zeytin ezmeli acma nefis yemek tarifleri / Zeytin Ezmeli Açma (videolu) - Nefis Yemek Tarifleri

Zeytin Ezmeli Acma Nefis Yemek Tarifleri

zeytin ezmeli acma nefis yemek tarifleri

Zeytin Ezmeli A&#;ma

27 Şubat

Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen zeytin ezmeli açma, en sevilen açma tariflerinden biridir. Nefis iç harcı, yumuşak dolgusu ve mis gibi kokusuyla sofraların baş tacı olacak zeytin ezmeli açma tarifinin malzemelerini listemizde paylaştık. Hazırlaması 30, pişirmesi 30 dakika olan zeytin ezmeli açma yapımı için kolları sıvadıysanız, tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Zeytin Ezmeli Açma Kaç Kaloridir?

  • Karbonhidrat ve yağ değeri oldukça yüksek olan zeytin ezmeli açma, yaklaşık kaloridir. Kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi tavsiye edilir.

Videolu anlatımı ve püf noktalarıyla, sade açma tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika

Pişirme Süresi : 30 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti

Zeytin Ezmeli A&#;ma için

Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 7 su bardağı un

Dolgusu için

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu
  1. Ilık süt ve mayayı büyük bir kaseye alıp karıştırın. Tuz, şeker ve ayçiçek yağını başka bir kapta karıştırıp mayalı karışıma ekleyin.
  2. Üzerine unu ilave ederek hamuru yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam edin.
  3. Hamur hafifçe ele yapışır kıvama geldiğinde üzerini streç folyoyla kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  4. Elinizi hafifçe yağlayıp hamurdan büyükçe bir parça koparın. Hamuru elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine zeytin ezmesi sürün.
  5. Rulo şeklinde sarıp uçlarından tutarak ters yönlere doğru çevirin ve uçlarını birbirine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  6. Önceden derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz açmaları bir kenarda soğumaya bırakın. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası

  • Poğaça ve açma tariflerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurun kıvamını tutturmaktır.
  • Hazırladığınız hamur koyu olduysa süt, sulu olduysan elenmiş un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından mayalanması için 30 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Dinlenen hamura şekil vermeden önce birkaç kez daha yoğurarak yumuşatın.
  • Açmanın pofuduk olmasını istiyorsanız, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyebilirsiniz.

Ustasından Lezzetler 💗 Nefis Yemek Tarifleri

Açma ve poğaçaları pastaneden hazır almak yerine kendim yapmayı tercih ediyorum. Bugün de sizler için kahvaltıların vazgeçilmezi açmalardan zeytin ezmeli açma tarifi paylaşacağım. Zeytin ezmeli açma nasıl yapılır?

Zeytin ezmeli açma tarifi ve yapılışı için derince karıştırma kabımıza sırası ile 3 çay bardağı ılık süt, 3 çay bardağı ılık su, 3 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket yaş maya, 2 yumurta akı, 3 tatlı kaşığı tuz ve 6 yemek kaşığı şeker ekledikten sonra yaş mayayı elimizle sıkarak malzemelerle bütünleşmesini sağlıyoruz. Açma hamurumuz orta kıvamda olacağı için unumuzu azar azar ekliyoruz ve hamurumuzun kıvamını ayarlıyoruz. Hamurumuz ne çok cıvık nede çok sert olmalı ikisinin ortasında bir hamur elde ediyoruz. Ardından hamurumuzu mayalanması için dinlendiriyoruz.

Mayalanan açma hamurumuzdan parçalar koparıp elimizle açıyoruz ve içine margarin sürüp ardından zeytin ezmesini kaşıkla sürdükten sonra açmalarımıza şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Ardından üzerilerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun&#;

Zeytin ezmeli açmaZeytin ezmeli açma tarifive yapılışı için gerekli olan malzemeler:

3 çay bardağı süt (ılık olacak)
3 çay bardağı su (ılık olacak)
3 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
6 yemek kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
gr margarin
Un

iç malzemesi
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için

1 kase susam
1 kase çörekotu

İlgili Terimler : mayalı zeytin ezmeli açma, zeytin ezmeli açma nasıl yapılır, zeytin ezmeli açma oktay usta, zeytin ezmeli acma tarifi, zeytin ezmeli açma yapılışı

Zeytinli Açma

Sabahları pastaneye gidince akla ilk lezzetlerden biridir zeytinli açma. Demli bir çayın yanında tel tel ayrılan dokusuyla gönül kapılarını aralayan zeytinli açmaya kim hayır diyebilir ki! Şimdiden uyaralım, yemelere doyamayacaksınız :)

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • ½ su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet yumurta
  • gr un
  • gr margarin
  • gr zeytin ezmesi

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • zeytinli açma

Yapılışı

  1. Derin bir kaba süt, su, sıvıyağ, şeker, tuz ve mayayı alıp karıştırın. Yumurtaları da ilave ettikten homojen bir sıvı elde edinceye kadar metal olmayan çırpma teliyle karıştırın.
  2. Unu sıvı karışıma azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve pürüzsüz, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemini devam ettirin.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerine streç film geçirin ve 1 saat mayalandırın. Ardından iki katına çıkan hamuru söndürerek tekrar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde olacak şekilde bezelere ayırıp yuvarlayın.
  4. Ayırdığınız bezelerin üzerine yarım tatlı kaşığı kadar oda sıcaklığındaki margarinden yerleştirin ve parmaklarınızla yayarak açmaya başlayın.
  5. Yarım santim kalınlığında açtığınız hamuru rulo şeklinde sarıp üzerine baskı uygulayın. Elde ettiğiniz dikdörtgen şeklindeki hamurun üzerine zeytin ezmesi sürüp ileri geri burun ve uç kısımlarını birleştirip yağladığınız tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
  6. Üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıttığınız °C fırında yaklaşık 20 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Pişen sıcacık açmaları demli bir çayla sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun

Tarifi beğendiniz mi?

Tarifi oylayın, herkes için fikir elde etmiş olursunuz.

Bu tarifi sosyal medyada paylaşın
  • Facebook'ta Paylaş
  • Tweet
  • Share on Google+

Hamur işi

Benzer Tarifler

Yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetleri evinizde hazırlamak istiyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz

Hem vitamin deposu hem de diyetin vazgeçilmezlerinden biri olan bu içeceği mutlaka denemelisiniz

Osmanlı mutfağının olmazsa olmazlarından sunumuyla ve tadıyla sizi şaşırtacak bu lezzeti çok seveceksiniz

Çocukların ve çocukluğunu yitirmeyenlerin favori lezzetlerinden biri olan cheeseburgere, evde kendiniz yaptığınızda bir kere daha aşık olacaksınız…

Ramazanın bu sıcak gününde içinizi ferahlatacak, farklı ve birbirinden lezzetli tatların yer aldığı bu menüyü denemeye hazır mısınız?

Sokağındaki fırından 11 ay onun kokusunu bekleyenler burada mı? O koku mutfağınızı da sarsın istemez misiniz? E hadi o zaman bugün sizin fırında Ramazan Pidesi çıkacak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası