kadın şeklinde meyve / kadın şeklinde meyve?

Kadın Şeklinde Meyve

kadın şeklinde meyve

Bu ağacın meyvelerini gören inanamıyor!

Hayat&#;n&#;zda hiç insan &#;eklinde meyve veren bir a&#;aç gördünüz mü? E&#;er görmediyseniz, bugün size görenleri &#;a&#;&#;rtan insan &#;eklinde meyve veren a&#;açtan bahsedece&#;iz.

Narilatha veya Nareepol olarak bilinen bu s&#;ra d&#;&#;&#; a&#;ac&#;n naree kelimesi k&#;z, pol kelimesi ise a&#;aç bitki anlam&#;na gelmektedir. Tayland'da ayr&#;ca Himalayalar ve Sri Lanka bölgelerinde de yeti&#;en bu tuhaf a&#;aç kad&#;na benzer meyveler vermektedir. Birçok efsaneye konu olmu&#; ço&#;u bilimsel makalede, dini yaz&#;da kendine kendine yer bulmu&#; bu a&#;ac&#;n orijinalleri ise Bangkok bölgesine yakla&#;&#;k km uzakl&#;kta bulunan Petchaboon yöresinde bulunmaktad&#;r.

20 y&#;lda bir meyve veren bu a&#;ac&#;n meyveleri dal&#;ndan kopar&#;l&#;rsa, h&#;zla sahip oldu&#;u canl&#;l&#;&#;&#; yitirmektedir. Fakat meyvelerin lezzeti ayn&#; &#;ekilde kalmaktad&#;r. Ek&#;i ve tuzlu bir tada sahip oldu&#;u söylenen meyveler kurutulup biblo olarak da kullan&#;lmaktad&#;r.

Peki ama sizce bu s&#;ra d&#;&#;&#; kad&#;n meyvesi veren a&#;aç gerçekten var m&#;?

Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar sonucunda a&#;ac&#;n gerçekli&#;i tart&#;&#;ma konusu haline gelmi&#;tir. Çünkü internette bu a&#;aç hakk&#;nda çok az bilgi bulunmakta ve hatta a&#;aç hakk&#;nda neredeyse hiç ara&#;t&#;rma ve payla&#;&#;m yap&#;lmam&#;&#;t&#;r. Tüm bunlar&#;n &#;&#;&#;&#;&#;nda ise çok say&#;da ki&#;i a&#;ac&#;n montajlanarak bu &#;ekle geldi&#;ini dü&#;ünmektedirler. Peki ama bu kad&#;n &#;eklinde meyve veren a&#;aç fikri nereden geliyor?
Bunu da ara&#;t&#;ran ki&#;iler Nareepol a&#;ac&#;n&#;n bir Budist efsanesinden esinlenilerek yap&#;ld&#;&#;&#;n&#; tahmin etmektedirler. Bu efsaneye göre Tanr&#; Indra'n&#;n, kar&#;s&#; ve çocuklar&#; ile birlikte ya&#;ad&#;&#;&#; yerin yak&#;n&#;nda bulunan bir ormanda &#;ehvet dü&#;künü sald&#;rgan hermitler ve yogiler bulunmaktad&#;r.

Tanr&#; Indra da kar&#;s&#;n&#;n ormanda meyve toplarken bunlar&#;n sald&#;r&#;s&#;na u&#;ramamas&#; için kar&#;s&#;n&#;n güzel vücuduna benzer meyveler veren a&#;açlar yaratm&#;&#;t&#;r. Böylece Hermitler ve Yogilerin dikkatleri da&#;&#;lm&#;&#; ve kar&#;s&#;na sald&#;rmam&#;&#;lard&#;r. Yine ayn&#; efsaneye göre ise bu meyveleri yiyen veya dokunan kötü orman canl&#;lar&#; 4 ay uyur ve güçlerini kaybederlermi&#;. Bu kad&#;n figürlü meyveler Thai kültüründe kolye, heykel ve çizgi roman karakterlerine de ilham kayna&#;&#; olmu&#;tur.

Peki tüm bu bilgilerin &#;&#;&#;&#;&#;nda sizce kad&#;n &#;eklinde meyveler veren Nareepol a&#;ac&#; gerçek mi yoksa insan eliyle yap&#;lm&#;&#; bir kand&#;rmaca m&#;? Siz ne dü&#;ünüyorsunuz?

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Cinsel objeler şeklinde bitkilerin yaratılma hikmeti nedir?

Değerli kardeşimiz,

İnsanlar ağaçları tanıyabilmek için onlara bütün dünyada ortak bilim dili olarak kabul edilen Latince isim verirler.

Mesela, gülün Latince ismi ROSA’dır. Siz “Gül” deseniz, Türkçe konuşanlardan başkası bu ismin hangi bitkiye ait olduğunu bilmez. Ama Rosa dediğiniz zaman, bütün dünya bu ismin gül çiçeğine ait olduğunu bilir.

Latince isim verilirken de o bitkiyi diğerlerinden ayıran bir özelliği varsa, o isim olarak verilir.

Mesela, o bitkinin nane kokusu varsa, nanenin Latince karşılığı Mentha’dır. Dolayısıyla nane bütün dünyada Mentha olarak bilinir.

Bunun gibi şekli ve yapısı gibi özellikleri de yine isim olarak verilir. Bazı bitkilerin şekilleri ve meyveleri kelebeğe benzeyebilir. Arıya benzeyebilir ve bunun gibi. Şeklin illa ifade edilen isme yüzde yüz benzemesi de şart değildir. İlk görünüşte neyi andırıyorsa o isim verilebilir.

Şimdi bu kısa izahtan sonra, “Kadın şeklinde meyve veren vakvak ağacı gerçek midir?” sorusuna bakalım.

Uzakdoğu’da böyle bir ağaçtan bahsediliyor. Fakat internette abartılarak çizilmiş resimler ağaca monte edilmiş. Ağaç hakkında bir takım efsaneler ağaca meyve şeklinde minyatür olarak resmedilmiş. Yoksa gerçek meyve, ilgili videoda veya resimlerde verildiği gibi değil.

Bazı bitkilerin insana veya insanın bazı organlarına benzemesinin hikmeti soruluyor. Genelde o tip benzemeler sadece genel hatları itibariyledir. İnsanlar o bitkileri kolay tanıyabilmek ve hatırlayabilmek için mübalağalı bir benzetme ile isim vermektedirler. Üzerinde durmaya değmez.

Yaratılış hikmeti ise, her varlığın bir değil birden fazla yaratılış gayesi ve hikmeti vardır. Bizim ilmimiz her şeyi anlamaya yeterli değil ki, her birisinin yaratılış hikmetini ve gayesini, bilelim. Birileri merak edip araştırırsa belki bazı ipuçları bulabilir.

Varlıklar içerisinde en güzel şekilde yaratılmış olan insandır. Biz kendi bedenimize bakıp Allah’ın bizi ne kadar çok sevdiğini anlayıp ve her an bizim hayatımızın devamı için bütün ihtiyaçlarımızı karşıladığını düşünüp O’na karşı kulluk görevimizi yapmakla teşekkür vazifemizi ifade etmeye gayret etmeliyiz.

Her bir azamızın vücudumuzun her yerinde olma ihtimali varken, Allah her birisini en iyi yerde ve şekilde yaratmıştır. Gözümün iki tane olması, sonsuz ihtimalde bir ihtimaldir. Sağ gözümüz vücudumuzun her yerinde olabilirdi. Sol gözümüz de öyle. Gözlerimizin şekli de birbirinden farklı olabilirdi. Birisi inek gözü gibi, diğeri de sinek gözü gibi olabilirdi.

Kulağımızın birisi ensemizde, birisi burnumuzun üstünde olamaz mıydı? Kulağın birisi fare kulağı gibi, diğeri de keçi kulağı gibi olmasına mani neydi?

Gözlerimiz önde ağzımız arkada olamaz mıydı?

İşte biz bunları düşünüp, her organımızı yerli yerinde ve en güzel şekilde yarattığı için O’na ibadetle teşekkürümüzü yapmalıyız.

Bitti mi? 

Hayır, bitmedi.

Her saniye her bir hücremizde üç bin değişik hadise yaratılıyor. Vücudumuzda ortalama 70 trilyon hücre var. Bir saniyede Allah’ın bizim vücudumuzda meydana getirdiği değişiklik: 70 trilyon x 3 bin = 21x1016  kadar.

Bu hadiselerden bir tanesi noksan olsa hayatımız devam etmeyecek.

İşte biz bunları düşünüp Allah’a karşı her an teşekkürümüzü ziyadeleştirmemiz lazım. Bu şekilde düşünmeye tefekkür deniyor ve Allah böyle bir saat tefekkürü bir sene nafile ibadet sevabından daha üstün tutuyor.

Biz bunu yapmalıyız.

Yoksa ağacın meyvesinin veya şeklinin kadına veya erkeğe benzemiş olmasıyla meşguliyeti biz şeytana bırakalım.

Şayet alemimizde Allah yoksa, peygamber yoksa, abdest, namaz, niyaz yoksa, biz tam şeytanın istediği tipte birisiyiz demektir.

Böyle birisi olmaktan Allah’a sığınmak lazım.

İnsanın dünya hayatı çok kısa. Hayatımız âdeta pamuk ipliğine bağlı. Hiç kimsenin bir saniye sonraki hayatına garantisi yok.

Halbuki ahiret hayatı sonsuz. O sonsuz hayat burada, gayet kısa olan bu dünya hayatıyla kazanılacaktır.

Mesela dense ki, bir haftalık ömrünüz kaldı. Her halde böyle lüzumsuz şeylerle vakit harcamayı bir tarafa bırakır hemen ibadetlerimize başlardık.

Halbuki bir hafta çok uzun bir süredir. Zira bir dakika sonrasına garanti verilemeyen bir hayat serüvenindeyiz.

O bakımdan bizim hem kendimizden hem de her kardeşimizden beklediğimiz, lüzumsuz işleri bir an önce bir tarafa bırakıp dünyaya geliş gayelerimizi öğrenerek ve ona göre bir hayat tarzı yaşamaktır.

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Hangi Meyve Hangi Organımıza Benziyor?

Yaz ve kış aylarında sofraları süsleyen meyve ve sebzelerin şekillerinin faydalı oldukları organlara benzediği bildirildi.

  1. Dilimlenmiş kivi göz bebeğine benzerlik gösterir.

    Dilimlenmiş kivi göz bebeğine benzerlik gösterir.

  2. Kivi, antioksidanlar (E ve C vitamini) ve carotenoidlerce (beta caroten, lutein) zengindir.

    Kivi, antioksidanlar (E ve C vitamini) ve carotenoidlerce (beta caroten, lutein) zengindir.

  3. Lutein, yaşlılığa bağlı ortaya çıkan görme bozukluklarının önlenmesinde önemli yer tutar.

    Lutein, yaşlılığa bağlı ortaya çıkan görme bozukluklarının önlenmesinde önemli yer tutar.

  4. Patlıcan, avakado ve armut ortadan ikiye kesildiğinde, anne rahmine benzer şekil gösterir.

    Patlıcan, avakado ve armut ortadan ikiye kesildiğinde, anne rahmine benzer şekil gösterir.

  5. Bu gıdaların dengeli tüketilmesi, hormonal dengenin sağlanmasına ve rahim kanserinin önlenmesine yardımcı olur.

    Bu gıdaların dengeli tüketilmesi, hormonal dengenin sağlanmasına ve rahim kanserinin önlenmesine yardımcı olur.

  6. Ortadan kesilmiş domates dört kompartımanlı görülür.

    Ortadan kesilmiş domates dört kompartımanlı görülür.

  7. Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur.

    Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur.

  8. Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir.

    Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir.

  9. Nar çekirdekleri, kan hücrelerine benzerlik gösterir.

    Nar çekirdekleri, kan hücrelerine benzerlik gösterir.

  10. Nar, kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır.

    Nar, kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır.

  11. Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir.

    Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir.

  12. Zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olur.

    Zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olur.

  13. Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür.

    Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür.

  14. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.

    Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.

  15. Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir.

    Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir.

  16. Ceviz yüksek oranda omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir.

    Ceviz yüksek oranda omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir.

  17. Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar.

    Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar.

  18. Soğan, vücut hücrelerine benzerlik gösterir.

    Soğan, vücut hücrelerine benzerlik gösterir.

  19. Soğan, serbest radikalleri nötralize ederek hücrelerin zarar görmesini engelleyen önemli bir antioksidan kaynağıdır.

    Soğan, serbest radikalleri nötralize ederek hücrelerin zarar görmesini engelleyen önemli bir antioksidan kaynağıdır.

  20. Taneli meyveler ve narenciyeler, meme bezine benzerler. Narenciyeler, flavonoid ve limonen içerir.

    Taneli meyveler ve narenciyeler, meme bezine benzerler. Narenciyeler, flavonoid ve limonen içerir.

  21. Bunlar meme bezlerinde lenf hücrelerinin hareketini düzenler.

    Bunlar meme bezlerinde lenf hücrelerinin hareketini düzenler.

  22. Brüksel lahanası ve brokoli kanser hücresine benzerlik gösterir.

    Brüksel lahanası ve brokoli kanser hücresine benzerlik gösterir.

  23. Brüksel lahanası lif, vitamin C, betacarotene (vitamin A) ve azotça zengindir.

    Brüksel lahanası lif, vitamin C, betacarotene (vitamin A) ve azotça zengindir.

  24. Bunlar, kanser riskinin önlenmesine yardımcı olurlar.

    Bunlar, kanser riskinin önlenmesine yardımcı olurlar.

  25. Brokoli de kansere karşı iyi geliyor.

    Brokoli de kansere karşı iyi geliyor.

  26. Havuc dilimi insan gözüne benzer.

    Havuc dilimi insan gözüne benzer.

  27. Bilimsel arastirmalar havucun gözlerin kan akisini ve islevini iyilestirdigini göstermiştir.

    Bilimsel arastirmalar havucun gözlerin kan akisini ve islevini iyilestirdigini göstermiştir.

  28. Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

    Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

  29. Sap kereviz, Çin lahanası ve Rhubarb (bizde yok) kemiklere benzer.

    Sap kereviz, Çin lahanası ve Rhubarb (bizde yok) kemiklere benzer.

  30. Bu gıdalar kemikler için faydalıdır,sodyum oranları eşit ve %23 dur.

    Bu gıdalar kemikler için faydalıdır,sodyum oranları eşit ve %23 dur.

  31. Gıdanızda yeterli sodyom yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar.

    Gıdanızda yeterli sodyom yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar.

  32. Bu gıdalar iskeletinize faydalıdır.

    Bu gıdalar iskeletinize faydalıdır.

  33. Tatlı patatesin görünümü pankreasa benzer ve şeker hastalarının glisemik indeksini dengeler.

    Tatlı patatesin görünümü pankreasa benzer ve şeker hastalarının glisemik indeksini dengeler.

  34. Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın gögüsüne benzer ve bunların saglıgına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

    Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın gögüsüne benzer ve bunların saglıgına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası