laptop hoparlör cızırtı sorunu / Laptop Ses Cızırtı Sorunu Neden Olur? (Çözüldü Kesin Çözüm) » Neden Olur ?

Laptop Hoparlör Cızırtı Sorunu

laptop hoparlör cızırtı sorunu

Bu yazımızda Laptop Ses Cızırtı Sorunu Neden Olur?, Laptop Cızırtılı Ses Windows 10?, Windows 7 Ses Cızırtı Sorunu?, Laptoptan Cızırtılı Ses Gelmesi? gibi sorulara yer verdik.

Diz üstü bilgisayarlar kullanış bakımından oldukça kolay ve iş görür olması tercih edilmesinde başrol oynamaktadır. Ancak laptopların sorunları masa üstü bilgisayarlara göre oldukça fazla sorunları bulunmaktadır.

Bunların başında laptoplardan sesin cızırtılı gelmesi bulunuyor peki Laptop Ses Cızırtı Sorunu Neden Olur? bunların bir kaç sebebi olabilir ve bazılarının çözümlenmesi oldukça kolay.

Laptop Ses Cızırtı Sorunu Neden Olur

Laptop Ses Cızırtı Sorunu Neden Olur?

Laptopların kullanışlı olmasının yanında oldukça hassas cihazlar olduğu bilinmektedir. laptopların sesi cızırtılı gelmesinin bir kaç sebebi olabilir bunların başında yazılım sorunları bulunuyor yazılım sorunları çözüme kavuşturulabilir bir sorundur.

Bir diğer sebep donanımsal sebepler olabilir bunların bilgisayar üzerinden yapılan ayarlamalar ile düzeltmek mümkün olmayacaktır genel olarak değiştirilmesi gerekecek.

Sürücülerin Güncel Olmaması: Sürücülerin güncel olmaması bir çok donanımsal parçayı kötü etkilediği gibi hoparlörlerinde kötü etkilenmesine sebep olabilir. Peki nasıl güncelleriz maddeler halinde belirttik.

  • Öncelikle başlat menüsünde bulunan arama kısmına ” Aygıt Yöneticisi ” yazın ve aratın.
  • İlk çıkan seçeneği seçin ve erkanın açılmasını bekleyin.
  • Açılan ekranda ”Ses giriş ve çıkışları” seçeneğini seçin
  • Açılan 2 menüden hoparlörü seçin ve fare ile sağ tıklayın
  • İlk sırada bulunan ”Sürücüleri Güncelleştir” seçeneğini seçin ve devam edin
  • Açılan Ekranda ”Sürücüleri Otomatik Güncelleştir” seçeneğini seçin ve işlemin bitmesini bekleyin.

Sürücünün Güncel Olması: Sürücülerin güncel olmaması ne kadar sorun yaratsa da  bazen güncel olması da sorunlar çıkarmaktadır. Özellikle Windows kendi güncellemeleri ile sürücüleri güncel tutmaya çalışmakta hoparlörün donanım sürümü gelen güncelleme için geride kalması cızırtı sorunlarını beraberinde getirmektedir. Peki Çözümü Nedir?

  • Öncelikle isterseniz marka modelini biliyorsanız entegre hoparlörün eski driver yani sürücülerini yükleyebilirsiniz yada
  • Bilgisayarım Simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçeneğini seçin
  • Açılan ekranda gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın
  • Açılan ekranda sistem geri yüklemesini seçin ve onayları verin
  • Bilgisayarınız güncellenmeden önceki sistem sürümlerine geri dönecektir.

Hoparlör Ayarları Dinlediğiniz Ses İçin Uygun Olmaması: Bazı durumlarda laptop ayarlarınızda bir karmaşa olabilir dinlemek istediğiniz ses hoparlör ayarlarına uygun olmadığı için cızırtı sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

  • Bilgisayarınızın sağ en altta bulunan ses efektine sağ tıklayın
  • Açılan menüden ses efektini seçin
  • Burada bulunan kayıttan yürüt seçeneğine tıklayın
  • Görünen menüden Hoparlör e 2 kere tıklayın ve
  • Açılan ekrandan gelişmiş seçeneğini seçin ve ses kalitesini artırmayı yada düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Donanım Sorunları: Donanım sorunları arasında en çok bilineni hoparlörün soketlerinin gevşemesi yada kablolarında oluşan deforme gibi nedenlerden kaynaklı olarak laptoplarda ses cızırtılı çıkabilmektedir.

Öncelikle donanım sorunlarını yazılım çözüm yöntemleri ile çözmeniz mümkün değildir bu sebepten fiziksel müdahale etmek gerekiyor. Bilmeyen bir kişinin müdahale etmesi sorunun büyümesine ve farklı entegre parçaların zarar görmesine neden olabilir bu sebepten cihazınızın hoparlöründe donanımsal  sorunun bulunduğunu düşünüyorsanız bir tek servisle konuşmanız çok iyi olacaktır.

Laptop Cızırtılı Ses Windows 10?

Windows 10 gibi güncel işletim sistemlerini kullanıyorsanız cızırtı büyük bir oranla yazılım sorunların kaynaklı olacaktır bu sebepten yukarıda belirtiğimiz çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Windows 7 Ses Cızırtı Sorunu?

Windows 7 üreticisi tarafından artık güncelleme almayacağı bir süre önce Windows tarafından paylaşıldı bu sebepten hoparlörünüzün güncel olmaması cızırtılı seslerin çıkmasına neden olabilir çözüm yöntemleri için Laptop Ses Cızırtı Sorunu Neden Olur? başlığına bakabilirsiniz.

Hoparlör’ den Cızırtı Sesi Geliyor Neden?

Hoparlör kablolardan gelen sinyal ile sizlere ses vermektedir herhangi bir yerde oluşan şase adı verilen durumlarda cızırtı yapabilmektedir yada kullandığınız ses verici yani Teyp yada müzik aletleri kullandığınız hoparlör ‘ e gere daha büyük olabilir . Sorunu gidermek için bir şase durumunu kontrol edebilirsiniz.

Laptop Ses Sorunu Nasıl Çözülür?

Laptoplar kendilerine göre oldukça güzel bir ses sistemine sahiptir ancak mekanik yada yazılım sorunları sebebiyle işlemini durdurabilir yada kısmen çalışır halde kalabilir bunun sebeplerinden birisi Driver durumlarını kontrol etmek bunun dışında mekanik sorun olarak Ses kartı olarak bilinen soketin yerinden çıkması yada tamamen yanması olabilir.

Telefonda Cızırtı Sesi Neden Olur?

Telefonlar diğer ses verici aletlere göre oldukça küçük hoparlör ile kullanılmaktadır çok yüksek performanslar vermezler ancak Telefonda Cızırtı Sesi Neden Olur? gibi soruları sormanıza sebep olan cızırtı seslerini verebilir bunun asıl sebepleri başlangıçta sus yada toz birikmesi olabilir yada yapılan güncelleme sonucu ortaya çıkmışsa fabrika ayarlarına geri dönerek güncellemeyi iptal edebilirsiniz bu şekilde sorununuz çözülecektir.

FacebookTwitterLinkedInTumblrPinterestRedditVKontakteE-Posta ile paylaşYazdır

Bilgisayarımdan ses cızırtılı &#;ıkıyor

Bilgisayar, laptop ses cızırtı sorunu nasıl çözülür?

Hem kulaklık hem de hoparlörden cızırtı geldiğine göre sendeki sorun ses kartınla ilgili. Böyle bir başlık açmışken ben bilgisayardan gelen cızırtı seni için genel bir çözüm yazayım.

Eğer bilgisayarınız yeni ve aldığınız andan itibaren seste cızırtı varsa hiç beklemeyin ve aldığınz yere götürün. Sorun donanım sorunu olabilir. Bu durumda sorunu çözmeyi denemeyin.

Burada kritik soru: cızırtı hep mi vardı sonradan mı oldu?  Sonradan olduysa ve eğer bir program yükledikten sonra olduysa o programı kaldırın. Diğer bir çözüm sistem geri yüklemesi yapmak. Aşağıda sistem geri yüklemesi nasıl yapılır linkini bulabilirsiniz.

Bilgisayarından cızırtı geliyorsa çözüm için  öncelikle  aşağıdaki durumlardan hangisi size uyuyorsa o adımı kontrol etmelisiniz.

Bilgisayarımdan ses cızırtılı çıkıyor çözüm 1: 

Harici hoparlör kullanan bilgisayarlarda yaşanan cızırtı sorunu

Öncelikle ses çıkışı için hoparlör kullanıyorsanız hoparlörün kablolarını kontrol edin. Kablolarda bir ezilme, kopma temassızlık var mı?  Yine hoparlörün jakı bilgisayara tam oturmuş mu kontrol edin. Jakı soketten çıkarın ve yeniden takın. Hoparlör kablosunda bir ek varsa bu eki kontrol edin. Hoparlör kablosu üzerindeki hasarlar cızırtıya sebep olabilir.

Bilgisayara bağlı bir mikrofon var mı? Eğer varsa mikrofon hoparlöre yakın durmamalıdır. Bu parazite, cızırtıya sebep olacaktır.

Hoparlörü bilgisayardan çıkarttıktan sonra da cızırtı devam ediyorsa (örneğin kulalık bağladığınızda) aşağıdaki çözümleri deneyin.

Ek olarak eğer harici hoparlör kullanıyorsanız ve sesi çok açtığınızda cızırtı oluyorsa bu ses sisteminizin kalitesizliğinden, gücünün yetersizliğinden kaynaklanır. Bu durumda sorunu çözmek yazılımla mümkün değildir. Daha kaliteli ve güçlü bir ses sistemine ihtiyacınız var demektir.

Yine hoparlörler eskidikçe özelliklerini yitirirler. Bu da seste cızırtıya sebep olacaktır. Eğer eski bir hoparlör kullanıyorsanız cızırtının sebebi bu olabilir.

Bilgisayarımdan ses cızırtılı çıkıyor çözüm 2: 

Laptop kullanıyorum harici hoparlörüm yok, ses yine de cızırtılı geliyor

Bu durumda ilk şüphelenilmesi gereken ses kartına ait sürücü.  Ses kartının sürücüsünü güncellemek çözüm olabilir.  Ses sorunu sonradan mı çıktı yoksa bilgisayarı ilk aldığınızdan beri bu durum var mı?

Ses cızırtı sorunu sonradan çıktıysa ilk yapılması gereken sistem geri yükleme ile eski hale dönmektir. Soruna bir Windows güncellemesi sebep olabilir: Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? Bazen Windows güncelleştirmeleri sorunlara sebep olabiliyor.

Öncelikle ses kartınızın markasını ve modelini öğrenmelisiniz:

  1. Windows ve R tuşlarına basın.
  2. Açılan ekrana funduszeue.info yazın ve enter tuşuna basın. Bu karşınıza Aygıt Yöneticisini getirecektir.
  3. Aygıt yöneticisinde Ses, video ve oyun denetleyicilerini bulun.
  4. Realtek Audio gibi bir ada sahip aygıt ses kartınızdır.
    Aygıt yöneticisi - ses kartı
  5. Bu sürücüyü çift tıklayın.
  6. Açılan pencerede Sürücü sekmesini tıklayın.
  7. Sürücü güncelleştir seçeneğini seçin.
  8. Güncel sürücü yazılımını otomatik ara seçeneğini tıklayın.
  9. Windows sizin için sürücüyü güncelleyecektir.

Ayrıca Google'da arama yaparak ya da funduszeue.info'e sorarak ses kartı sürücünüzün indirme linkini öğrenebilirsiniz. Eğer sürücü güncellemek nedir bilginiz yoksa bu konulardan hiç anlamıyorsanız o zaman size önerim bir sürücü güncelleme yazılımı kullanmanız. Örneğin Driver Booster gibi. Driver Booster nedir? Driver Booster ne işe yarar?

Driver Booster sizin adınıza bilgisayarınızı tarar ve güncellenmesi gereken sürücüleri bulur, indirir ve günceller.  Driver Booster sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

Ses kartı güncellemesi bittikten sonra mutlaka bilgisayarınızı yeniden başlatın ve öyle deneyin. Cızırtı sorunu devam ediyorsa  ses kartınızın kullandığı ek bir yazılım varsa onu güncelleyin.

Örneğin Realtek ses kartıları Realtek HD Audio Manager gibi ek yazılımlar kullanırlar. Bu programlardaki bug, hatalar cızırtı sorununa sebep olabilir. Ses programlarının adlarında genelde Sound gibi ibareler bulunur.  Herhangi bir ses yazılımı yüklümü bu şekilde tespit edebilirsiniz.

 

Sonuç olarak bilgisayardaki seste cızırtı sorununun temel iki sebebi olabilir: Sürücü, yazılım hatası veya donanım sorunu. Öncelikle bunu tespit etmek gerekiyor.  Bunu tespit ettikten sonra yukarıdaki çözüm önerileri ile sonuca gidilebilir.

 

 

 

 

Birçok kullanıcı Windows 11&#;de sesin bozuk olarak cızırtılı çıkmasından ve müzik dinlerken bazen yaşanan kesinti ve atlamalardan şikayetçi.

Bunun nedenleri arasında kullanılan ses cihazının arızalanmasından bilgisayardaki sürücülerin bozulmasına kadar pek çok şey sayılabilir.

Biz burada Windows 11&#;li bilgisayarlarda yaşanan ses sorunlarının çözümü için en çok işe yaradığı bilinen 7 popüler çözüm yolunu sizlerle paylaşıyoruz.

1. Ses cihazını yeniden bağlayın

  1. İlk yapmanız gereken şey ses cihazının bağlantısını kesmek, portları temizlemek ve yeniden bağlamak olmalı.
  2. Kablolu kulaklık ve hoparlör kullanıyorsanız, bağlantıların düzgün yapıldığından emin olun.
  3. Ayrıca böyle durumlarda kulaklık ve hoparlörü başka bilgisayarlarda deneyerek sorunun donanımsal olup olmadığını anlayın.
  4. Eğer Bluetooth özellikli kablosuz bir kulaklık yada hoparlör kullanıyorsanız, o zaman &#;Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar > Cihazlar&#; adımlarını takip edin ve kulaklık yada hoparlörün sağındaki üç noktaya tıklayınca açılan menüden Cihazı kaldır&#;ı seçin. Daha sonra yeniden bağlantı kurun. Aşağıdaki resimde gösterilmiştir.Windows 11 Ses Hatasi 3

2. Ses sorun gidericiyi çalıştırın

Windows 11&#;de her şey için bir sorun giderici bulunuyor. Müzik oynatma ve film izleme sırasında yaşanan cızırtılı veya bozuk sesleri düzeltmek için ise Ses sorun gidericiyi çalıştırmalısınız.

  1. Başlat menüsünü açıp arama alanına sorun giderici yazarak entera basın.
  2. Açılan pencerede &#;Diğer sorun gidericiler&#; seçeneğine tıklayın.Windows 11 Cizirtili Bozuk Ses Sorunu 5
  3. Açılan pencerede Ses Çalma satırındaki Çalıştır butonuna basın.
  4. Açılan pencerede sorunlu cihazı seçin ve Sonraki butonuna basarak devam edin. Üstteki resimde gösterilmiştir.

3. Ses sürücüsünü güncelle veya yeniden yükle

Bilgisayardaki ses sürücüleri sayesinde Windows ile çeşitli ses cihazları iletişim kurabiliyor.

Ama eğer sürücüler eskirse, ses ile alakalı bazı sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bunu düzeltmek için bilgisayardaki ses sürücülerini güncelleyin.

  1. Başlat tuşuna sağ tıklayınca açılan menüden &#;Aygıt yöneticisi&#; seçeneğine tıklayın (veya Başlat menüsünü açıp aygıt yöneticisi diye arama yapın).
  2. Açılan pencerede &#;Ses, video ve oyun denetleyicileri&#; seçeneğine tıklayarak genişletin.
  3. Açılan yeni alanda ses sürücüsüne sağ tıklayıp açılan menüden &#;Sürücüyü güncelleştir&#; seçeneğine tıklayın.Windows11 Cizirti Ses Bozulma 7
  4. Eğer güncelleştirme işe yaramazsa, bir önceki adımda sağ tıklayınca açılan menüden bu defa &#;Cihazı kaldır&#; seçeneğine tıklayın.
  5. Ardından bilgisayarı yeniden başlattığınız zaman Windows işletim sistemi eksik olan sürücüyü otomatik olarak bulup yükleyecek. Böylece ses sorunu düzelebilir.

4. Windows Ses servisini yeniden başlatın

Windows hizmetleri arka planda çalışarak belirli özel görevleri gerçekleştirir. Normalde bu hizmetlerle bir işiniz olmaz ve otomatik olarak çalışırlar.

Fakat bilgisayardan çıkan seslerle ilgili sorun varsa, ses servisini yeniden başlatmak gerçekten işe yarayabilir.

Başlat menüsünü açıp arama alanına hizmetler yazarak entera basın.

Açılan penceredeki listenin aşağı kısımlarına inerek &#;Windows Ses&#; seçeneğini bulun.

Bu seçeneğe sağ tıklayın ve açılan menüden &#;Yeniden başlat&#; seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Windows Ses Servisini Yeniden Baslatin 9

5. Ses iyileştirme özelliğini kapatın

Ses akışı sırasında en iyi sonuçları almak için ses iyileştirme özelliğini açmak oldukça faydalı.

Fakat kullandığınız ses kartına ve ses cihazına bağlı olarak bazen bu özellik problemlere yol açabilir.

Bundan dolayı bu özelliği devre dışı bırakacağız:

  1. &#;Ayarlar > Ses > Tüm ses aygıtları&#; adımlarını takip edin.
  2. Açılan pencerede Hoparlör veya bozuk çıkan ses kulaklıktan geliyorsa Kulaklık seçeneğini seçin.
  3. Açılan pencerede &#;Sesi iyileştir&#; yazan seçeneğin anahtarını Kapalı konumuna getirmek için anahtarın üzerine bir defa tıklayın.

Ses Iyilestirme Ozelligini Kapatin 11

6. Sesin bit oranı kalitesini değiştirin

Ses sorunlarının sadece Bit oranı kalitesi yüzünden bile çıkma ihtimali bulunmaktadır.

Eğer durum buysa, sadece başka bir ses kalitesini seçmek bile sorunu çözecektir.

 05 04 02 44 31 13

  1. Ekranın sağ alt köşesindeki hoparlör simgesine sağ tıklayın ve açılan menüden &#;Ses ayarları&#; seçeneğine tıklayın. Üstteki resimde gösterdik.
  2. Açılan pencerede Hoparlör seçeneğine tıklayın.
  3. Karşınıza gelen pencerede Çıkış ayarları bölümünde Biçim yazan satırdaki açılır menüye tıklayın ve açılan menüden başka bir ses kalitesi seçin. Mesela 16bit ise 24bit seçebilir veya Hz ise Hz seçebilirsiniz.Sesin Bit Orani Kalitesini Degistirin 15
  4. Ardından hemen solundaki Sına yazan butona basıp test edebilirsiniz.

Yaşadığınız sesteki cızırtı ve bozulmalar düzelene kadar, bu menüden farklı ses kalitelerini seçerek sınayabilirsiniz.

Tel:

Asus laptop hoparlör cızırtı sorunu donanımsal ya da yazılımsal bir problemden kaynaklanıyor olabilir. Bu sorunun neyden kaynaklandığını anlamak için bazı yolları deneyebilirsiniz. Öncelikle ses sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bu güncelleme ses yazılımında bir sorun varsa bu sorunu giderecektir.

 

 

 

Eğer Windows 10 kullanıyorsanız da bu sorunu çözmek için sağ alt bölümdeki ses simgesine tıklamalısınız. Açılan menüde kayıttan yürütme aygıtlarını seçmelisiniz. Çıkan listede hoparlöre sağ tıklamalısınız. Özelliklerden geliştirmeler bölümüne tıklamalısınız. Buradan anlık mod özelliğini devre dışı bırakıp tüm ses efektlerini engelle özelliğini açmalısınız. Eğer Windows 10’ dan kaynaklı bir cızırtı sorunu varsa bu şekilde çözülecektir.

 

 

Asus Laptop Hoparlör Cızırtı Sorunu

 

 

Hoparlördeki cızırtı sorunu yazılımsal bir problemden kaynaklanacağı gibi donanımsal bir problemden de kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle hoparlörünüze giren toz ya da yabancı bir madde cızırtı sorununa neden olabilir. Bunun için hoparlörünüzün temiz olduğundan emin olmalısınız. Bilgisayarınzın hoparlör kısmını açıp temiz olup olmadığınızdan emin olmalı ve temiz değilse temizlemelisiniz. Asus laptop hoparlör cızırtı sorunu varsa ve bu sorunu kendiniz çözemiyorsanız bu sorunu çözmek için asus yetkili servislerine başvurabilirsiniz. Bu serviste bilgisayarınızın bakımları ve kontrolleri yapılacak ve sorunun neyden kaynaklandığı bulunacaktır. Hoparlörünüzün değişim ve tamir işlemleri de asus yetkili servislerinde profesyonel teknik elemanlar aracılığıyla yapılacaktır. Değişim işlemleriniz tamamen orijinal parçalarla sorunsuz şekilde yapılacak ve bilgisayarınız size teslim edilecektir.

 

  • Asus Laptop Hoparlör Cızırtı
  • Asus laptop hoparlör cızırtı sorunu
  • Asus laptop hoparlör cızırtı
  • Asus laptop hoparlör
  • Asus laptop hoparlör fiyatları
  • Asus laptop hoparlör çalışmıyor
  • Asus laptop hoparlör sorunu
  • Asus laptop hoparlör ses gelmiyor
  • Asus laptop cızırtı sorunu
  • Asus laptop cızırtı sesi

 

İletişim bilgilerimiz için lütfen tıklayınız. 

.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası