdf

bebek ihtiyaç listesi pdf

Hamilelik Ihtiyac Listesi Copy1

BEBEK
GİYİM BEBEK ODASI BEBEK BAKIM VE BANYO

Hastane çıkış seti Beşik Bebek bezi

Body Yatak - Yorgan Islak mendil

Patikli / Patiksiz alt Park yatak uyku seti Pişik kremi

Patikli / Patiksiz tulum Yastık Alt değiştirme örtüsü

Patik ve çorap Çarşaf Fırça ve tarak seti

Eldiven Alez Yenidoğan köpük şampuan

Battaniye Nevresim takımı Pudra

Kundak Pelüş battaniye Havlu

Şapka Uyku seti Deterjan ve yumuşatıcı

Elbise askısı
BESLENME ARAÇ - GEREÇ
Kirli torbası
Biberon Ev tipi ana kucağı
Alt açma
Biberon Fırçası Travel sistem bebek arabası

Emzik Anne - Bebek bakım çantası

Emzik Kutusu / Emzik Askısı Hamilelik ve Anne & Bebek Günlüğü

Ağız Mendili / Müslin Bez

Önlük

Biberon ve Emzik için Sterilizatör

ANNE
İÇ GİYİM EMZİRME KİŞİSEL BAKIM

Lohusa külodu Göğüs pedi Çatlak önleyici krem

Korse Göğüs pompası Lohusa pedi

Sabahlık Göğüs ucu kremi

Pijama Süt saklama poşeti / Kabı

Çorap Süt arttırıcı içecekler

Emzirme sütyeni

funduszeue.info
0 - 1 YAŞ BEBEĞİNİZ İÇİN İHTİYAÇ LİSTESİ

MOBİLYA BEBEK ODASI ARAÇ - GEREÇ BAKIM VE BANYO

Karyola Beşik Bebek arabası filesi Pudra

Beşik Yatak - Yorgan Bebek bakım çantası Granül sabun

Park yatak Park yatak uyku seti Yağmurluk, rüzgarlık, sineklik Temizleme pamuğu

Dolap Yastık Ana kucağı havlu kılıf Kulak çubuğu

Ortopedik yaylı yatak Çarşaf Bebek arabası oyuncakları Banyo oyuncakları

Oyun parkı yatağı Alez Ana kucağı baş desteği - yastığı Bebek bakım yağı

Perde Nevresim takımı Oto koltuğu kılıfı Burun aspiratörü

Pelüş battaniye Kanguru Deterjan ve yumuşatı


BESLENME
Uyku seti Güneşlik Leke çıkarıcı
Mama sandalyesi
Elbise askısı Port Bebe Ateş ölçer ve termometre
Sterilizatör
Kirli torbası Puset Alt değiştirme seti ve minderi
Biberon
Alt açma Oto dikiz aynası Tırnak bakım seti
Biberon ve emzik Temiz.
Buhar makinesi
Önlük AKSESUAR
GİYİM / TEKSTİL Nemlendirici
Biberon emziği Aksesuar
Kısa / Uzun kol body
Biberon ve mama ısıtıcı Telsiz OYUN - KİTAP
Tulum
Cam rende Kirli torbası Oyun halısı
Patikli / Patiksiz alt
Sezbe ve meyve filesi Aydınlatma Yürüteç
Pijama takımı
Alıştırma bardağı Dekorasyon ürünleri Oyun parkı
Tişört
Buharlı pişirici Bebek salıncağı
ANNE Eşofman alt
Termos ve matara Hoppala
Lohusa şerbeti Patik
Emekleme oyuncakları
BANYO Çatlak önleyici krem Yelek - Hırka
Aktivite masalları
Yenidoğan şampuan Sıkılaştırıcı krem İlk adım ayakkabısı
Bebek küveti Lohusa külodu BEBEK ALT DEĞİŞTİRME
Mont - Kaban
Küvet ayağı Göğüs ucu kremi Bebek bezi
Kozmono tulum
Losyonlar Doğum sonrası korse Çöp kovası ve yedek poşet

Başlıklı havlu ve bornoz Yenidoğan ıslak mendili

Sabun Alt değiştirme örtüsü

Küvet filesi Pişik kremi

Bebek banyo lifi

Kova ve maşrapa Seti


funduszeue.info
1 YAŞ ÜZERİ BEBEĞİNİZ İÇİN İHTİYAÇ LİSTESİ

TEKSTİL EMZİRME VE BESLENME BAKIM VE BANYO

Pantolon Yoğurt Makinesi Diş Macunu ve Fırçası

Etek Tabak, çatal, kaşık Güneş Koruma Kremleri

Elbise Önlük Sünnet ve Alıştırma Külotları

Ayakkabı Buharlı pişirici Yüzey Temizleyici

Kaydırmaz Çorap Klozet adaptörleri ve oturak

Uyku Tulumu

Pijama Takımı BEBEK ODASI BANYO

Duvar Dekorasyon Ürünleri Banyo oyuncağı

Banyo aksesuarları

Nem ve sıcaklık ölçer

Küvet kaydırmaz

funduszeue.info

Footer menu

Tatlı Telaşınıza Rehber : Yenidoğan İhtiyaç Listesi

Daha önce yaşamadığınız, yaşasanız bile her seferinde size farklı duygular hissettiren yeni bir sürece girdiniz. Bir bebek haberi geldi ve hayatınıza anne baba olarak devam edeceğiniz yeni bir dönem başlıyor. O halde yeni doğan bebek hazırlığının tam zamanı.

Hamilelik süreci başlangıcından itibaren zorlu bir süreç yaşıyor olabilirsiniz. Nereden başlayacağınızı, nasıl yapacağınızı, ihtiyaçları neye göre belirleyeceğinizi, ne zaman ne kullanacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Öncelikle bunun son derece normal bir durum olduğunu kabullenerek işe başlamanızda fayda var. Elbette doğum öncesi ve sonrası annenin ihtiyaç duyduğu, doğum sonrasında ise bebeğin ihtiyaç duyacağı ürünleri içeren listelerden yararlanarak keyifli bir bebek alışverişi serüvenine başlayabilirsiniz.

Bebekleriniz için bir oda yapmayı düşünüyorsanız, ilk olarak odada kullanılacak ana malzemeleri satın alarak işe koyulabilirsiniz. Yatak, gardırop, halı, perde gibi bebek odasında kullanacağınız ürünleri kendi zevkinize uygun şekilde seçebilirsiniz. Seyahatlerde kullanmak üzere bebek arabası, evde bebeğin yatması için ana kucağı da zorunlu ihtiyaçlar arasında.

Yenidoğan bebeğinizin çeşitli zamanlarda kullanacağı pek çok ürüne ihtiyaç duyarsınız. Banyoda sırasında ve banyo sonrasında kullanacağınız ürünler bunlardan biri. Küvette bebek şampuanı ile yıkadığınız bebeğinizi banyo sonrası pamuk malzeme ile üretilmiş olan bir havluya ya da bornoza sarmanız ve iyice kurulamanız gerek.

Bebeğinizin hassas teni, elbette özel bir bakım gerektiriyor. Pişik kremi, nemlendirici, losyon, şampuan, lif gibi ürünlerin tamamını bebeğinizin cildine zarar vermeyecek şekilde seçmelisiniz. Ayrıca sağlık ürünleri de sıklıkla kullanacağınız malzemeler arasında yer alıyor. Burun aspiratörü, termometre, ateş ölçer gibi ürünleri önceden temin etmeniz, gerektiğinde telaşa kapılmamanız açısından oldukça önemli.

Yenidoğan bebekler elbette anne sütü ile beslenir. Bu nedenle emziren annelerin de ihtiyaç duyacağı malzemeler var. Göğüs pompası, göğüs pedi, süt saklama poşeti ya da kabı bu ürünlerden bazıları. Ayrıca anne sütünün yeterli gelmediği durumlarda mama ile beslenmesi gerekebiliyor. Bu durumda beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için biberon, şırınga ya da bardak benzeri araç gereçler kullanılabiliyor.

Tüm bunların dışında bebeklerinizin günlük hayatta ve özel günlerde giyeceği kıyafetlere ihtiyacı olduğunu biliyorsunuz. Bu kıyafetlerin seçimi sırasında mevsim, bebeğin cinsiyeti, kilo ve boy durumu gibi pek çok kriter bulunuyor. Şimdiden kafanız karıştıysa ve telaşlandıysanız hiç dert etmeyin, bebeğinizin ve sizin ihtiyaç duyabileceğiniz birçok ürün bulunuyor. Yenidoğan alışveriş listesini yaptıktan sonra hemen alışverişe başlayabilirsiniz.

Erkek Bebek Alışveriş Listesi

Bebek için gerekli eşyalar için araştırma yaparken, ilk dikkat edilecek nokta şüphesiz bebeğinizin cinsiyeti. Elbette bazı durumlarda kız ya da erkek fark etmeksizin bebeklerin ortak ihtiyaçları da bulunuyor. Ancak genellikle kız ve erkek bebek ihtiyaçları kıyafet anlamında ikiye ayrılmış durumda.

Erkek bebek kıyafetleri sıklıkla pastel tonlarda tercih ediliyor. Bu tonlarda seçeceğiniz kıyafetleri farklı şekillerde kombinlemeniz de oldukça kolay. Bu kıyafetler sadece yenidoğanda değil, 0 6 ay bebek ihtiyaç listesi içerisinde de yer aldığından bebeğiniz için 6 aya kadar bu ürünleri kullanmanız mümkün.

yenidogan kıyafetleriBebeğinizin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendiğiniz andan itibaren erkek bebek hazırlıkları yapmaya başladınız. Bu durumda önce temel ihtiyaçlarını almanız gerek. Odasında kullanacağınız araç ve gereçler, dışarı çıkmak için kullanacağınız araç ve gereçlerin yanı sıra bebek bezi, temizleme pamukları, kişisel bakım malzemeleri, günlük giyeceği kıyafetler, özel gün kıyafetleri şeklinde bir planlama yapabilirsiniz.

Yenidoğan ihtiyaç listesinden de faydalanabileceğiniz bu alışverişte, kıyafet olarak tercih edeceğiniz ve ilk günlerde giydireceğiniz her kıyafeti yenidoğana uygun olarak almanız faydalı olur. Ancak bebeğinizin çok çabuk büyüyeceğini unutmadan, dünyaya geldiği kiloyu da aşağı yukarı tahmin ederek ay ürünlerinden de eklemeyi unutmayın. Bazı erkek bebekler, ağırlık ve boy olarak fazla gelişim gösterdiği için yenidoğan kıyafetler yerine ay kıyafetleri tercih etmek durumunda kalabilirsiniz.

  • Body: Bebekler için temel giysi olarak kullanılan body, bebeklerin vücudunu sıcak tutmasına ve hareketlerini kısıtlamadan kolayca hareket etmelerine olanak tanır.
  • Pijama: Bebekler için rahat ve sıcak tutan bir giysi olarak kullanılan bu modeller, gece için ideal.
  • Tulum: Bebekler için pratik bir giysi olarak kullanılan tulumlar, onların hareketlerini kısıtlamadan rahat etmelerine olanak tanır.
  • Pantolon ve gömlek: Günlük hayatta kullanıma uygun farklı tasarımlar sunar.
  • Hırka ve ceket: Vücudu sıcak tutması için ideal bir giysi olarak kullanılır.
  • Kısa kollu ve uzun kollu tişörtler: Hırka ve ceketlerin altında kullanıma uygun.
  • Bebek ayakkabıları: Bebeklerin ayaklarını sıcak tutması için özellikle kış aylarında önemlidir.

Erkek bebekler için giysi seçimi yaparken rahat ve hareket etmelerine olanak tanıyan giysileri tercih etmeniz gerek. Unutmayın ki yenidoğan bebeğinizin cildi çok hassas. Ayrıca, giysilerin bebeklerin vücut sıcaklığını koruyan ve nemi emen özellikleri olması oldukça önemli. Özellikle ilk aylarda bebeklerinizin bezlerini sık sık değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bağırsak sistemleri yeni geliştiğinden istenmeyen taşma ve sızma durumlarına karşın kıyafetlerin kolay yıkanabilir olması da önem taşıyor.

Kız Bebek Eksik Listesi

Dünyaya bir kız bebek getirecekseniz, en keyifli kısımlardan biri de şüphesiz kıyafet seçimi. Bebek hazırlık listesi içerisinde yer alan kız bebek kıyafetlerini, yaz ve kış mevsimlerine göre kategorilendirmek mümkün. Kışın doğan bebekler için ihtiyaç listesi ile yazın doğanlar arasında farklar olması gayet normal. Kış mevsiminde bebekler için daha kalın, sıcak tutan giysiler tercih edilirken yaz mevsiminde ise pamuklu, terletmeyen giysiler kullanışlı oluyor.

Kız bebek için alınması gerekenler ilk olarak, doğduğu günden itibaren kullanacağınız temel ihtiyaçlardan oluşuyor. Eğer bebeğinize ait bir oda bulunuyorsa, o doğmadan önce odasında kullanacağınız eşyaların tamamlanması işlerinizi fazlasıyla kolaylaştıracak. Ayrıca bebeğin temizliğinde kullanacağınız küvet gibi araçlar, kişisel bakım malzemeleri, bebek bezi, temizleme mendilleri gibi pek çok ürün de bebek eksik listesinde mevcut. Eğer siz de doğum öncesi hazırlık listesi yapıyorsanız, bebeğiniz dünyaya geldiğinde her şeyi kolayca halletmiş olursunuz.

Kız bebeğiniz dünyaya geldiğinde kullanabileceğiniz pek çok ürün mevcut. Bu ürünler özellikle yenidoğan bebek tarafından kullanılacağı için üretim aşamasında oldukça titiz davranılıyor. Yenidoğan bebeklerin hassas tenleri, farklı türde kumaşlardan tahriş olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için organik ürünler ve % pamuk bebek kıyafetlerinitercih edebilirsiniz. Böylece bebeğinizin hassas cildini koruyabilirsiniz.

Kız bebekler için genellikle cıvıl cıvıl renklere sahip kıyafetler tercih ediliyor. Bu kıyafetlerin seçimi ilk olarak mevsime uygun şekilde yapılmalı. Örneğin, kış mevsimi için dış giyim ürünleri tercih edebilir, yaz mevsimi içinse denize gitme planınız varsa mayo, şort gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

  • Tulum: Tek parça olduğundan bebeği giydirmek daha kolay olur. Hem yaz hem de kış aylarında tercih edilen bu ürünler, yazın kısa kışın ise uzun kollu olarak üretilir.
  • Çıtçıtlı body: Hem yaz hem de kışın giydirebileceğiniz türden ürünlerdir. Bebeğiniz doğduğu günden itibaren her gün kullanıma uygundur. Bu ürünler genel olarak beyaz renkli seçilebileceği gibi farklı renk ve modellerde de üretilir.
  • Takımlar ve setler: Özellikle özel günlerde, dışarı çıktığınızda ya da fotoğraf çekimlerinde tercih edebileceğiniz takımlar, birden fazla parçaya sahiptir. Bu noktada alt üst takımları ya da çoklu ürün seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
  • Kazak: Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu ürünler, soğuk havalarda kız çocuklarının ısınmasına yardımcı olur.
  • Elbise: Kız çocuklarına en çok yakışan modellerden biridir. Tek parça olması sebebiyle kolay bir şekilde ürünleri giydirip çıkarmanız mümkün.
  • Sweatshirt: Kazağa göre daha spor bir görünüme sahip sweatshirtler, desenli ya da düz renk olarak tercih edilebilir.
  • Tayt: Sweatshirt ya da kazak altına giyilecek alt giyim ürünlerinden biri.
  • Pijama takımı: Bebeğiniz uyurken giydireceğiniz pijamaların hafif ve bol seçilmesi, bebekler uyurken daha rahat hareket etmesini sağlayacak.
  • Bere: Kış aylarında bebeğinizin kafasını sıcak tutmak için bunları kullanabilirsiniz.
  • Battaniye: Yaz ve kış aylarında kullanılan battaniyeler, özellikle bebeğiniz dışarı çıktığında onu rüzgar ve soğuktan korumak için sıklıkla kullanacağınız ürünler arasında yerini alır.

Hastane Çıkışı Çantasında Ne Olmalı?

bebek aliveris listesiDoğum çantası, doğum öncesi ve sonrası hastanede anne, bebek ve refakatçinin ihtiyaç duyabileceği ürünlerin konulduğu önemli bir ürün. Bu çantaya konulacak ürünlerin elbette doğum öncesinde tamamlanmış olması gerek. Ayrıca erken doğum ihtimalini de göz önünde bulundurarak doğuma hazırlık çantasını en geç haftada hazırlamış olmanız gerekiyor.

Siz de her ebeveyn gibi anne bebek ihtiyaç listesi gibi listelerden faydalanarak hastanede ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok ürünü satın aldınız veya almayı düşünüyorsunuz. Araştırmalarınız sonucu pek çok listeye ulaştınız. Bu listelerin bazıları oldukça kabarık bazıları ise oldukça sade. Peki, hastane çantasında yenidoğan bebek ihtiyaç listesinde gerçekten neler bulunmalı?

  • Giysiler: Bebek için body, pijama, tulum gibi giysiler.
  • Bebek battaniyesi: Vücudu sıcak tutması için uygun bir battaniye.
  • Bebek mama biberonları ve aksesuarları: Bebek için mama biberonları ve araçları.
  • Bebek taşıma çantası
  • Bebek bezliği ve bebek bezi: Bebek bezi ve bez değiştirme malzemeleri.
  • Bebek şampuanı, banyo jeli ve pedler: Bebek için temizlik malzemeleri ve pişik kremi.
  • Emzirme malzemeleri: Göğüs için pedler ve emzirme yastığı.

Elbette bebek dışında anne ve anne yanında kalan refakatçinin de hastanede ihtiyaç duyacağı pek çok ürün bulunuyor. Bu ürünler ise şu şekilde:

  • Giysiler: Gecelik, sabahlık, pijama takımı, hastane çıkışı kıyafeti, çorap, iç çamaşırı.
  • Ayakkabı: Terlik ve spor ayakkabı.
  • Kişisel bakım malzemeleri: Ped, göğüs pedi, tarak ve göğüs kremi.

Yenidoğan Bebek Nasıl Giydirilir?

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra yeni doğan bebek eşyalarının nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Bebeğinizin sağlığını düşünerek onu hem rahat ettirecek hem de güzel gösterecek kıyafetleri giydirirken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.

  • Malzeme: Bebekler için pamuk, organik pamuk, merakam gibi doğal malzemeler tercih edilmeli. Bu malzemeler hava geçirgen, nem emici ve yumuşak olduğu için bebeklerin rahat ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
  • Boyut: Bebekler için rahat ve hareket etmelerine olanak tanıyan giysiler tercih edilmeli. Bebekler hızlı büyüdüğü için aldığınız kıyafetlerin biraz büyük olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Renk: Bebekler için pastel renkler uygun bir tercih. Gözleri henüz gelişmediği için aşırı parlak renkler bebekleri rahatsız edebilir.
  • Yıkama kolaylığı: Bebekler için yıkanması kolay giysiler tercih edebilirsiniz. Bebeklerin giysileri sık sık değiştirilir ve yıkanır, bu nedenle yıkama kolaylığı önemli.
  • Güvenlik: Bebekler için sağlıklı materyallerle üretilen giysiler kullanılmalı.
  • Sezon: Mevsime uygun giysileri tercih edilmeli. Örneğin, yaz aylarında bebekler için hava geçirgen ve ince kıyafetler tercih edilirken kış aylarında sıcak tutan kalın kıyafetler kullanılmalı.
  • İşlevsellik: Bebekler için pratik kullanılan kıyafetler alabilirsiniz. Örneğin, kolayca açılıp kapatılabilen pantolonlar ve body çeşitleri ideal seçimler arasında.

Her ebeveyn gibi bebeğiniz için en iyisini istiyorsanız, siz de yeni doğan bebek için gerekli malzemelerin tamamına DeFacto Yenidoğan koleskiyonundan ulaşabilir, kız ve erkek bebekleriniz için onlara zarar vermeyen birbirinden güzel modelleri satın alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası