izmir bornova sokağı / Bornova Sokağı artık yayaların - Gündem

Izmir Bornova Sokağı

izmir bornova sokağı

Bornova Sokağı artık yayaların

İZMİR, (DHA) - İZMİR'in kalbi Alsancak'ın tarihi aksındaki Bornova Sokağı'nın canlandırılması ve konforlu yaya ulaşımının sağlanması için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Taşıtların sadece belirli saatlerde girebildiği sokaktaki düzenleme çalışmaları hem vatandaşları hem de esnafı memnun etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ın tarihi aksındaki Bornova Sokağı'nın ( Sokak) yayalaştırma çalışmalarını tamamladı. Tarihi sokağın canlandırılması ve konforlu yaya ulaşımının sağlanması için geçen yıl kasım ayında başlatılan yenileme çalışmalarının ardından sokak bambaşka bir çehreye büründü. Bornova Sokağı, UKOME kararıyla esnafın ve yurttaşın indirme-bindirme, yükleme-boşaltma işleri için yalnızca saatleri arasında araç trafiğine açık şekilde hizmet vermeye başladı. Alsancak Tren Garı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bağlantısını sağlayan Bornova Sokağı’ndaki düzenlemeler bölgedeki ticaret, kültür ve turizm sektörünü de canlandırdı. Yaşlı ve engellilerin sokağa erişimini de kolaylaştıran düzenlemeler, hem yurttaşların hem de sokak esnafını memnun etti.

'ESNAFIN VE VATANDAŞIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA YENİLENDİ'
Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın, "Biz Alsancak bölgesinin Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde yükseltilmiş yaya geçidi yaparak kesintisiz yaya ulaşımını sağlamıştık. Alsancak bölgesi yaya yoğunluğunun çok fazla olduğu bir bölge. En yoğun noktalarından birisi de Kıbrıs Şehitleri Caddesi. Bu kapsamda Bornova Sokağı’nda gerek vatandaşlarımızdan, gerekse esnaftan gelen talepler doğrultusunda bir değerlendirme yaparak sokağı yayalaştırmak ve canlandırmak için proje yaptık" dedi.

'YENİ CAZİBE MERKEZİ'
Aydın, "Burası toplamda metrelik bir sokak. Alsancak Garı’nı Kordon’a bağlayan işlek bir sokak. Çalışmalar kapsamında yağmur suyu ve kanal altyapısı İZSU tarafından yenilendi.  Yol kotu ile aynı seviyede olacak şekilde doğal görünümlü yaklaşık bin metrekare baskı beton, bin metrekare karo imalatı yapıldı. Yaklaşık 40 aydınlatma direği yerine dekoratif aydınlatma direği taktık. Çalışmaları yaparken vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldık. Bornova Sokağı, yaya ve engelli erişimine uygun bir hale getirildi. Bölge, aynı zamanda Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden sonra yeni bir cazibe merkezi haline geldi. Tunç başkanımızın yaya öncelikli kent vizyonu doğrultusunda kent genelinde yayalaştırma çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'İZMİR'İN EN KÖKLÜ SOKAĞI ÇOK GÜZEL OLDU'
Restoran işletmecisi Nihat Say, “Bornova Sokağı çok güzel oldu. Yayalara açıldı, insanlar rahat rahat yürüyebiliyor. Esnaf için de çok güzel oldu. Yer döşemeleri, ışıklandırması, altyapısı çok güzel oldu. Arabaların geçtiği zamanlarda insanlar rahat edemiyordu. Ben 35 yıllık Bornova Sokağı esnafı olarak temiz ve düzenli bir sokak olsun isterim. Burası İzmir'in en eski, en köklü sokaklarındandır. Burası Levantenlerin, Rum ailelerinin büyüdüğü sokaktır. Bizim çocukluğumuz onlarla geçti. Bu haliyle keşke mümkün olsa onların da geri dönmesini isteriz. Şu anki haliyle sokağımız çok güzel oldu. Büyükşehir’e teşekkür ederiz" dedi.
Bornova Sokağı esnafı Serkan Yalkın, "Bornova Sokağı’nın yenilenmesi güzel oldu. Bize de faydalı oldu tabi ki. Daha temiz oldu. Araç trafiği bizim için çok sıkıntı oluyordu. Daha derli toplu oldu. Akşamları daha aydınlık oldu. Burada aydınlatma nedeniyle çok büyük sıkıntılar vardı. Şimdi cıvıl cıvıl oldu" ifadelerini kullandı.
Esnaf Savaş Özdile ise "Olumlu bir çalışma oldu. İnsanlar rahat yürüyor, geceleri aydınlık oluyor. Şu an gayet güzel. Geçiş güzergahı olmaya başladı. Daha çok insan geçiyor artık. Ekonomik krizden dolayı şu kadar hissedilmese de durumlar düzelince etkisi daha iyi anlaşılacak. Sokak artık daha nezih oldu. Korna seslerinden, magandalardan, yüksek sesli arabalardan arındırılarak Alsancak'a yakışır oldu" diye konuştu.
Bornova Sokağı’nı günlük hayatta sık sık kullanan İzmirliler ise yeni uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aleyna Meraklı, “Gayet memnunum ve tüm İzmir halkının bundan memnun olabileceğini düşünüyorum. Daha önce burada yürürken bile çok zorluk çekiyorduk. Ama şu an her şey normal ve sokağın havası ortaya çıktı. Bir kadın olarak bu sokakta yürürken kendimi daha da güvende hissediyorum artık" şeklinde konuştu.  

'ÇOK RAHAT YÜRÜYORUZ'
Murat Tarkan Özkanat ise, “Bornova Sokağı, şu anki haliyle harika oldu. Trafiğe kapattılar. Yayalar için çok konforlu oldu. Eskiden arabalar rahatsız ediyordu. Büyükşehir’den beklentimiz, diğer sokakların da trafiğe kapatılması. Hem esnaf için gelir kaynağı daha çok olur. Trafik olunca insanlar gezmek istemiyor" dedi.  
Sokakta artık rahat bir şekilde yürüdüklerini söyleyen Burçin Baradan, “Bence çok güzel bir uygulama oldu. Daha önce trafiğe açıkken burası berbat bir haldeydi. Araçların giriş çıkışları çok sıkıntılıydı. Şu an kesinlikle çok daha rahat yürüyoruz. İki çocuğumla yürürken benim için çok büyük bir avantaj" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAF

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası