euzubillahimineşşeytanirracim fazileti / Besmele nedir? Bismillahirrahmanirrahim anlamı ve besmelenin sırrı - Yaşam Haberleri

Euzubillahimineşşeytanirracim Fazileti

euzubillahimineşşeytanirracim fazileti

Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

Besmele'nin Fazileti
« önceki   6

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz

sayfa 6
Mustafabey 01

5 yıl önce - Pts 06 Ksm ,

Euzü ve Besmele’nin manası nedir?
Besmelenin fazileti :
Euzübillahimineşşeytanirracim demek, Allah'ın rahmetinden uzak olan ve gazabına uğrayarak dünyada ve ahirette helak olan şeytandan, Allahü teâlâya sığınırım, korunurum, yardım beklerim.
Bismillahirrahmanirrahim demek ise, her var olana, onu yaratmakla ve varlıkta durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, bu işimi yapabiliyorum demektir.
Besmelenin fazileti
İlk yazılan, Besmeledir. Âdem aleyhisselama ilk gelen, Besmeledir. Müminler, Besmele yardımı ile, Sırattan geçer. Cennet davetiyesinin imzası Besmeledir. Peygamber efendimiz, (Hoca çocuğa, Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun ve anasının ve babasının ve hocasının Cehenneme girmemesi için senet yazdırır) buyurdu.
Euzü okumak, (Euzü billâhi mineş-şeytânirracîm); besmele okumak ise, (Bismillâhirrahmânirrahîm) funduszeue.info hayırlı işe Besmeleyle başlamalıdır. Hadis-i şerifte, (Kur'an-ı kerime saygı göstermek, Euzü okuyarak başlamakla olur ve Kur'an-ı kerimin anahtarı, Besmeledir) buyuruldu. Sure okurken, Euzü Besmele okunur. Âyet-i kerime okurken, âlimlerin çoğuna göre, yalnız Euzü okunur. Sure veya âyet okumaya başlarken Euzü okumak vacip, Fatiha okumaya başlarken Besmele okumak da vaciptir. Diğer surelere başlarken Besmele okumak sünnettir.
Namazda, Sübhaneke okuduktan sonra Euzü Besmele okumak sünnettir. Allahü teâlâ, (Kur'an-ı kerim okuyacağın zaman E'uzü söyle) buyuruyor. (Nahl 98)
Kesin haram olduğu bilinen bir şeyi mesela şarap içerken veya domuz eti yerken Besmele çekmek küfürdür.
İyi işlere Besmele ile başlamalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Besmele ile başlanmayan her önemli iş noksan kalır.[Beyheki]
Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkan yok” der, dönüp gider. [Tibyan]
Amel defterinde Besmele bulunanı Allahü teâlâ Cehennemden çıkarır.) [Tergibussalat]
Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü teâlâ da razı olur. [Deylemi]
Besmele ile işe başlayanın günahları af olur.) [İ. Rafii]
Yemeğe Besmele ile başlayıp, sonunda Elhamdülillah diyenin, daha sofra kalkmadan günahları af olur.[Taberani]
Besmele ile yenen yemek bereketli olur.[İbni Mace]
Sıkıntıya düşen, “Bismillahirrahmanirrahim ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, her türlü sıkıntıdan kurtulur.) [Deylemi]
* Besmele yazılı bir kağıdı, yerden kaldıran sıddıklardan yazılır. [Tergibussalat]
* Besmelesiz koku sürünen, şeytanlara da koku sürmüş olur. [İbni Sünni]
* Şeytandan korunmak için, yemeğe Besmele ile başlamalıdır.[Taberani]
* Su içerken Besmele çek, bitince de, Elhamdülillah de ve üç nefeste içilir[İbni Sünni]
* Bin kere Besmele okuyanın dört bin büyük günahı af olur.[Tergibussalat]
* Helaya girerken çekilen Besmele, cinlere perde olur, avret yerlerini göremezler. [T. Salat]
* Yemeğe başlarken, Allahü teâlânın adını anın, yani Besmele çekin! Başında Besmele çekmeyi unutan, hatırladığı zaman, "Bismillahi alâ evvelihi ve ahirihi" desin! [Ebu Davud, Tirmizi, Hâkim]
Besmele ile başlanılan iş bitince de, (Elhamdülillah) demeli, yani Allahü teâlâya şükretmelidir!
İbrahim suresinin, (Şükrederseniz elbette nimetimi artırırım) mealindeki 7.âyet-i kerimesi ile (Az-çok bir nimete kavuşan "Elhamdülillah" derse, Allahü teâlâ, o kimseye bu nimetten daha iyisini verir) ve (Yiyip içtikten sonra "Elhamdülillah" diyenden Allahü teâlâ razı olur) hadis-i şerifleri, nimete şükredince, hem eldeki nimetin yok olmaktan kurtulacağını, hem de yeni nimetlerin ele geçmesine sebep olacağını bildir*

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Mustafabey 01

5 yıl önce - Prş 16 Ksm ,

Cânü Gönülden "Bismillah" Desen Deniz Yol Olur.

Vaktiyle Eminönü civarında ayakkabı tamirciliği (eskici) yapan fakir (çok az gelirli) kanaatkar bir zât varmış. Bu zât günlük kazancıyla geçinir ve son dere­ce helâl kazançla evine yiyecek-içecek götürürmüş.

Bir gün bu zât, Eminönü'ndeki Yeni Câmi'de na­mazdan sonra vaaz dinler. Kürsüde vaaz veren hoca efendi, va'zında "Her kim cân-ü gönülden, inanarak (Bismilâhirahmânirrahim) dese ve deniz üzerin­den yürüse deniz yol olur. Allâhü Teâlâ kuvvet ve kudret sahibidir. Kendisine kalbden bağlı olanlara yardım eder. Lutf ve ihsanda bulunur" der.

Bu vaazı kendinden geçerek, cân-ü gönülden din­leyen eskici zât akşam olunca kulübesini kapatır. Evine gitmek üzere Sarayburnu'na gelir. Evi de Üskü­dar'da imiş. Üsküdar'da otururmuş. Ve " Bismilâhirahmânirrahim " diyerek adımını denize atmış. Yürüyerek evine varmış. Kapıyı çalmış. Hanımı kapıyı açmış. Karşısında kocasını görünce: Hayrola efen­di. Bugün erken geldin der. Adam olanları anlatır.

—"Aman efendi" der. O hoca efendiyi yarın evi­mize davet et. Akşam üzeri hoca efendiyle beraber gelin. Sakın ha unutma diye rica eder.

Ayakkabı tamirciliği yapan zât, ertesi gün hoca efendinin vâzunasihatını dinledikten sonra hoca­nın elini öper. Ve hocam sizden bir ricam olacak, ka­bul buyurulur mu? der. Hoca efendi: "Hay hay evlâd başımın üstüne" der. Sağlam inançlı, işi (ameli) temiz saf Müslüman eskici zât:

—Efendim, bu akşam yemeğini bizim fakir-hâ-nede lütfeder misiniz? Refikam (hanımım) çok rica istirham etti. "Mutlaka Hoca efendiyi bu akşam getir bir fakir çorbası içirelim. Elini öpüp duasını alalım" dedi der.

Hoca efendi ile beraber Sarayburnu'na (Gülhane parkının köşesine) gelirler. Haydi bakalım hoca efen­di; " Bismilâhirahmânirrahim " der adımını denize atar. Ayakkabı tamircisi hiç sağına soluna bakmadan hem yürür, hem de: Hocam Allah sizden razı (hoşnut) olsun. Bu duayı öğrettiniz de kolayca evime gidip gelebiliyorum. Ayrıca Üsküdar'a geçerken kayığa verdi­ğim para da bize kalıyor diyerek hocaya dua ve teşek­kür ederek denizden Kızkulesine doğru yaklaşır. Ho­ca efendiden ses gelmeyince, arkasına dönüp bakar. Bir de ne görsün; hoca efendi sahilde bekliyor. Ayak­kabı tamircisi zât: Aman hocam! Niye bekliyorsu­nuz? Buyursanıza. Hoca efendi Ayakkabı tamircisine el ederek: Gel gel der. Adamcağız geri gelir. Acaba hoca efendi gitmekten vaz mı geçti? diye korkarak:

—Aman hocam elini ayağını öpeyim! Neden bu­yur muyorsunuz? Bu duayı dün siz söylediniz. Sizden öğrendim: "Besmelenin faziletini" Siz dediniz. Kim ki, kalpten inanarak: " Bismilâhirahmânirrahim " dese deniz yol olur demiştiniz der. Hoca efendi;

— Evet, evlâd! Ben dedim. Ve hem de dediğim gibi­dir. Fakat buraya gelince mel'un Şeytan beni aldattı. Ansızın: Acaba?., dedim. Acaba demeden adımımı atıp seninle yürüseydim, seninle gelirdim. Ama artık sen­deki sağlam imân bende yok. Bir kere şüphe (kuşku) girdi içime. Acaba dedim. Artık gelemem batarım dedi.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Mustafabey 01

5 yıl önce - Prş 23 Ksm ,

GERÇEK BİR MUCİZE BESMELE VE SIRLARI:
BESMELE MUCİZESİ.

Besmele 19 harf dir. Buda Cehennem Zebanilerinin sayısına denktir. Kim Besmeleyi çok okur, bunu adet haline getirirse, Allah; okuyanı Zebanilerden korur. Ayrıca okuyanın rızkını çoğaltır, dünya ve ahirette makam ve mevkisini arttırır. (Okuyacak kişi haram yememiş ve tam bir itikat ile şüphe duymadan, kalben inanarak, abdestli olarak okuması gerekir.)
* Besmeleyi günlük hayatta dilinden hiç düşürmeyenin Allah ölüm acısını hafifletir, kabir sorularını basitleştirir, kabir azabından korur, hesabı kolay ve zahmetsiz olur.

 mesajı beğendiniz mi?

Mustafabey 01

5 yıl önce - Prş 30 Ksm ,

Besmelenin Fazileti !

Bazı kitaplarda yazar,
İblis, mümini saptırmak için her gün üçyüz altmış asker gönderir. O mümin Allah'a sığınınca, Allah o müminin kalbine üçyüz altmış defa nazar eder. Her nazarında şeytanın askerlerinden birini helak eder.

Euzü okumakla Kul, Allah'a sığınmış olur. Bu sayede başta şeytan ve askerleri olmak üzere tüm kötülüklerden muhafaza olunur.

Besmelesiz adamlar seytanin funduszeue.infoe her isin basinda (baslangicinda)söylenir ki,o isten hayir ve bereket gelsin. Besmelesiz isin hayri ve bereketi olmaz.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.),söyle buyurmustur:
Her insan evine girmek istediginde,seytan da ona tabi olup o kimse ile eve girmek ister. O kimse, evine girerken: Bismillahir-Rahmanir-Rahim derse, seytan o eve girmeyip söyle der:
Benim icin bu eve girme imkani kalmadi deyip kederlenir. Yemek yerken Besmele cekerse, seytan icin yiyecek kalmaz. Su icince veya serbet gibi mesrubat icince Besmele ceker, yattiginda Besmele cekerse seytan bu evde barinamayip kederlenip gider. Besmele cekmezse seytan onunla beraber olur. Onun her yaptigi isde seytanin parmagi bulunur.
Bir müslüman, her isinde Besmele cekmelidir. Çoluguna çocuguna da Besmele çekmeyi ögretmelidir.

 mesajı beğendiniz mi?

Mustafabey 01

5 yıl önce - Prş 14 Arl ,

BESMELE'NİN ANLAMI.

Rahmân ve Rahîm olan ALLAH'ın adıyla başlar ve ancak Ondan yardım dileriz. Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü, medih ve minnet, Âlemlerin Rabbi olan ALLAH'a mahsustur.

HERŞEY ALLAH'I TESBİH EDER.

Besmele ALLAH’a uzanan manevî bir hat ve irtibattır. Bu duaya insanlar, hayvanlar ve bitkilerden tutun, cansız varlıklara kadar her şey iştirak etmektedir. Zira Kur'ân-ı Kerîm’deki “O’nu hamd ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ama siz onların tesbihini anlamazsınız” (İsrâ sûresi, 17/44) âyeti, bu hususu ortaya koymaktadır.

BESMELE BİR ANAHTARDIR .

Besmele, dinî açıdan da İslâm nişanını gösteren bir definenin anahtarıdır. Çünkü “Rahman ve Rahîm olan ALLAH’ın adıyla başlarım” diyerek, yapacağımız işlerin gerçek faili, yaratanı olmadığımızı, bizi de fiillerimizi de yaratan bir güç ve kudrete bağlı bulunduğumuzu, ancak O’nun müsaadesiyle işe başlayabileceğimizi, yapacağımız her şeyi O’nun için yapmamız gerektiğini ilan ederiz.

İNSAN BESMELEYLE YÜKSELİR .

Besmeleye devam etmek ve ona karşı hürmet ve saygı göstermek, kişinin dünyevî ve uhrevî yükselmesine vesiledir. Meselâ ilk devir sûfîlerinden olan Bişr el-Hâfî’nin (ö/) seyr u sülûku ve seyr u sülûktaki mertebesi şu hadiseye dayanmaktadır: O, yolda bulduğu ve üzerinde “Besmele” yazılı bir kâğıdı itina ile temizledikten sonra levha haline getirerek muhafaza etmiş, bunun üzerine rüyada bir ses kendisine, besmeleye karşı bu hürmetinden dolayı adının dünya ve ahirette saygın kılındığını bildirmiş, böylece Bişr, zühd ve takvada zirveye ulaşmıştır (Ebu Nuaym, ). Bişr el-Hafî, kaç asır sonra günümüzde bile bilinen, hayır ve sena ile anılan evliyâdandır.

BESMELE MANEVİ BİR BAĞ VE DUADIR .

Netice olarak besmele, dünyevi kapıları açan, âdetleri ibadete çeviren (yemek yerken, su içerken v.s de çekilen besmeleler gibi) sihirli bir anahtardır. Besmele, aynı zamanda ALLAH ile kul arasındaki irtibatı sağlayan manevi bir bağ ve Duadır.

 mesajı beğendiniz mi?

bahadır

5 yıl önce - Prş 18 Oca ,

"Cehennemde azap yapan ondokuz melekten kurtulmak isteyen, besmele okusun! Besmele, ondokuz harftir.”

Muhammed Tâhir Fettenî hazretleri hadîs âlimlerindendir. (m. )’de Hindistan’ın Gücerât eyâletinde Fetten kasabasında doğdu. (m. )’de Karamita fırkası tarafından şehîd edildi. Nakletttği bazı hadis-i şerifler:
“Dünyayı âhirete tercih eden kimseye Allahü teâlâ üç tane belâ verir: Kalbinden hiç çıkmayan sıkıntı, hiç kurtulamayacağı fakîrlik ve doymak bilmeyen hırs.”
“Siz üç kişi olunca içinizden ikisi, öbür arkadaşları yanında gizlice konuşmamalıdır. Çünkü bu konuşma onu mahzûn eder.”
“Sen Cennet’te kuşlara bakarsın. Birini canın arzu edince hemen pişmiş ve kızarmış olarak önüne gelir.”
“İki şeyden birine kavuşan insana gıpta etmek, buna imrenmek yerinde olur. Allahü teâlâ bir kimseye İslâm ilimlerini ihsân eder ve bu da her hareketini, bilgisine uygun yapar, ikincisi, Allahü teâlâ, birine çok mal verir. Bu kimse de malını Allahü teâlânın râzı olduğu, beğendiği yerlerde harcar.”
“Cehennemde azap yapan ondokuz melekten kurtulmak isteyen, Besmele okusun! Besmele, ondokuz harftir.”
“Allahü teâlâ, yarısı kardan ve yarısı ateşten olan bir melek yaratmıştır. Bu melek (Allahım! Kar ile ateşi birleştirdiğin gibi, sâlih kullarının kalplerini de birleştir) diye duâ eder.”
“Et, dünyâ ve âhıretin en üstün yemeğidir. O, kulağın işitmesini arttırır. Eğer Rabbimden her gün bana et yemeği nasip etmesini istesem, nasip ederdi.”
“Rabbimin katında on ismim vardır. Ben Muhammed’im, Ahmed’im, Mahî’yim; Allahü teâlâ benimle küfrü mahvedecektir. Ben Akîb’im, benden sonra Peygamber yoktur. Ben Hâşir’im, Allahü teâlâ, kullarını beni müteakip haşredecektir. Ben rahmet Resûlüyüm, ben tövbe Resûlüyüm, ben Melâhim Resûlüyüm, ben Mukaftayım. Herkes bana uyar. Ben Kussem’im, yani olgun ve bütün iyilikleri kendinde toplayan bir kimseyim.”
“İlim; müminin en samîmi dostu, hilm (yumuşaklık, güzel huy) veziri, akıl; ona doğruyu gösteren delîli, amel; fayda ve koruyucusu, rıfk; annesi, mülâyemet; kardeşi, sabır ise ordu kumandanıdır.”
“Amellerin en efdali, vaktinde kılınan namazdır.”
“İbrâhim (aleyhisselam) ateşe atıldığı zaman, (Hasbünallahü ve ni’mel vekîl) dedi” buyuruldu. “Bir kimse farz olan namazı kılar, fakat namazın rükûunu, secdesini, tekbîrini ve onda tazarrûyu (yalvarmayı) tam yapmazsa, o kimse sermâyesini bitiren tüccâra benzer.”

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

yusuf kutay

3 yıl önce - Pzr 10 May ,


BESMELESİ olanın , vesvesesi olmaz.



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Mehmet Akif Tiryaki

1 yıl önce - Pzr 02 Oca ,

Besmele



BESMELE (Celi Talik hat)
Hattın büyük üstadlarından Yesârî Mehmed Es’ad Efendi, Enderun hocası da olmuştu.


(+)

De

 mesajı beğendiniz mi?

Mehmet Akif Tiryaki

1 yıl önce - Pzr 02 Oca ,

Besmele



BESMELE (Celi Talik hat)
Hattın büyük üstadlarından Yesârî Mehmed Es’ad Efendi, Enderun hocası da olmuştu.


(+)



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

sayfa 6

cevap yaz

« önceki   6

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
 

Besmelenin fazileti


Sual: Euzü ve Besmele’nin manası nedir?
CEVAP
Euzübillahimineşşeytanirracim
demek, Allah'ın rahmetinden uzak olan ve gazabına uğrayarak dünyada ve ahirette helak olan şeytandan, Allahü teâlâya sığınırım, korunurum, yardım beklerim. Ona haykırır, feryat ederim demektir.

Bismillahirrahmanirrahim demek ise, her var olana, onu yaratmakla ve varlıkta durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, bu işimi yapabiliyorum demektir.

Besmelenin fazileti
Sual:
Besmelenin fazileti nedir?
CEVAP
İlk yazılan, Besmeledir. Âdem aleyhisselama ilk gelen, Besmeledir. Müminler, Besmele yardımıyla Sırattan geçer. Cennet davetiyesinin imzası Besmele’dir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hoca çocuğa Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun ve anasının ve babasının ve hocasının Cehenneme girmemesi için senet yazdırır.) [S. Ebediyye]

(Kur'an-ı kerimin anahtarı, Besmeledir) [S. Ebediyye]

(Besmele her kitabın anahtarıdır.) [Hatîb]

(Besmeleyle yenen yemek bereketli olur.) [İbni Mace]

(Besmeleyle başlanmayan her önemli iş noksan kalır.) [Beyheki]

(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkân yok” der, dönüp gider.) [Tibyan]

(Amel defterinde Besmele bulunanı Allahü teâlâ Cehennemden çıkarır.) [Tergib-us-salat]

(Besmeleyle yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü teâlâ da razı olur.) [Deylemi]

(Besmeleyle işe başlayanın günahları af olur.) [İ. Rafii]

(Yemeği Besmeleyle yiyip, sonunda Elhamdülillah diyenin, daha sofra kalkmadan günahları affolur.) [Taberanî]

(Sıkıntıya düşen, “Bismillahirrahmanirrahim ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm” derse, her türlü sıkıntıdan kurtulur.) [Deylemi]

(Bin kere Besmele okuyanın dört bin büyük günahı af olur.) [Tergib-us-salat]

(Besmele yazılı bir kâğıdı yerden kaldıran, sıddıklardan yazılır.) [Tergib-us-salat]

(Besmelesiz koku sürünen, şeytanlara da koku sürmüş olur.) [İbni Sünni]

(Şeytandan korunmak için, yemeğe Besmeleyle başlayın!) [Taberanî]

(Su içerken Besmele çek, bitince de Elhamdülillah de ve üç nefeste için!) [İbni Sünni]

(Yemeğe başlarken Allahü teâlânın adını anın, yani Besmele çekin! Başında Besmele çekmeyi unutan, hatırladığı zaman, “Bismillahi alâ evvelihi ve ahirihi” desin!) [Ebu Davud, Tirmizi, Hâkim]

(Yemeğe başlayan kimse, Bismillahi desin. Bismillah demeyi unutursa hatırlayınca, “Bismillahi evvelehü ve âhirehü” desin.) [İbni Mace]

(Şeytandan korunmak için yemek yerken, istirahat ederken ve gece yatarken Besmele çekin!) [Taberanî]

(Helaya girerken çekilen Besmele, cinlerin gözüne perde olur, avret yerini göremezler.) [Tirmizî]

(Kapısını besmeleyle kapatan şeytandan korunur. Bir çubukla da olsa kapları Besmeleyle örtün!) [İ. Hibban]

(Şeytan, Besmele çekilmemiş yemeği kendine helâl görür.) [Müslim]

(Şeytandan korunmak için, eve girerken selam verin ve yemeği besmeleyle yiyin!) [Taberanî]

(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkân yok” der, dönüp gider.) [Tibyan]

(Evden çıkarken “Bismillahi, tevekkeltü alallah, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah” diyen, tehlikelerden korunur ve şeytan ondan uzaklaşır.) [Tirmizi]

(Ya Resulallah, çok yediğimiz halde doymuyoruz, yemeğin bereketi olmuyor) dediler. Resulullah, (Yemeği ayrı değil beraber yiyip Besmele çekilirse, bereketli olur) buyurdu. (İbni Mace)

Resulullah efendimiz, Besmele çekip suyu üç nefeste içer, bitince Elhamdülillâh derdi. (İ. Sünnî)

Sual: İşlere başlarken kısaca besmele okumak yetişir mi?
CEVAP
Besmele okumak, (Bismillahirrahmanirrahim) demek yetişir.

Besmele ile başlanılan iş bitince de, (Elhamdülillah) demeli, yani Allahü teâlâya şükretmelidir!

İbrahim suresinin, (Şükrederseniz elbette nimetimi artırırım) mealindeki 7.âyet-i kerimesi ile (Az-çok bir nimete kavuşan "Elhamdülillah" derse, Allahü teâlâ, o kimseye bu nimetten daha iyisini verir) ve (Yiyip içtikten sonra "Elhamdülillah" diyenden Allahü teâlâ razı olur) hadis-i şerifleri, nimete şükredince, hem eldeki nimetin yok olmaktan kurtulacağını, hem de yeni nimetlerin ele geçmesine sebep olacağını bildirmektedir. (funduszeue.infon)

Besmeleyle başlamak
Sual:
Her hayırlı işe Besmeleyle başlamak gerektiğine göre, mektuplara, maillere de Besmeleyle başlamak gerekmez mi?
CEVAP
Besmeleyi İslam harfleriyle yazmak gerekir. Ancak Besmele şimdiki mektuplarda yerlerde sürünebileceği için mektuplara yazmamak daha uygun olur. Maillerde ve mektuplarda, İslam harfleriyle yazılı şeklini Latin harfleriyle karışık yazmamalı. İslam harfleriyle yazılı olup elden götürülecek mektuplara ve yine İslam harfleriyle yazılan maillere Besmeleyle başlamak sünnettir. Büyük İslam âlimi Dost Muhammed Kandihârî hazretleri, mektubunda buyuruyor ki:
Peygamber efendimiz, mektupların başına, Bismillâhirrahmânirrahîm yazardı. Mesela, Dıhye-i Kelbî aracılığıyla Rûm kayseri Herakliyus’a gönderdiği mektuba Besmeleyle başladı. Kâfire bile yazılan mektuba Besmeleyle başlamak sünnettir. Hudeybiye barışında Hazret-i Ali’ye Besmele yazmasını emretti.

Her hayırlı işe Besmeleyle başlamalıdır.

 
 
 

Yatsı Namazı Nasıl Kılınır - Yatsı Namazı Kılınışı İle Farzı ve Sünneti Kaç Rekattır

Editörün ÖnerisiAbdest Nasıl Alınır Sorusunun Yanıtı İçin Tıklayınız

Yatsı Namazının Sünnetinin 1. Rekatı

Niyet Edilir: Niyet ettim Allah rızası için bugünkü yatsı namazının sünnetini kılmaya.

Tekbir Getirilir: İki el avucunuz açık bir şekilde kaldırılarak başparmaklarınız ise kulağınıza değdirildikten sonra ''Allah'u Ekber'' denir.

Sübhaneke duası okunur: Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârakesmük ve teâlâ ceddük (vecelle senâük)*ve lâ ilâhe ğayrük.

Euzü Besmele çekilir:"Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanirrahim"

Fatiha Suresi okunur: Elhamdulillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în. İhdinessirâtal mustakîm. Sirâtallezine en'amte aleyhim. Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

"Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" denir. (3 defa)

Rükü'dan kalkılır: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. (1 defa)

"Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede "Subhane Rabbiyel Ala" denir. (3 defa)

"Allah'u Ekber" denir ve Doğrularak oturulur, sonra tekrar.

"Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede "Subhane Rabbiyel Ala" denir. (3 defa)

"Allah'u Ekber" diyerek ve İkinci rekat için ayağa kalkılır.

Euzu besmele nasıl ve nerede &#;ekilir? Euzu besmele T&#;rk&#;e anlamı ve okunuşu

Haberin Devamı

Euzu besmele, Tanrı’ya teslim oluş, sığınma demektir. Her işe Allah adıyla başlamak ve O’ndan yardım istemektir. Kur’ anı Kerim içinde bulunan bütün sureler besmele ile başlamaktadır. Besmele, her işe başlarken ve her alınacak kararda Allah’a sığınarak, şeytanın şerrinden koruma dilemektir.

Euzu Besmele Nasıl ve Nerede Çekilir?

 Euzu besmele “Euzubillahimişeşşeytanirracim ya da Bismillahirrarhmanirrahim” diyerek çekilir. Her işe başlarken, Kur-an ayetleri- sureleri okurken çekilir. Şeytanın şerrinden Tanrı’ya sığındığını ifade eder. Kur-an ayetleri ve namaz surelerine de besmele ile başlanmaktadır. Besmele çekerken ses verilmesi uygundur. Ne çok sessiz kimse duymayacak şekilde ne de gösteriş niteliğinde yüksek sesle okunmamalıdır. Sadece bir besmele çekerek Allah adı 2 kez anmış olunmaktadır. Rahman ve Rahim olarak her besmele çekişte ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Euzu Besmele Türkçe Anlamı Ve Okunuşu

 Euzu Besmele Euzubillahimineşşeytanirracim demenin Türkçe anlamı; “Rahman Ve Rahim Olan Allah adıyla” olarak ifade edilmektedir. Euzubillahirrahmanirrahim Esirgeyen bağışlayan Allah’ın adıyla demektir. Günlük yaşamda kısaca Bismillah olarak okunmaktadır. Besmele tam olarak da Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim şeklinde tam olarak da okunabilmektedir.

Euzu besmele

 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim şeklinde okunur. Fakat kısaca Bismillahirrahmanirrahim; esirgeyen bağışlayan Allah adıyla, ya da sadece Bismillah, Allah adıyla şeklinde de okunabilmektedir. Besmelenin özü Allah adını taşımasındadır. Kur’an-nın her suresi besmeleyle başlamaktadır. Kur’an okumak zaten teslim oluş anlamı taşımaktadır. Başlarken besmele çekilmesi de bu anlamı güçlendirmektedir.

Allah'a Yaklaşmanın En Kolay Yolu

 Sadece besmele çekerek her seslenişte, yapacağım işi, atacağım adımı ben sana teslim ediyorum. Senden işimi kolaylaştırmanı ve şeytanın şerrinden korumanı diliyorum denmektedir. 

 Euzubillahimineşşeytanirracim, diyerek okunan besmele ayet olarak kabul edilmektedir. Allah ile kul arasındaki en etkin iletişim besmeledir. Besmele, sana sığınıyor sadece senden yardım diliyorum şeklinde teslim oluş ifade etmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası