çamaşır makinesi tambur arızası / Çamaşır makinesinin tamburu/kazanı dönmüyor | Arçelik

Çamaşır Makinesi Tambur Arızası

çamaşır makinesi tambur arızası

Boschçamaşır makinesi tambur dönmüyor sorunu yaşandığında makineniz yıkama işlemini başlatmaz, sıkma ve durulama yapmaz, su tahliyesi yapıp işlemi durdurur. Bu soruna bazı sebepler neden olabilir. Tambur dönmüyorsa sorunu çözmek için makinenize yapmanız gereken bazı müdahaleler bulunmaktadır.

Bosch Çamaşır Makinesi Tambur Dönmüyor Sorunu Nasıl Çözülür?

  1. Pompanızın tıkalı olup olmadığını kontrol edin. Pompa bağlantı noktalarında ezilme ve sızdırma olmadığından emin olun.
  2. Çamaşır makinesi tahliye borularında hasar, bükülme, sızdırma ve kırılma var mı kontrol edin.
  3. Kayışın kopma durumuna bakın. Makineniz sıkma programındayken tambur dönmediği halde motor çalışıyorsa büyük bir ihtimalle kayış kopmuş demektir.
  4. Bütün kontroller sonucunda makinenizin tüm aksamlarında sorun yoksa motorun yanma ve kömürün bitme olasılığı oldukça yüksektir. Motor yanmış veya kömür bitmişse makine çalıştığı sırada alt kısımlardan kıvılcım tarzı ateş çıkar.
  5. Motor ve kömürle ilgili bir sorun yoksa elektronik kart arızası olabilir. Elektronik kart arızasına, makinenizin yazılımıyla ilgili bir sorun neden olabilir.

Kullanıcı kontrollerini yaptığınız halde makinenizin tamburu hala dönmüyorsa mutlaka yetkili servis ekiplerinin yardımına başvurun. Makinenizin elektrik akımını keserek mutlaka servisin gelmesini bekleyin.

Kategoriler BoschEtiketler Arçelik çamaşır makinesi kazan dönmüyor, Beko çamaşır makinesi kazan dönmüyor, Bosch çamaşır makinesi kazan zor dönüyor, Bosch çamaşır makinesi kazanı dönerken takılıyor, Bosch çamaşır Makinesi Sıkma Yapmıyor, Bosch çamaşır makinesi su alıyor yıkama programına geçmiyor, Bosch maxx 7 çamaşır makinesi kazan dönmüyor, Profilo çamaşır makinesi kazan dönmüyor

Çamaşır makinesinin tamburu dönmüyor (döndürmüyor)

Çamaşır makinesinin tamburu dönmüyor (dönmüyor)Belirli bir sorunun, makinenin tamburunu çaba harcamadan döndürmesi nadir değildir, ancak çamaşır makinesinin kendisi döndürülemez. Belki de böyle bir duruma neden olabilecek en sık arıza, tahrik kayışının arızalanması, gevşemesidir. Ya da kaymış ve yanlış pozisyonda. Kayış basitçe gevşemiş veya aşınmışsa, yalnızca kaydırır. Bu nedenle, tambur iyi dönmüyor. Bu tür aksaklıklarla arabalarımızı kendimize özel bir komplikasyon olmadan onarabiliriz.

Sakın unutma! Makineyi tamir etmeye başlamadan önce, enerjisinin kesilmesi gerekir!

Çamaşır makinesi tahrik kayışının değiştirilmesi

Tahrik kayışını değiştirmek için, çamaşır makinesi gövdesinin bir kısmını çıkarmamız gerekir. Bunun nasıl yapılacağı için iki seçenek vardır. İlk önce, çamaşır makinesinin gövdesinin (kapağının) üst kısmını çıkarmamız gerekir. O zaman eski kemeri bulmalısın. Ve eğer yırtılırsa, o zaman çıkarır ve yenisiyle değiştiririz. Az önce kaydıysa, yerine geri dön.

Bu seçeneğin bir eksi var. Kayışı önden yüklemeli makinenin üstüne koymak çok zahmetlidir. Ek olarak, bunun için, oldukça ince ellere sahip olmak istenmektedir. Bazı modellerde bu çok kolay değil. Bu nedenle, böyle bir değiştirme yöntemini yalnızca makineyi arkadan almak için uzatmanın mümkün olmadığı durumlarda öneririz.

Başka bir seçenek daha basittir. Ve ellerin ne kadar zayıf olduğu önemli değil. Tüm işlem daha uygundur, çünkü bandın üzerine konulan tüm döner parçalar (kasnak ve motor) açıkça görülebilir ve erişilebilir durumdadır. Burada makineyi bize geri döndürüyoruz ve çamaşır makinesinin arka duvarını kaldırıyoruz. Bunu yapmak için birkaç vidayı sökmemiz gerekir. Yukarıda da belirtildiği gibi, arka duvarı sökerek ihtiyacınız olan her şeyi göreceğiz. Bu nedenle, değiştirme daha kolay olacaktır.

Kayış yerinde ise, ancak sadece ovulmuş ve zayıflamışsa, çıkarın. Bunu yapmak için, kendiniz çekin ve kasnağı kaydırın. Sonra bir kemer taktık. Her şeyden önce, motora ve sadece kasnak üzerine koyduk. Ondan sonra, eğer düzgün giyinmemişse hizala. Ve kontrol et. Bunu yapmak için kasnağı kaydırmanız yeterlidir. Her şey yolundaysa, vücudun duvarını kapatın ve bir test yıkaması yapın. İşte kayışı kendi kendine değiştiren bir video:

Daktiloda yabancı nesne

Çamaşır makinesinin içinde, yani tambur ve kazan arasında sıkışmış bir yabancı cisim, tamburun normal dönüşünü de bozabilir. Kural olarak, bu bir sütyen kemiği veya başka bir küçük şeydir. Sorunun bu olduğundan nasıl emin olunur? Önce tamburun dönüp dönmediğini kontrol edin. Krank etmeye çalış.

Deneme sırasında hareketsiz kalırsa, arıza için iki neden olabilir. Ya "kusur" arızaya neden oldu ya da rulmanlar arızalandı.

Tambur ve tank arasında kalan bir nesne, ısıtıcının monte edildiği delikten çıkarılabilir. Doğal olarak, ısıtıcının kaldırılması gerekecektir. Bu parçanın çıkarılması işleminin tamamını açıkça göstermek için, değiştirilmesinin gösterildiği bir videoyu izleyebilirsiniz:

Rulman arızası

Çamaşır makinası için rulmanlarYataklar aşınmış veya durmuşsa, tambur elle de dönmeyecektir. Bu genellikle, sıklıkla kullanılan ve / veya uzun süre kullanılan çamaşır makinelerinde olur. Ayrıca, düşük kaliteli deterjanlar kullanıldığında bu olabilir. Onlardan, manşet kullanılamaz hale gelebilir ve suyu doğrudan yataklarımıza aktarabilir. Ve böyle bir durum mutlaka onların bozulmasına yol açacaktır. Bu arıza durumunda, yatak tertibatından su sızabilir. Yeni başlayanlar için rulmanları kendiniz değiştirmek oldukça zordur. Bunu yapmak için, ev aletlerimizin neredeyse tamamen sökülmesine ihtiyacımız monash.pw nedenle, çok çalışmaya hazır olmayan ve risk almak istemeyenler için profesyonel bir usta aramak daha kolay olacaktır.

Ve çok fazla işten korkmayanlar için video talimatlarını vereceğiz. Çamaşır makinesinin kendi kendine sökülmesi ve yatakların değiştirilmesi için en iyi talimat, maalesef sadece İngilizce'dir. Ve İngilizce'yi anlamayan insanlar bile, her şeyi kendi başlarına yapabilecekler, ustalığın eylemlerini tekrarlıyorlar. Ancak iş kolay değil. Ve kendi sorumluluğunuzda ve riskte onarımlar yapacaksınız. İşte video eğitimi:

kondansatör

Uzun süredir imal edilmiş olan çamaşır makinelerinde, bir kapasitör kullanılamaz hale gelebilir. Makinenin motorunun yanında bulunur ve bir silindir gibi görünür. Hatalı bir kapasitör, motorun çalışmasına izin vermez. Bu arızayı gidermek için kapasitörün çalışmakta olan ile değiştirilmesi gerekir.

   
  • Fikrinizi paylaşın - yorum yapın

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır