göz sph / Gözde SPH Nedir? Göz Muayenesinde ve Reçetesinde SPH Ne Demek, Kaç Olmalı? - Sağlık Haberleri

Göz Sph

göz sph

view on stackexchangenarkive permalink

Sağladığınız bilgiler

Sağ lens Sph -0,50 Cyl -0,50 eksen 10
Sol Lens Sph -0,50 Cyl -0,50 eksen
Type CR39 SN ARC

bazen görebildiğinizden biraz daha net.

Gözlük reçetenize baktığınızda, bazen OS ve OD veya OU ön ekleri altında listelenen numaraları görebilirsiniz. Latince kısaltmalardır:

Aşağıda açıklayacağım 3 sayı (SPH, CYL ve Axis) verdiniz. Sağlanabilecek başka numaralar da var, bunlara da gireceğim.

İlk numara: Sphere (SPH)

Reçetenizdeki numara sıfırdan uzak olanı, Görme gücünüz ne kadar kötü ve bu nedenle o kadar fazla görme düzeltmesine (daha güçlü reçete) ihtiyacınız var.

Sayının önündeki "artı" (+) işareti, ileri görüşlü olduğunuz anlamına gelir ( hipermetrop) Ve gözlük veya kontakt lens ile düzeltme yapmadan yakınınızdaki şeyleri görmekte zorlanıyorsunuz.

"Eksi" (-) işareti miyop olduğunuzu ( miyopi) gösterir ) ve gözlükler veya kontakt lenslerle düzeltme yapmadan uzaktaki şeyleri görmekte zorlanıyorsunuz.

Bu sayılar, düzeltmeyi veya odaklanma gücünü ölçmek için kullanılan birim olan diyoptri temsil eder. , gözünüzün ihtiyaç duyduğu merceğin, diyoptri genellikle "D" olarak kısaltılır

İkinci sayı: Silindir (CYL)

Bu, "silindir" veya astigmatizma anlamına gelir ve negatif veya pozitif bir sayı olabilir. Diyoptri cinsinden sahip olduğunuz astigmatizma derecesini ölçer. Bu sayı ne kadar büyükse, o kadar çok astigmatınız olur. Astigmatizma, düzensiz şekilli bir korneadan kaynaklanır ve görsel bozulmaya neden olur. Düzensiz kornea şekli, basketboldan çok bir Amerikan futboluna benziyor olarak tanımlanabilir.

Üçüncü sayı: Eksen

Nasıl olduğunu belirtmek yeterli değil çok fazla astigmat var; eğrilikteki farkın nerede meydana geldiğini bilmelisiniz. Eksen, 0 ile derece arasında herhangi bir yerde bulunan ve astigmatizmanın yönünü ortaya çıkaran ve laboratuarın lenslerinizi nasıl konumlandıracağını bilmesini sağlayan bir sayıdır.

Dördüncü bir sayı: Prism

Bu genellikle gözlerinizin bir çift olarak iyi çalışmadığı anlamına gelir. Prizma lensleri çift görmeyi veya baş ağrısını önlemeye yardımcı olur.

Beşinci sayı: Baz

Bu, laboratuvara prizmayı nereye koyacağını söyler.

Altıncı sayı: Okuma Ekleme (EKLE)

Bu, değişken odaklı veya bifokal lensler içindir ve yakın mesafelere odaklanmak için Presbiyopiyi düzeltmek için + 'daki ek düzeltme ile ilgilidir.

İkinci bir sayı: Öğrenci Mesafesi (PD)

Göz bebekleri Arası Mesafe olarak da bilinir ve ayrı sayılar kullanılıyorsa, her bir göz bebeği ile merkez arasındaki mesafeyi ifade eder. burun köprüsü. Bir sayı verilirse, bu her öğrenci arasındaki mesafedir.

Tip

altındaki bilgiler İlk bölüm: CR39, Poly, NXT .. .

Bu, önerilen lens malzemesine atıfta bulunur ve kalıpların kendi başına reçetenizle bir ilgisi yoktur.

CR39, bir polimer lens türüdür, polikarbonat olan POLY türü ile karıştırılmalıdır.

Kullanılan farklı lens malzemeleri hakkında daha fazla bilgi için, bağlı olmadığım EyeKit'in bu web sayfasına gidebilirsiniz. Spor, eğlence ve özel amaçlı kullanım için numaralı gözlük satıcılarıdır ve ürünlerinin kalitesi konusunda kefil değilim.

İkinci ve üçüncü bölümler: SN ve ARC

I bunların ne anlama geldiğini henüz belirleyemedim, ancak yine, bunların reçetenizle kendiliğinden bir ilgisi yok.

Bağlantılı kaynaklar

Ulusal Göz Enstitüsü - Hipermetrop
funduszeue.info

Ulusal Göz Enstitüsü - Miyopi
https: //funduszeue.info

Specsavers - Reçetenizin açıklaması
funduszeue.info / eye-test / reçeteniz

TermWiki - oculus uterque (OU)
funduszeue.info(OU)

WebMD - Presbiyopi
funduszeue.info

WebMD - Gözlük Reçetenizi Nasıl Okuyabilirsiniz?
funduszeue.info

WebMD - Astigmatizm Nedir?
funduszeue.info

Bir hasta göz doktoruna gitmiş ve kendisine yazılan reçeteyi okumakta güçlük çekmiştir. Bu nedenle internetten aşağıdaki bil

Soru:

 Bir hasta göz doktoruna gitmiş ve kendisine yazılan reçeteyi okumakta güçlük çekmiştir. Bu nedenle internetten aşağıdaki bilgilere ulaşmıştır. R-RIGHT-> Sağ göz numarasıdır. -> LEFT-> Sol göz numarasıdır. SPH Bu değer (+) ise hipermetrop() ise miyop ol

Bir hasta göz doktoruna gitmiş ve kendisine yazılan reçeteyi okumakta güçlük çekmiştir. Bu nedenle internetten aşağıdaki bilgilere ulaşmıştır. R-RIGHT-> Sağ göz numarasıdır. -> LEFT-> Sol göz numarasıdır. SPH Bu değer (+) ise hipermetrop() ise miyop olduğunuzu belirtir. Burada bulunan değer boşsa gözü- nüzde bir bozukluk yok demektir. Eğer miyopsanız uzağı, hipermetropsanız yakını, astigmatsanız hem uzak hem yakını bulanık görürsünüz. CYL. Bu değer gözünüzde astigmatizma olduğunu belirtir. Bu değer (4) ya da olabilir. Bu değer genelde ,25 ten -/+6,00 ya kadar olabilir. Eğer bu alan boşsa gözünüzde astigmatizma yok demektir. AX: CYL değerinin yanında mutlaka astigmatizma derecesi bulunmaktadır. Bu değer gözünüzün hangi derecede astigmat olduğunu belirtir. Değer O ile derece arasında bulunur. Hasta sağ gözüyle uzağı seçemediğini ve sol gözüyle de bulanık gördüğünü belirtmiştir. Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi bu hastaya yazılmış reçete olabilir? A) B) TO TRO 10 O R SPH CYL AX SPH CYL AX SPH SPH CYL AX UZAK +0,75 +0,75 UZAK YAKIN +2,50 YAKIN D) DO DO 10 0 A L R SPH CYL AX SPH CYL AX SPH CYL AX SPH CYL AX UZAK UZAK + +3 +3 YAKIN YAKIN -0,75

TÜRKİYE SAĞLIK VAKFI

Pek çok insan, özellikle sayıları ve sembolleri yorumlamak genellikle zor olduğundan, göz reçetesinin ne anlama geldiğiniz anlamakta zorlanır.

Bir araştırmaya göre her 4 kişiden 3'ü düzeltici lenslere ihtiyaç duysa da, çoğu göz reçetesinin ne anlama geldiğini bilmiyor.

Bu yazıda, bir gözlük reçetesinin nasıl okunacağına ve sayıların ne anlama geldiğine bakıyoruz.

+ işaretini tanımı : +1,00 gibi pozitif sayılar, ileri görüşlülüğü düzeltmek için bir merceğin ne kadar güçlü olması gerektiğini açıklar. İleri görüşlülük, bir kişinin uzaktaki şeyleri görebileceği, ancak yakındaki nesnelerin bulanık göründüğü anlamına gelir.

- işaretinin tanımı : -1,00 gibi negatif sayılar, miyopluğu düzeltmek için gereken lens gücünü gösterir. Uzağı görememe, bir kişinin yakın şeyleri görebildiği, ancak uzaktaki nesnelerin bulanık görünmesidir.

Büyük sayı : İster + ister - olsun, büyük bir sayı daha güçlü bir reçete anlamına gelir.

OS ve OD : Bir gözlük reçetesinde OS, sol göze atıfta bulunan Oculus Sinister'ın kısaltmasıdır. OD, Oculus Dexter'ın kısaltmasıdır ve sağ gözü ifade eder.

Göz farklılıkları : İnsanların sol ve sağ gözlerinde, özellikle astigmatı olanlarda farklı görme özelliklerine sahip olmaları yaygındır.

Küresel düzeltme (SPH) : Küresel düzeltme (SPH), tüm gözü etkileyen görmeyi düzeltmek için gereken lens gücünü ifade eder. Bu genellikle listelenen ilk sayıdır.

Silindirik düzeltme (CYL) : Silindirik düzeltme ikinci sayıdır ve yalnızca astigmatı olan kişiler için reçetelerde bulunur.

EKLE : Bazı insanların yakındaki şeyleri görmek için farklı bir reçeteye ihtiyacı vardır. ADD, gözlükçünün nesneleri büyütmek için reçeteye eklemesi gereken gücü ifade eder.

EKSEN : Eksen notasyonu, lens üreticilerine astigmatizma düzeltmesini lensin neresine yerleştirmeleri gerektiğini söyler.

PRISM : Göz doktorları, bir gözün içe doğru eğilmesi ve diğerinin dümdüz ileriye bakması gibi, birlikte çalışan gözlerle ilgili sorunları düzeltmeye yardımcı olmak için bir merceğe bir prizma ekler.

Reçetesinin ne anlama geldiğiyle ilgili bir optisyen ile görüşebilirsiniz.

Reçetem neden değişiyor?

Gözlük reçeteleri insanların gözleri değiştiği için değişir. Genellikle bu farklılıklar hastalığa bağlı değildir. Örneğin, çocuklar 7 yaşına gelene kadar her iki gözü aynı anda tek bir nesneye odaklama becerisini tam olarak geliştiremezler.

Çocukların gözleri büyüdükçe hızla değişmeye devam ediyor ve gözlük kullanan çocuklar, gözlük reçetelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiğinden emin olmak için her yıl bir göz doktoruna gitmelidir.

Yetişkinlerin gözleri de daha yavaş da olsa değişir.

Tüm yaşlı yetişkinlerin göz problemleri olmasa da, birkaç göz rahatsızlığının yaşla ilişkisi vardır:

Katarakt : Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Amerika'daki insanların % 50'sinden fazlasının 75 yaşına kadar katarakt geliştirmesini bekliyor.

Glokom : Tedavi edilmezse glokom görme kaybına ve körlüğe neden olabilir.

Yaşa bağlı makula dejenerasyonu : NIH'ye göre bu, 65 yaş üstü kişilerde körlüğün önde gelen nedenidir.

Yaşa bağlı en yaygın değişiklik presbiyopidir. Amerikalıların üçte birinden fazlası, yaşlanan göz merceği daha az esnek ve sertleştikçe gelişen bu durumu yaşıyor. İnsanlar 20'li yaşlarında presbiyopi geliştirmeye başlayabilirler.

İnsanlar yaşlandıkça, göz bebeklerinin boyutunu kontrol eden kaslar zayıflar ve bu da gözlerin ışıktaki değişikliklere uyum sağlamasını zorlaştırır.

Göz bebekleri genellikle küçülür, bu da bir kişinin gece araba kullanmak gibi düşük ışık koşullarında görmesini zorlaştırır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası