kırmızı lahana çorbası diyet / Lahana Detoks Çorbası Tarifi | Diyetisyen Tuğba Yaprak

Kırmızı Lahana Çorbası Diyet

kırmızı lahana çorbası diyet

Lahana Çorbası Diyeti

Lahana Çorbası Diyeti, kadınlar arasında lahana diyeti olarak anılan bu sebze çorbalı diyet, mucizevi bir biçimde bir haftada tam 8 kilo verdiriyor!

Kimi diyetisyenler vücudun bu kadar kısa sürede kilo vermesine karşı çıksa da henüz hiçbir diyetisyen böylesine kısa sürede kilo verdiren bu diyetten kadınları alıkoyamıyor.

Yanlız Lahana çorbası diyeti yaparken kendinizi çok fazla yormamalı, bol su içmeli ve ek vitamin almalısınız.

Bu diyet hastalara ameliyat öncesi hızlı kilo verdirmek için geliştirildi, ardından başarısının dilden dile dolaşmasıyla zayıflamak isteyen hemen herkesin sofrasına konuk olmaya başladı.

Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır

lahana diyeti

Lahana Çorbası Diyetini hazırlamak için alınacak malzemeler;

  • 6 adet soğan,
  • kereviz
  • lahana,
  • biber,
  • domates,
  • patlıcan,
  • kabak,
  • enginar,
  • havuç,
  • maydanoz vs.
  • az tuz.

Lahana Diyeti Yapılışı

Diyeti yapmak için bütün sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra dilerseniz blender'da ezerek krema kıvamına getirebilirsiniz.

Yağ yakan, kilo verdiren lahana diyeti çorbası asla 1 haftadan uzun süre yapılmamalı ve diyeti yapmaya karar verdiyseniz önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bu örnek listeyi diyetisyeninize ya da doktorunuza danışmadan uygulamayın.

1. gün: İstediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel çorba: Doyana kadar, istediğiniz miktarda lahana çorbası içebilirsiniz. Yanında bol bol meyve tüketin, sadece muzdan uzak durun.

2. gün İstediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel çorba: Sınırsız lahana çorbası ve sebze tüketebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ise şu; bezelye, mısır ve fasulye yememelisiniz. Akşam saatlerinde bir adet haşlanmış patates de yiyebilirsiniz. İkinci günde meyve hiç tüketmemeli, bol bol su içmeyi de unutmamalısınız.

3. gün İstediğiniz kadar sebze, meyve ve lahana diyeti çorbası: Sınırsız lahana çorbası içebilir, mısır ve patates gibi nişastalı besinler hariç doyana kadar sebze tüketebilirsiniz. Muz hariç diğer meyveleri de yiyebilir, şekersiz çay içebilirsiniz. Su içmeye yine özen gösterin.

4. gün 5 tane muz, 4 bardak süt ve özel çorba: Sınırsız lahana çorbası içebilir, üç adet muz tüketebilir ve yağsız süt içebilirsiniz.

5. gün gr. kırmızı et, 6 tane domates, özel çorba: grama kadar beyaz ya da kırmızı et ve taze domates yiyebilirsiniz. Lahana çorbasını sınırsız içebilirsiniz.

6. gün İstediğiniz kadar yağsız kırmızı et, lahana diyeti çorbası: Sınırsız lahana çorbasının yanı sıra yağsız kırmızı et ve patates hariç pişmiş sebze yiyebilirsiniz.

7. gün Esmer pirinç, istediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel çorba: Son günde yine sınırsız lahana çorba, buna ilave olarak esmer pirinç, düşük kalorili sebzeler tüketebilir, katkısız, doğal meyve sularından içebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Lahana diyeti çorbası diyetine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Düşük kalorili ve kısıtlı bir diyet olduğundan lahana diyetini mutlaka doktor kontrolünde uygulanmalıdır. Zayıflamak isterken sağlığınıza zarar vermeyin.

Haftada 5 kilo vermeyi garantiliyor: Lahana çorbası diyeti

Biz ona lahana çorbas&#; desek de asl&#;nda bilmedi&#;iniz iki ismi daha var: Sacred Kalp Hastanesi diyeti ya da Mayo Clinic diyeti. H&#;zl&#; bir &#;ekilde kilo verdirmesiyle ünlenen lahana diyeti öncesinde acil bir &#;ekilde kilo vermesi gereken operasyon geçirecek hastalara uyguland&#;. Haftada 4,5 kilo verdirmesiyle son derece popüler bir diyete dönü&#;tü. Kilolu kalp hastalar&#;na ameliyat öncesi uygulat&#;lan bu diyet tam olarak 90'l&#; dönemlerde popülerlik kazand&#; ve günümüzde hala birçok ki&#;i taraf&#;ndan uygulanmaya devam ediyor.

iStock (1)

Doktorlar taraf&#;ndan bu diyetin uygulat&#;lmas&#; ki&#;iye güven verse de her bünyenin birbirinden farkl&#; oldu&#;unu bir kez daha söylüyoruz. Dü&#;ük kalorili bir diyet oldu&#;u için sizler uygulamadan önce muhakkak doktorunuza dan&#;&#;&#;n. Onay ald&#;ktan sonra gönül rahatl&#;&#;&#;yla diyete ba&#;layabilirsiniz.

Sadece bir hafta uygulanan lahana diyetinde özel olarak haz&#;rlanan lahana çorbas&#;n&#;n yan&#;nda ya&#;s&#;z süt, sebze ve meyve gibi birkaç çe&#;it besin tüketilir. E&#;er tekrar uygulamak istiyorsan&#;z bunun için en az 15 gün ara vermeniz gerekecektir.

lahana

H&#;zl&#; bir &#;ekilde ya&#; yakt&#;ran lahana diyetinde yap&#;lan çorbay&#; ne kadar fazla tüketirseniz metabolizman&#;z o kadar iyi çal&#;&#;acakt&#;r ve h&#;zl&#; bir &#;ekilde kilo vereceksiniz. Diyet boyunca alkol kullan&#;m&#;ndan uzak durmal&#;s&#;n&#;z.

Diyeti do&#;ru ve tam bir &#;ekilde uygularsan&#;z en az 4,5, en fazla ise 8 kilo vermeniz mümkün. Diyette sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekleri yemelisiniz. Detaylar&#; payla&#;t&#;&#;&#;m&#;za göre lahana çorbas&#;n&#; haz&#;rlayal&#;m:

Malzemeler:

çorbaaa

Bir adet orta boy lahana
6 adet büyük boy so&#;an
2 adet domates
3 adet sivri biber
Bir demet maydanoz
Bir adet kereviz
Do&#;al et suyu
Baharatlar

Nas&#;l haz&#;rlan&#;r?

lahana2

Tüm sebzeleri küçük küçük do&#;ray&#;n ve tencereye koyun. Tencerenin yar&#;s&#;na normal su yar&#;s&#;na da et suyu doldurun. Doldurdu&#;unuz suyun sebzelerin üstüne geçmesine özen gösterin. Tencereyi oca&#;a koyun ve 15 dakika boyunca harl&#; ate&#;te b&#;rak&#;n.

Su kaynamaya ba&#;lay&#;nca oca&#;&#;n alt&#;n&#; k&#;s&#;n ve maydanozu ilave edin. Lahanalar iyice yumu&#;ay&#;ncaya kadar kaynatmaya devam edin. Sonras&#;nda malzemeleri blender'dan geçirin. Tüm sebzelerin homojen bir k&#;vam almas&#;na dikkat edin.

Lahana çorbas&#; diyet plan&#;

Birinci gün: &#;lk gün muz d&#;&#;&#;nda herhangi bir meyveyi yiyebilirsiniz. &#;çeceklerden yana ilk tercihiniz su olsun. Kahve de tüketebilirsiniz ancak süt ve &#;eker kullanmamak &#;art&#;yla Ö&#;ünlerinizde bir kase lahana çorbas&#; tüketin. Yiyece&#;iniz meyveleri ise ara ö&#;ünlere serpi&#;tirebilirsiniz.

&#;kinci gün: Bugün çorba ve sebze günü. Çorbayla beraber can&#;n&#;z&#;n istedi&#;i sebzeyi yiyebilirsiniz. Uzak durman&#;z gerekenler ise; kuru fasulye, m&#;s&#;r ve bezelye. Ak&#;am yeme&#;inde çorban&#;z&#;n yan&#;nda f&#;r&#;nda tereya&#;l&#; patates haz&#;rlayabilirsiniz. Unutmay&#;n, bugün meyve yok.

Üçüncü gün: Bugün meyve ve sebze serbest. Diledi&#;iniz kadar da lahana çorbas&#; içebilirsiniz. E&#;er ilk iki gün kaçamak yapmad&#;ysan&#;z tart&#;daki rakam&#;n oynad&#;&#;&#;n&#; göreceksiniz.

Dördüncü gün: Dördüncü günde muz ve ya&#;s&#;z süt serbest oluyor. Ancak muzu s&#;n&#;rs&#;z yemeye kalkmay&#;n. Maksimum 2 muz hakk&#;n&#;z var.

Be&#;inci gün: Menüye k&#;rm&#;z&#; et dahil oluyor. Bugün / gram aras&#; et tüketebilir, s&#;n&#;rs&#;z bir &#;ekilde domates yiyebilirsiniz. Vücudunuzdaki ürik asidi temizlemek için en az 6/8 bardak aras&#; su içmelisiniz. Unutmay&#;n, bugün çorbay&#; sadece bir kere içeceksiniz. Hangi ö&#;ünde oldu&#;u ise size kalm&#;&#;.

Alt&#;nc&#; gün: Bugün de k&#;rm&#;z&#; et serbest üstelik miktar s&#;n&#;rlamas&#; yok. Alt&#;nc&#; günde tüketmeniz gereken bir di&#;er &#;ey ise ye&#;il yaprakl&#; sebzeler. Patatesi bugün kesinlikle yemiyorsunuz. Yine çorbay&#; sadece 1 ö&#;ünde içeceksiniz.

Yedinci gün: Kepekli pirinç, taze meyve suyu ve sebze günündeyiz. Üç ö&#;ünde çorban&#;z&#; içeceksiniz. Dilerseniz pirinci ha&#;layarak çorbaya ilave edebilirsiniz. Haftan&#;n sonunda 4,5 ila 8 kilo aras&#;nda vermi&#; olacaks&#;n&#;z.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Lahana Çorbası Diyeti

Not:Tansiyon, şeker, böbrek veya karaciğeriniz ile ilgili bir sağlık sorununuz varsa doktorunuza danışmadan bu diyete başlamayınız.

Lahana Çorbası Malzemeler:

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 5 adet iri boy soğan
  • 3 adet orta büyüklükte domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Bir kâse ince doğranmış maydanoz
  • Et veya tavuk bulyon
  • Az miktarda tuz ve baharat

Lahana Çorbası Hazırlanışı:

Geniş bir tencereye litre kadar su koyup kaynaması için ocağa alıyoruz. Bir taraftan lahanayı 4 parçaya ayırıp yapraklarını tek tek ayırdıktan sonra bol su ile yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Ardından soğanları yemeklik doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup onları da doğruyoruz. Aynı şekilde biberleri de doğrayıp hazırlıyoruz. Eğer hoşlanmıyorsanız biberlerin çekirdeklerini çıkartabilirsiniz. Tenceredeki su kaynadığında önce soğanı, lahanayı ve biberleri atıyoruz. Bu şekilde 10 dakika kaynadıktan sonra domateslerini ve dilerseniz bir miktar tuz ve baharat attıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Lahana çorbası diyetinin uygulanışı:

1. Gün

Diyete başladığımız ilk gün çorba ve beraberinde meyve günü. Bu ilk gün her acıktığınızda dilediğiniz kadar çorba yiyin. Ara öğünlerde elma, armut kiraz vs mevsimine göre her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Muzu asla yemeyin. Kavun, karpuz yemek isterseniz de ölçüyü kaçırmayın. Çünkü kavun ve karpuz doğal bile olsa şeker olan meyvelerdir. Ayrıca meyve greyfurt olursa çok daha iyi olur. Çay, kahve içmenizde bir sakınca yoktur fakat şekersiz ve sütsüz olmak kaydıyla ve mümkünse en az 2 litre su için.

2. Gün

Diyetimizin ikinci günü çorba ve sebze günü. Bugün yine her acıktığınızda çorba içmelisiniz. Ara öğünlerde istediğiniz sebzeyi, özellikle koyu yeşil renkli olursa çok daha iyi olur ister çiğ isterseniz de közlenmiş veya haşlanmış olarak tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise fırında patates közleyip veya haşlayıp tere yağı ile yiyebilirsiniz. Fakat ölçülü olmak kaydıyla. Ayrıca bugün meyve yememelisiniz. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.

3. Gün

Bugün sebze meyve ve çorba gününüz. Bugün diyetinizi üçüncü günü eğer ilk iki gün hiç kaçamak yapmadıysanız birkaç kilo vermiş olmalısınız o yüzden bugün dilediğiniz kadar çorba, meyve ve haşlanmış veya çiğ sebze yiyebilirsiniz. Sebzeleri haşlarken tükete biliyorsanız hiç tuz koymayın, Eğer tuzsuz yiyemiyorsanız da çok az olsun. Unutmayın ki tuzunda fazlası kilo aldırır ve ödem tutmanıza neden olur. Bol bol su için mümkünse 2 litre.

4. Gün

Bugün hem çorba hem sebze hemde meyve ile süt ve muz günümüz. Bugün yine aynı şekilde her acıktığınızda çorba tüketin. Çorbanın yanında haşlanmış sebze ve bir bardak yağsız süt içebilirsiniz. Bir sonraki öğünde ise çorbanın yanında muz veya başka bir meyve tüketebilirsiniz. Fakat kavun karpuz gibi şekerli meyveleri fazla tüketmeyin. Yediğiniz muz sayısı da gün boyu üçü geçmesin. Öğün aralarında bol su içmeyi ihmal etmeyin.

5. Gün

Diyetimizin beşinci günü ve bugün sizin ödül gününüz. Bugün menüde Et, Domates ve Çorba var. Bugün çorbayı sadece bir öğün için. Diğer öğünlerde ise dilediğiniz kadar domates ve yaklaşık gram et tüketebilirsiniz. Bu ister balık ister Tavuk, isterseniz kırmızı et olur. Bugün yine en az bardak su içmelisiniz.

6. Gün

Bugün diyetinizin altıncı günü ve vücudunuzun proteine çok ihtiyacı var. Bugün yine gram et ve dilediğiniz kadar yeşil yapraklı sebze veya salatalık tüketebilirsiniz. Çorbayı sadece bir öğün tüketin. Bol bol su için.

7. Gün

Bugün diyetin son günü ve çorbanızı pirinçli hazırlamalısınız. Böylelikle doyuruculuğu artacaktır. Bol miktarda sebze yiyebilirsiniz. Şeker ilavesiz meyve sularını tüketebilirsiniz. Bol su içmeyi unutmayın.

Diyet listesine harfiyen uyduysanız bünyenize göre en az kilo arasında vermiş olmalısınız. Eğer sağlık sorununuz yoksa en az dört gün sonra bu diyete tekrar başlayabilirsiniz. Üçüncü kez yapmak isterseniz en az bir ay ara verin.

Giriş Yap/Üye Ol

Lahana Çorbası Diyeti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

lahana-diyeti

Lahana Çorbası Diyeti Nedir?
Lahana çorbası diyeti, 1 haftada 4,5 kiloya kadar zayıflamanızı sağlayan bir diyettir. Bir haftalık diyet boyunca ev yapımı lahana çorbası dışında yağsız süt, sebze ve meyve gibi bir ya da iki çeşit besin tüketebiliyorsunuz. Ayrıca bu diyeti 1 haftadan fazla uygulamamanız önerilmektedir.
Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?
Bu diyetin temelinde ev yapımı lahana çorbası vardır. Bu nedenle başlangıç için size bir hafta yetecek bir çorba hazırlamanız gerekmektedir.
·         2 Orta boy soğan
·         3 Büyük boy domates
·         1 Demet kereviz
·         3 Adet orta boy havuç
·          adet bulyon (isteğe bağlı)
·          Su bardağı su
·         Bütün sebzeleri küp küp doğrayın.
·         2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
·         Daha sonra kalan sebzeleri üzerine ilave edin ve suyu ekleyin. İsteğe bağlı bulyon ya da baharat ekleyebilirsiniz.
·         Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar dakika kaynatın.
Çorbaya, ıspanak veya yeşil fasulye gibi diğer nişastasız sebzeleri de ekleyebilirsiniz.
Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır?
Diyetin her gününde çorbaya ek olarak düşük kalorili bir veya iki besin tüketebilirsiniz. Ayrıca sadece su ya da şekersiz çay gibi kalorisiz içecekler tüketilebilirsiniz.
Diyet besin alımını sınırladığı için diyet sırasında multivitamin alınması tavsiye ediliyor.
1.  Gün: Sınırsız çorba ve meyve (muz hariç)
2. Gün: Sınırsız çorba ve sebze. Sebze tercihlerinizi pişmiş ya da çiğ yeşil yapraklılardan yana kullanabilirsiniz. Bu süreçte bezelye, mısır ve fasulye tüketilmemelisiniz. Sadece fırında pişmiş bir orta boy patatesi 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ ile tüketebilirsiniz.
3. Gün: Çorbanın yanında meyve ve sebze beraber tüketilebilirsiniz. Fırında patates ya da muz tüketemezsiniz.
4. Gün: Sınırsız muz, yağsız süt ve lahana çorbası tüketilebilirsiniz.
5. Gün: g et, tavuk, balık, taze domates, sınırsız lahana çorbası ve en az bardak su tüketilebilirsiniz.
6. Gün: Çorba, et ve sebze tüketilmemelisiniz. Daha çok yeşil yapraklı sebzelere ağırlık verebilirsiniz. Pişmiş patates yiyemezsiniz.
7. Gün: Çorbanın yanına ek olarak sebze, kahverengi pirinç ve şeker ilavesiz meyve suyu tüketilebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası