yurtdışından robot süpürge getirmek / ekşi duyuru - robot süpürge yurtdışı

Yurtdışından Robot Süpürge Getirmek

yurtdışından robot süpürge getirmek

Yılı İçin AliExpress Vergi Oranları

AliExpress'ten alacağınız her ürün için ürün bedelinin %30'si gümrük vergisi, 16 TL gümrük sunum ücreti, 1 TL damga pulu vergisi ödemeniz gerekmektedir. Yani liralık bir ürün liraya gelmektedir. Eğer ürün ÖTV kapsamında ise %20 ÖTV ile birlikte tutar talep edilmektedir.

VergiTutar
Gümrük Vergisi%30
Gümrük Sunum Ücreti16TL
Damga Pulu Vergisi1 TL
ÖTV Kapsamındaki Ürünler İçin+ %20

Gümrük vergisi hesaplamasında malın hangi ülkeden geldiği göz önünde bulundurularak Avrupa Birliği ülkeleri için %18, Avrupa Birliği harici ülkeler için %30 gümrük vergisi alınmaktadır. Bu oran 30 kg ve altı ürünler için geçerlidir. Tüm bunlara ek olarak siparişiniz 30 kg ağırlığını geçiyorsa gümrük ticari kanunlarına tabi tutulacaktır. Yani 30 kg üstü siparişlerinizde ekstra %48 oranında gümrük vergisi uygulanmaktadır.

Aliexpress Vergi Hesaplama

aliexpress-indirim-kuponujpg

Vergi Tutar Gümrük Vergisi %30 Gümrük Sunum Ücreti 16 TL Damga Pulu Vergisi 1 TL ÖTV Kapsamındaki Ürünler İçin + %20

6 Adımda Aliexpress gümrük vergisi ne kadar? Örnekli Anlatım:

1. Ürün bedeli; TL

2. %30 Gümrük Vergisi; + 30 TL

3. %20 ( TL'nin %20'si) Özel Tüketim Vergisi; + 26 TL (Bazı ürünlerde geçerli.)

4. 16 TL Gümrük Sunum Ücreti; + 16 TL

5. 1 TL Damga Pulu Vergisi; + 1 TL

6. TOPLAM:  TL (ÖTV hariç)


Aliexpress Vergisi Nasıl Ödenir?

AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünler için geçerli vergi tutarını, PTT kargo şirketinin kapıda teslimatı sırasında ödeyebilirsiniz.

Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürünlerin gümrüğe takılıp takılmadığını PTT kargo takip sayfasından görüntüleyebilirsiniz. Ürününüz UKİM'de (Uluslararası Kargo İletim Merkezi) uzun bir süre bekletiliyorsa muhtemelen gümrüğe takılmış olacaktır.

Özel tüketim vergisine tabi ürünler için ilgili içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Aliexpress Gümrüğe Takılan Ürünler Neler?

Kullanıcılarına 40'ın üzerinde farklı kategoride milyonlarca ürün yelpazesi sunmakta olan Aliexpress, elektronik eşyadan kozmetiğe, madeni kaynaklardan kimyasal maddelere kadar aradığınız her ürünü bulabileceğiniz bir platform haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre belirlenmiş bazı ürünlerin ülke sınırından girişi yasaklanmıştır.

Aliexpress üzerinden satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz ancak gümrüğe takılacak olan ürünler arasında;

  • İlaçlar
  • SIM kart
  • Tarihi Eserler
  • Canlı hayvanlar
  • Kumar makineleri
  • Kuran-ı Kerim

Patlama özelliğine sahip kimyasal maddeler

Yukarıda belirtmekte olduğumuz yasaklı ürünler dışında sipariş edeceğiniz Aliexpress ürünlerine kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

AliExpress'te Alışveriş Limiti Ne Kadar?

AliExpress üzerinden satın alacağınız ürünler için herhangi bir fiyat sınırlandırması bulunmamaktadır. Kullanıcıların her şeyden önce satın alma işlemini gerçekleştireceği Aliexpress mağaza güvenliği konusunda emin olması gerekmektedir.

funduszeue.info'dan sipariş verdiğiniz ürün tutarı bu meblaları geçmesi durumunda gümrük vergisi ödeme zorunluluğuna sahip olacaksınız. Ürünlerinizin bedeli ne olursa olsun 1 Euro dahi olsa "Gümrük Sunum Ücreti" ve "Damga Vergisi" için 8,80 TL ödeme işlemi yapmanız gerekecektir.

Aliexpress Gümrük Vergisi Nedir?

Milyonlarca ürün çeşidini en ucuz fiyata sarın alma fırsatı sunmakta olan funduszeue.info, her geçen gün Türkiye pazarında gösterdiği ürün tedarikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yurt dışından satın aldığınız ürün ya da ürünlerin gümrük vergisi ödeme koşulu bulunmaktadır. Daha önce ki dönemlerde sınırlı bir alışveriş kotası bulunan Aliexpress Türkiye alışverişlerinde yeni bir dönem başlatıldı.

Gümrük dairesi, belirli bir ülkeden ihraç edilen veya ithal edilen uluslararası mal trafiğinin akışını kaydetmek ve borçlu oldukları vergileri toplamak amacıyla ülke sınırında kurulan bir kamu dairesi veya mali kuruluştur. Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürünler, gümrük kapısında uygulanan kontroller sonrasında Türkiye'ye giriş yapmaktadır. Satın aldığınız ürünün gümrük kontollerinden geçmesinin ardından "Aliexpress Gümrük Vergisi" ödeme hükmünüz başlatılmış olacaktır.

Aliexpress'te Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

AliExpress, satın aldığınız siparişlerinizin tarafınıza ne zaman ulaşacağı hakkında bilgi edinmenize olanak sağlamaktadır. Ürününü çeşidi ve kargolama şekline göre değişiklik gösteres Aliexpress teslimat süresi, ücretsiz gönderimlerde gün, hızlı kargo seçeneklerinde hafta içerisinde tarafınıza ulaştırılmaktadır.

Siparişlerinizin durumunu detaylı bir şekilde görüntülemek içinAliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır?adlı içeriğimize göz atınız.

Ticaret Bakanlığı'ndan airfryer ve robot s&#;p&#;rge i&#;in "g&#;zetim" kararı

10Oy Ver
Tam Boyutta Gör

Ticaret Bakanlığı, airfryer ve robot süpürgelere “ithalatta gözetim uygulaması” kararı aldığını duyurdu. 22 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre robot süpürge, airfryer, şarjlı dikey süpürge, çay ve kahve makineleri, ütü, kettle ve ekmek kızartma makineleri için ithalatta gözetim uygulanacak. 23 Nisan tarihinden itibaren bu ürünlerin ithalatı için gözetim belgesi düzenlenmesi gerekecek.

İthalatta gözetim uygulaması ne anlama geliyor?

İthalatta gözetim uygulaması kararı alınan ürünler Türkiye’ye ithal edilirken Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebiliyor. Ürünün maliyeti, satış fiyatı, özellikleri hakkında bakanlığa detaylı bilginin iletilmesi gerekiyor. Ürünün değeri hakkındaki bilgilerde eksiklik olması veya bildirimin detaylı yapılmaması halinde Resmi Gazete’de belirtilen “Birim gümrük kıymeti” üzerinden gümrük girişi yapılıyor. Airfryer için dolar, robot süpürgeler için dolar değer biçilmiş. Bu nedenle gümrük bedeli doların altındaki airfryer ve doların altındaki robot süpürgelere Türkiye’de zam gelebilir.

funduszeue.info Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir


funduszeue.info: Kanuni dayanak nedir?
Cevap: sayılı Gümrük Kanununun nci maddesi, / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki " sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar, 06/07/ tarihli ve /39 sayılı Genelge.

funduszeue.info: Yolcu kimdir?
Cevap: Ticaret, memuriyet, tahsil, ziyaret, tedavi veya turizm gibi herhangi bir amaçla kısa veya uzun bir süre kalmak üzere, yabancı bir ülkeden karayolu, demiryolu, deniz veya hava yollarından biriyle Türkiye Gümrük Bölgesine gelen yabancı bir ülkede oturan Türkler ve yabancılar ile herhangi bir amaç ile gittikleri yabancı ülkeden kesin veya geçici olarak dönen, Türkiye'de oturan Türkler ve yabancılar ile Türkiye'den aynı amaçlarla ve aynı yollarla yabancı bir ülkeye giden benzeri Türk ve yabancılardır.

funduszeue.info: Kimler yolcu sayılmaz?
Cevap: Nakil vasıtaları sürücüleri ve hizmetlileri yolcu sayılmazlar. Dolayısıyla bu kişiler, yolcu beraberi eşya muafiyetinden yararlandırılmazlar. Ancak, bu kişiler girişte 1 karton sigara en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla ml’lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek yolcu girişi yapılan sınır kapılarında açılan mağazalardan satın alabilirler. Ancak, kara hudut kapısından diğer ülkelere çıkış yapan nakil vasıtası sürücü ve hizmetlileri, dönüşlerinde alışveriş haklarını kara hudut kapılarında bulunan mağazalarda ayda en fazla 10 defa kullanabilirler.

funduszeue.info: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap: Yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği Ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve Avro’luk eşyayı muafen getirebilmektedir. 

funduszeue.info: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap: / sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen Ek-9 sayılı listenin (A) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (B) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

funduszeue.info: Yolcu beraberinde getirilen Ek-9 sayılı liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşya için muafiyet nasıl uygulanır?
Cevap: Yurda giriş yapan yolcuların Karar eki Ek-9 liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşyaya, yolcu beraberinde olmak kaydıyla, muafiyet tanınacaktır.

Tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünler için muafiyet hakkı karşısında yazılı miktarı aşmamak kaydıyla her bir ürün için ayrı ayrı kullanılabilir. Ayrıca, tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünlere ilişkin muafiyet hakkından, 18 yaşın altındaki yolcular faydalanamayacaktır.

Muafiyet kapsamındaki eşya tür ve miktarları şu şekildedir:

TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
1- Sigaralar adet
2- Sigarillolar (her biri 3 funduszeue.info ağır olmayan purolar) adet
3- Puro 50 adet
4- Kıyılmış tütün ( yaprak sigara kağıdı ile) gr.
5- Pipo tütünü gr.

ALKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.

KOZMETİK ÜRÜNLER
ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.

GIDA ÜRÜNLERİ
1- Çay 1 kg.
2- Çözülebilir hazır kahve 1 kg.
3- Kahve 1 kg.
4- Çikolata 1 kg.
5- Şekerden mamul yiyecek 1 kg.

İsteyen yolcular 1 kg çikolata veya 1 kg şekerden mamul yiyecek haklarının tamamını yani 2 kg’lık hakkı söz konusu eşyadan sadece birisi için kullanabilirler.

funduszeue.info: Yolcunun kullandığı ilaçlarını beraberinde getirmesi mümkün müdür?
Cevap: Ülkemize gelen yolcuların beraberlerinde ya da gelişlerinden bir ay önce veya üç ay sonraki süreler içerisinde Kararın ekinde yer alan Ek-9'daki liste kapsamı şahsi tedavide kullanılmak üzere getirilen ilaçların, yolcuların seyahatleri süresince kullanmaları gerektiğine ilişkin gümrük idaresine belge (sağlık kuruluşundan alınan rapor, doktor raporu veya reçete vb.) ibraz edilmesi koşuluna bağlı olarak, ülkemizde kalınacak süre göz önünde bulundurularak, makul miktardaki ilacın girişine izin verilecektir.

funduszeue.info: Yolcu beraberinde hangi evcil hayvanlar getirilebilmektedir?
Cevap: Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan (“kedi, köpek ve kuş” ile sınırlı olmak üzere) toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla getirilebilmektedir.

funduszeue.info: Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonları Vergiden Muaf Mıdır?
Cevap: Evet vergiden muaftır. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile 15/06/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sayılı kanun ile sayılı Harçlar Kanunu’nun 8 sayılı tarifesinin mülga “VIII- Telsiz harçları” bölümü yeniden düzenlenmiş ve tarifeye “VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” bölümü eklenerek, ticari mahiyette olmaksızın yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazlarının kullanım izni harç kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda, yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için yılı itibarıyla ,00 TL tutarında “Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” ödenmesi gerekmektedir.

Soru: Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonlarından Alınan Harçlar Nereye Ödenir?
Cevap: Söz konusu harcın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca veya mobil iletişim sunan işletmecilerce (GSM şirketleri) telefon cihazlarının elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması işleminden önce vergi dairesine veya yetki verilmiş bankalara ödenmesi gerekmektedir.

Soru: Yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyeti nedir?
Cevap: Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar Avro olarak uygulanır.

Soru: Yolcular Avro’luk hediyelik eşya limiti dâhilinde veya posta yoluyla cep telefonu getirebilir mi?
Cevap: Hayır. Cep telefonu, Ek-9 liste kapsamı kişisel eşya olarak yolcu beraberinde ülkemize getirilebilmektedir. Hediyelik eşya statüsünde muafen veya vergileri ödenerek veya posta yoluyla cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir.

Soru: Yolcu beraberi hediyelik eşya statüsünde gıda ürünleri getirilebilir mi?
Cevap: Yolcu beraberi hediyelik eşya kapsamında, tüketim amacıyla getirilen bitkisel ürünlerden taze ve kuru meyve ve sebzelerin üç kilogramına, diğer bitkisel ürünlerin ise bir kilogramına kadar muafiyet tanınır. Bunun dışında kalan her nevi ve miktardaki bitkisel ürünün getirilmesi halinde ticari miktar ve mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.

Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen /11 sayılı Hayvansal Ürünlerin Kişisel Sevkiyatlarının Ülkeye Girişine İlişkin Kurallar Hakkında Tebliğ gereğince, et ve süt ürünlerinin kişisel sevkiyat olarak Türkiye’ye getirilmesi veya Türkiye’ye gönderilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Soru: Yolcu beraberinde getirilen elektronik cihazlar için bir ödeme yapmak gerekir mi?
Cevap: Evet, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek olan elektronik cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere TRT adına "Bandrol ücreti" gümrük idarelerince tahsil edilmektedir. Ayrıca, yolcu beraberinde getirilen cihaz türü ve televizyon için ekran boyutuna göre  değişen miktarlarda TRT bandrol ücreti tahsil edilmektedir.

Soru: Turistlerin inançları gereği yemeleri gereken özel gıda maddeleri yurda getirilebilir mi?
Cevap: Turistlerin inançları gereği yemeleri gereken özel gıda maddelerinin gerek yolcuların beraberlerinde gerekse kargo olarak gelmesi halinde, hangi yolculara ait olduğunun ilgili turizm kuruluşu tarafından belgelendirilmesi ve bunlar tarafından tüketileceğinin taahhüt edilmesi kaydıyla, bu tür gıda maddelerinin Tarım ve Orman Bakanlığınca kontrol ve müsaade aranılmadan yurda girişine izin verilecektir.

Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın getirilmesi için yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonrası olarak tespit edilen sürelerin aşılması halinde süre uzatımı mümkün müdür?
Cevap:  Eşyanın geldiği gümrük idaresinin bağlı bulunduğu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünce söz konusu süre aşımına neden olan durumun mücbir sebep ve beklenmeyen halden kaynaklandığının tespit edilmesi halinde bir defayla sınırlı olmak üzere en fazla 6 aya kadar süre uzatımı yapılması mümkündür.

Soru: Yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonrası süreler içerisinde gönderilen kişisel eşyanın gümrük işlemleri nasıldır?
Cevap: Yolcunun yanında getiremediği ve kargo veya posta ile gönderdiği kişisel eşyasında 30 kg ağırlık veya kıymet limiti bulunmamakta olup herhangi bir vergi tahsil edilmemektedir. Kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi ispatlamak amacıyla pasaportu ile birlikte eşyanın bulunduğu gümrük idaresine başvurması gerekmektedir.

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde serbest dolaşıma sokulacak eşyaya ilişkin şartlar nelerdir?
Cevap: Her bir yolcu için kıymeti Avro’yu geçmeyen eşyanın geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi uygulanır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %30
olarak uygulanmakta ve eşyanın;
a) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
b) Yolcu beraberinde ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
c) Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, yolcu beraberi hediyelik eşyaya ilişkin muafiyet yolcuların yaşına göre, ve Avro değerindeki eşya için geçerlidir. Yolcu beraberinde getirilen eşyanın bu değerleri aşması halinde, Avroyu geçmemesi kaydıyla eşyanın vergilendirilmesinde muafiyet miktarına [ (15 yaş altındaki yolcular için) veya Avro] tekabül eden vergi düşüldükten sonra kalan kısım için yukarıda belirtilen tek ve maktu vergi uygulanır.

Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın kıymeti nasıl belirlenir?
Cevap: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın kıymeti, ibraz edilen faturaya, satış fişine veya eşya bedelinin ödendiğine ilişkin belgeye göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti gümrük idaresince belirlenir.

Soru: Türkiye'ye giriş yapan yolcuların beraberlerinde getirecekleri eşyaya muafiyet uygulanabilmesi için geldikleri ülkede geçirdikleri süreye ilişkin bir sınır var mıdır?

Cevap: Hayır buna ilişkin bir süre sınırı yoktur, ancak kara hudut kapısından giriş yapan yolculara muafiyet hakkı ayda en fazla 10 defa kullandırılır.


/ sayılı BAKANLAR KURULU KARARI EKİ 9 SAYILI LİSTE

YOLCU BERABERİ KİŞİSEL EŞYA LİSTESİ
A) TÜKETİM MADDELERİ
a) TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
1- Sigaralar adet
2- Sigarillolar (her biri 3 funduszeue.info ağır olmayan purolar) adet
3- Puro50 adet
4- Kıyılmış tütün ( yaprak sigara kağıdı ile) gr.
5- Pipo tütünü gr.
b) ALKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler1 lt.
2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler2 lt.
c) KOZMETİK ÜRÜNLER
ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi
ç) GIDA ÜRÜNLERİ
1- Çay1 kg.
2- Çözülebilir hazır kahve1 kg.
3- Kahve1 kg.
4- Çikolata1 kg.
5- Şekerden mamul yiyecek1 kg.
B) DİĞER EŞYA
a) GİYİM VE YOLCULUK EŞYASI
1- Yolcunun giyinip kuşanmasına mahsus eşya
2- Yolcunun yaşantısına mahsus eşya ile seyahat eşyası
b) ELEKTRONİK /DİJİTAL EŞYA
1-LCD veya plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 ekrana [55 ekran dahil] kadar)
2- Birer adet video kamera (10 adet boş kaseti ile birlikte) ve fotoğraf makinesi (hafıza kartı veya 5 adet filmi ile birlikte)
3- Bir adet GPS yön bulma cihazı
4- Bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)
5- Bir adet radyo veya radyo-teyp
6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir adet ile bu cihazlara ait toplam 10 adedi geçmemek üzere üzerine kayıt yapılabilen plak, teyp kaseti, CD, VCD, DVD
7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti
8- Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil olmak üzere GSM-Cep telefonu
(yabancı misyon mensupları hariç olmak üzere, yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla üç takvim yılında 1 adet)
c) MÜZİK ALETLERİ
Elde taşınabilir müzik aletlerinden birer adet olmak üzere en çok 3 adet
ç) SPOR VE OYUN ALETLERİ
1- Bir adet kamp çadırı
2- Bir adet dalgıç takımı
3- Bir adet motorsuz şişirme bot
4- Bir adet yelken tertibatlı sörf
5- Bir çift yüzme paleti
6- Golf malzemesi (golf aracı hariç)
7- Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri (paraşüt ve kayak takımı dahil, deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)
d) SAĞLIK CİHAZLARI
1- Hasta yolcuya ait yatak
2- Maluller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuk
3- Şahsi tedavide kullanılan ilaçlar
4- Kişinin kullanımına mahsus tıbbi cihazlar
5- Gaz maskesi, koruyucu elbise
e) MUTFAK EŞYASI
Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri
f) DİĞERLERİ
1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu
2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası
3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar
4- Bir adet ütü
5- Bir adet bisiklet
6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)
7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.)
8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın
9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası