altay altinordu final / Altay Altınordu maçı ne zaman? İşte TFF 1. Lig final maçı tarihi - Spor Haberleri

Altay Altinordu Final

altay altinordu final

TFF 1. Lig play-off Altay - Alt&#x;nordu final maç&#x; ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

TFF 1. Lig play-off Altay - Altınordu final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belli olacağı play-off finalinde iki İzmir temsilcisi Altınordu ile Altay, bugün İstanbul'da karşılaşacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabaka saat 'de başlayacak. Final karşılaşması beIN Sports ve TRT Spor'dan yayınlanacak.

Adana Demirspor ve GZT Giresunspor'un doğrudan Süper Lig vizesi aldığı ligde, üst lige yükselecek üçüncü ve son ekip İzmir takımlarından biri olacak.

MAÇIN 11'LERİ

Altay: Cihan, Cebrail, İbrahim, Murat, Mehmet, Scuk, Poko, Thiam, Regattin, Ziya, Kappel.

Altınordu: Erhan, Rahmi, Kahraman, Yusuf, Sinan, Furkan, Oğulcan, Hüsamettin, Recep, A. İlhan, Metehan.

Gol Kralı Paixao, yedek kulübesinde

Sezonu beşinci sırada bitiren Altay, play-off yarı finalinde İstanbulspor'u ve yenerek adını finale yazdırdı. Ligi 6. tamamlayan Altınordu ise ilk maçta mağlup ettiği Yılport Samsunspor'la rövanşta berabere kalarak finale yükseldi.

Bu sezon iki takım arasındaki iki müsabakayı Altınordu ve 'lik skorlarla kazandı.

Final müsabakasını protokol tribünündeki her iki takımdan yirmişer kişinin yanı sıra 'şer izleyici de takip edebilecek.

ALTAY'IN 3 FİNALİ

Daha önceki final mücadelelerinde 'da Sakaryaspor'a ve 'de Kasımpaşa'ya yenilerek Süper Lig'e çıkamayan Altay, 26 Mayıs Çarşamba günkü finalde Süper Lig vizesi arayacak. Siyah-beyazlı ekibin rakibi bugün oynanacak Yılport Samsunspor-Altınordu maçının ardından belli olacak.

Altay, 8 ekibin yer aldığı 'de play-off çeyrek finalinde Konyaspor'u penaltı atışları sonucunda eledikten sonra yarı finalde Sakaryaspor'a yenilmişti.

'da yarı finalde Kasımpaşa'yı geçemeyen siyah-beyazlı ekip, bir sonraki sezon tek devreli lig usulüyle oynanan play-off'ta Konyaspor'un ardından 2. sırada yer almıştı.

- 'ten beri Süper Lig'den uzak

'te Süper Lig'e veda ettikten sonra üst üste 8 sezon TFF 1. Lig'de yer alan Altay, daha sonra TFF 3. Lig'e kadar geriledi. sezonu bitiminde 2. Lig'e, sezonu sonunda da 1. Lig'e yükselen Altay, play-off finalinde tekrar Süper Lig'e dönmek için mücadele edecek.

Altay, Altınordu tie in Izmir final for last ticket to Turkish Süper Lig

Two representatives from western Turkey's Izmir will be playing against each other on Wednesday for the final match of the Turkish Football Federation (TFF) 1. Lig playoffs to grab the last ticket to Turkey's top division Süper Lig.

During Sunday's semifinal matches, Altınordu managed to advance to the final by drawing against Yılport Samsunspor in its namesake Black Sea province. The Izmir club previously defeated Samsunspor in its home ground and thus advanced to the final.

Yılport Samsunspor's Vukan Savicevic (R) vies for the ball with Altınordu's Yusuf Yalçın Arslan (C) and Sinan Osmanoğlu (L) during TFF 1. Lig playoff semifinal match in Samsun, Turkey, May 23, (AA Photo)

The other finalist was Altay, which will embark on its third 1. Lig final bid after eliminating Istanbulspor in the semifinals. The Izmir club, already having won the home game , also managed to defeat its opponent in Istanbul.

Both clubs are well-known to the Turkish football scene. Founded in , Altay is among the pioneering football clubs in the country and is based in Izmir's cosmopolitan Alsancak quarter. The club is still among the top ranks of Turkish clubs that have played the longest in the top division despite having been relegated from the Süper Lig back in the season. It was also the last season when Izmir fielded two teams in the top division, including Göztepe, which finished 10th last season.

Altınordu was founded in as a splinter club from Altay. It regularly competed in the top division in the s, but its last top division participation was in However, Altınordu has transformed itself over a decade and currently boasts one of the best youth development systems and facilities in the country, raising the likes of AS Roma midfielder Cengiz Ünder and Leicester defender Çağlar Söyüncü.

Previously, Adana Demirspor and GZT Giresunspor were promoted to the Süper Lig following the regular season.

The Daily Sabah Newsletter

Keep up to date with what’s happening in Turkey, it’s region and the world.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Use and Privacy Policy.

Altınordu - Altay final maçı ne zaman?

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belli olacağı play-off finalinde iki İzmir temsilcisi Altınordu ile Altay, bu akşam İstanbul'da karşılaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabaka saat 'de başlayacak. Final karşılaşması beIN Sports ve TRT Spor'dan yayınlanacak. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Adana Demirspor ve GZT Giresunspor'un doğrudan Süper Lig vizesi aldığı ligde, üst lige yükselecek üçüncü ve son ekip İzmir takımlarından biri olacak.

Sezonu beşinci sırada bitiren Altay, play-off yarı finalinde İstanbulspor'u ve yenerek adını finale yazdırdı. Ligi 6. tamamlayan Altınordu ise ilk maçta mağlup ettiği Yılport Samsunspor'la rövanşta berabere kalarak finale yükseldi.

Bu sezon iki takım arasındaki iki müsabakayı Altınordu ve 'lik skorlarla kazandı. Final müsabakasını protokol tribünündeki her iki takımdan yirmişer kişinin yanı sıra 'şer izleyici de takip edebilecek.

NOTLAR

- Altınordu'yu bu sezon play-off finaline taşıyan teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Altay'ın favori gösterildiğini ancak kendilerinin de şampiyonluğu hedeflediğini söyledi. Altınordu-Altay finalinin, İzmir ve Türkiye futbolu için önemli olduğunu belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Finalde Altay belki favori görünüyor, kadro ve isim anlamında ama biz de buraya kadar oyun sistemimizle, planımızla ve oyuncularımızı geliştirerek geldik. Finalde de bu gelişimin en iyi seviyesini oynamak istiyoruz. Kolay değil tabii ki finaller, belki uzatma, penaltı bölümü yaşanır. Her şey var futbolda. Maçın hikayesi başka yerlere gidebilir. Biz her şeye hazırlıklıyız."

- TFF 1. Lig'de bitime 2 hafta kala futbolculuk kariyerine başladığı Altay'da teknik direktör olarak göreve başlayan Mustafa Denizli, play-off finaline taşıdığı siyahlı-beyazlı ekiple Süper Lig'e yükselme maçında Altınordu'ya karşı takımın başında sahaya çıkacak.

Futbolculuk kariyerine başladığı ve uzun süre forma giydiği Altay'da "Büyük Mustafa" lakabıyla anılan Mustafa Denizli, futbolculuk kariyerini kısa dönem forma giydiği Galatasaray'da tamamladı. Futbolculuğunun ardından teknik direktörlük kariyerinde birçok başarıya imza atan 10 Kasım doğumlu Mustafa Denizli, TFF 1. Lig'de bitime 2 hafta kala Altay'a dönerek takımın başına geçti.

Normal sezonda ve play-off yarı finalindeki toplam 4 maçı kayıpsız geçen Mustafa Denizli yönetimindeki Altay, play-off finalinde diğer İzmir temsilcisi Altınordu ile Süper Lig'e çıkma maçına çıkacak.

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı play-off final maçında mücadele edecek iki İzmir ekibinden Altınordu , Altay ise sezonundan bu yana mücadelelerini Süper Lig'den uzak sürdürüyor.

Süper Lig'e sezonunda veda ettikten sonra bir daha dönemeyen Altınordu, ilk kez mücadele ettiği play-off'ta finale yükselmeyi başardı. İzmir temsilcisi, 'da Macar teknik direktör Ignace Molnar yönetiminde o dönemki adıyla 2. Lig'den 1. Lig'e çıkmıştı.

Altınordu'yu TFF 3. Lig ve 2. Lig'de şampiyon yapan ve aralıksız 9 yıldır takımın başında olan teknik direktör Hüseyin Eroğlu, takımının galip gelmesi halinde ilk kez bir takımı Süper Lig'e taşıyacak.

18 YILLIK RÜYA

'te Süper Lig'e veda ettikten sonra TFF 3. Lig'e kadar gerilemesine rağmen tekrar TFF 1. Lig'e çıkan Altay, play-off'taki şanssızlığını kırmak için mücadele edecek.

Süper Lig için daha önce 5 kez play-off oynayan ve 2 defa finalde kaybeden Altay, tek devreli lig usulüyle oynanan 'da da son maçta Süper Lig vizesi alamamıştı.

Siyah-beyazlı ekip, daha önce 3 kez 'te Coşkun Süer, 'de Behiç Funda ve 'de Reha Kapsal yönetiminde Süper Lig'e çıktı.

Daha önce sezonunda Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e çıkaran Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ilk 3 takımın Süper Lig vizesi aldığı ve play-off sisteminin olmadığı 'te Manisaspor'la ligi 4. sırada bitirmişti. Tecrübeli teknik direktör 'deki play-off finalinde Eskişehirspor'un başında bir diğer İzmir temsilcisi Göztepe'ye penaltı atışları sonucunda yenilerek Süper Lig'e yükselemedi.

RANDEVU

İzmir'in köklü kulüpleri Altınordu ile Altay, profesyonel liglerde ilk olarak Milli Lig'de 28 Kasım 'da Alsancak Stadı'nda karşılaştı.

Müsabakayı kazanan Altınordu, rakibiyle profesyonel liglerde şimdiye kadar 18'i Süper Lig, 10'u 1. Lig ve 2'si de 2. Lig olmak üzere 30 maçta karşılaştı. Bu müsabakalarda siyah-beyazlı ekibe karşı 13 galibiyeti bulunan Altınordu, 9 maçta yenilirken 8 karşılaşma da berabere tamamlandı.

Altınordu'nun 38 gol attığı karşılaşmalarda Altay 32 gol üretti. Altınordu maçlarında Altay adına en fazla gol atan isim konumundaki son 3 sezonun gol kralı Marco Paixao, Altınordu'ya karşı oynadığı 6 maçta 7 gol atarak tüm müsabakalarda fileleri havalandırdı.

Altay filelerine 4 gol bırakan Arif Gümüşçeviren'in en golcü isim konumundaki Altınordu'da mevcut isimlerden Ahmet Dereli Altay'a karşı 2 golü bulunuyor.

6. İSTANBUL FİNALİ

Bu sezon kez uygulanan play-off sisteminde Süper Lig'e çıkacak son takım , , , , sezonlarının ardından 6. defa İstanbul'da belirlenecek. 'da tek devreli lig usulüyle oynanan play-off'un son maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Altay'la berabere kalan Konyaspor Süper Lig vizesi almıştı.

İstanbul'un dışında Ankara'nın 8 defa ev sahipliği yaptığı play-off finalleri 4 kez Antalya'da, 3 defa Konya'da, ikişer kez Eskişehir ve İzmir'de, bir defa da Bursa'da oynanmıştı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası