yaz kursu ne zaman bitiyor / BAKAN ÖZER, YAZ OKULLARINA İLİŞKİN DETAYLARI AÇIKLADI

Yaz Kursu Ne Zaman Bitiyor

yaz kursu ne zaman bitiyor

Diyanet Kur'an kursu kayıt tarihleri! Yaz Kur'an kursu ne zaman başlıyor?

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların dini eğitimi için gittiği yaz Kur'an kursları bu yıl da büyük talep görüyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenecek yaz Kur'an kursları için başvurular 19 Haziran tarihinden itibaren alınacak. Peki Yaz Kur'an kursu ne zaman başlıyor? İşte Diyanet Kur'an kursu kayıt tarihleri

YAZ KUR'AN KURSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yaz Kur'an kursları eğitimleri 11 Ağustos'ta, yatılı yaz Kur'an kursları birinci dönemi 28 Temmuz, ikinci dönem eğitimleri ise 25 Ağustos'ta sona erecek.

YILI YAZ KUR'AN KURSU KAYIT VE EĞİTİM TARİHLERİ

Yurt genelindeki il ve ilçe müftülükleri bünyesinde eğitim verecek Kur'an kursları için kayıtlar 10 Temmuz'a kadar yapılabilecek, kurslar 3 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Yatılı yaz Kur'an kursları kayıtları da aynı tarihlerde başlayacak, eğitimler Temmuz arasında verilecek.

Cami, kurs veya "funduszeue.info" internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLAR YAZ KAMPLARINDA MİSAFİR EDİLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 4 yaş üzeri çocuk ve gençleri yaz Kur'an kurslarına beklediklerini söyledi.

Velilerin ve çocuklarının yaz Kur'an kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini belirten Akbulut, bu kurslarda hem değerler eğitimini hem de din eğitimini verdiklerini bildirdi.

Yatılı yaz Kur'an kurslarına yönelik taleplerin arttığını ifade eden Akbulut, "Bu yıl özellikle depremi yoğun yaşayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerimizdeki çocuklarımızı velilerinin muvafakatiyle İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri gibi illerde düzenlenecek yaz kamplarımızda misafir edeceğiz." diye konuştu.

Yaz okulları ne zaman başlıyor? Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları hangi tarihte?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları ile eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuzun hazırlandığı belirtildi.

Kılavuza göre açılması planlanan yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ile yaz okulları başvuru süreci, e-Kurs modülü üzerinden Haziran'da tamamlanacak.

Kurs merkezi başvurularının alınması ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasının Haziran'da, öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasının, Haziran'da, öğrenci başvurularının ise Haziran'da gerçekleştirileceği duyuruldu.

İstenilen ilde yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarına katılınabilecek

Bakan Özer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaz döneminde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8'inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil, 12'nci ve mezun öğrenciler için de Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerinde kurs açılacağını söyledi.

Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kurslarının 4 Temmuz Ağustos'ta açılacağını kaydeden Özer, "Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde yer alan seviyelerine uygun okul türlerinde yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarına başvuru yapıp katılabilecek" ifadesini kullandı.

Yaz okulları haftada 12 saat olacak

Özer, yaz okullarının temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflara yönelik, ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları için Haziran tarihleri arasında başvuruları e-Kurs modülü üzerinden yapabilecek. Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4. sınıf, sınıf (tek grup), sınıf (tek grup), sınıf (tek grup) sınıf (tek grup) şeklinde oluşturulan sınıf seviyelerinde oluşturulacak. Öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak amacıyla başlattığımız 'Matematik Seferberliği' kapsamında matematik dersinden, yabancı dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce dersinden hazırlanacak etkinlik temelli çerçeve programları doğrultusunda yaz okulları haftada 12 saat, toplamda 48 saat olarak uygulanacak."

Öğretmenler eğitim alacak 

Yaz okullarının, 4 Temmuz Ağustos'ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılacağını vurgulayan Özer, öğretmen ve öğrencilerin yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarına katılabileceğini söyledi.

Özer, yaz okullarında görevlendirilen öğretmenlerin, Haziran'da ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük bir eğitime alınacağını kaydetti.

DYK ve yaz okulu başvuruları ne zaman? MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulu takvimi!

DYK ve yaz okulu başvuruları ile ilgili detaylar öğrencilerin gündeminde yer alıyor. eğitim öğretim yılı yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları ile eğitim ve öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ilişkin kılavuz yayınlandı. MEB'in internet sitesinden açıklanan kılavuzda yer alan bilgiye göre yaz dönemi DYK kursu ve yaz okulu başvuruları e-kurs modülü üzerinden alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilen yaz dönemi DYK kursları MEB takvimine göre 4 Temmuz Ağustos tarihleri arasında açılacak. DYK kurslarında Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri gibi dersleri alacak olan 8'inci sınıf öğrencileri, başvurularını funduszeue.info üzerinden gerçekleştirecekler.

DYK , YAZ OKULU BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ile yaz okulları için öğrenci başvurularının, Haziran'da alınacağını bildirdi. eğitim öğretim yılı yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları ile eğitim ve öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ilişkin kılavuz hazırlandı. Kılavuza göre açılması planlanan yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile yaz okulları başvuru süreci, e-kurs modülü üzerinden Haziran tarihleri arasında tamamlanacak.

Buna göre, Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması. Haziran’da; öğretmen başvurularının alınması, ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması, Haziran’da; öğrenci başvuruları ise Haziran’da gerçekleştirilecek.

 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos  tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek.

Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri görev alacak.

Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatlar 19 Haziran- 10 Temmuz tarihlerinde başlayacak, il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an kurslarına bizzat yapılacak.

 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen yaş arası gençler için hazırlanan "Yatılı Yaz Kur’an Kursları Programı" da uygulanacak.

Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı  Yılı Yatılı Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim-öğretim 3 Temmuz'da başlayacak.

Yaz Kuran Kursu Afişi İçin Tıklayınız>>>

Yaz Kuran Kursu Afişi İçin Tıklayınız>>>

yaz-kursları

yaz-kursları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası