selectra uykusuzluk / çocuklarda antidepresan kullanımı

Selectra Uykusuzluk

selectra uykusuzluk

ilk bir hafta insanı değşik bir yaratığa dönüştüren ilaç. sorası iyidir iyi.

uyutuyor da güzel uyutmuyor.

seratonin geri salımını inhibe eden antidepresan.

lustral'in yerini tutmaz.

mg olarak aldığım antidepresan. Bir süre sonra çenenizin kitlendiğini, istemsiz bir şekilde yaptığınızı fark edersiniz. Dişler falan uyuşur. Bir süre sonra ise yaptığınızı dahi fark etmezsiniz.

ilk başta 25 Mg ile başlamıştım, hiçbir faydası olmadığına ben de, doktorum da kanaat getirmiştik. 50 mg olarak bir ay kadar kullandım. Yavaştan bazı şeylerin eksildiğini hissetsem de moral bozukluğu, anksiyete ve okb'de pek de değişme olmadığını doktoruma bildirmem ile mg olarak almaya başlamıştım. Bir süre sonra (ki hala etkisi var) çene kitlenmeye başladı, bilinçsiz yapıyordum. Geceleri çok sık uyanmaya ve sanırım sayıklamaya (ailemin demesine göre) başlamıştım. Risperdal 2 mg alıyordum. Onun da elbet etkisi olabilir.
Bir süre sonra hiçbir sorun kalmadığını düşünerek ve ilacın gerçekten fiziksel olarak mahvettiğine karar vererek doktora uğramadan iki ilacı birden kestim.

Şimdiyi merak ediyorsanız asla ama asla doktordan habersiz bir bok yemeyin.

Not : boş vermişlik konusuna değinecek olursak, ölümlere, acılara karşı aşırı duyarsız oluyorsunuz. Özlemek, aşık olmak, birinin gidişine üzülmek, bir yerden ayrılmak gibi şeylere bırakın üzülmeyi tepki dahi veremiyorsunuz.

50 mg'la başladığım fazla anlam yüklememem gerektiğinin farkında olduğum ilaçtır kendileri. 3. günümde mide bulantılarımın azaldığını söyleyebilirim ama etkisini ne zaman gösterir bilemem. 1 ay kullan sonra görüşelim dedi psikiyatrist hanımefendi.

Aşık bile olamayacak kadar hissizlestiriyor diyolla.

Hadi insallah..

(bkz: bana değil bir arkadaşa lazım)

iki yıldır devam eden anksiyete ve panik bozukluğumun artık hayatımın içine etmesiyle başladığım ilaç. Ilk 4 gün yarım sonra tam kullan dendi. 4. gundeyim. Yan etki olarak içtikten sonra acayip dikkat dağınıklığı yapıyor birseyler okumak imkansız ders calisamiyorum. Uykusuzluk yapmadı maalesef, bıraksanız 12 saatten fazla uyuyan ben hala ayniyim. Birde 3 gündür acayip yorgun kalkiyorum sanki felç olmuşum. Ama gecede defa çarpıntıyla uyanirken artık daha az uyanıyorum uyansamda salla gitsin diyorum* ilerleyen günlerde editliyecegim.
gun: ilaç çoğu kişide uykusuzluk yaparken bende uyku yaptı. Bu yüzden akşamlar içiyorum. Ve cok fazla rüya görür oldum. Bir gecede gördüğüm ruyalardan roman yazabilirim.* gün oldu 13 günde hiç çarpıntıyla uyanmadim. Bu benim için en iyi şey. 2 sene boyunca işkence gibi yasamisim resmen. Şimdilik memnunum ilactan.
Aylar sonra gelen edit*(gun): ilactan çok memnunum çok şükür. 3 aydır panik atak yok. En son sınavda bile dideral almadan girdim biraz heyecanliydi ama olur o kadar. 2 yıldır uzerimden tır geçmiş gibi olan yorgunluk bayagi azaldı. Ilactan önce her gece, olmadı en az gunasiri geceleri kalbimin at kosturur gibi atmasiyla uyanmamda son üç aydır haftada bir olmaya başladı oda eskisinden çok daha az şiddette. meğerse her şey psikolojikmis vay anasını. He birde ek not bu mavi hap seksüel disfonksiyon yapıyor. Disfonksiyonlari normale çeviriyor*

Ben bunu arkadaşımdan çaldım 2 gündür canım sıkıldıkça falan atıyorum. Hiçbir şey yiyesim gelmiyor iyi oluyo ama patlamıyo sanki bu hap. Uyku da yapmıyor amk, şu an uykum var ama ilaçtan değil. Bileydim reçeteyi falan da çalardım amk, bir şeyleri yanlış yapıyoruz ama neyi?

En baba ilaçlardan biridir.

ciddi manada insanı hissizleştiren antidepresan. şu an dünya yansa umrumda olmaz.

Az sonra gidip içeceğim ilaç, bir şeye yaramıyor ama doktorun hatrina işte.

Hiç bir şeye yaramayan ilaç. Mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyor bol bol. uzun süre kullanan biri varsa ulaşsın sorularım var.

benim odaklanma sorunuma etki etmemiş ilaçtır.

Dün itibarıyle ilk hafta yarım doz olmakla beraber başlamış olduğum ilaçtır. ilk gün öğlen içtim aksama doğru baş ağrısı hafif bi uyuşukluk ve baş dönmesi yaptı. Kendi kendinize dişleriniz sıktığınızı farkedebilirsiniz. ise yarar mı bilemem. Gorucez.

Bi çılgınlık olsun diye gündür kullanmadigim halde bugün 2 tane ictigim ama bi b*k değiştirmeyeceğini bildiğim antidepresan zımbırtısi.

Adini her gordugumde yuzumde bos bir gulumseme olusturur. Eski bir dost.

doktor bunu yazdı umarım iyidir.

unutkanlık, dikkat dağınıklığı ve aşırı öfkelenme şikayetleriyle gittiğimde doktorumun ilk hafta yarım sonrasında tam önerdiği ilaç. ( mg)

saat içinde etkisini anca gösteriyor. bende mide bulantısı yaptı ve kafamın üstüne fil oturuyormuş gibi hissettirdi. Çok uyku veriyor. gece lere kadar oturuyodum şimdi uyuyacam ak .ikmişim programlamasını, tasarımını..

Çocuk ve Ergenlerde Antidepresan Kullanımı

Antidepresan ilaçlar, psikiyatrik tedavilerde yetişkinler kadar çocuk ve ergenlerde de kullanılmaktadır.

Antidepresanların bir özelliği de sadece depresyon tedavisinde değil, yaygın anksiyete bozukluğu, sosyal fobi, özgül fobi, okul fobisi, obsesif-kompulsif bozukluk, panik bozukluğu, yeme bozuklukları gibi pek çok psikiyatrik bozuklukta da etkin bir tedavi aracı olmalarıdır.

Psikiyatrik ilaçlar halk arasında yanlış inanışlara sahip olunan ilaçların başında gelir. Çocuk ve ergenlerde antidepresan ve diğer psikiyatrik ilaçların kullanımı ise ebeveynler için büyük merak konusu olmaktadır. Antalya psikiyatri ve psikoterapi merkezi olarak bu yazımızda antidepresan ilaçların çocuk ve ergenlerde hangi ruhsal bozukluklarda kullanıldığı, bu ilaçların nasıl kullanılması gerektiği, olası yan etkileri ve var olan yanlış inançlarla ilgili bilgiler vereceğiz.

Antidepresan ilaçlar aşağıdaki psikiyatrik bozukluklarda çocuk ve ergenlerde kullanılabilir.

1.)Depresyon:

Depresyon yetişkinlere mahsus bir hastalık değildir. Çocuk ve ergenler de ruhsal çöküntü yaşayabilir, depresyona girebilir. Oyunlara ilgisizlik, eskiden hoşlandığı oyunlardan zevk almama, sık sık nedensiz ağlama nöbetleri, içine kapanma, aşırı sinirlilik, öfke patlamaları, uyku-yeme-tuvalet alışkanlıklarında bozulmalar, okula uyumsuzluk gösterme, okul başarısında düşme, karın ve baş ağrısı gibi nedeni anlaşılamayan bedensel şikayetler, mutsuz ve üzgün bir yüz ifadesi çocuklarda sıklıkla rastladığımız depresyon belirtileridir.

2.)Sosyal fobi:

Sınıfta parmak kaldıramama, bildiği sorulara bile yanıt vermekten kaçınma, göz teması kuramama, iletişim halinde yüz kızarması, okul gezileri, kantinden alışveriş yapma gibi sosyal ortamlardan uzak durma gibi belirtiler çocuğunuzda sosyal fobiye işaret edebilir.

Seçici konuşmazlık ya da selektif mutizm denen durum ise sosyal fobinin en ağır şekli olup, çocuğun aile bireyleri ve birkaç arkadaşı dışında hiç kimse ile sözel ya da bedensel iletişim kurmaması ile karakterizedir.

3.)Yaygın anksiyete bozukluğu:

Zaman zaman çocuk ya da erişkin herkesin yaşayabileceği kaygı, endişe, korku, heyecan, sıkıntı hali nedensiz, sık ve yoğun bir özellik kazandığında psikiyatrik bir sorun haline gelebilmekte, hayatı ciddi biçimde olumsuz etkileyebilmektedir. Bu durumda gelecekle ilgili aşırı kaygılar, alınganlık, küsme ve kırılma gibi kişiler arası ilişkilerde bozulmalar, başarısızlık korkusu, geçmişte yaşanmış şeyleri yeniden gündeme getirip fazlaca düşünme, uykusuzluk, karın ve baş ağrısı gibi somatik şikayetler görülebilmektedir.

4.)Özgül fobi:

Karanlıktan, yalnız yatmaktan, öcü-hortlak gibi doğaüstü güçlerden, şimşekten, böcekten, fırtınadan, yüksekten, kandan korkma gibi pek çok özgül fobi çocuk ve ergenlerde de karşımıza çıkar.

5.)Okul fobisi:

Özellikle okula yeni başlayan çocuklarda sıklıkla görülür. Anneden ayrılma ve okulla ilgili aşırı endişe ve korku nedeniyle çocuk okula gitmek istemez, okula gidiş saatlerinde evde kriz çıkar. Bulantı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, bayılma gibi belirtiler de okul fobisine eşlik eder.

6.)Ayrılma anksiyetesi:

Anneyi kaybetme, kendine ya da anneye kötü bir şey olacağı korkusunun yarattığı, yalnız yatamama, okula gitmekte isteksizlik, annenin peşinden ayrılamama gibi belirtilerle karakterize yoğun endişe, korku ve kriz halidir.

7.)Obsesif-kompulsif bozukluk:

Yetişkinlerin önemli bir psikiyatrik bozukluğu olan obsesif-kompulsif bozukluğa çocuk ve ergenlerde de sık rastlanır. Eşya ya da oyuncakların düzeniyle aşırı uğraşama, sık ve uzun süreli el yıkamalar, anlamı olmaksızın bir takım davranışları tekrarlama, aşırı iğrenme ya da tiksinme duygusu obsesif-kompulsif bozukluk bulgularındandır.

8.)Çocuklarda panik bozukluğu:

Kalp çarpıntısı, nefes alamama, boğulma hissi, terleme, sıcak basması, bayılma hissi gibi bulgularla kendini gösteren panik ataklarla karakterize bir hastalıktır. Ataklar beklenmedik zaman ve yerde ortaya çıkarak çocuğun hayatını olumsuz etkiler.

9.)Somatoform bozukluklar:

İnsan psikolojisi ile bedeni arasındaki derin ilişkilerden kaynaklanan somatoform bozukluklar konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriazis, ağrı bozukluğu, beden dismorfik bozukluğu gibi hastalıkları içerir. Belirtiler bedenle ilgili olmasına karşın hastalığın sebebi psikolojik nedenlerdir. Geçmiş yıllardaki düşüncelerin tersine çocukların da geniş bir ruhsal ve zihinsel dünyalarının olduğu, çocuklarda da bir takım psikiyatrik bozuklukların oluşabileceği artık su götürmez bir gerçektir. Çocuklarda da her türlü somatoform bozukluğa rastlanabilir.

)Yeme bozuklukları:

Ergen kızlarda yeme bozuklukları sıktır. Anoreksiya nevroza ve bulimia nevroza bu grup hastalıklardandır.

Psikiyatrik bozuklukların tedavisi günümüzde önemli ilerlemeler kaydetmiş, farklı ilaçlar geliştirilmiştir. Depresyon tedavisinde kullanılan antidepresanlar da sadece depresyonda değil yukarıda özetlediğimiz ruhsal bozukluklarda da başarı ile kullanılabilmektedir. Çocuk ve ergenlerde de antidepresan ilaçların kullanım endikasyonu vardır. Psikiyatrist ve çocuk psikiyatristleri uygun gördüğü taktirde gerek antidepresanları, gerekse diğer psikiyatrik ilaçları doktor takibinde kullanmaktan kaçınmamalısınız.

Çocuğunuzda bir antidepresan ilaç kullanmak gerektiğinde psikiyatristiniz şunlara dikkat edecektir.

Çocuğa antidepresan ilaç başlarken ilk kural mümkün olan en düşük dozla başlamaktır. Alınan yanıt ve yan etki durumuna göre ilaç dozu arttırılabilir. İlacın hangi dozda, hangi aralıklarla ve ne kadar süre kullanılacağına psikiyatristiniz karar verecektir.

Serotonin geri alım inhibitörleri, çocukların depresyon ve benzeri ruhsal bozukluklarında tercih edilen ilk antidepresan ilaç grubudur. Fluoksetin, sertralin, fluvoksamin, paroksetin, sitalopram bu grup ilaçlardandır. Trisiklik antidepresanlardan anafranil de çocuklarda kullanılabilmektedir. Tedavinin olumlu etkilerinin ortaya çıkması için birkaç hafta geçmesi gerektiği unutulmamalıdır. Özellikle tedavinin ilk günlerinde bulantı, baş ağrısı, sinirlilik, uykusuzluk, baş dönmesi, döküntü, kaşıntı, terleme, ateş basması, ağız kuruluğu, ishal, kabızlık, çarpıntı, uyuşukluk gibi yan etkilere rastlanabileceği bilinmelidir. Yan etkiler hakkında ailenin bilgilendirilmesi psikiyatristin asli görevlerindendir.

Psikolojik bozuklukların tedavisinde psikoterapi de önemlidir. Psikoterapi tek başına yeterli olabildiği gibi ilaçla birlikte de uygulanabilir. Çocuk ve ergen psikoterapilerinde deneyimli ve uzman bir psikiyatrist-psikoterapist bulmak gerekir. Çünkü psikoterapi basitçe konuşmak, önerilerde ve telkinde bulunmanın ötesinde bir tedavi yöntemidir.

Antidepresan ilaç tedavisine başlanan bir çocuğun ailesinin ilk aklına gelen sorulardan biri tedavinin ne kadar süreceğidir. Burada standart bir süre olmayıp, en az aylık bir tedavi gerekeceği, bu sürenin daha da uzayabileceği bilinmelidir. Doktora danışılmadan ilaç kesilmemelidir.

Psikiyatri pratiğinde karşılaştığımız önemli sorunlardan biri de ilaç prospektüsünü okuyarak gereksiz endişelere kapılmaktır. Prospektüs bilgilerinde ilaç kullanımı sırasında çok nadir de olsa ortaya çıkabilecek her türlü olumsuz durum yan etki olarak yazılmak zorundadır. Bunları bilmek elbette önemlidir, ancak rutin kullanımı etkilemeyecek düzeyde az görülen bu yan etkiler bazı aileleri büyük kuşku ve endişeye düşürmekte, ilaca karşı tavır alınmasına yol açabilmektedir. Bu da psikiyatrik tedavilerin önünde önemli bir engeldir. Hekiminiz en sık karşılaşılan yan etkiler konusunda sizi bilgilendirmeli, yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapmanız gerektiğini söylemelidir. Bunlar dışında olumsuz bir etki görüldüğünde ise siz hemen ilacı kesmeli ve doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

Çocuk ve ergenlerde antidepresan ilaç kullanırken yukarıda saydığımız yan etkiler dışında davranışsal aktivasyon, hipomanik ya da manik atakların ortaya çıkması daha seyrek bir durum olsa da mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. Davranışsal aktivasyonda çocukta aşırı hareketlilik, dürtüsellik, çok konuşma, sinirlilik, öfke, inat, büyüklere karşı gelme ile karakterize bir klinik tablo ortaya çıkar. Hipomanik ve manik ataklar ise davranışsal aktivasyonun çok daha ileri şeklidir. Aile ve çocukta bipolar bozukluk öyküsü varsa hipomanik ve manik atak riski artar. Riskli gruptaki çocuk ve ergenlerde antidepresan kullanımında çok dikkatli olunmalıdır.

Özetlersek, antidepresan ilaçlar psikiyatrik bozuklukların tedavisinde önemli bir yere sahip, çoğu yan etkisi kolayca tolere edilebilen ve zamanla kaybolan, bağımlılık yapmayan ilaçlardır. Yetişkinlerde olduğu gibi çocuk ve ergenlerde de belli kurallar dahilinde ve hekim kontrolünde güvenle kullanılabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası