pet şişe geri dönüşüm otomatı nerede / Ödüllü proje rafa kalktı - Eren Aka

Pet Şişe Geri Dönüşüm Otomatı Nerede

pet şişe geri dönüşüm otomatı nerede

Pet Şişe Makineye Atılacak, Para Cep Uygulamasına Gelecek

Tek kullanımlık ambalajlar hem ekonomik kayıplara neden oluyor hem de çevreyi kirletiyor. Türkiye Sıfır Atık Projesi’nin bir adımı olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından başlatılan ‘Depozito Yönetim Sistemi’ ile yakın gelecekte meşrubat ambalajları depozitolu olacak, çevre ve ekonomi korunacak.

Su, meşrubat, gazlı içecekler ya da düşük alkollü içecekler, genel olarak cam, pet ya da alüminyum ambalajlarda tüketiciye sunuluyor. Türkiye’de daha önce depozito ile ilgili düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen, firmalar genellikle bu ürünlerde depozito uygulaması yapmıyor. Yani kullanılan cam, metal ya da pet şişeler ya çöpe atılıyor ya da geri dönüşüm kutularında toplanarak ayrılıştırılıyor ve yeniden üretime kazandırılıyor. Geri dönüşüme kazandırma henüz istenilen seviyelerde olmasa da bu yüksek maliyeti düşürmek için çabalar sürüyor. Çevre kirliliğine de yol açan ve doğada yüzlerce yıl yok olmadan kalan meşrubat şişe ve kutuları için çözüm ise yılında geliyor.

Pet Şişe Makineye Atılacak, Para Cep Uygulamasına Gelecek

Önce Barkodlanacak Sonra Toplanacak

Bu amaçla TÜÇA tarafından ‘Depozito Yönetim Sistemi’ hazırlandı. Sistem, basitçe belirli bir depozito bedeli alınarak piyasaya sürülen ürünlerin kullanılması sonrasında, depozito bedelinin geri ödenerek ürün ambalajının toplanmasını içeriyor. Çalışmalara 1 Ocak ’de başlanmıştı. yılında sistemin en önemli ayağı olan ürünlere Depozito Yönetim Sistemi’ne uygun etiketleme yapılması (barkod) ve makinelerin hazırlanması aşamasına geçildi. Buna ek olarak mobil cihazlara yüklemek üzere bir aplikasyon hazırlandı. Pilot uygulama ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kızılcahamam’da başlatıldı. Pilot uygulamada, pet, cam ya da alüminyum meşrubat ve su şişeleri makinelere atılarak elde edilen puanla anlaşmalı marketten alışveriş yapılabiliyor ya da kaplıcalardan yararlanılabiliyor.

Pet Şişe Makineye Atılacak, Para Cep Uygulamasına Gelecek

Depozito Ücreti Cep Uygulamasına Gelecek

Uygulama kapsamına 0,1 litre ile 3 litre arasındaki bütün su, gazlı içecek, meşrubat, meyve suyu vb. dahil olacak. TÜÇA Depozito Yönetim Sistemi Direktörü Demirhan Küçük, sistemi şöyle anlattı:

“İşin en zor tarafı sistemin altyapısını kurmak. Barkod ve özel işaretleme sistemini, bunun kullanılacağı makineleri vatandaşın ulaşabileceği noktalara yerleştirmek, bunu ödemesinin vatandaşa hangi kanallardan döneceğini ayarlamak Bununla ilgili birkaç alternatif var. Depozito ücretinin vatandaşın mobil uygulamasına yüklenmesi ve onu isterse alışverişte kullanması isterse IBAN numarası kullanarak kendine havale etmesi gibi seçenekler olacak. Altyapı tamamlandığında hem çevre korunacak hem vatandaşımız faydalanacak. içinde tüm testleri ve pilot uygulamaları tamamlayıp ’te sistemin devreye girmesini hedefliyoruz. Zorunlu bir uygulama olacak. Vatandaş zaten ambalajın ücretini ödüyor. Bu sistem sayesinde, ücreti geri alacak.”

Pet Şişe Makineye Atılacak, Para Cep Uygulamasına Gelecek

20 Milyar Şişe Geri Dönüşüme Kazandırılacak

Pilot uygulamadan alınan sonuçlar vatandaşları memnun etti. Pilot uygulamanın 81 ilde sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Zorunlu olacak uygulama ile ’ün sonuna kadar tüm il ve ilçelerimizde en az 2 bin depozito iade makinası, 5 bin manuel toplama noktasıyla birlikte toplam 7 bin depozito iade noktasında vatandaşın hizmetine sunulması amaçlanıyor. Depozito Yönetim Sistemi’nin hayata geçmesiyle birlikte ilk etapta 20 milyar şişe geri dönüşüme kazandırılacak. 37 bin ton sera gazı emisyonu azaltacak. milyar kWh enerji, milyon varil petrolden tasarruf sağlanacak. 20 yılda ekonomiye milyar TL kazanç, 20 bin kişiye yeni istihdam alanları açılacak.

AB de Hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB) de ’dan itibaren bu sisteme geçmeye hazırlanıyor. Şu anda 10 ülkede hazırlıklar tamamlandı. ’dan itibaren ise birliğin tamamı bu sistemi uygulayacak. Türkiye, birçok AB ülkesinden önce altyapısını tamamlamış olacak.

Pet Şişe Makineye Atılacak, Para Cep Uygulamasına Gelecek

 

on Aralık 23,

Kalemmatik

Kalemmatik

Kalem ve Eğitim Araç Gereci Veren Geri Dönüşüm Otomatı

Kalem Veren Geri Dönüşüm Otomatı ile hem Çocuklarımıza Doğa ve Çevre sevgisini aşılayalım hemde karşılığında kalem verelim

Kalemmatik (Model -1)

Güneş Enerjisi veya elektrik enerjisi ile çalışmaktadır.
En 1,40 m. boy 1,00 m. zemin 1,40 metrekare, yükseklik 2 metredir.
Ünitenin ön paneline yerleştirilen 17 inç dijital ekran sayesinde her türlü sesli ve görüntülü reklam ve tanıtım yapılabilmektedir.
Havanın kararması ile sensör devreye girerek üniteyi aydınlatmaktadır.
Kalem Kabı, kalemin büyüklüğüne göre değişkenlik göstererek minimum ile maksimum kalem almaktadır.
Kalemin düştüğü yer muhafaza kapaklıdır.
İçine takılan atık kutusu ortalama atık almaktadır.
Atık olarak plastik şişe, cam şişe ve metal kutu atılabilir.
Geri Dönüşüm Otomatı ’in maksimum alabileceği atık kutu büyüklüğü bir litre pet şişe büyüklüğündedir.
Her atık atıldığında 1 adet kalem vermektedir.
Geri Dönüşüm Otomatı , zemine 4 adet vida ile sabitlenmektedir.
3G ile uzaktan kontrol edilebilme özelliği vardır.
Üniteden kaç adet kalem verildiği, atık haznesinde toplanan atık miktarı gibi istatiksel bilgileri anlık olarak verebilmektedir.
Atık karşılığı sesli duyuru yapabilmektedir.

Kalem matik (Model-2)

Güneş Enerjisi veya elektrik enerjisi ile çalışmaktadır.
En 1,00 m. boy 1,00 m. zemin 1,00 metrekare, yükseklik 2 metredir.
Havanın kararması ile sensör devreye girerek üniteyi aydınlatmaktadır.
Kalem Kabı, kalemin büyüklüğüne göre değişkenlik göstererek minimum ile maksimum kalem almaktadır.
Kalemin düştüğü yer muhafaza kapaklıdır.
İçine takılan atık kutusu ortalama atık almaktadır.
Atık olarak plastik şişe, cam şişe ve metal kutu atılabilir.
Geri Dönüşüm Otomatı ’ in maksimum alabileceği atık kutu büyüklüğü bir litre pet şişe büyüklüğündedir.
Her atık atıldığında 1 adet kalem vermektedir.
Geri Dönüşüm Otomatı , zemine 4 adet vida ile sabitlenmektedir.

Ayrıntılı bilgi için İletişime Geçiniz…

Posted in Geri Dönüşüm Otomatı on Ekim 13,

Para Veren Geri Dönüşüm Otomatı

Para Veren Geri Dönüşüm Otomatı

Pet Şişe , Cam Şişe, Metal Kutular Karşılığında Kullanıcıya Para Veren Geri Dönüşüm Otomatı

Para Veren Geri Dönüşüm Otomatı ile;

Pet Şişeler, Metal ve Cam Atıkların Geri Dönüşümünü Sağlayabilir. Çevreye ve Doğayı Korumaya Katkıda Bulunabilir

Geri Dönüşüm Otomatlarıyla Siz ve Kullanıcılarda para Kazanmış olursunuz.

Geri Dönüşüm Otomatları ile Cam, Plastik, Demir ve Daha Birçok Materyali Geri Kazandırabilir,  hem çevreye duyarlı olup hemde karşılığında çeşitli ödüller, ücretler kazanabilirsiniz…

Para Veren Geri Dönüşüm Otomatlarını Sizin İhtiyacınıza uygun Şekilde Tasarlıyoruz.

Geri Dönüşüm Otomatı Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları için İletişime Geçiniz...

Posted in Geri Dönüşüm Otomatı No Comments &#;
Tags: atıkmatik fiyatları, depozito iade makinesi, depozito iade otomatı, depozito iade sistemi, depozito iade uygulaması, Depozito makinesi, depozito otomatı, depozito sistemi, depozito veren makineler, depozitolu geri dönüşüm otomatı, depozitolu otomat, geri dönüşüm makinaları fiyatları, geri dönüşüm otomat cihazları, Geri Dönüşüm Otomatı, Geri Dönüşüm Otomatı Fiyatları, Geri Dönüşüm Otomatı Özellikleri, Geri Dönüşüm Otomatları, geri dönüşüm otomatları fiyatı, geri dönüşüm projeleri, kağıt geri dönüşüm makinaları, kumaş geri dönüşüm makinaları, lastik geri dönüşüm makinaları, otomat, otomat çözümleri, otomat firma, otomat firmaları, otomat fiyatları, otomat makinaları, otomat makineleri, otomat nedir, otomatlar, otomatlar fiyat, para veren geri dönüşüm otomatı, Pet şişe depozito fiyatları, Plastik depozito, plastik geri dönüşüm makinaları, satılık geri dönüşüm makinaları, satılık otomat, satış otomatı, satış otomatı firmaları, satış otomatları, satış otomatları fiyatları, Zorunlu depozito uygulaması

Posted by: doqmaqci

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası