dt hy6101 / Digiturk reset problemi ve disk – Daghan.com – Gerekirse YAZARım

Dt Hy6101

dt hy6101

Bein Connect Hesap

Süper Lig Paketi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenmiş Süper Lig 2022-2023 sezonunu belirtmektedir. bein connect hesap Süper Lig'e dair herşey!. Bundesliga ve Ligue 1,. 2017 · beIN CONNECT (Dilediğin Yerde) uygulaması ile Digiturk üyesi olarak paketiniz kapsamında film, dizi, belgesel ve programları Android telefon ve tabletinizden izleyebiliyorsunuz. 7 Sezon Game of Thrones dizisi Amerika ile aynı anda Türkiye’de izleme, yeni sinema filmlerini Türkçe dublaj ve altyazı seçeneğiyle çok geçmeden izleme, kaçırdığınız yerli ve yabancı dizileri ….

Jestyayın Beşiktaş

Portal desteği olan kutular: DT-5103, DT-5104, DT-7103, DT-9102, DT-9103, DT-9104, DT-HY6100, DT-HY6101, DT-61440UHD HM-9502, HM-9503, HM-9504, HM-9505’tir. bein connect hesap SPOR EKSTRA. Bein connect Aylık Süper Lig Paketi – (web Cep Tablet ) Ürünümüze “İptal ve İade” yoktur. KLASGAME olarak güvenli, hızlı ve kolay ödeme yöntemleriyle kullanıcılarımıza E-pin, oyun içi ürünler, ilan işlemlerinde aracılık, yayıncılar için bağış hizmetleri sunmaktayız.

Uydu alıcınızı internete bağlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz. • Ethernet kablosu üzerinden: İnternet bağlantınızın aktif olduğundan emin olduktan sonra; kablonun bir ucunu uydu bein connect hesap alıcınıza, diğer ucunu modeminize bağlayın. DIGITURK’ÜNÜZÜ İNTERNETE BAĞLAYARAK, beIN CONNECT KEYFİNİ DOYA DOYA YAŞAYIN!. 2007 · beIN CONNECT uygulaması ile eğlence dolu Digiturk dünyası her zaman sizinle. 100’ün üzerinde canlı kanal, kaçırdığınız programlar, binin üzerinde film, heyecanla takip edilen yerli-yabancı diziler ve fazlası beIN CONNECT uygulamasında sizi bekliyor.

bein connect hesap Paket Satın Alma İşlemleri. Uydu Alıcısını İnternete Bağlama. Önerilen sistem özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz. İçeriğin izlenebilmesi için internet bağlantısı gereklidir.

Trabzonspor Konyaspor Maç Linki

Mail bein connect hesap Adresimiz Numaramız :08503046554. Digiturk’ünüz beIN Connect özelliğini kullanmak için uydu alıcınızın internete bağlı olduğundan emin olunuz. Alışveriş yapmak veya satış yaparak para kazanmak için giriş yapınız. Yorum *. Eğer internetiniz yoksa Digiturk’ün internet kampanyalarından yararlanmak için aşağıdaki sayfayı ziyaret Faturanızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Aşağıdaki renk paletinden kendi tarzınızı oluşturun. Giriş Lütfen sistemimizde kayıtlı e-posta adresinizi veya cep telefonunuzu bein connect hesap giriniz. PIN kodunuzu ilk kez kullanıyorsanız PIN kodunuz: “0000”dır.

Betdax Bonus

İninal, Papara, Tosla, Paycell, Banka Kartı, Kredi Kartı ve tüm ön ödemeli kartlar geçerli. ANASAYFA / beIN CONNECT / … Giriş alanında “Şifremi Unuttum” adımından, bein connect hesap kayıtlı telefonunuza veya e-posta adresinize gelecek onay kodu ile şifrenizi kolayca belirleyebilirsiniz.

Beın Connect süper lig paketi satın aldım e maile faturası geldi ödemeyi aldı ama uygulamada maç izleyemiyorum aktif paketiniz bulunmuyor diyor parayı ödediğim halde hizmet hiçbir şekilde alamıyorum lütfen yardımcı olun 0532*****77 07TV ye geçtikten sonra bir yıllık peşin ödemeli Süper Lig almama rağmen maçları izleyemiyorum. bein connect hesap bilgilerimle todtv ye giriş yapılmıyor Ne PC, ne telefon, ne de Smart TV.

Dexbet Bonus Kodu

Cep ya da tabletten beIN Connect uygulamasıyla , web’den ise bein connect hesap üzerinden Süper Lig paketleriniz kapsamındaki maçları canlı olarak izleyebilirsiniz.

Hala ne dönüş yapan bein connect hesap var ne de ilgilenen, bu da kaliteyi gösteriyor. Dünyanın heyecanla takip ettiği en popüler 100’lerce bölüm dizi ne zaman istersen seninle.

Süper Lig Paketi Türkiye Futbol Federasyonu Tarafından Belirlenmiş Süper Lig 2022-2023 Sezonunu Belirtmektedir. Süper Lig Paketi Ile; Derbiler Dahil Canlı Süper Lig Maçları, BeIN SPORTS Kanalları Ve Ulusal Kanalları Izle. Kurulum Ve Taahhüt Olmadan Kolay Üyelik! Spor Eskra Paketi Ile Dünyadan Futbol, Tenis Ve Daha Fazlası Bu Pakette! Premier Lig, Bundesliga Ve Ligue 1, BeIN SPORTS, Eurosports 1 Ve 2 Kanalları, WTA Tenis Turnuvaları, Ulusal Kanalları Izle. Canlı Kanalları 12 Saate Kadar Geri Al, Hiç Bir Şeyi Kaçırma! Eğlence Paketi Ile; Film, Dizi, Çocuk, Belgesel Ve Çok Daha Fazlası... Altyazı Ve Dublaj Seçenekleriyle 750’den Fazla Yerli Ve Yabancı HD Film, TV’de Kaçırdığınız Popüler Dizilerin Tekrarı, Her Yaşa Uygun Binlerce Bölüm Çocuk Içerikleri, 60’tan Fazla TV Kanalı Bu Pakette. Kurulum Ve Taahhüt Olmadan Kolay Üyelik!

Giriş Yap. bein connect hesap Şifremi Bilmiyorum. BeIN BOX OFFİCE: Sinemalardan doğrudan beIN BOX OFFİCE’e gelen yepyeni filmleri kiralayarak keyifle izleyebilirsiniz.

BeIN CONNECT. BeIN Connect – TV Uygulaması. Film ve fazlası: bein connect hesap Film, Belgesel, Çocuk, Eğlence-Yaşam, Spor kategorilerinde 1.

Vodafone Red’e gelenlere beIN CONNECT Süperlig Taraftar Paketi hediye! Kampanya 24 Aralık-28 Şubat arası yeni aktivasyon ya da numara taşıma ile Red30, Red40, Red 25GB, Red 30GB ve Red 40GB tarifelerine gelen faturalılar için geçerlidir. Kampanyaya 1 aylık ücretsiz BEIN CONNECT Eğlence Paketi de …. Hesabınız sayfasınız ziyaret ederek takip listenizi düzenleyebilir / kaldırabilirsiniz , takip listenize gitmek için tıklayın.

Netpor

Mobil Süper Lig servisiyle hiçbir maçı kaçırmaz, Spor paketiniz kapsamındaki maçları mobil olarak izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesi bağlantı hızınıza göre anlık olarak bein connect hesap değişmektedir, bu sebeple hızınız düşse de videolarda kesinti yaşamazsınız. Tavsiye edilen ortalama internet bağlantı hızı ımsız 1 Mbps’tir.

Tüm Digiturk üyeleri kullanabilir. Herhangi bir ek ücret yansıtılmamaktadır. ANASAYFA / bein connect hesap beIN CONNECT / Üyelik İşlemleri. Üye Girişi Hatası Alıyorum.

BeIN Connect Eğlence 1 Aylık 4 Ekran

Bein Connect Spor Extra Paketi Nedir

DİNİ

TOD 6 Aylık Spor Extra Paketi - (Web + Cep + Tablet). Gerçekden aklım almıyor ya, milyar dolarlık şirket nasıl bein connect spor extra paketi nedir bu kadar kötü bir app yapıyor.

BeIN Connect uygulamasına giriş yaptıktan sonra sol üst menüde yer alan “Rehber” sekmesinden kaydetmek istenilen kanal ve program seçilerek uzaktan kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Türkçe, bein connect spor extra paketi nedir İngilizce. Yerli ve Yabancı Diziler: Ulusal kanallarda ve Digiturk kanallarında yayınlanan popüler dizi ve programların geçmiş bölümlerini izleyebilirsiniz.

Sportotobet Güvenlik

BeIN BOX OFFİCE: Sinemalardan doğrudan beIN BOX OFFİCE’e gelen yepyeni filmleri kiralayarak keyifle izleyebilirsiniz. Video kliplerden, karaokeye, özet maç görüntülerinden bein connect spor extra paketi nedir hava durumuna eğlence ve yaşama dair birçok uygulama dilediğin zaman seninle!.

Tüm Digiturk üyeleri kullanabilir. Herhangi bir ek ücret yansıtılmamaktadır. Yerli ve Yabancı Diziler: Ulusal kanallarda ve Digiturk kanallarında yayınlanan popüler dizi ve programların geçmiş bölümlerini bein connect spor extra paketi nedir izleyebilirsiniz. Hayır. Digiturk’ünüzü internete bağlama işlemini gerçekleştirdikten sonra, beIN Connect’ten seçtiğiniz içerikleri izlerken internet kullanıyor olacaksınız.

-Aynı anda yalnızca 1 cihazdan izleme yapılabilir. bein connect spor extra paketi nedir Portal desteği olan kutular: DT-5103, DT-5104, DT-7103, DT-9102, DT-9103, DT-9104, DT-HY6100, DT-HY6101, DT-61440UHD HM-9502, HM-9503, HM-9504, HM-9505’tir. Sadece 1 ay çalışdı. Şuan malesef hiç bir yabancı lig maçınıizleyemiyorum.

Galatasaray Retro Forma

Web, Cep, Tablet, Smart TV. Kumandanızla portala giriş yaptıktan sonra “Mini Paketler” uygulamasını seçip “OK” tuşuna basınız. Karşınıza gelen mini paketlerden istediğiniz paketi seçtikten sonra PIN kodunuzu girerek satın alabilirsiniz. Sürüm 4.

Otomatik bein connect spor extra paketi nedir Yenileme Yok. BeIN CONNECT uygulaması ile dilediğini, sen neredeysen orada izle!Hemen indir; zengin spor içerikleri 12000’den fazla dizi,film ve belgesel içeriği izle!Nerede olursan ol, canlı spor heyecanı ve eğlence hep yanında. • Dijital ürünlerde, Türk Ticaret Kanunu ilgili maddesi uyarınca, ürün iadesi yapılmaz.

Jimin Ile Ilgili Bilgiler

TOD Kupon Kodu Aktivasyonu Görselli sayfasından ekran görüntüleri ile kupon kodu aktivasyon rehberini inceleyebilirsiniz. -Paket kodu aktif edildiği andan itibaren 6 ay boyunca Spor Extra+ içeriklerini izleme hakkı verecektir.

Gazmen Oyna

Paketi almamin tek nedeni THY Euroleague. bein connect spor extra paketi nedir 1 saat icinde giris numarasigonderildi. Mobil Süper Lig paketiyle hiçbir maçı kaçırmaz, Süper Lig paketiniz kapsamındaki maçları mobil olarak izleyebilirsiniz. Mobil Süper Lig paketi Süper Lig paketleri üyeleri tarafından satın alınabilir. • Ürünler dijital olup, aktivasyon ile ilgili bilgiler satın alma işlemi gerçekleştikten sonra e-mail ile gönderilecektir.

Bein Connect Diji Turk Şikayet

2)İlerleyen adımlarda “yeni üyelik oluştur” veya “giriş yap” bein connect spor extra paketi nedir seçeneklerini kullanarak paket aktivasyonunuzu tamamlayın. İçerikleri sadece beIN Connect uygulamalarıyla, üzerinden ya da internete bağlı Digiturk beIN Connect uydu alıcınızdan izleyebilirsiniz.

Maç Senin Tv Izle

bein connect spor extra paketi nedir Keyifli Seyirler Dileriz. Modem ve uydu alıcınız birbirine uzak ise KEN ile bağlantı sağlayabilirsiniz. ÇEREZ POLİTİKASI. Film ve fazlası: Film, Belgesel, Çocuk, Eğlence-Yaşam, Spor kategorilerinde 1. Beın Connect taraftar paketimi tüm sezon Süper Lig maçlar Tüm teklifler kısmından değiştirmek istedim. Ama taraftar paketim ve hala ödemesi gözüküyor.

Çocuk uygulamasıyla birbirinden eğlenceli ve öğretici çizgi filmler, çocuk filmleri, masalları ve çok daha fazlası, yaşa göre filtreleme seçeneği ile, güvenle izleme keyfi burada. bein connect spor extra paketi nedir Tüm Digiturk üyeleri kullanabilir. Herhangi bir ek ücret yansıtılmamaktadır. *Paket kodunun aktivasyonunda bir sorun yaşanması durumunda; 0 212 473 73 73 Digiturk müşteri hizmetlerinden veya sayfasında bulunan canlı müşteri hizmetlerinden mesai saatleri içerisinde destek alabilirsiniz.

Bein Connect Spor Extra Paketi İçerikleri

1 1 Couv.fm Page 1 Lundi, 1. juillet :01 10 DT-HY6101 Yüksek Çözünürlüklü Dijital Uydu Alıcısı Kullanım Kılavuzu IR REC ETH DT-HY610 1

2 Tebrikler! Bu Yüksek Çözünürlüklü Kayıt Özelliğine Sahip Dijital Uydu Alıcısı bir hard disk ve bir Dijital Kart ile donatılmış olup; Yüksek çözünürlükteki yayınlarda dahil olmak üzere, dijital programların kolaylıkla izlenmesine ve kaydedilmesine imkan sağlamaktadır. Uydu Alıcınızın bağlantısı yapıldıktan sonra, üyesi olduğunuz bütün DIGITURK kanallarını izleyebilecek ve keyfini çıkartabileceksiniz. Havadan güncel yazılım indirme desteği sayesinde, Uydu Alıcınıza yeni özellikler eklendikçe bu güncellemeleri otomatik olarak indirebileceksiniz. Not Bazı özellikler Uydu Alıcınızın bağlantısı yapıldıktan sonra hemen kullanılamayabilir. Bu özellikler hazır olduğundan Uydu Alıcınız otomatik olarak bu özellikleri yükleyecektir Sagemcom Uydu Alıcısı sürekli bir gelişme stratejisini takip etmektedir. Bu nedenle; herhangi bir ön bilgilendirmede bulunmaksızın, bu kılavuz içerisinde açıklanmış bulunan ürünle ilgili değişiklikleri ve geliştirmeleri yapma hakkını saklı tutar. CE işareti: Güvenliğe ilişkin olarak CE işareti; elektromanyetik enterferansları en aza indirgemek, kullanıcıların ve kullanıcı ekipmanlarının güvenliğini temin etmek ve kullanıcıların sağlığını korumak ile ortamdaki ürünlerin etkisini en aza indirgemek amacıyla, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından tanımlanmış bulunan radyo ekipmanları ve telekomünikasyon ekipmanlarına ilişkin olarak 1999/5/EC Direktifi temel gereksinimi ve güvenliğe ilişkin olarak 2006/95/EC, elektromanyetik uygunluğa ilişkin olarak 2004/108/EC ve çevreci tasarım gereksinimlerine ilişkin olarak ErP 2009/125/EC Direktifleri kapsamında ürünün uyum sağladığını belgelendirmektedir.ce uygunluk deklarasyonu, isimli Sagemcom web sitesinin destek kısmında görülebilir veya aşağıda verilmiş bulunan adresten elde edilebilir: Sagemcom Broadband SAS - Müşteri ilişkileri departmanı 250 route de l'empereur Rueil-Malmaison Cedex - FRANCE Copyright Sagemcom Broadband SAS Bütün hakları saklıdır. Sagemcom,tescil edilmiş bir ticari markadır. Bu HD TV Uydu Alıcısı, HD TV Minimum Gereksinimlerine uyum sağlamaktadır. HD TV Logosu, DIGITALEUROPE ticari markasıdır. HDMI logosu ile Yüksek-Çözünürlüklü Çoklu Ortam Arabirimi ise, HDMI Lisanslama LLC nin ticari markaları veya tescil edilmiş ticari markalarıdır. DVB ve DVB logoları ise, DVB Projesinin ticari markalarıdır.this item incorporates copy protection technology that is protected by U.S. patents and other intellectual property rights of Rovi Corporation. Reverse engineering and diassembly are prohibited.dolby Laboratuarları lisansı altında üretilmiştir. Dolby ve çift D sembolü, Dolby Laboratuarlarının ticari markalarıdır Not Uydu Alıcınızın size verildiğinde PIN Kodu 0000 dır. PIN Kodunuzu ERİŞİM KONTROLÜ menüsünden değiştirebilirsiniz. 2

3 İçindekiler 1. Ürün Tanıtımı... 5 Paket İçeriği... 5 Ön Panel... 6 Sağ Panel... 7 Arka Panel... 7 Uzaktan Kumanda Güvenlik Tavsiyeleri... 9 Uydu Alıcınızı Nasıl Yerleştirmelisiniz?... 9 Uyarılar ve Güvenlik Talimatları... 9 Piller Enterferans Sabit Disk USB Depolama Aygıtları Uydu Alıcısının Temizlenmesi Çevre Ürün veya Paket Üzerindeki Logoların Anlamı Ürünün Geri Dönüşümü ve İmhası Atık Elektriksel ve Elektronik Ekipmanlar (WEEE) hakkında Avrupa Direktifi Elektronik Ekipmanlardaki Belli Tehlikeli Maddelerin Kullanımının Kısıtlanması Hakkında Direktif (ROHS) Uydu Alıcısının Elektrik Tüketimi Bağlantılar Uydu Antenine Bağlantı Sabit Disk ve Dijital Kart Yerleşimi TV Setine Bağlantı VCR/DVD Kaydedicisine Bağlantı Ev Sinema Sistemine Bağlantı Hi-Fi Ünitesine Bağlantı İnternet Ağına Bağlantı İlk Kurulum Dil Seçimi TV Ekran Formatı Zaman Dilimi Seçimi ve Kanal Araması Günlük Kullanım Yardıma mı İhtiyacınız Var? TV Kanalının İzlenmesi Ses Seviyesinin Ayarlanması Favori Listesinin Düzenlenmesi Video Formatının Değiştirilmesi Geçici Olarak Ses Dili ve Alt Yazı Seçimi Ana Menü Tanıtımı Kullanılan Simgeler Program Rehberi, Önerilenler ve Arama DIGITURK te Şimdi Program Rehberi Önerilenler Arama Özelliği Etiketleme İnternet Bağlantısı ile Çalışan Fonksiyonlar Uygulamalar DIGITURK PORTAL Kanallar Aktif Kanal Listesinin Değiştirilmesi Favori Kanal Listelerinin Düzenlenmesi Kanalların Sıralanması Kanal Kilitleme

4 10. Kayıt Fonksiyonları Sabit Diskin Kurulumu Zaman Öteleme Program Bazlı Kayıt Yapma Zaman Bazlı Kayıt Yapma Kayıt Planları Kayıt Çakışmalarının Çözümü Kayıt Oynatma Kayıtların Düzenlenmesi Ayarlar Menüsü Yardım Kurulum Kişisel Ayarlar Kayıt ve Sabit Disk Ayarları Bilgi menüleri DT-HY6101Yazılım Güncelleme Uzaktan Kumanda Kullanımı Kumandanızın TV Setinize Göre Ayarlanması TV Kod Listesi Sorun Giderme Spesifikasyonlar

5 IR REC ETH DT-HY6101 DT-HY Ürün Tanıtımı Yüksek Çözünürlüklü Dijital Kişisel Kayıt Cihazı - Digiturk +Plus size, üye olduğunuz bütün DIGITURK kanallarını izleme ve sabit disk takıldıktan sonra kayıt etme imkanı sağlamaktadır. Paket İçeriği Digiturk +Plus kurulumunda aşağıdaki ekipmanlar size teslim edilecektir: 1 2* * Ünite Açıklama 1 Yüksek Çözünürlüklü Dijital Uydu Alıcısı 2* Çıkarılıp takılabilir Sabit Disk (opsiyonel) 3 Uzaktan kumanda, 2 ayrı pil ile (AA) 4 Güç kaynağı ünitesi (güç adaptörü ve güç kablosu) 5 Yüksek Çözünürlüklü TV setine bağlantı için HDMI kablo 6 Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi 7* Dijital Kart * Bayiniz tarafından temin edilecektir 5

6 Ön Panel IR REC DT-HY6101 ETH Ünite Açıklama Ünite Açıklama 1 Standby (Bekleme) konumu LED Kırmızı: Standby (Bekleme) konumundadır. Yeşil: Çalışır durumdadır. Turuncu: Uydu sinyali alınamamaktadır. 2 Yön Tuşları (Yukarı, Aşağı, Sol, Sağ) 5 3 Standby (Bekleme) butonu Uydu Alıcısını Standby (Bekleme) konumuna getirir ve tekrar açar. 4 Aktivite LED leri IR: Uzaktan kumandada bir tuşa basıldığında kırmızı yanar. REC: Bir kayıt gerçekleştirilirken kırmızı yanar. ETH: Uydu Alıcısı internete bağlandığı zaman yeşil yanar. Dijital ekran Standby (Bekleme) konumunda iken güncel zamanı gösterir. Açık olduğu zaman kanal numarasını gösterir. Kayıt, Kayıt oynatma gibi Sabit Disk aktivitesini gösterir 6

7 Sağ Panel 6 7 Ünite Açıklama Ünite Açıklama USB portu 7 Dijital Kart okuyucu Arka Panel RoHS compliant CVBS L TV Dolby Laboratories lisansı altında üretilmiştir. Dolby ve çift D sembolü, Dolby Laboratories'ın ticari markalarıdır. OPTICAL R Ünite Açıklama Ünite Açıklama 8 Uydu anten girişi 13 HDMI dijital video ses çıkışı 9 Analog video çıkışı (CVBS) USB portu 10 Dijital ses çıkışı (Optik S/PDIF) 15 Ethernet portu 11 Analog ses çıkışları(hi-fi ünitesine) 16 Güç kaynağı ünite girşi 12 SCART çıkışı (TV ye) 7

8 1 2 Uzaktan Kumanda Tuş SAT-Uydu Alıcısı Modu TV Modu (see page 53) 1 TV moduna geçer. LED, Uydu Alıcısı modunda iken yeşil yanar. Uydu Alıcısı moduna geçer. LED, TV modunda iken kırmızı yanar. 2 DigiAktif menüsünü açar - 3 Ana menüyü açar Menüyü açar 4 Sesi kapatır/açar Sesi kapatır/açar 5 Ses seviyesini artırır/azaltır Ses seviyesini artırır/azaltır 6 Arayüzü kapatır, OK ile girilen menüde önceki ekrana döner. Çıkış 3 16 Kaydı veya oynatmayı durdurur Teletexti kapatır / Geri/ İleri sarar - Oynat / Dondur Teletexti açar Kayıt - 8 Zaman Bazlı Kayıt menüsünü açar - 9 Kayda işaret ekler - 10 Kanal listesini açar Yardım menüsünü açar Altyazı açar/kapar Kırmızı tuşu seçer Yeşil tuşu seçer Sarı tuşu seçer Video çözünürlüğünü değiştirir Mavi tuşu seçer 11 Nümerik giriş yapar Nümerik giriş yapar 12 Aktif favori listesini değiştirir - 13 Standby (Bekleme) moduna alır/açar TV yi kapatır 14 DVDigi menüsünü açar Program rehberini açar. TV Rehberi 16 Program bilgi çubuğunu açar Bilgi 17 Yön tuşları:seçenekleri dolaşır, OK : Seçimi onaylar Yön tuşları:seçenekleri dolaşır, OK : Seçimi onaylar 18 Listelerde sayfa sayfa geçer. Kanal değiştirir Kanal değiştirir 19 Kayıt Listesini açar - 20 Ses dilini değiştirir - 21 Önceki kanala döner AV Piller Uzaktan kumandanın çalışması için iki pile (AA) gereksinim vardır. Pil üzerindeki çizgi, pillerin kumandaya nasıl yerleştirileceğini gösterir. Verilen piller şarj edilmeye uygun değildir. 8

9 2. Güvenlik Tavsiyeleri Uydu Alıcısının kullanılması, kullanıcıları ve bunların ortamını korumak için düşünülmüş olan, güvenlik önlemlerine tabi tutulmaktadır. Uydu Alıcınızı Nasıl Yerleştirmelisiniz? Uydu Alıcınızın doğru çalışmasını temin etmek amacıyla, aşağıda belirtilenleri yapmalısınız: Işıktan, yağmurdan ve güneş ışığından korumak için ev içine yerleştirin. Kuru ve iyice havalandırılmış alana yerleştirin, Radyatörler, mumlar, lambalar gibi ısı kaynaklarından uzakta tutun, Nemden koruyun, düşmeyeceği ve çocukların erişemeyeceği düz bir yüzeye yerleştirin, Elektrik çarpılmasından korunmak için sarsılmayan, düz bir zemine yerleştirin. Havalandırmayı önlememek için üzerine herhangi bir şey koymayın: gövde üzerinde bulunan havalandırma delikleri Uydu Alıcınızın aşırı ısınmasını önler. Şayet Uydu Alıcınızı bir kompartıman içerisine yerleştiriyorsanız, en azından her iki tarafından 10 cm, önünden ve arkasından 20 cm boşluk bırakın, Uydu Alıcınızı verilen kablolarla direk olarak elektrik şebekesine bağlayın, soket Uydu Alıcısının yanında olmalı ve kolay erişim sağlamalıdır. Uzatma kablosu kullanımı (çoklu prizli) tavsiye edilmez. Uyarılar ve Güvenlik Talimatları UYDU ALICISINI VEYA ÜNİTENİN GÜÇ KAYNAĞINI ASLA AÇMAYIN! ELEKTRİK ÇARPILMASINA MARUZ KALABİLİRSİNİZ. Uydu Alıcısını elektrik şebekesine bağlamak için, sadece Uydu Alıcısıyla verilen güç kaynağı ünitesini kullanın. Diğer uygulamalar tehlikeli olabilir. Bir önlem olarak, tehlike anında, güç kaynağı ünitesi 230 V güç kaynağı için bir bağlantı kesici olarak davranır. Uydu Alıcısını en yakın ve erişimi en kolay prize bağlama mecburiyetinizin sebebi budur. Cihazın şebeke bağlantılarını üzerinde yapıştırılmış tanımlama etiketindeki açıklamalara uygun olarak yapınız ( şebeke voltajı, akımı ve frekansını dikkate alın) Tanımlama etiketi, cihazın altında veya arka panelinde yar almaktadır. Güç kaynağı ünitesini güç soketine bağlamadan önce, güç kaynağı ünitesini Uydu Alıcısına bağlamalısınız. Güç kablosunun prize ve cihaza doğru olarak bağlandığından emin olun. Aksi takdirde, yangın tehlikesi ve dokunduğunuzda elektrik çarpma riski bulunmaktadır Cihazınızı kullanırken aşağıdaki ortam koşullarına uygun olmasına dikkat ediniz: - 0 C [32 F] ve 40 C [104 F] derece sıcaklıklar arası - 20% ve 90% arasıdaki nem oranları arası - Rakımı 2000 metreden düşük olan yerler 9

10 Kısa-devrelerden kaçınmak için (yangın veya elektriksel kaynağını tehlike), Uydu Alıcınızı nemli ortamda bırakmayın. Üzerine sıvı içeren (örneğin vazo) herhangi bir cisim koymayın. Uydu Alıcısına sıvı gelmemelidir. Şayet Uydu Alıcısı üzerine sıvı dökülürse, hemen elektrik şebekesinden bağlantısını sökün ve tedarikçinize danışın. Uydu Alıcınızın havalandırma deliklerinden sıvı veya metal nesnelerin girmemesi için dikkat edin. Uydu Alıcınızı, sıcaklıktaki büyük değişiklikler olduktan sonra bağlamaya çalışmayın Uydu Alıcısının, TV, VCR veya anten arasındaki bağlantının herhangi bir değişikliğinden önce, elektrik şebekesine olan bağlantısı sökülmelidir. Bir fırtına durumunda, sinyal bağlantısının sökülmesi tavsiye edilir. Uydu Alıcısı ile televizyon seti güç kaynağına bağlı değilse bile, yıldırım cihazlarınıza zarar verebilir. Cihazın bağlandığı elektrik prizinden, güç kablosundan veya adaptöründen normalin dışında bir gürültü duyarsanız, cihazın fişini en kısa sürede çekin. Alınmış olan tüm önlemlere rağmen bu durumundaki cihaz kullanımı, elektrik çarpma riski taşır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, destek almak için yetkili teknik servisinize başvurun. Cihazı hiç bir zaman gevşek, arızalanmış veya görünüm olarak hasarlı bir prize takmayın, elektrik çarpma riski bulunmaktadır. Cihazın elektrik kablosuna hiç bir zaman ıslak elle dokunmayın, elektrik çarpma riski bulunmaktadır. Cihazınızın elektrik bağlantısını takarken veya çıkarırken, kablo yerine fişi tutarak işlemi yapın. Hasarlı bir elektrik kablosunun, elektrik çarpmasına sebep olma veya yangın çıkarma ihtimali vardır. Cihazın elektrik bağlantısını çıkarırken, hiç bir zaman cihazın kablosundan çekerek yapmayın Elektrik bağlantı kablosunun üzerine herhangi birşey koymayın, kabloyu uzatarak zorlamayın veya kıvırmayın; elektrik çarpmasına veya yangına sebep olabilir. Cihazın elektrik kablosunun veya başka kabloların üzerine konmadığından emin olun. Bağlantı adaptörünün üzerine başka cisimleri koymayın, üzerine basmayın veya tekerlekli bir cihazla bağlantı adaptörünü ezmeyin. Bağlantı adaptörü zarar görebilir ve yangın veya elektrik çarpmasına sebep olabilir. Cihazın düz ve sağlam bir zemine yerleştirildiğinden emin olun, cihaz uygunsuz bir şekilde yerleştirilirse bağlantı kablosu kendiliğinden çıkabilir. Böyle bir durum, yangın veya elektrik çarpmasına sebep olabilir. Her zaman öncelikli olarak adaptörü cihaza bağlayın, daha sonra elektrik kablosunu adaptöre bağlayın ve son olarak fişi elektrik prizine takın. Bu sıralamaya uyulmadığı durumlarda, elektrik çarpması riski alırsınız. Elektrik kablosunun, adaptör üzerinde bulunan girişe, doğru ve sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun. Kablonun adaptör girişine tam olarak girmesi önemlidir. Ters ve gevşek bir bağlantı, yangın veya elektrik çarpmasına sebep olabilir. Elektrik kablosuna ve bağlantı adaptörüne, çocuklar ve evden bulunan evcil hayvanların erişiminde uzak tutun. Sadece üretici tarafından onaylı personel Uydu Alıcısını onarabilir. Bu güvenlik önlemlerini yerine getirmemek, garantinin geçerliliğini yitirmesine sebep olacaktır.. Cihazla birlikte verilenler dışında bir kablo kullanmak istiyorsanız, tüm bağlantıların uzman bir kişi tarafından yapılmasını sağlayın. 10

11 Piller Piller küçük çocuklar tarafından kolaylıkla yutulmaktadır. Küçük çocukların uzaktan kumanda ile oynamalarına izin vermeyin. Pilleri, güneş ışığı, ateş gibi aşırı yüksek ısı kaynaklarından uzak tutun. Uzaktan kumandanın hasar görmesini önlemek için, sadece aynı tipteki pili veya pilleri kullanın. Piller şarj edilebilir şekilde değildir. Enterferans Uydu Alıcınızı elektromanyetik enterferanslara (örneğin hoparlörler) sebep olan elektrikli aletlerin yanına yerleştirmeyin. Bu durum Uydu Alıcınızın çalışmasını etkileyebilir ve görüntü veya sesi bozabilir. Sabit Disk Bu cihazda sabit disk bulunmaktadır. Lütfen cihazı fişten çekmeden veya hareket ettirmeden önce, cihazın standby moduna girmesini bekleyin. Sabit disk okuma ve yazma işlemi yaparken kesinlikle elektrik beslemesini kesmeyin, aksi takdirde verileriniz kaybolabilir veya sabit diske zarar verebilirsiniz. Sabit disk kurulumu yapılırken aşağıdaki önerilere uyulması önem taşımaktadır: Sabit diski sadece cihaz kapalı olduğunda kurabilirsiniz ( fişten çekili olduğunda) Sabit diski cihazdan çıkarmadan önce, cihazı kapatın ( fişten çıkarın). Sabit diski cihaz çalışır durumdayken taktıysanız, görüntü kayıt özelliklerini kullanabilmeniz için cihazı yeniden başlatmalısınız (kapatıp açmalısınız). USB Depolama Aygıtları Depolama aygıtlarınızı çıkarmadan evvel, Uydu Alıcısı standby (Bekleme) konumuna gelince kadar lütfen bekleyin. Aksi takdirde, veri kaybedebilir veya depolama aygıtınıza zarar verebilirsiniz. Uydu Alıcısının Temizlenmesi Uydu Alıcısının dış gövdesi, yumuşak ve kuru bir bez ile temizlenebilir. Herhangi bir türden aşındırıcı bez, temizleme tozu veya alkol veya terebentin gibi çözücüler Uydu Alıcınızın yüzeyine zarar verebilecekleri için, kesinlikle kullanılmamalıdır. 11

12 3. Çevre Çevrenin korunması, üreticinin temel kaygısıdır. Üretici sistemlerini çevreye etkisini gözeterek oluşturmaktadır, bu nedenle imalttan ürünün kullanımına, elimine edilmesine kadarki yaşam döngüsü içinde optimum çevresel performansı elde etmeye çalışır. Ürün veya Paket Üzerindeki Logoların Anlamı Ürün üzerindeki çizili çöp kovası işareti veya ürünün aksesuarları, ürün ömrünün tamamlandığı anlamına gelmektedir ve ürün, seçici toplanmaya tabi olup, çeşitlerine ayrılmamış ev atıkları içerisine atılmamalıdır. Dönen ok işareti, paketlemenin geri dönüştürülebileceği anlamına gelmektedir ve bunlar, ev atıklarıyla birlikte imha edilmemelidir. Plastik parçalar üzerinde gösterilmiş olan üç oklu üçgen logo, bu parçaların geri dönüştürülebileceği anlamına gelmektedir ve bunlar, ev atıklarıyla birlikte imha edilmemelidir. Ürünün Geri Dönüşümü ve İmhası Geri dönüşümden yararlanmak için, bu türden atık için yerel olarak hazırlanan çeşitlerine ayırma kurallarına riayet edin. Şayet ürününüz pilleri de içeriyorsa, bunlar, uygun toplama noktalarında imha edilmelidir. Avrupa tüzükleri size, elektriksel ve elektronik ekipmanların ( belirtilen şekilde seçici olarak imha edilmesini gerektirmektedir: ) grubuna ait olan ürünlerin aşağıda Size yerel olarak yakın bulunan toplama noktalarında (boşaltma merkezi, seçici toplama, vs ), Benzeri ekipmanların satın alınması durumunda satış noktalarında Bu şekilde siz, ortam ve beşeri sağlık üzerinde etkiye sahip olabilecek Elektriksel ve Elektronik Ekipmanların Atıklarının tekrar kullanımına katkı sağlayabilirsiniz. Atık Elektriksel ve Elektronik Ekipmanlar (WEEE) hakkında Avrupa Direktifi Süreklilik içeren gelişme kapsamında; tekrardan kullanmak, geri dönüştürmek, kullanıma dönüştürmek ve enerji geri kazanımı vasıtasıyla elimine edilmiş bulunan atıkların azaltılması, şiddetle tavsiye edilmektedir. 13/08/2005 tarihinden sonra satılan ürünler için Elektriksel ve Elektronik Ekipmanlara uygulanan bu direktife uymak amacıyla, Uydu Alıcınız ücretsiz olarak geriye alınacaktır ve bunlardan alınan ekipmanların miktarının ve tiplerinin limitleri dahilinde, EEE distribütörü tarafından geri dönüşüm yapılacaktır. Beşeri sağlığa ve ortama potansiyel olarak tehlike arz eden maddeleri içeren bu aygıtlara, geri dönüşüm yapılacaktır. 12

13 Elektronik Ekipmanlardaki Belli Tehlikeli Maddelerin Kullanımının Kısıtlanması Hakkında Direktif (ROHS) Piller ile birlikte verilmiş bulunan Uydu Alıcınız RoHS ile ilgili direktife uymaktadır kurşun, civa veya kadmiyum gibi tehlikeli materyaller kullanılmamaktadır. Bu durum, ortamsal tehlikelerin ve geri dönüşüm merkezlerindeki personelin sağlıklarına olan herhangi bir riskin önüne geçmektedir. Uzaktan kumandanın Pilleri, basit bir şekilde çıkartılabilmektedir. Not: Uzaktan kumandanın pilleri bittikleri zaman, bu pilleri ev tıklarıyla birlikte değil, lütfen bir toplama noktasında imha edin Uydu Alıcısının Elektrik Tüketimi Uydu Alıcınızın tüketimini azaltmak ve yapılan güncellemeleri almasını sağlamak için, kullanmadığınız zamanlarda, standby (Bekleme) konumuna alınız. Şayet uzun bir zaman periyodu dahilinde kullanmayacaksanız, Uydu Alıcısının gücünü kesmenizi veya elektrik kesmenizi tavsiye ederiz. 13

14 compliant CVBS OPTICAL TV DT-HY Bağlantılar Uydu Alıcınızı kurmadan önce: Teslimatın tam olup olmadığını lütfen kontrol edin (bakınız; Paket İçerigi, sayfa 5). Herhangi bir bağlantı gerçekleştirmeden evvel, birlikte bağlanacak aygıtların prize bağlı olup olmadıklarından lütfen emin olun (Uydu Alıcısı, TV seti, VCR ). Uydu Antenine Bağlantı DIGITURK kanallarını kurmak için, uydu anteninizin 7.0 Doğu istikametine bakacak şekilde, EUTELSAT W3 doğrultusunda olup olmadığından emin olun. Uydu bağlantısının yapılması ve uydu alıcınızın kurulumunun yapılması için Digiturk yetkili teknik servisi ile bağlantı kurunuz. 1. Uydu anteni kablosunu, Uydu Alıcınızın üzerindeki uydu girişi konnektörü içerisine bağlayın. RoHS Sabit Disk ve Dijital Kart Yerleşimi Şayet bu aparatlar takılmadıysa, Uydu Alıcınızı açmadan önce önce lütfen bu aparatların kurulumunu yapın. 1. Dijital kartınız, kart yuvasına ok yönünde çip aşağı bakacak şekilde takılmalıdır. 14

15 DT-HY Sabit Diski, Uydu Alıcısının içerisine şekilde olduğu gibi yerleştirin TV Setine Bağlantı HDMI Kablo ile Yüksek Çözünürlüklü (HD) Televizyon Setine Bağlantı 1. Yüksek Çözünürlüklü (HD) resim kalitesi avantajından yararlanmak için, Uydu Alıcınızın HDMI çıkışını televizyon setinizdeki HDMI girişine bağlamalısınız (kablo cihazla birlikte verilmiştir). 2. Diğer aygıtları (VCR, ev sinema sistemi...) Uydu Alıcısına bağlamak için, sonraki sayfalara bakınız 3. Güç adaptörünü güç kablosuna bağlayın. Daha sonra, güç kablosunu Uydu Alıcısı üzerindeki 12V konnektörüne bağlayın. 4. Güç kablosunu elektrik prizine bağlayın. RoHS compliant CVBS OPTICAL TV

16 SCART Kablo ile Standart Çözünürlüklü (SD) Televizyon Setine Bağlantı 1. Televizyon setini SCART kablo ile, Uydu Alıcınıza bağlayabilirsiniz. (kablo verilmemiştir, Yetkili Teknik Servisten talep edebilirsiniz). 2. Diğer aygıtları (ev sinema sistemi...) Uydu Alıcısına bağlamak için, sonraki sayfalara bakınız. 3. Güç adaptörünü güç kablosuna bağlayın. Daha sonra, güç kablosunu Uydu Alıcısı üzerindeki 12V konnektörüne bağlayın. 4. Güç kablosunu elektrik prizine bağlayın RoHS compliant CVBS OPTICAL TV

17 TV RoHS compliant CVBS OPTICAL TV DT-HY6101 CVBS Kablo ile Standard Çözünürlüklü(SD) Televizyon Setine Bağlantı 1. Televizyon setini bir CVBS konnektörü kullanmak suretiyle, Uydu Alıcınıza bağlayabilirsiniz (kablo verilmemiştir). 2. Uydu Alıcınıza bir ses ekipmanı bağlamak için, CVBS konnektörünün sadece video sinyalini ilettiğinden emin olun. Uydu Alıcısının sağ ve sol ses çıkışlarını, televizyon setinin veya ses ekipmanının yardımcı girişine bağlayabilirsiniz (kablo verilmemiştir). 3. Güç adaptörünü güç kablosuna bağlayın. Daha sonra, güç kablosunu Uydu Alıcısı üzerindeki 12V konnektörüne bağlayın. 4. Güç kablosunu elektrik prizine bağlayın. 1 RoHS compliant CVBS OPTICAL VCR/DVD Kaydedicisine Bağlantı Aşağıdaki diyagramda gösterildiği şekilde bağlantıları yapınız. EXT TV Not Şayet VCR/DVD kaydediciniz birden fazla SCART konnektörü içeriyorsa, TV veya EXT1 soketini seçin. 17

18 TV RoHS compliant CVBS OPTICAL TV DT-HY6101 Ev Sinema Sistemine Bağlantı Bazı programlar çok kanallı yüksek kalitede dijital ses içeren yayın içermektedir. Uydu Alıcınızın ev sinema sistemine bağlayarak, bu türden programlarda, sinematik çevresel ses tecrübesi yaşayabilirsiniz. Bu aşağıda bahsedilen yöntemlerden biri ile kolayca yapılabilir: Uydu Alıcınızın HDMI çıkışını ev sinema amfinizin dijital ses girişine HDMI kablo (cihazla birlikte verilmiştir) ile bağlayarak. RoHS compliant CVBS OPTICAL Uydu Alıcınızın OPTİK çıkışını ev sinema sisteminizin optik dijital ses girişine OPTİK kablo (kablo verilmemiştir) ile bağlayarak Dolby Dijital Plus, yüksek kaliteli dijital seste Dolby Laboratuarlarının en son teknolojik yeniliklerinden birisidir. Dolby Dijital Plus, Dolby Dijital sistemleriyle uyumlu olarak çalışmakta ve Yüksek Çözünürlüklü TV yayını gibi içeriklere elverişlidir. Not Daha fazla bilgi için, lütfen aşağıda verilen web sitesini ziyaret edin: 18

19 compliant compliant CVBS OPTICAL TV TV DSL DT-HY6101 Hi-Fi Ünitesine Bağlantı Uydu Alıcısının sağ ve sol çıkışlarını Hi-Fi sisteminizin yardımcı girişine bağlayın (kablo verilmemiştir). RoHS İnternet Ağına Bağlantı DVDigi servislerinden ve interaktif uygulamalardan tamamen yararlanmak için, Uydu Alıcınızı evinizde bulunan modem vasıtasıyla internete bağlamalısınız. 1. Uydu Alıcınızın network portuna bir RJ-45 ethernet kablosu bağlayın. 2. RJ-45 Ethernet kablosunun diğer ucunu, evinizde bulunan modem cihazının boştaki ethernet portuna bağlayın. RoHS CVBS OPTICAL 1 2 Power Reset PSTN PHONE2 PHONE1 ETH1, ETH2, ETH3 or ETH4 3. Uydu Alıcısı, internet sisteminizden kendi network konfigürasyonunu otomatik bir şekilde algılayacaktır. Ev network sisteminizin konfigürasyonuna bağlı olarak, Uydu Alıcınızın network ayarlarını manuel yapılandırmak isteyebilirsiniz (örnek: DHCP devre dışı bırakılmıştır), (bakınız Bağlantı Ayarları, sayfa 45.) 19

20 5. İlk Kurulum Uydu Alıcınızın fiziksel bağlantılarını gerçekleştirdikten sonra, DIGITURK HD ve SD kanallarınızı izleyebilmek için, kanal kurulumu yapmanız yeterlidir. 1. TV setinizi açın. 2. İlk kurulum ekranı görünmelidir. Şayet 30 saniye sonrasında ekran üzerinde hiçbir şey görünmüyorsa, TV setinizi yardımcı girişlere arasında geçiş yapın (HDMI, SCART). 3. İlk kurulum işlemini başlatmak için OK tuşuna basın. Dil Seçimi 4. Uzaktan kumanda üzerindeki yukarı ve aşağı yön tuşlarıyla dilinizi seçin. 5. Onaylamak için OK tuşuna basın. TV Ekran Formatı 6. Uzaktan kumanda üzerindeki yukarı ve aşağı yön tuşlarını kullanarak, TV setinizin 16/9 (geniş ekran) veya 4/3 (standart TV) olarak formatını seçin. 7. Onaylamak için OK tuşuna basın. Zaman Dilimi Seçimi ve Kanal Araması 8. Uzaktan kumanda üzerindeki yukarı ve aşağı yön tuşlarını kullanarak, zaman diliminizi seçin. 9. OK tuşuna onaylamak için basın. 10.Uydu Alıcısı mevcut kanalları otomatik olarak arayacaktır. Uydu Alıcınız KURULUM işlemini tamamlamıştır. Şayet kurulum sırasında herhangi bir problemle karşılaşırsanız, uydu bağlantılarını kontrol edip, elektrik bağlantısını çıkarıp taktıktan sonra tekrar deneyin. Sorun devam ediyorsa lütfen yardım için Digiturk Teknik Servisi ile irtibata geçin. 20

21 6. Günlük Kullanım Yardıma mı İhtiyacınız Var? Yeşil renkli YARDIM tuşuna basarak uydu alıcınızın kullanımı hakkında kısa bilgilere erişebilirsiniz. TV Kanalının İzlenmesi Kanal+ ve Kanal- veya (0-9) Nümerik Tuşların Kullanımı Kanalı değiştirmek için uzaktan kumandanızın üzerindeki Kanal+ veya Kanal- tuşlarını kullanabilir veya nümerik tuşlarla izlemek istediğiniz kanalın numarasını tuşlayabilirsiniz. Program Bilgi Ekranı Kanal değişimi yaptığınız her zaman, program bilgisi ekran üzerinde görünmektedir. Aynı zamanda tuşuna basarak da program bilgisini görüntüleyebilirsiniz. GÖRÜNÜM AYARLARI menüsünden program bilgisinin ekranda gösterilme süresini ayarlayabilirsiniz (bakınız; Görünüm Ayarları, sayfa 47). - A : Kanalın numarası - B : Kanalın ismi - C : Programın ismi ve teması - D : Programın kalan süresi - A : Programın başlangıç ve bitiş zamanı Önceki kanalın bilgisini görmek ve kanal listesini açmak için yukarı tuşuna basın. Sonraki kanalın bilgisini görmek ve kanal listesini açmak için aşağı tuşuna basın. 21

22 LU DT-HY6101_Digiturk_TR_V2.book Page 22 Lundi, 1. juillet :44 09 DT-HY6101 Bulunduğunuz kanaldaki sonraki programları görmek için; Bilgi ekranında,sağ tuşa bastıktan sonra yukarı tuşuna basın. Açılan ekranda aşağı tuşa basarak sonraki programları inceleyebilirsiniz. Not Program bilgileri kanallar tarafından sağlandığından, program bilgisinin doğruluğu yayıncı kuruluşun sorumluluğundadır. Detaylı Program Bilgi Ekranı Bir programı izlerken tuşuna iki kez bastığınızda detaylı program bilgi ekranına erişirsiniz. Sayfalar arasında gezinmek için yukarı ve aşağı yön tuşlarını kullanın. Seçilmiş kanalı izlemek için, İZLE seçeneği seçili iken tuşuna basın. Detaylı program bilgi ekranını kapatmak için tekrar tuşuna basın. Detaylı bilgi ekranında programa göre değişmek üzere aşağıdaki işlem seçenekleri yer alır. İşlem İzle Etiketle Tekrarını Bul Kaydet Açıklama Mevcut ise programı yayınlayan kanala geçmenizi sağlamaktadır. İleriki programlar için bir hatırlatma oluşturur. Uydu Alıcınız, etiketlenmiş program başlamak üzereyken uyarı verecek. Var ise, izlemekte olduğunuz programın tekrar yayınlarını listeler. Programı kaydeder. (bakınız; Kayıt Fonksiyonları, sayfa 35). Dil Seçenekleri Program için mevcut ses ve alt yazı dillerini seçmenizi sağlamaktadır. Favorilere Ekle Kanalı favori kanal listenize ekler (bakınız; Favori Kanal Listelerinin Düzenlenmesi, sayfa 33). 22

23 Ses Seviyesinin Ayarlanması Ses seviyesi: Ses şiddetini arttırmak veya düşürmek için Ses+ veya Ses- tuşlarını kullanın. Sessiz modu: tuşunu sesi kapatmak için kullanın. Tekrar açmak için aynı tuşa bir kez daha basın. Favori Listesinin Düzenlenmesi KANALLAR menüsü içerisinde, favori kanallar listelerini oluşturabilir veya yönetebilirsiniz (Favori Kanal Listelerinin Düzenlenmesi, sayfa 33). Kanal listenizi daha önce oluşturduğunuz bir favori listesi ile değiştirmek için FAVORI tuşuna basın. İstenilen favori listesini seçtikten sonra, o favori listesini etkin kılmak için tuşuna basın. Bu işlemden sonra Kanal+, Kanal- tuşları ile bu kanallar arasında dolaşabilirsiniz. Bu kanallar dışındaki bir kanala nümerik tuşlarla kanal numarası tuşlayarak erişebilirsiniz. Rehbere girdiğinizde de sadece seçtiğiniz listedeki kanalların bilgisine erişirsiniz. Video Formatının Değiştirilmesi İzlediğiniz kanal veya programa bağlı olarak video çözünürlüğünü değiştirmek isteyebilirsiniz. Mavi VFORMAT tuşuna basarak format seçeneklerini görüntüleyebilir, tuşa tekrar basarak sonraki seçeneği aktif edebilirsiniz. Değişiklik tüm kanallar için geçerli olacak ve kanal değiştirmeniz halinde de saklı tutulacaktır. 23

24 LU DT-HY6101_Digiturk_TR_V2.book Page 24 Lundi, 1. juillet :44 09 DT-HY6101 Geçici Olarak Ses Dili ve Alt Yazı Seçimi Detaylı bilgi ekranı işlem seçeneklerinde yer alan DİL SEÇENEKLERİ ile o program için ses dili ve altyazı seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Not Yapılan tüm değişiklikler anında gerçekleşecektir. Ancak yapmış olduğunuz geçici ayarlamalar, kanalı değiştirdiğinizde gerçerliliğini yitirecektir. DİL AYARLARI menüsünden her zaman geçerli olmak üzere seçiminizi yapabilirsiniz. Detaylı Bilgi Ekranından Detaylı bilgi ekranına ulaşmaşmak için kez basın ve DİL SEÇENEKLERİ ni seçin. tuşuna iki Yön tuşları ile ses dili ve altyazı seçiminiz yapıp tuşuna basarak onaylayın. Dil Tuşu Kullanımı Farklı dil seçenkleri bulunan bir programı izlerken DiL tuşuna basarak ses dili seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu tuşa tekrar basarak ses dilini değiştirebilirsiniz. Altyazı Tuşu Kullanımı Altyazı bulunan kanallarda Sarı ALTYAZI tuşuna basarak altyazı seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu tuşa tekrar basarak alt yazıyı açıp kapatabilir, altyazı dilini değiştirebilirsiniz. 24

25 Ana Menü Tanıtımı Ana menüyü MENÜ tuşuna basarak açabilir ve aşağıdaki işlemlere erişebilirsiniz. Seçenek Açıklama Önerilenler Digiturk tarafından önerilen içerikleri görüntüleyebilrisiniz (bakınız; sayfa 28). Rehber Program rehberi seçeneklerine ulaşabilirsiniz (bakınız; sayfa 27). Kayıtlar Arama Ayarlar Kanallar Kayıtlar menüsüne ulaşabilirsiniz. Bu menüden yaptığınız kayıtlara ve kayıt planlarına ulaşabilirsiniz (bakınız; sayfa 35). Kanallardaki programlar ve DVDigi seçenekleri arasında programın adına, oyuncusuna yada seçtiğiniz kritere göre arama yapabilirsiniz bakınız; sayfa 28). Kanal kurulumu, kullanıcı ayarları gibi işlemleri yapabileceğiniz seçeneklere ulaşabilirsiniz. (bakınız; sayfa 43). Kanal listeleri, favori listeleri, kanal kilitleme gibi seçeneklere ulaşabilirsiniz. (bakınız; sayfa 33). İnternet üzerinden ulaşacağınız uygulamalara erişebilirsiniz.(bakınız; sayfa 31). Uydudan kutunuza indirilen içeriklere ek olarak, internet üzerinden ulaşacağınız 1000 lerce seçenek DVDigi de (bakınız; sayfa 32). 25

26 Kullanılan Simgeler Menülerde kullanılan simgelerin anlamları aşağıda listelenmiştir.. Simge Açıklama Simge Açıklama RTÜK Akıllı İşaretler- Program olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içermektedir. RTÜK Akıllı İşaretler- Genel izleyici kitlesine uygun RTÜK Akıllı İşaretler- Program şiddet/korku içermektedir. RTÜK Akıllı İşaretler- Programda cinsellik içeren sahneler vardır. RTÜK Akıllı İşaretler- 7 yaş üzeri izleyici kitlesine uygun RTÜK Akıllı İşaretler- 13 yaş üzeri izleyici kitlesine uygun. RTÜK Akıllı İşaretler- 18 yaş üzeri izleyici kitlesine uygun. Son izleme tarihi gelmek üzere. Kaydediliyor. Uzaktan planlanmış kayıt Kayıt planlanmış - Bu program kaydedilmek üzere işaretlenmiş. Dizi kaydı - Dizinin tüm bölümlerinin kaydetmek için kayıt planı yapılmış. Program Dolby Digital sesle yayınlanıyor. Dolby Digital Plus ses ile yayın yapılıyor. Etiketlenmiş - Program başlama saatinde uyarılacaksınız. Teletext desteği var. Silmek üzere seçilmiş. Program 3 boyutlu (3D) yayınlanıyor. Kilitli kanal/kayıt Favori listesine eklenmek üzere seçilmiş Favori listesinden çıkarılmak üzere seçilmiş Eksik Kayıt - Kayıt çakışması, kayıt devam ederken sinyal kaybı v.b. nedenlerle tam yapılamamış. Çakışan Kayıt - Aynı anda 2 kayıt yapabilirsiniz, 3. kayıt çakışmaya neden olur. Program 4:3 formatta yayınlanıyor. Program 16:9 formatta yayınlanıyor. Program yüksek çözünürlüklü (HD) yayınlanıyor. Digiturk Portal içeriğinin kutunuza uydu üzerinden yüklendiğini gösterir Digiturk Portal içeriğini internet üzerinden, kotanızı kullanarak, izleyeceğinizi gösterir. 26

27 LU DT-HY6101_Digiturk_TR_V2.book Page 27 Lundi, 1. juillet :44 09 DT-HY Program Rehberi, Önerilenler ve Arama Aşağıdaki seçenekleri kullanarak program seçeneklerine ulaşabilirsiniz: DIGITURK te şimdi: Seçilmiş Digiturk kanallarında yakında başlamış ve başlayacak programları listeler. Program Rehberi: Program rehberi, zaman aralığına göre tüm kanalların program bilgilerini belirtmektedir. Önerilenler: Digiturk tarafından önerilen programlara erişmenizi sağlar. Arama: Programları türlerini ve diğer kriterlerini baz alarak arama yapabilirsiniz. DIGITURK te Şimdi 1. Menü ye erişmek için MENÜ tuşuna basın. 2. Yukarı ve aşağı yön tuşu ile REHBER seçeneğini seçin ve OK tuşuna basın. 3. Yukarı ve aşağı yön tuşu ile DIGITURK TE ŞİMDİ seçeneğini seçin ve OK tuşuna basın. 4. Yukarı ve aşağı yön tuşunu kullanarak program seçeneklerine göz atabilirsiniz. Program Rehberi 1. REHBER tuşunu kullanarak program rehberine ulaşabileceğiniz gibi, menü tuşuna bastıktan sonra REHBER->PROGRAM REHBERİ seçeneği ile de erişebilirsiniz. 2. Yukarı ve aşağı yön tuşu ile dilediğiniz kanal listesi ve tema seçeneğini seçin ve OK tuşuna basın. 3. Yukarı, aşağı, sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak görüntülenmekte olan programlar arasında gezinin. 4. tuşuna basarak detaylı program bilgisine ulaşabilirsiniz. 27

28 LU DT-HY6101_Digiturk_TR_V2.book Page 28 Lundi, 1. juillet :44 09 DT-HY6101 Önerilenler 1. MENÜ tuşuna bastıktan sonra ÖNERİLENLER seçeneğini seçin. 2. Digiturk tarafından önerilen içerikler listelenecektir. 3. Sağ, sol tuşlar ile seçenekleri inceleyebilirsiniz. 4. Programın tipine bulunmaktadır. göre farklı işlem seçenekler 5. Yukarı aşağı yön tuşları ile istediğizi seçip OK tuşuna basarak onaylayın. Arama Özelliği Arama özelliği size, farklı kriterlere (başlık veya yayın & yönetmen) göre program arama imkanı vermektedir. Arama özelliğine erişmek için MENÜ tuşuna basın. Yukarı, aşağı yön tuşlarını kullanarak ARAMA seçeneğini seçip OK tuşuna basın. Karşınıza gelen menüde yer alan DVDigi, TÜM İÇERİKLER, REHBER ve KAYITLAR seçeneklerinden istediğiniz birinde arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Arama özelliğine DVDigi, menüsünden de ulaşılabilir. Rehber ve Kayıtlar Arama menüsü size, aşağıda belirtilen arama opsiyonlarını gerçekleştirme imkanı sağlamaktadır: Anahtar kelime ile (Program ismi veya Oyuncu&Yönetmen). Tema ve mod ile Video Format ile (3D veya HD programlar) Anahtar Kelime ile Arama 1. ARAMA ekranında, yukarı ve aşağı yön tuşları ile ANAHTAR KELİME İLE seçimi yapıp OK tuşuna basın. 2. Yukarı ve aşağı tuşlarla istenen türü seçip (Program ismi veya Oyuncu&Yönetmen) OK basın. 3. Nümerik tuşları kullanarak, istenen harfi girin. Örneğin, C harfini yazmak için: 2 tuşuna üç kez basın, veya C harfini yazmak için tuşuna iki kez basın. 28. tuşuna

29 . Not Anahtar kelime girişinde Türkçe karakterler yer almamaktadır. Sistem otomatik olarak hem Türkçe hem İngilizce karşılığına göre sonuçları listeyelecektir. 4. Ekranda listelenen kelimelerde aradığınız kelimeyi gördüğünüzde OK tuşuna basın. Not Sonuçsuz aramaları önlemek için sadece mevcut programlarda veya DVDigi listesinde yer alan içeriklerde yer alan kelimeler listelenmektedir. 5. Listeden istediğiniz anahtar kelimeyi seçip OK. tuşuna basın. Temaya Göre Arama 1. ARAMA ekranında, yukarı ve aşağı yön tuşları ile KRİTER İLE seçimi yapıp OK tuşuna basın. 2. İstenen arama opsiyonuna göre TEMA veya MOD seçeneğini yukarı ve aşağı tuşlarıyla seçip OK tuşuna basın. 3. Liste içerisinden yukarı ve aşağı yön tuşlarıyla istenen türü seçip OK tuşuna basın. Video Formata Göre Arama 1. ARAMA ekranında, yukarı ve aşağı yön tuşları ile KRİTER İLE seçimi yapıp OK tuşuna basın. 2. Yukarı ve aşağı yön tuşlarıyla VİDEO FORMATI seçip OK tuşuna basın. 3. Yukarı ve aşağı yön tuşlarıyla istenen içerik tipini 3D veya HD olarak seçip OK tuşuna basın. Arama Sonuçları Arama sonuç ekranı, bulunan her bir program için bilgi ile birlikte, arama kriterlerinize uygun düşen bütün programları listelemektedir. Arama sonuçları içerisinde gezinmek için, yukarı ve aşağı yön tuşlarını kullanabilirsiniz Program hakkında ayrıntılı bilgi görmek için öğenin üzerine gelip, sağ veya tuşuna basın. Arama ekranından çıkmak için tuşuna basın 29

30 Etiketleme Kaçırmak istemediğiniz programları etiketleyerek programın başlama saati yaklaştığında ekrana uyarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Program Etiketleme Program bilgisine ulaştığınız herhangi bir menüden (Rehber, kanal listesi, arama sonucu, v.b.) aşağıdaki adımları takip ederek etiketleme yapabilirsiniz. 1. Detaylı Program Bilgisi ekranına ulaşmak için tuşuna basın. 2. ETİKETLE seçeneği üzerine gelip tuşuna basın. Program başlama saatinde uyarı ekranı çıkacak, bu ekranda herhangi bir işlem yapmazsanız kanala otomatik olarak geçilecektir. Zaman Bazlı Etiket Oluşturma Program rehberinden bağımsız belirlediğiniz saatte belirlediğiniz kanala geçilmesi için zaman bazlı etiket oluşturabilirsiniz. Zaman Bazlı Etiket oluşturmak için: 1. MENÜ tuşuna basın, KAYITLAR menüsünden PLANLAYICI yı seçin. 2. Bu menüden ZAMAN BAZLI ETİKET i seçip tuşuna basın veya sağ tuşla seçeneklere geçin. 3. Etiket oluşturmak istediğiniz kanalı, tarih ve saati girin. 4. Etiketin belli sıklıkta tekrarlamasını istiyorsanız SIKLIK değerini değiştirin: Bir Kez: Bir kerelik etiket oluşturur. Her Gün: Belirlediğiniz tarihten itibaren her gün etiket oluşturur. Her Hafta: Belirlediğiniz tarihten itibaren haftanın aynı günü etiket oluşturur. Hafta İçi: Belirlediğiniz tarihten itibaren hafta içi her gün (Pazartesi den Cuma ya) etiket oluşturur. Hafta Sonu: Belirlediğiniz tarihten itibaren hafta sonu her gün (Cumartesi, Pazar) etiket oluşturur 5. Sol tuşla menüye dönerek oluşturduğunuz etiketi onaylayın. Etiketlerin Düzenlemesi ETİKET LİSTESİ menüsünden oluşturduğunuz etiketlerin listesine ulaşabilirsiniz. 1. MENÜ tuşuna basın, KAYITLAR menüsünden PLANLAYICI yı seçin. 2. Bu menüden ETİKET LİSTESİ ni seçip tuşuna basın veya sağ tuşla listeye geçin. 3. Etiketi iptal etmek için, ETİKETİ KALDIR seçeneğini onaylayın. 4. Etiket üzerinde değişiklik yapmak için, değiştirmek istediğiniz etiketi seçip sağ tuşla seçeneklere geçin. 5. İstediğiniz alanları değiştirdikten sonra sol tuşla onaylayın. 30

31 8. İnternet Bağlantısı ile Çalışan Fonksiyonlar Uygulamalar DigiAktif menüsünden kullanımıza sunulmuş uygulamaların listesine ulaşabilirsiniz. Bu uygulamaları açabilmek için Uydu Alıcınızın internet bağlantısı yapılmış olmalıdır. (bakınız; İnternet Ağına Bağlantı, sayfa 19). Uygulamalarına Erişim 1. UYGULAMALAR menüsünü açmak için tuşuna basın. Aynı zamanda MENÜ tuşuna basarak açacağınız ana menüden UYGULAMALAR i seçerek ulaşabilirsiniz. 2. Sağ sol yön tuşları ile girmek istediğiniz uygulamayı seçin. 3. BAĞLAN seçeneği aktif iken OK tuşlayın. UYGULAMALAR içinde aşağıdaki uygulamaları bulacaksınız. Zaman içinde yeni uygulamalar eklenmeye devam edecektir. Uygulama Youtube Facebook Twitter Picasa Wikipedia Açıklama Youtube da yer alan videoları izleyebilirsiniz. Facebook hesabınızı takip edebilirsiniz. Twitter üzerinde tweet atabilir, takip ettiklerinizin tweetlerini okuyabilirsiniz. Picasa da paylaşılmış albümlere ulaşabilirsiniz. Wikipedia nın türkçe versiyonuna erişip, çok çeşitli konuda bilgi bulabilirsiniz Kullanıcı Girişi Yapılan Uygulamalar Twitter gibi bazı uygulamarı açmak için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifrenizi uygulamanın kendi web sitesinden alabilirsiniz. İnternette kullanılan uzun kullanıcı adı ve şifreleri televizyon ortamında ve kumanda ile girmek zor olacağından bu uygulamalar için Digiturk uydu alıcılarında 4 haneli kullanıcı kodu kullanılmaktadır. Digiturk web sitesinde hazırlanan güvenli ortamda, 4 haneli kullanıcı kodunuzu oluşturmak için Uydu Alıcınızın seri numarasına ihtiyacınız olacak. Uydu alıcınızın seri numarası: Uydu Alıcınızın altındaki etikette yer almaktadır. Ayrıca MENÜ tuşu ile açacağınız ana menüden AYARLAR > TEMEL BİLGİLER > KUTU VE KART BİLGİLERİ seçeneği içinde SERİ NO alanında yazmaktadır. 31

32 4 haneli kullanıcı kodunuzu oluşturmak için: 1. Bilgisayarınızdan uygulamanın giriş ekranının altında yazan web sitesine girin (Örneğin, Twitter için 2. Burada yönlendirmeleri takip ederek 4 haneli kullanıcı kodunuzu oluşturun. Uygulamaya giriş için kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenizi de girmeniz gerekecektir. 3. Kullanıcı kodu oluşturulduğunda onay mesajı çıkar. 4. Uydu alıcınızdan UYGULAMALAR menüsüne girip uygulamaya bağlanın. 5. Oluşturduğunuz Kullanıcı Kodunu girerek, bu uyguladaki hesabınıza ulaşabilirsiniz. Aynı uydu alıcısından farklı kullanıcıların hesaplarına girmek isterseniz, her kullanıcı kendisi hesabı için bu adımları takip ederek kullanıcı kodu oluşturmalıdır. Kullanıcı kodu gereken her bir uygulama için Digiturk web sitesinden Kullanıcı Kodu almalısınız. Farklı uygulamalar için aynı kullanıcı kodunu tanımlamanızda bir sakınca yoktur. (Örn: Kullanıcı kodunuzu Twitter için 1234 olarak belirlediyseniz, Facebook için de 1234 seçmenizde bir sakınca yoktur) DIGITURK PORTAL DIGITURK PORTAL (VoD), program akışlarından bağımsız olarak, çeşitli filmleri ve TV şovlarını izleyebileceğiniz, interaktif bir özelliktir.. Bu özellik sadece, kaydediciniz evinizde bulunan modem cihazıyla İnternete bağladıysanız mevcuttur (bakınız; İnternet Ağına Bağlantı, sayfa 19) Not Bazı programlar ve filmler, uydu tarafından otomatik olarak kaydedicinize yüklenecek olup, bu içeriklere internet bağlantınız olmadan da DIGITURK PORTAL menüsü içinden erişilebilir. DIGITURK PORTAL Menüsüne Erişim DIGITURK PORTAL menüsüne erişmek için tuşuna basın. Aynı zamanda bu menüye MENÜ tuşuna bastıktan sonra DIGITURK PORTAL seçeneğini seçerek de ulaşabilirsiniz. 32

33 9. Kanallar Kanallar menüsüne, MENÜ. tuşu ile ulaşacağınız ana menüden KANALLARI seçeneği ile veya kırmızı tuşa basarak ulaşabilirsiniz. Ekranlar arasında gezinmek, çeşitli ayarları değiştirmek ve seçimlerinizin üzerine gelmek için yukarı, aşağı, sol ve sağ tuşlarını kullanabilirsiniz. Seçim yapmak için OK tuşuna basın. Kullanıcı arayüzünü kapatmak için ise ÇIKIŞ tuşuna basın Aktif Kanal Listesinin Değiştirilmesi Herhangi bir değişiklik yapılmadığı sürece tüm kanallar listelenmektedir. Buradan oluşturulmuş favori listelerinden birini (4 farklı favori listesi oluşturulabilir) veya kanal tema gruplarından birini aktif kanal listesi olarak seçebilirsiniz. 1. Bir listeyi aktive etmek için FAVORİLER veya KANAL TEMA seçeneğini seçin, 2. Sağ tuşla seçeneklere geçip dilediğinizi seçip OK tuşuna basın. Bu işlemden sonra aktif kanal listesi olarak kanal listesine ulaştığınız tüm menülerde bu liste kullanılacaktır. TÜM KANALLAR seçeneği üzerinde tuşuna basarak tekrar tüm kanalları aktive edebilirsiniz. Favori Kanal Listelerinin Düzenlenmesi 1. Bir favori listesini düzenlemek için, FAVORİLERİ DÜZENLE menüsünde dilediğiniz listeyi seçin ve tuşuna basın. 2. Favori listenize bir kanal eklemek için, bu kanalın üzerine gelip tuşuna basın. 3. Favori listenizden bir kanal çıkarmak için, bu kanalın üzerine gelip tuşuna basın. 4. Favori listenizi kaydetmek için, sol yön tuşuna basın. 33

34 Kanalların Sıralanması İSME GÖRE SIRALA seçeneğinde aktif kanal listenizi isme göre sıralı olarak görebilirsiniz. Kanal Kilitleme İstediğiniz kanallara olan erişimi kısıtlamak için kilitleyebilirsiniz. Şayet bir kanal için kanal kilidini ayarladıysanız, bu kanalı izlemek için, PIN kodunuzu girmeniz gerekmektedir. Kilitlemek istediğiniz kanalların listesini ayarlamak için, KANAL KİLİTLE seçeneğini seçin ve basın. PIN Kodunuzu girdikten sonra kanal listesi ekrana gelecektir. tuşuna Listede istediğiniz kanalı kilitlemek ve kilitli kanaldan kilidi kaldırmak için tuşuna basın. 34

35 10. Kayıt Fonksiyonları Zaman öteleme ve kişisel kayıt özelliklerinden yararlanmak için, kaydediciniz ile size verilmiş olan orijinal sabit diski kullanmalısınız Sabit diski başka bir aygıtta kesinlikle kullanmayın (örneğin; bilgisayarınızda, vs.), bu durum sabit diskin formatlanmasına ve bu nedenle de verilerinizi kaybetmenize neden olacaktır. Eş zamanlı olarak aşağıda işlemleri gerçekleştirebilirsiniz: Bir kanalı kaydederken farklı bir kanalı izleyebilirsiniz, İki farklı kanalı kaydedebilir ve bunlardan herhangi bir tanesini izleyebilirsiniz. İki farklı kanal kaydedebilirken kayıt listenizdeki kayıtları veya DVDigi içeriklerini izleyebilirsiniz. Sabit Diskin Kurulumu Zaman öteleme ve video kayıtları özelliklerini kullanmak için, aşağıdaki yönergeleri yerine getirerek Sabit diski monte etmelisiniz: Sabit diski sadece kaydedici kapalı olduğu zaman monte edin (elektrik bağlantısını kesin). Sabit diski çıkarmadan önce, kaydedicinizi kapatın (elektrik bağlantısını kesin). Önemli: Sabit diski uydu alıcınız çalışır durumda iken monte ederseniz, kişisel kayıt fonskiyonlarını kullanabilmek için uydu alıcınızın fişini çıkarıp tekrar takmalısınız. Uydu Alıcınızın içerisine sabit diski monte etmek için, aşağıdaki adımları takip edin: 1. Şayet Uydu Alıcısının gücü açıksa, kumandada tuşuna basın ve sonra da elektrik bağlantısını kesin. 2. Sabit diski kaydedicinizin içerisine, hafifçe disk sürücüsü bölmesine iterek yerleştirin. 3. Güç kablosunu elektrik şebekesine bağlayın ve sonra da DT-HY6101 kaydedicinizi çalıştırmak için tuşuna basın. Zaman öteleme ve kişisel kayıt özelliklerini şimdi kullanabilirsiniz Sabit diski uydu alıcınızdan çıkarmak için, aşağıdaki şekilde hareket edin: 1. Şayet Uydu Alıcısının gücü açıksa, kumandada tuşuna basın ve sonra da elektrik bağlantısını kesin. 2. Sabit disk yuvasının sağında yer alan düğmeye basın. 3. Sabit diski uydu alıcınızdan hafifçe çıkartın. DT-HY

36 Zaman Öteleme Uydu alıcınız size bir izlediğiniz programı anlık olarak durdurma, kanala geçtiğiniz andan itibaren izlediğiniz zamana kadar geriye alma imkanı sağlamaktadır, ve tuşları ile zaman öteleme özelliğini kullanabilirsiniz. Zaman öteleme özelliği kullanılırken zaman çubuğu ekran üzerinde görülecektir Not Bu özellik bazı programlar ve durumlar için mevcut olmayabilir. Durdurma / Oynatma İzlediğiniz yayını durdurmak için tuşuna basın. Mevcut programı bıraktığınız yerden devam ettirmek için ise tekrar tuşuna basın. Geri Sarma Geri sarma işlemi için, tuşuna basmanız gerekmektedir. Zaman çubuğunda canlı yayın ile aradaki farkın artışını göreceksiniz. Tuşa tekrar basmak suretiyle, geriye alma hızını arttırabilirsiniz. İzlemekte olduğunuz programı kanalın çözünürlüğüne göre 2 saate kadar geriye almak mümkündür. Bu sürenin kanala geçtiğiniz saatle sınırlı olduğunu unutmayınız. İleri Sarma İleri Sarma işlemi için tuşuna basmanız gerekmektedir. Zaman çubuğunda canlı yayın ile arasındaki farkın azaldığını göreceksiniz. Tuşa tekrar basmak suretiyle hızlı ileri alma hızını arttırabilirsiniz. İleri sarmaya devam ederseniz, bu işlem canlı yayına gelince otomatik olarak sonlandırılacaktır Durdurma Zaman öteleme modundan herhangi bir zamanda çıkabilir ve canlı yayına geri dönebilirsiniz. Bunu yapmak için, tuşuna basmak gerekmektedir. 36

37 Seyrederken Kaydetme İzlediğiniz programı kayıt etmek için, kayıt tuşuna basmalısınız. Ekran üzerinde, kayıt seçeneklerinin yer aldığı bir ekran görüntülenecektir ve tuşuna basarak, mevcut programın kaydedilmesini onaylayabilirsiniz Kayıt başladıktan sonra kanal değiştirmeniz kaydı etkilemez. Not Kayıt tuşuna bastığınız anda kayıt başlatılacaktır. Yinede ekrana gelen seçeneklerde kaydın ne kadar devam edeceği gibi ayarları değiştirebilirsiniz. Not Aynı anda iki kanalı kaydedebilirsiniz. İki kayıt devam ederken kaydedilmekte olan kanalları, önceden kaydettiğiniz programları ve DVDigi seçeneklerini izleyebilirsiniz. Kaydı durdurmak için tuşuna basın veya kayıt edilen kanala geçip tuşuna basın ve KAYDI DURDUR seçeneğini seçip OK ile onaylayın. 37

38 Program Bazlı Kayıt Yapma Kaydın başlama bitiş saati gibi bilgileri girmenize gerek olmadan Program Rehberi, Kanal Listesi gibi program bilgisi görüntülediğiniz ekranlardan seçtiğiniz programın kaydedilmesi için kayıt planı oluşturabilirsiniz. Bu işlem sadece program bilgisi, kanalın yayıncısı tarafından sağlanıyorsa gerçekleştirilebilmektedir. 1. Kaydetmek istediğiniz programı seçin ve program için sunulan işlem seçeneklerini görmek için tuşuna basın. 2. Yukarı ve aşağı yön tuşlarıyla KAYDET seçeneği üzerine gelip ve OK tuşuna basın. KAYIT tuşuna basarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt planı yapılmıştır. Kayıt ayarlarında varsayılan değerlerden farklı değerler girmek istiyorsanız düzenlemek istediğiniz seçeneğin üzerinde sağ tuşlayarak alternatiflere ulaşın, dilediğinizi seçip veya tarih/saat gibi bilgileri girip tuşuna basarak onaylayın. 3. Program saatinin kayması nedeniyle kaydınızın eksik kalmaması için kaydınız program başlama saatinden 5 dakika önce başlayacaktır. Bu süreyi BAŞA EK SÜRE seçeneklerinden dilediğinizi seçerek değiştirebilirsiniz. 4. Program saatinin kayması nedeniyle kaydınızın eksik kalmaması için program bitiş saatinden sonra 15 dakika daha kayda devam edilecektir. Bu süreyi SONA EK SÜRE seçeneklerinden dilediğinizi seçerek değiştirebilirsiniz. 5. Kayda PIN kodu girerek erişilmesini istiyorsanız, KİLİT durumunu EVET konumuna getirin. 6. Kaydınızı hızlı erişim için belli bir kayıt klasörüne eklemek istiyorsanız, istediğiniz klasörü seçin. 7. Kayıt planının belli sıklıkta tekrarlanmasını istiyorsanız SIKLIK seçeneklerinden uygun olanı seçin. 8. Kayıt etmek istediğiniz tüm programlar için yukarıdaki işlemi tekrarlayın. Yaptığınız kayıt planı başka kayıtlarla çakışıyorsa, çakışmayı çözmeniz istenecektir. (bakınız;kayıt Çakışlamaların Çözülmesi, sayfa 40). Kaydedilen içerik, belirlenmiş yaş sınırının üzerinde ise veya kilitli bir kanaldan kaydediliyor ise kayıt otomatik olarak kilitlenecektir. Ayarları değiştirmemişseniz, kilitli kayıtlar Kayıt Listesinde gizlenmiş durumdadır. Kilitli kanallara nasıl ulaşılacağı ile bilgi için bakınız; Kilitli Kayıtlara Erişim sayfa 41). Devam eden kaydı durdurmak için DURDUR tuşuna basın ve KAYDI İPTAL ET i onaylayın. Planlanmış kayıtlarınızın listesine PLANLANMIŞ KAYITLAR menüsünden ulaşabilir ve isediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.(bakınız Kayıt Planlanının Düzenlenmesi; sayfa 40). 38

39 Zaman Bazlı Kayıt Yapma Program Rehberindeki program saatlerinden bağımsız olarak Zaman Bazlı Kayıt yapabilirsiniz. Zaman Bazlı Kayıt ekranına, ZAMANLI KAYIT tuşuna basarak direkt ulaşabileceğiniz gibi, MENÜ tuşuna basarak ana menüyü açtıktan sonra KAYITLAR > PLANLAYICI-> ZAMAN BAZLI KAYIT adımlarını takip ederek de ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek kayıt planınızı oluşturabilirsiniz: 1. ZAMAN BAZLI KAYIT seçeneği üzerinde iken OK tuşuna veya sağ tuşa basarak kayıt ayarlarına ulaşın. Düzenlemek istediğin seçeneğin üzerinde sağ tuşlayarak alternatiflere ulaşın, dilediğinizi seçip veya tarih/saat gibi bilgileri girip tuşuna basarak onaylayın. 2. Kaydetmek istediğiniz kanalı seçin. 3. Kayıt yapılacak tarihi girin. 4. Kaydın başlangıç ve bitiş saatlerini belirleyin. 5. Kayda PIN kodu girerek erişilmesini istiyorsanız, KİLİT durumunu EVET konumuna getirin. 6. Kaydınızı hızlı erişim için belli bir kayıt klasörüne eklemek istiyorsanız, istediğiniz klasörü 7. Kayıt planının belli sıklıkta tekrarlanmasını istiyorsanız SIKLIK seçeneklerinden uygun olanı seçin. Başlangıç saatinden sonra bu sıklıkta otomatik olarak kayıt planı oluşturulacaktır. Bir Kez: Bir kez kayıt yapılır.. Her Gün: Her gün kayıt yapılır. Her Hafta: Haftanın aynı gününde kayıt yapılır. Hafta İçi: Hafta içi günlerde (Pazartesi-Cuma) kayıt yapılır Hafta Sonu: Haftasonu günlerde (Cumartesi-Pazar) kayıt yapılır 8. Bu adımları oluşturmak istediğiniz tüm zaman bazlı kayıt planları için tekrarlayın. Yaptığınız kayıt planı başka kayıtlarla çakışıyorsa, çakışmayı çözmeniz istenecektir. (bakınız; Kayıt Çakışlamaların Çözülmesi, sayfa 40). Kaydedilen içerik, belirlenmiş yaş sınırının üzerinde ise veya kilitli bir kanaldan kaydediliyor ise kayıt otomatik olarak kilitlenecektir. Ayarları değiştirmemişseniz, kilitli kayıtlar Kayıt Listesinde gizlenmiş durumdadır. Kilitli kanallara nasıl ulaşılacağı ile bilgi için bakınız; Kilitli Kayıtlara Erişim sayfa 41). Devam eden kaydı durdurmak için DURDUR tuşuna basın ve KAYDI İPTAL ET i onaylayın. Planlanmış kayıtlarınızın listesine PLANLANMIŞ KAYITLAR menüsünden ulaşabilir ve isediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.(bakınız Kayıt Planlanının Düzenlenmesi; sayfa 40). 39

40 Kayıt Planları Kayıt planlarınıza MENÜ tuşuna basarak ulaşacağınız ana menüde, KAYITLAR->PLANLAYICI-> PLANLANMIŞ KAYITLAR adımlarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Kayıt Planının Düzenlenmesi Listede değiştirmek istediğiniz kayıt planının üzerinde iken sağ tuşa basarak kaydedilecek programın bilgilerine ve işlem seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Düzenlemek istediğiniz seçeneğin üzerinde sağ tuşlayarak alternatiflere ulaşın, dilediğinizi seçip veya tarih/saat gibi bilgileri girip tuşuna basarak onaylayın. Kayıt planı üzerinden değişiklik yapmaktansa planı iptal edip, yeniden planlamanız üretici tarafından tavsiye edilmektedir. Kayıt Planının İptal Edilmesi Listeden iptal etmek istediğiniz kayıt planını seçin, sağ tuşa basarak işlem seçeneklerine ulaşın, PLANI İPTAL ET seçenği üzerinde iken tuşuna basarak onaylayın. Kayıt Çakışmalarının Çözümü Aynı anda yapılmak üzere ikiden fazla kayıt planladığınızda kayıtların çakıştığına dair bir uyarı ekrana gelecektir. Bu ekranda DİKKATE ALMA seçeneğini seçip devam edebilir veya ŞİMDİ ÇÖZ seçeneğini seçerek ÇAKIŞAN KAYITLAR listesine gidip çakışan kayıt planlarınıza ulaşarak çakışmayı çözebilirsiniz. Çakışmayı şu şekilde çözebilirsiniz: 1. MENÜ tuşuna basarak açacağınız ana menüden, KAYITLAR > PLANLAYICI > ÇAKIŞAN KAYITLAR adımlarını takip edin. 2. Çakışan kayıtlarınız listelenecektir. 3. Düzenlemek istediğiniz kayıt üzerinde iken sağ tuşa basarak seçeneklere ulaşabilirsiniz. 4. Program bazlı kayıtlar için; BAŞA EK SÜRE ve SONA EK SÜRE seçenekleri ile program süresinin önüne ve sonuna eklenen süreleri değiştirebilirsiniz. 5. Zaman Bazlı Kayıtların başlangıç ve bitiş saatilerini düzenleyebilirsiniz. 6. PLANI İPTAL ET ile kayıt planını iptal edebilirsiniz. Çakışma çözüldüğünde, bu kayıtla çakışan kayıtlar listeden silinecektir. Çakışmayı çözmeden bırakabilirsiniz. İlk başlayan iki kayıttan biri tamamlandıktan sonra üçüncü kayıt başlayacaktır. 40

41 LU DT-HY6101_Digiturk_TR_V2.book Page 41 Lundi, 1. juillet :44 09 DT-HY6101 Kayıt Oynatma Kayıt listesine erişmek için KAYITLAR tuşuna basın. Bu işlemi aynı zamanda MENÜ tuşuna bastıktan sonra KAYITLAR seçeneğini seçerek de gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt etmiş olduğunuz programların listesi (kilitli kayıtlar hariç) görüntülenecektir. Kilitli kayıtlara erişim seçeneklerini, Kayıt ayarlarınız içerisinden değiştirebilirsiniz (bakınız sayfa 48). Aşağıda belirtilen menüler içerisinden, kayıtlarınızı da görebilir veya arayabilirsiniz: spesifik İZLENMEMİŞLER: Hiç izlenmemiş veya %5 ten azı izlenmiş olan kayıtları listeler. Bir kaydı oynatmak için, yön tuşlarını kullanarak oynatmak istediğiniz kaydı seçip tuşuna basın. Kilitli Kayıtlara Erişim ERİŞİM KONTROLÜ menüsünde KİLİTLİLERİ GÖSTER seçeneği kilitli kayıtlarınız saklanacak şekilde ayarlıdır. Bu seçeneği HER ZAMAN olarak değiştirmediğiniz sürece Kilitli kayıtlarınız kayıt listesinde gösterilmeyecektir. Kilitli kayıtlarınıza ulaşmak için; KAYITLAR menüsünden ve KİLİTLERİ GÖSTER opsiyonunu seçin. PIN kodunuzu girdikten sonra kilitli kayıtlarınız listelenecektir. Zaman Öteleme Çubuğu Kayıt oynatırken veya izlediğiniz kanalda geri gitmek istediğinizde ekrana kayıt süresi, kaydın neresinde olduğunuz gibi bilgilerin yer aldığı Zaman Öteleme Çubuğu ekrana gelir. O sıradaki oynatma durumunuza göre tuş fonksiyonları aşağıda anlatılmıştır. Kayıt Oynatırken Kayıt oynatırken tuş fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Aşağı yön tuşu: Görüntüyü dondudur Play/Pause tuşu Sol yön tuşu : Kaydı oynatır ve dondurur : İlk basışta 15 saniye geri gitmenizi sağlar 41

42 Sağ yön tuşu : İlk basışta 30sn ileri gitmenizi sağlar Sağ-Sol yön ve İleri-Geri Sarma : tuşları: Kayıdı ileri, geri hızlı sarar. Tekrar bastığınızda sarma hızı artacaktır.(x2,x8,x32) İleri-Geri Sarma Kaydı ileri geri sararken tuş fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Aşağı yön tuşu: Görüntüyü dondudur Play/Pause tuşu : Kaydı oynatır ve dondurur Sağ-Sol yön ve İleri-Geri sarma tuşları: Kayıdı ileri, geri hızlı sarar. Tekrar bastığınızda sarma hızı artacaktır.(x2,x8,x32) Görüntüyü Dondurma ve Ağır Çekim Oynatma Görüntü dondurulmuş durumda iken tuş fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Play/Pause tuşu : Kaydı oynatır. Sağ-Sol yön ve İleri-Geri Sarma tuşları:kaydı ağır çekimde ileri geri oynatır.her basışta hızı azalacaktır (x1/2, x1/4, x1/16). İstediğiniz Dakikaya Atlama Kaydın belli bir yerine hızla ulaşmak için, kaydın kaçıncı dakikasına gitmek istediğiniz yazıp basın. tuşuna Kayıtların Düzenlenmesi Kayıt listenizde yer alan kayıtları, silmek, belli kriterlere göre filtrelemek gibi işlemlerinizi KAYITLARI DÜZENLE adımından yapabilirsiniz. KAYITLARI DÜZENLE menüsüne erişmek için, MENÜ tuşuna basın ve KAYITLAR > KAYITLARI DÜZENLE seçeneğini seçin. Kayıtlarınızın Filtrelenmesi Kayıtlarınızı hızlı bir şekilde seçmede size yardımcı olması için, aşağıda belirtilen filtreleri kullanabilirsiniz: 42

43 İzlenmiş:%50 den fazlasını izlenmiş kayıtları en eskiden en yeniye doğru sıralar. İzlenmemiş:%5 ten azını izlenmiş kayıtları en eskiden en yeniye doğru sıralar. Tamamlanmamış: Kısmen kaydedilmiş olan kayıtlarınızı gösterir (sinyal kaybı, kullanıcının durdurması, vs. sebebiyle). Kilitli: PIN kodu girerek izleyebileceğiniz kilitli kayıtlarınızı gösterir. Son izlenme tarihi: Son izlenme tarihine göre kayıtlarınızı en eskiden en yeniye doğru sıralar. Kayıtların Kilitlenmesi/Kilidin Açılması Bu adımdan dilediğiniz kayıtları kilitleyebilir, kilitli olanların kilidini açabilirsiniz. 1. KAYIT KİLİTLEME seçeneğini seçin. 2. Yapmak istediğiniz işlemi seçin, KİLİTLE / KİLİDİ AÇ seçip OK tuşuna basın. Kayıtların Silinmesi Kayıt listesinde kaydın üzerinde iken sağ tuşla erişeceğiniz detaylı bilgi ekranındaki işlem seçeneklerinden SİL i seçip OK ile onaylarak seçtiğiniz kaydı silebilirsiniz. KAYITLARI DÜZENLE -> KAYIT SİL seçeneğini kullanarak kayıt listesinden birden fazla kayıt seçip topluca silebilirsiniz. Bunun için; 1. Silmek istediğiniz kaydın üzerinde iken OK tuşlayarak silmek üzere işaretleyin. Silmek istediğiniz tüm kayıtlar için bunu tekrarlayın. 2. Sol tuşa bastığınızda çoklu kayıt silme işlemini onaylamak için PIN kodunuzu girmeniz istenecektir. 3. PIN kodunuzu girerek onaylayabilir veya tekrar sol tuşa basarak işlemi iptal edebilirsiniz. Tüm kayıtlarınızı silmek istiyorsanız KAYITLARI DÜZENLE ->HEPSİNİ SİL seçeneğinde OK tuşlayın, PIN kodunuzu girerek tüm kayıtlarınızı silme işlemini onaylayın. 43

44 11. Ayarlar Menüsü Uydu Alıcınızın ayarlar ekranına erişmek için, MENÜ tuşuna basarak açacağınız ana menüden, AYARLAR seçeneğini seçin. Menülere erişmek ve içlerinde gezinmek ve çeşitli ayarları değiştirmek için, sadece yukarı, aşağı, sağ ve sol yön tuşlarını seçimleriniz için kullanın onaylamak için OK tuşuna basın. Üst menüye dönmek için sol yön tuşuna, ekranı kapatmak için ÇIKIŞ tuşuna basın. Yardım Uydu Alıcınızın kullanımı ve fonksiyonları hakkında kısa bilgilere ulaşmak için YARDIM seçeneğini seçtikten sonra tuşuna basın. Seçenekler üzerinde yön tuşlarıyla ilerledikçe konu ile ilgili açıklamalar sağda gösterilecektir. Kurulum Yeni Yazılım Ara Uydu alıcınız standby (bekleme) konumunda iken yeni bir yazılım olup olmadığını kontrol eder ve varsa otomatik olarak yeni yazılımı yükler. YENİ YAZILIM ARA seçeneği ile daha güncel bir yazılım olmadığını kontrol edebilir, dilerseniz yüklemesini sağlayabilirsiniz. 1. KURULUM menüsünden YENİ YAZILIM ARA seçeneğine girip tuşuna basarak aramayı başlatın. 2. Uydu Alıcınız daha güncel bir yazılım olup olmadığını kontrol edecektir. 3. Güncel bir yazılım varsa, yazılımı yüklemek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. 4. Onaylamak için tuşuna basın. 5. Yazılım yüklenmeye başlayacak ve yükleme durumunu gösteren bir ekran çıkacaktır. Bu ekrandan yazılımının ne kadarının yüklendiğini görebilirsiniz. Yazılım yükleme tamamlanana kadar uydu alıcınızdan herhangi bir işlem yapamazsınız. 6. Yazılım yükleme tamamlandıktan sonra, Uydu Alıcınız otomatik olarak açılacaktır. Kolay Kurulum Uydu alıcınız standby (bekleme) konumunda iken Digiturk kanal listesinde değişiklik olup olmadığını kontrol eder ve varsa otomatik olarak yeni kanalları indirir. KOLAY KURULUM seçeneği ile kendiniz de kanal taraması yapılmasını sağlayabilirsiniz. Kanal araması yapmak için KURULUM menüsünde KOLAY KURULUM seneğine girip basın. tuşuna Kanal aramasının ne kadarının tamamlandığını ve bulunan kanal sayısını buradan takip edebilirsiniz. 44

45 Kanal araması tamamlandığı bilgisi ekrana gelecektir. dönebilirsiniz. tuşuna basarak son izlediğiniz kanala Kanal araması başarısız olursa, sinyal bağlantılarını kontrol ettikten sonra tekrar deneyin. Gelişmiş Kurulum Şayet kendi bireysel kurulumunuz için uydu ayarlarını değiştirmek istiyorsanız, bu menüyü kullanın. Not Bu bölümde açıklanan ayarlar, kurulum ve bir uydu anteninin konfigürasyonu hakkında uzman bilgisini gerektirmektedir. Şayet uydu anteninizi nasıl konfigüre edeceğinizi bilmiyorsanız, bu ayarları değiştirmeyin. KURULUM içinde, GELİŞMİŞ KURULUM seçeneğini seçin. Konfigüre edilmiş uydudaki veya spesifik arama parametrelerindeki (frekans, polarizasyon, vs) kanallar için manüel veya otomatik bir arama başlatabilirsiniz, bunu yapmak için tuşuna basın. Şayet Uydu Alıcınıza elektrikli LNB başlığı takmak istiyorsanız, LNB GÜÇ ANAHTARI seçeneğini AÇIK konumuna ayarlayın. Bunu aynı zamanda LNB GÜÇ TONU seçeneğini devreye alarak/devreden çıkartarak yapabilirsiniz. BÜTÜN AYARLARI VARSAYILAN DEĞERLERE GETİR seçeneğini üzerinde varsayılan uydu değerlerine geri dönebilirsiniz. tuşuna basarak Saat Farkı KURULUM içinde, SAAT FARKI seçeneğini seçin. Uydu Alıcınızı saatini bulunduğunuz ülkeye göre ayarlamak için; bulunduğunuz ülkeyi seçip basarak onaylayın. tuşuna Bağlantı Ayarları Uydu Alıcınızın DVDigi ve portal uygulamarına erişim gibi tüm fonksiyonlarını kullanabilmek için internet bağlantısını yapmalısınız. Network ayarlarınıza göre hazır değerleri kullanabileceğiniz gibi manuel ayarlama da yapabilirsiniz. Çoğunlukla otomatik konfigürasyon yeterli olacaktır. Not Bağlantı ayarlarını yapabilmek için genel bilgisayar ve internet ayarları ile bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. KURULUM menüsünden BAĞLANTI AYARLARI seçeneğine girerek ayarları düzenleyebilirsiniz. VARSAYILAN DEĞERLERE DÖN seçeneği üzerinde dönebilirsiniz. tuşuna basarak varsayılan değerlere 45

46 Otomatik Konfigürasyon Şayet Uydu Alıcınız yerel bir ağdan kendi network ayarlarını otomatik bir şekilde edinebiliyorsa (DHCP veya BOOTP sunucusu etkin), otomatik konfigürasyonu kullanın. 1. IP KONFİGÜRASYONU seçeneğini OTOMATİK konuma ayarlayın 2. Şayet gereksinim varsa, DNS KONFİGÜRASYONU seçeneğini OTOMATİK konuma ayarlayın 3. Uydu Alıcınız, kendi network ayarlarını dinamik olarak edinecektir. Manuel konfigürasyon Şayet yerel ağınız otomatik bir şekilde network ayarlarını Uydu Alıcınıza sağlamıyorsa (DHCP veya BOOTP sunucusu etkin), manüel konfigürasyonu kullanın. Bunu gerçekleştirmek için, router cihazına olan network enformasyonunu bilmek durumundasınız: IP, alt ağ maskesi, ağ geçidi ve DNS sunucusunun adresi. 1. IP KONFİGÜRASYONU seçeneğini MANUEL konuma ayarlayın. 2. IP ADRESİ kısmına, Uydu Alıcınızın IP adresini girin. 3. Alt ağ maskesinde, ağ geçidinde ve DNS sunucusunun adresinde yazmak için bu işlemi tekrarlayın. Konfigürasyonun test edilmesi Uydu Alıcınızın İnternet bağlantısını test etmek için, bu menüyü kullanın 1. TEST BAĞLANTI seçeneğini seçin. 2. Uydu Alıcısı bağlantıyı test etmektedir ve bir sonuç ekranını görüntülemektedir. Kişisel Ayarlar KİŞİSEL AYARLAR menüsü size, Uydu Alıcınızın üzerindeki resim, dil ve ses ayarlarını düzenleme imkanı sağlamaktadır. AYARLAR menüsünden, KİŞİSEL AYARLARI seçeneğini seçin. Dil Ayarları KİŞİSEL AYARLAR içinde, DİL AYARLARI seçeneğini seçin. Dil seçimlerinizi ayarlayın: Seçenek Menü Dili Ses Dili Altyazı Dili Açıklama Menüleri hangi dille kullanmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Birden fazla ses dili ile yayın yapıldığı durumda varsayılan ses dilini Türkçe veya Orijinal olarak ayarlayabilirsiniz. Birden fazla dil desteği olan bir programı izlerken seçiminizi değiştirebilirsiniz. Kanal değiştirdiğinizde dil seçimi bu menüde ayarladığınız değere dönecektir. Altyazı destekleyen programlarda altyazının gösterilip gösterilmeyeceğini buradan ayarlayabilirsiniz. Altyazı desteği olan bir programı izlerken seçiminizi değiştirebilirsiniz. Kanal değiştirdiğinizde bu menüde ayarladığınız değere dönecektir. 46

47 Ses Ayarları KİŞİSEL AYARLAR içinde, SES AYARLARI seçeneğini seçin. Hangi ayarlara ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için, ses ekipmanınızı kontrol edin. Seçenek Hoparlör Geçikmesi DİJİTAL Ses Çıkışı Açıklama Ses ve resim gecikme değerini buradan değiştirebilirsiniz. (varsayılan değer 0 mili saniyedir). Bu ayarlama, bütün kanallarda izlenen tüm programlara uygulanacaktır. Şayet kaydedicinizi dijital ses konnektörü ile ev sinema sistemine bağlıyorsanız, dijital ses çıkışını Çoklu Kanal olarak ayarlayın. Bu ayarı Stereo ya da Otomatik olarak da bırakabilirsiniz. 47

48 Görünüm Ayarları KİŞİSEL AYARLAR içinde, GÖRÜNÜM AYARLARI seçeneğini seçin. Ayarları nasıl düzenlemeniz gerektiğini öğrenmek için televizyonunuzun kullanma klavuzuna bakınız.. Seçenek TV Tipi Açıklama TV setinizin formatını seçin 16:9 (geniş ekran) veya 4:3 (standart TV). Buradan yayın ve televizyon formatına göre görüntünün nasıl boyutlandırılmasını istediğiniz belirleyebilirsiniz. Her bir seçenek aşağıda açıklanmıştır. TV format: 16/9 TV format: 4/3 Seçenek Alınan Görüntü Ekrandaki görüntü Alınan Görüntü Ekrandaki görüntü Kutu Görüntü Formatı Tam Ekran 4/3 format 16/9 format Esnet SCART Modu HDMI Video Çözünürlüğü HDMI Renk Modu Bilgi Ekranı Süresi Etiket Uyarı Süresi Şeffaflık Seviyesi Herhangi biri seçili iken 16/9 format 4/3 format TV SCART çıkışı için, uygun en iyi video standardını seçin: RGB veya CVBS. HD TV setiniz için, uygun en iyi çıkış çözünürlüğünü seçin Şayet standart bir TV kullanıyorsanız, ayarlamayı 720p değerinde bırakın. Kanallara ve programlara bağlı olarak, çözünürlüğün değişmesini istiyorsanız, ORİJİNAL i seçin. Şayet Uydu Alıcınızın TV setiniz için en uygun çözünürlüğü otomatik olarak ayarlamasını istiyorsanız, DOĞAL ı seçin HD TV setiniz için en uygun HDMI renk standardını seçin. Kanal değiştirdiğinizde ekrana gelen bilgi çubuğunun ekranda kalma süresini belirleyebilirsiniz. Bilgi ekranını gizlemek için KAPALI seçeneğini seçin. Bir programı, başlamak üzereyken uyarılmak için etiketleyebilirsiniz. Etiket uyarısının program başlamadan ne kadar önce ekrana geleceğini buradan belirleyebilirsiniz. Kullanıcı arayüzünün şeffaflık seviyesini değiştirerek okunurluk ile arkadaki yayının görünürlüğü arasındaki dengeyi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. 48

Daha göster

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır