germany bayrağının rengi / Almanya bayrağı - Vikipedi

Germany Bayrağının Rengi

germany bayrağının rengi

Hiç Almanya bayrağının ne anlama geldiğini veya tarihçesinin ne olduğunu merak ettiniz mi? Eğer cevabınız evet ise doğru yere geldiniz. Bu yazı merakınızı giderecek. Alman bayrağı, milli bayrak ve resmi bayrak olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Milli bayrak, 23 Mayıs 1949’da kullanıma girmiştir ve ülkenin sivil bayrağıdır. Resmi bayrak ise devlete bağlı kurumlar tarafından kullanılmaktadır. Milli bayrağının rengi enlemesine üç eşit parça halinde yukarıdan aşağıya doğru siyah, kırmızı ve altın sarısı renklerinden oluşmaktadır.

Bayrağı oluşturan renklerin tarihi 1813 yılına dayanmaktadır. O yıl, Napolyon’a karşı yapılan savaşta Prusya’nın para ve asker açısından yaşadığı sıkıntılardan dolayı “Lützow” önderliğinde gönüllü “Freikorps” birliği kurulmuştur. Bu birliğin büyük çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır. Parasızlıktan dolayı çeşitli renklerde olan askeri üniformalar baştan aşağıya siyaha boyanınca sarı düğmelerin altlarındaki bez parçasının kırmızı kalması bugünkü ülke bayrağının anlamı olarak biliniyor.

Başlıklar

Almanya bayrağı tarihçesi

Almanlara ait bu bayrağın tarihçesine gelecek olursak, Napolyon Savaşları’ndan sonraki süreçte Almanya tarihiyle paralel olarak bayrak da değişiklik göstermiştir. Siyah-kırmızı-altın üç renkli bayrak ilk kez 1832 yılında gerçekleştirilen Hambach Festivali’nde kullanıldı. Hambach Festivali özgürlük ve ulusal birlik için düzenlenen bir gösteri olma özelliğini taşıyordu. 1832’de dalgalanan bu tarihi bayrak, bugün Neustadt an der Weinstrasse’deki yerel miras müzesinde ziyaretçiler tarafından görülebilir.

1918 Alman Devrimi (Kasım Devrimi olarak da anılır) ile birlikte, ilk Alman Cumhuriyeti’nin savunucuları siyah-kırmızı-altın bayrak altında toplandı. Almanya’nın bölünmesi sırasında, bu bayrak, her iki devletin ortak olduğu tek resmi sembol olarak kaldı, ancak Alman Demokratik Cumhuriyeti (yani Doğu Almanya) daha sonra Alman renklerine başak, çekiç ve pergel motifleri eklendi.

211221 DigitalBannerAds VasistdasWebsite 1125x150 MG

Siyah, kırmızı ve altın renkleri:

  • 1848’den 1866’ya kadar Alman Konfederasyonu’nda,
  • 1919’dan 1933’e kadar Weimar Cumhuriyeti’nde,
  • 1949’dan 1990’a kadar Alman Demokratik Cumhuriyeti’nde (yani Doğu Almanya’da) ve
  • 1949’dan beri şu anki Federal Almanya Cumhuriyeti’nde.

ulusal bir sembol olarak resmi bir statü kazandı. 1. Dünya Savaşıyla İmparatorluğun yerine kurulan Weimar Cumhuriyetinde günümüzdeki bayrak kullanılmış olsa da Nazilerin iktidarı sırasında bayrak Nazi Partisi’nin flamasıyla değiştirilmiş. Nazi Almanyası’nın yıkılışından sonraysa Batı Almanya’da 7 Haziran 1950’de alınan karar sonucunda günümüzde de geçerliliğini koruyan Alman bayrağı yasallaşmıştır. Komünizm etkisinde olan Doğu Almanya’da ise bu renklere ek olarak bayrağın ortasında başak, çekiç ve pergel motifleri bulunuyordu. İki Almanya’nın 3 Ekim 1990 tarihinde resmi olarak Alman Birlik Günü ile birleşmesiyle de yalnızca günümüzdeki milli bayrak kullanılmaya başlandı.

Almanya bayrağının rengi

Almanya bayrağı siyah, kırmızı ve sarıdan oluşmaktadır.

Almanya bayrağı siyah, kırmızı ve altın sarısı renklerinden oluşmaktadır ve ‘’beraberlik, hak ve özgürlük’’ anlamlarını ifade etmektedir. Ayrıca bu bayrak, 3:5 boyutunda yasallaşmıştır.

Resmi Almanya bayrağı

Resmi Alman bayrağı

Diğer taraftan, resmi bayrak ise yalnızca devletin resmi kurumlarında kullanılmaktadır. Üç ana renk ile birlikte bu bayrağın ortasında bir kartal simgesi bulunur. Bu kartal simgesi 15.yüzyıldan beri Almanya’nın devlet armalarında kullanmış olduğu bir semboldür.

Özellikle 2.Dünya Savaşı’nın ve Yahudi Soykırımı suçlarının acılı hatıraları nedeniyle Alman halkı uzun bir süre bayrak gibi milli sembollerine temkinli yaklaşmayı tercih etmekteydi.

Almanlar ve bayrak 

Bayrak, her millet ve halkı tarafından aynı şekilde algılanmaz. Biz Türkler için kamu kuruluşlarından tutun da evimizin camına kadar etrafımızı Türk bayrakları ile donatmak ne kadar normal ise, Almanlar için de devlet dairelerinde, iş yerlerinde ve evlerinde Alman bayrağı göstermemek o kadar normal.  “Germany on the Couch” ve “The Exhausted Society” kitaplarının yazarı ve psikolog Stephan Grünewald’ın dediği gibi Almanlar hala vatanseverliklerinin karanlık bir takıntıya dönüşebileceğinden endişeleniyorlar. Bunun en büyük nedeni de Naziler’in 1933’te Üçüncü Reich’ı oluşturmak için görevi devralmasıyla, Alman milliyetçiliğinin ırkçılığın en karanlık ve en ölümcül biçimine dönüşmesidir.

Almanlar vatanseverliklerinin karanlık bir takıntıya dönüşebileceğinden endişeleniyor.

Stephan Grünewald, Psikolog ve yazar

Ancak, Artık Alman halkı da gün geçtikçe Alman bayrağını özellikle özel günlerde daha çok kullanmakta ve kullanırken de utanmamaktadır. Dolayısıyla tabular Alman bayrağı konusunda giderek yıkılıyor. Pek çok Alman, ülkelerindeki vatanseverliğin ancak Almanya’nın futbolda Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptığı 2006’da düzgün bir şekilde sağlığına dönmeye başladığını düşünüyor. Özellikle 2.Dünya Savaşı’nın ve Yahudi Soykırımının üzerinden giderek daha çok zamanın ve jenerasyonun geçmesi, Almanların milli sembollerine yaklaşımını da değiştirmektedir. Bu yüzden özellikle 2006’daki Dünya Kupası sürerken tüm ülke Almanya bayrakları ve misafir takım bayraklarıyla donanmıştır.

Avrupa Bayraklar 

admin alman bayrağı, alman bayrağı png, alman bayrağı renkleri, almanya bayrağı, almanya bayrağı anlamı, almanya bayrağı png, almanya bayrağı renkleri, almanya bayrağı tarihçesi, almanya tarihi, bayrak, bayraklar, german bayrağı, germany bayrağı, siyah kırmızı sarı bayrak, ülke bayrakları

Almanya Bayrağı

 

Almanya Tarihi ve Bayrağının Anlamı

Almanların 3 renkli tarih sevgisi 1512 yılında kutsal bir imparatorluğu ile başlamıştır. Bunun yanı sıra Alman bayrağının hikayesi’de böyle başlamıştır. Önceki zamanlarda imparatorluk 2 şekil ile yetinmiş olmaktadır. Altın sarısı rengin üzerine Siyah kartal simgesi kullanılmıştır. Yaklaşık olarak 14’üncü yüzyıla gelindiğinde bayrakta kırmızı renk kullanılmış bulunmaktadır. Kartalın gagası ve pençeleri ise kırmızı renk ile yapılmıştır. 15. yüzyılda da Almanların Fransızlara karşı sahip olduğu iki kat gücü ve kudreti simgelemek için iki başlı kartal kullanıma sunulmuştur. Almanya’nın imparatoru ikinci Fransız Napolyon Fransız güçlerine yenildikten sonra 1806’da yıkılmış olan eski imparatorluğun son imparatoru olmuştur. Daha sonra Napolyon savaşı yenilince küçük Alman devletleri kalmış oldu ve bu sayede Kuzey Alman devletleri federasyonu kurularak farklı bayrak modelleri oluşturulmuştur.

Avusturya’da dahil olunca bayrak üzerinde bulunan sarı renk kaldırılmıştır. Bayrağın renklerini sıralayacak olursak; üstte siyah renk, ortada beyaz ve en altta ise kırmızı renk olarak yatay şeklinde bulunmaktadır. 1918’de  birinci dünya savaşı sırasında Almanya’nın mağlubiyeti ve imparatorluğun yıkılması ile sonuç alınmıştır. Ülkede baş göstermiş olan iç sorunlar sebebiyle 1919 Ağustos ayında Baymar Cumhuriyetinin ilanı ile son bulundu. Yeni Cumhuriyetin kullanılması sonucunda altın rengi tekrar kullanılmaya başlanmıştır. Böylece Almanya bayrağı tarihinde siyah ve kırmızı en altta ise altın renk kullanmıştır ve ülke bayrakları arasında kendine yer bulmuştur.

Bu tarihten sonra Almanya tarihi ve bayrağının anlamı büyük oranda artış sağladı. 1933 yılında Almanya’da Nazi işçi partisinin iktidara gelmesi sonucunda Aldof Hitler partisinin düşüncesi ve yeni politikası ile orantılı olarak kendi dönemine uygun bir Nazi bayrağı oluşturmuştur. Daha sonra ise Hitler siyah beyaz ve kırmızı olan Alman imparatorluğunun renklerini tekrar kullanmış bulunmaktadır. Bu bayrak modeli ise kırmızı zemin üzerinde siyah bir daire ve tam ortasında da siyah gamalı bir hac bulunuyordu. Hitler iktidarı ele geçirdiği zaman Alman devletinin resmi bayrağını kullanmak yerine Nazi bayrağını oluşturmayı seçmiştir. Çünkü Hitler önceki kullanılan bayrağın 1. dünya savaşında yenilgi alan Almanları hatırlatan ve utanç verici bir gösterim sağladığını düşünüyordu. 2. dünya Savaşı sıraların Nazi Almaya’sının mağlubiyeti ilan edilmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası