güçlü bahçe city antakya / 3 yıl önce ‘dünyanın en büyük makası' ile açılışı yapılmıştı: Site, koskoca bir enkaza dönüştü

Güçlü Bahçe City Antakya

güçlü bahçe city antakya

Yerle bir olan siteyi yapan isimden pişkin savunma: 5 bin konuttan 3 blok yıkılmış, normal

Enkazda kalan kişiler sosyal medyadan yardım istedi. Bu siteyi yapan Ser-al İnşaat’ın sahibi Servet Altaş’ın yaptığı başka birçok binanın da yıkıldığı iddia edildi. Telefonla ilk aramamızda Altaş, iddialara karşılık “Sosyal medyaya itibar etmiyorum. Bunların üzerine de konuşmak istemiyorum” yanıtı vererek telefonu yüzümüze kapattı. Bu konuşmanın ardından kendisi bizi arayarak, şu açıklamayı yaptı:

'ŞEHİR SİLİNDİ'

“Şu anda enkaz altındakilere yardım çalışmalarındayım. Sırf haber üretmek için yapılıyorsa yazıklar olsun. Burada bir adı olan şehir silindi. Venüs Gold sitesinde cam kırılmadı. Mars Sitesi’nde cam kırılmadı. Bunları yazanlar kim? Güçlü Bahçe City’de 2 blok çöktü, diğer 3 blok ayakta. Yani zaten depremin vuruş şekli, fay hatlarının oluşu, geçişi buna bir şey dayanmaz ki. Şehir yerle bir oldu.

Güçlü Bahçe City’nin yanında şu anda devam eden proje devrildi, yerle bir oldu. Benim kendi oturduğum ev de yıkıldı. Ben de dışarıdayım. Bu şehirde 5 bin konut ürettim. Bu 5 bin konuttan, 2 veya 3 blok yıkılmış ise zaten böyle 8 civarındaki bir depreme karşı yıkılması normal. Bunlar yıkılacak. Şu an devam eden projemiz var, 15 katlı. Binada hiçbir hasar yoktur. Kentsel dönüşümü ilk başlatan Venüs dediğiniz projenin ne olduğunu biliyor musunuz? Çevre ve Şehircilik Bakanlık onaylı kentsel dönüşümlü tek proje ve hepsi ayakta.”

Yerle bir olan siteyi yapan isimden pişkin savunma: 5 bin konuttan 3 blok yıkılmış, normal

OĞLUMU KURTARDIM’

Duvarı çatlamış olan bir sürü binaları da olduğunu söyleyen Altaş, “Yıkılan yok. Zirve sitesi 5 blok daire. Duvarları patlamış, dökülmüş, çatlamış, yıkılan yok, hiçbir şey yok. Can kaybı da yok, bir tane bile. Güçlü Bahçe City’de can kaybı var maalesef. Kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Bu şehrin tamamı enkaz. Güçlü Bahçe en son yıkılacak sitelerden birisiydi. Benim kendi oğlum Güçlü Bahçe’de oturuyordu, enkaz altında kaldı, oğlumu ben enkazdan çıkardım” dedi.

Yerle bir olan siteyi yapan isimden pişkin savunma: 5 bin konuttan 3 blok yıkılmış, normal

Kaynak: Milliyet/ Elif ALTIN

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem 'Guinness' başvurulu makasla açmışlardı, o site enkaza dönüştü

Kahramanmaraş merkezli depremde en çok can kaybının meydana geldiği kentlerden biri olan Hatay'da enkaza dönüşen yapılardan biriyle ilgili ibretlik bir ayrıntı ortaya çıktı.

Çok sayıda binanın yıkıldığı Antakya ilçesinde yılında AKP'li Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz'ın da katıldığı 'Güçlü Bahçe City' adlı konut sitesi, depremde yerle bir oldu.

Sitenin enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında kaç kişinin bulunduğu ise bilinmiyor.

'EN BÜYÜK MAKAS' REKORUNU GETİRMİŞ!

Açılışla ilgili o dönem ajanslara yansıyan habere göre, Hatay'da bir çok inşaat projesine imza atan Ser-Al İnşaat firmasının sahibi Servet Altaş, şu ifadeleri kullanmış:

"Güçlü Bahçe City projesini memleketimize istihdam kazandırmak için yapıyı bu aşamaya getirdik. Katılım ve açılışını bugün yaptık. Guinness Rekorlar Kitabına kazandırmak için kendi ölçümlerimizle yaptığımız santimetre olan altın makasımızı yaptık. Başvurumuzu da yaptık. Bu rekoru da şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Projemizi de şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Bu makas daha öncesinde Hindistan'daydı. Adana'da Tekbaş İnşaat önceki süreçte bu rekoru almıştı. Biz bu rekoru Hatay'a getirdik."

Haberde, sitenin açılışı için yapılan törene Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladağı Belediyesi Başkanı Mustafa Sayın, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan, Hatay Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, STK temsilcileri ve iş insanlarının katıldığı belirtiliyor. 

İLAN KALDIRILDI

Deprem sonrası yıkılan Güçlü Bahçe Sitesi'ndeki bir daire için bir internet sitesinde verilen satış ilanı da sosyal medyada gündem oldu. 2 milyon bin TL'ye satışa çıkarılan "lüks daire"nin ilanı daha sonra kaldırıldı. 


Hatay Büyükşehir Belediyesidepremkahramanmaraş

Lütfü Savaş&#;ın 68 kişinin öldüğü 3 yıllık Güçlü Bahçe sitesinin altın makaslı açılışına katıldığı ortaya çıktı

Deprem felaketinde Hatay&#;ın Antakya ilçesindeki 3 yıllık Güçlü Bahçe Sitesi yıkıldı, 68 kişi hayatını kaybetti. Depreme dayanıklı diye satılan altın makaslı açılış törenine CHP&#;li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş&#;ın da katıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli en ve 'lık depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde yılında yapımı tamamlanan Güçlü Bahçe Sitesi yerle bir oldu.

5 bloktan oluşan sitenin 4 bloğu yıkıldı, 1 binanın ise zemin katları çöktü ve ağır hasar aldı.

Bu siteden daire alan müteahhit Nurettin Kayış’ın, dairesi de yıkılanlar arasındaydı. Antakya’da site içerisinden satın aldığı daire depremde yıkıldı. 

" şiddetinde depreme dahi dayanıklı olduğunu söylediler"

Sitenin 10 şiddetinde depreme dayanıklı olarak satıldığını belirten Kayış, “Sitenin, şiddetinde depreme dahi dayanıklı olduğunu söylediler. Biz bu evi o zaman bin dolar civarında bir paraya aldık. Ben, yerin 2 kat altına inmiş diye ve güzel bir perde duvar var diye binaya aldandım. Kaba inşaatını görseydim almazdım.” Şeklinde konuştu.

"Yangın merdiveni yapmadığı için depremden kaçmakta zorluk çektik"

68 kişinin sitede öldüğünü söyleyen Kayış, “Ben 8 katlı binanın 6’ıncı katında oturuyorum, deprem saatinde uyanıktım. Müteahhit, yangın merdiveni yapmadığı için depremden kaçmakta zorluk çektik. Aşağı indiğimizde 2 blok tamamen yıkılmıştı. Depremden sonra İskenderun’a gittim ve dairelerimi teker teker gezdim. İskenderun’da bulunan dairelerimde çatlaklar hariç hiçbir zarar olmadı. Bu sitede 68 kişi hayatını kaybetti” dedi.

Altın makaslı açılış yeniden gündem oldu

''Depreme dayanıklıdır'' diyerek satılan ve 68 kişiye mezar olan sitenin 3 yıl önce gerçekleşen dev altın makaslı açılışı gündem yarattı.

Yerle bir olan sitenin açılışına katılanlar arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olduğu ve açılışı gerçekleştirdiği yer aldığı ortaya çıktı.

"İstifa edilecekse hep beraber edelim"

Depremin ardından istifa çağrılarına karşılık Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Şehir şu anda o kadar zor durumda ki bırakıp kaçmak olmaz. 9 yıldır bunun yetkisi bende değil. 11 ilçe belediyesi var, istifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım. 10 tane büyükşehrin istifa etmesi lazım. Burada yıkılan ilçeler, beldelerin istifa etmesi lazım. İstifa edilecekse hep beraber edelim. 1 ay sonra yargıya başvuralım, kimler haksızsa, kim ceza alırsa, bu benim için de dahil." demişti.

İlgili Haberler
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: 11 ilçe belediyesi var, istifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım Depremzede vatandaş Lütfü Savaş&#;ın yüzüne söyledi! 20 yılda şehri ıslah edemedin, istifa et İstifa etmeyeceğini söyleyen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş&#;tan yeni paylaşım üzerindeki bile çakma

BU FOTO GALERİYE BAKIN

Foto GaleriAdıyaman&#;da enkaz altındaki arabalar otoparkta böyle görüntülendi Galeriye Gözat

hatayantakyalütfü savaşdeprem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası