erkekler neden gözlerini kaçırır / Erkekler neden konuşurken gözlerini kaçırıyor? | jurnalci

Erkekler Neden Gözlerini Kaçırır

erkekler neden gözlerini kaçırır

SEÇİLMİŞ YAZILAR

Bedenin dilini doğru anlamanın ve kullanmanın amacı insanlara üstünlük sağlamak değil, sahip olduğumuz bilgiyle köprü kurarak etkiyi artırmaktır. Böylece mesajımızın ve yaptıklarımızın gücünü pekiştirebiliriz. Aksi takdirde insanları doğru olmayan ölçütlerle yargılar duruma düşer ve sevimsiz görünebiliriz. Çünkü sosyal becerilerle ilgili bilginin amacı araya mesafe koymak değil, bağ kurmak ve yakınlaşmayı sağlamaktır. Aşağıda kalıplarla beden dili yorumu yapanların bilimsel olarak doğrulanmayan klişelerinden örnekler sıralanmıştır.

  1. “Yalancı adam bakışından belli olur.” Çoğumuza göre, gözlerini kaçıran kişi yalan söylüyordur. Yıllardır yüz ifadeleri üzerinde çalışan Paul Ekman böyle düşünmüyor: Gözleri kaçırmak kişinin o anda güçlü bir duygunun etkisi altında olduğunu gösterir, ancak yalan söylediği anlamına gelmez. Beden dilinin ne anlama geldiğini anlayabilmek için yaşanan duyguyu doğru teşhis etmelidir. Dahası Ekman, en inandırıcı bakışlara sahip kişilerin sosyopatlar, dolandırıcılar ve müzmin yalancılar olduğunu söylüyor.
  2. “Biriyle yeni tanıştığınızda ne kadar göz teması kurarsanız o kadar etkili olur.” Bu inançla insanlar iş görüşmelerinde gözlerini görüşmecinin gözünden ayırmazlar. Oysa birkaç saniyeyi geçen göz teması insanları huzursuz eder, bu bakışların altında başka anlamlar aranmasına neden olur. Örneğin araştırmalar, ısrarlı göz temasının karşı cinsin dikkatini çekmeye yönelik olduğunu göstermiştir.
  3. “Ellerini arkada kavuşturmak güç ifadesidir.” Batı kaynaklı hitabet eğitmenleri yıllarca insanlara ellerini arkada kavuşturmalarını öğütlediler. Bu jeste “Prens Charles” duruşu da denir, sanki İngiliz tahtının varisi güçlü bir beden diline iyi bir örnekmiş gibi. Araştırmalar ise, insanların bu jesti güvenilir bulmadığını gösteriyor: Ellerini göremediğimiz insanlardan kuşkulanıyoruz.
  4. “Yüksek mevkideki kişiler, diğerlerine dokunarak üstünlüklerini ifade ederler.”Çoğunlukla da iktidar sahibi erkeklerin diğerlerinin omzuna, koluna dokunarak güçlerini ifade ettiklerine dair bir inanış vardır. Bu doğru olsa bile, araştırmalar kadınların ve alt sınıftan insanların birbirlerine daha fazla dokunduklarını göstermektedir.
  5. “İnsanlar mutlu oldukları zaman gülümser.” Mutluluk gülümseme nedenlerinden biridir, ancak Ekman’a göre, o kadar çok gülümseme çeşidi var ki; “içten” gülümsemeden tutun da “nezaketen” gülümsemeye, “alaycı” gülümsemeden, “suçlu” gülümsemeye, “korkudan” gülümsemeden “muzaffer” gülümsemeye kadar. Nedeni ne olursa olsun, gülümsemenin insanlar üzerinde güçlü bir etkisi var. Araştırmalara göre yargıçlar, sanık suçluysa, gülümsesin gülümsemesin mahkumiyet kararı veriyorlar, ancak gülümseyen sanıklar daha az ceza alıyor.
  6. “Kızan adam sesini yükseltir.” Tekrar edelim, beden dili duyguları ele verir, ancak hangi belirtinin hangi duyguyla eşleştiğini söylemek zordur. Öfke, sinirlilik, korku, heyecan, panik, hepsi ses tellerinin gerilmesine ve sesin yükselmesine neden olur. Sözsüz iletişim öğesinin hangi duyguya işaret ettiğine karar verebilmek için iletişim içindeki kişiyi ve iletişim ortamını anlamak gerekir.
  7. “Hızlı konuşan satıcıya güvenme.” Ağzı kalabalık kişilere güvenmeyiz. Oysa Ekman ağır konuşanlardan, özellikle uzun bir duraksamayla söze başlayanlardan kuşkulanın diyor. Konuşma arasındaki uzun, kısa ve sık duraklamaların güvenilir olmadığını da söylüyor. “Aaa…”, “mmm…”, “ıııı…” ifadeleri, “ben…”, ”şey..” sözcükleri üzerinde durulmasını öğütlüyor. Böyle durumlarda kişi, “yalancı”, ya yalan söylemek zorunda kalacağını öngörmemiştir, ya hazırlıklı olsa bile beklemediği bir soruyla karşılaşmıştır, yahut da gerginlikten dili dolaşmıştır.

Sözsüz iletişim araştırmaları insanların duygularını gizlemekte pek de usta olmadıklarını gösteriyor. Araştırmaların gösterdiği bir başka gerçek de, insanların duyguların anlamını yorumlamakta sandıkları kadar usta olmadıkları. Beden dili yorumları birçok durumda yanlış izlenim yaratabilir. Kişiyi ne kadar iyi tanırsak, o andaki durumunu ne kadar iyi anlayabilirsek, ortamı ve diğer kişileri ne kadar dikkate alırsak, kısaca ilişkiyi ne kadar doğru yorumlarsak, beden dilini o kadar isabetli çözebiliriz.

 

Kaynak:

Morgan, N. “The Truth Behind the Smile and Other Myths,” Harvard Management Communication Letter, Vol. 5, No. 8, August

Aşkınız karşılıklı mı?

AŞIK KADIN
Gözlerinizin içine derin bir ilgiyle bakar ve bu arada göz bebekleri büyür. Yanınızda veya çevrenizdeyken yüzü kızarır. Ses tonunu, sizin ses tonunuza uydurmak için yükseltir ve alçaltır. Size doğrudan değil ama başını eğerek yandan bir bakış fırlatır, böylece utangaç ve çekingen olduğu mesajını iletir. Konuşurken eli sık sık çenesine gider, yanaklarına dokunur.

Avuç içlerini size doğru açık tutar. Güldüğünüz şeylere o da sizinle birlikte, aynı anda güler. İlk gördüğü anda sizden etkilenmişse, kaşlarını kısa bir süre için kaldırıp indirmiş, bunu da gizli bir gülümseme takip etmiştir. Kalabalık bir ortamda sadece sizinle konuşur ve dikkatini sizin üzerinizde yoğunlaştırır.

Konuşma hızını sizinkine uydurur. Bilekler kan damarlarının yoğun olarak geçtiği çok hassas ve duyarlı bölgelerdir. Konuşurken bileklerine dokunur. Kadının sevdiği erkekle konuşurken bileklerine dokunması, karşısındaki erkeğe 'sana güveniyorum' mesajını iletir. Sizinle konuşurken bir dirseğini avucunun içine yerleştirirken, diğer elini havada tutar.

AŞIK ERKEK
Bakışlarınızı yakalamaya çalışır. Göz kontağı kurar, ardından gözlerini kaçırır ve sonra tekrar sizin tarafınıza bakar. Konuşurken kolunuza ya da omzunuza dokunur, ancak bunu arkadaşlık samimiyeti içinde yaptığını göstermeye çalışır. Sık sık saçlarını düzeltir. Biraz daha kasılarak yürür ve kaslarını gerer. Sizin sesinizi duyacak kadar alçak sesle konuşur, bu sizi kendi alanına davet etmesi ve sohbeti ikinize özel, size ait bir faaliyet haline getirir. Konuşurken size doğru eğilir. Eli sık sık çenesine gider. Başparmağını kemerine geçirir. Avuç içleri arasında bardağı ya da kalemi gezdirir. Size bakarak konuşurken gözlerini kısar.

UTANGAÇ AŞIK ERKEK
Bakışlarını üzerinizden ayırmaz; ancak yakalamaya çalıştığınızda, onu diğer tarafa bakar bulursunuz. Size baktığını hissedersiniz ama onu bakarken yakalamanız zor olacaktır. Sizin hakkın da başkalarından bilgi edinir. Herkesle konuşur fakat çevrenizdeyken suspus olur. Pek çok yerde onunla çarpışırsınız. Odanın uzak bir yerinden size bakış fırlatır; ancak yanına yaklaşırsanız bu kez bakmayacaktır. Onunla konuştuğunda kızarır.Gözbebekleri büyüyor: Araştırmalara göre, baktığımız şey dikkatimizi çektiğinde, bize heyecan verdiğinde gözbebeğimiz genişliyor.

Dolayısıyla, size bakarken sevdiğiniz kişinin göz bebeklerinde büyüme görüyorsanız, bu, sevginizin karşılıksız olmadığının alameti.

Onun davrandığı gibi davranırız: İnsanlar aşık oldukları kişiyle benzer şekilde durmaya ve davranmaya yöneliyor. Aynı hızda yürümeye, benzer süratle yemek yemeye, onun konuştuğu gibi konuşmaya çalışmak, aşıkların fark etmeden de olsa dahil oldukları davranış biçimleri.

Gülümseme: Psikologlar ve vücut dili uzmanları gülümsemenin evrensel etkisinin altını çiziyorlar. 'Burada, seninle olmaktan çok mutluyum!' ifadesinde bir gülüş pek çok şey anlatıyor. Ancak gerçek gülümseyişi sahtesinden ayırt etmek gerekiyor. Gülümseme, yüzde meydana gelen küçük bir değişiklikle başlıyor ve ardından tüm yüze yayılan, dışa dönük, açık, samimi bir ifadeye bürünüyorsa gerçek gülümse olarak tanımlanıyor.

Kendi kendine dokunma: Herhangi bir kararsızlık veya tedirginlik yaşayan insanlar kollarını vücutlarının etrafına sarıyor, yani kendilerini kucaklıyorlar. Benzer şekilde, karşı taraftan bir romantik, aşka dair bir işaret alan aşık, genellikle koluna, bacağına, kulağına dokunma ihtiyacı funduszeue.info bir beden dili okuyucusu, aşık olan birinin sevdasını, gözlerin, ellerin, parmakların hareketlerine bakarak birkaç saniye içinde çözüveriyor. Eller ayaklara dolanıyor, iştah korkup kaçıyor, uykular sır olup gidiyor

Aşkın beden dili, sevgisinin karşılığı olup olmadığını merak eden, küçük bir söze bel bağlayan pek çokları için biçilmiş kaftanAşk hiç sönmeyecek bir ateş gibi insanlığın orta yerinde yanmış keyfine bakıyor. Gelip de bana takılacak var mı, dercesine ama günümüz aşkları da yalan olmuş durumda. Yine de kalanlar adına, sevebilenler adına aşk yazılmaya, yaşatılmaya devam ediyor.

HER YERDE AYNI
Aşığın davranışlarında gözlemlenen değişikliklerin kökeninde fizyolojik süreçler belirleyici rol oynuyor. Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden Dr. Sabri Derman'a göre aşk mevzu bahis olunca ırk, din, kültür farklılıkları ortadan kalkıyor. Aşıkların beyinlerinde benzer fonksiyonlar meydana geliyor ve dolayısıyla dünyanın her köşesinde aşıklar aynı davranış biçimlerine bürünüyorlar. Bulunduğunda karşı konulmaz bir neşe, haz ve mutluluk veren aşk, yemek, içmek gibi doğal ve yaşamsal bir dürtü.

BEYİN ELE VERİYOR
Aşka yakalanan insanların Fonksiyonel Magnetik Rezonans Tomografisi ile Görüntüleme teknolojileriyle (FMRI) çekilen beyin fotoğraflarına göre, beynin çeşitli bölgelerinde belirgin değişiklikler olduğunu ifade eden Sabri Derman, ilişkiler yerine oturdukça gözlenen değişikliklerin farklı alanlara kaydığını söylüyor. Aşk ateşi közlenip yerini sevgi ve güvene bırakınca, uzun süreli beraberliklerde beynin bambaşka bölgeleri baskın rol oynuyor.

2 YAŞINDA SEÇİYORUZ
Aşık olacağınız insanın fiziksel ve kişisel özellikleri yaşları arasında belirlenerek, birer data veya done olarak kodlanıp istifleniyor beyninize. Sonra bu özelliklere sahip insanla karşılaştığınızda otomatik olarak bir yöneliş gerçekleşiyor.

Bugün

Aşık Erkeğin Bakışları

Erkeğin aşık olduğunu ele veren ilk ipucu bakışlarıdır.Özellikle ilk görüşte aşık olan yada ilk görüşte hoşlandığı bayana bakış şekli çok farklıdır ve bunu bilinçli bir şekilde yapmaz.Şimdi sizlere aşık olan erkeğin yada bir bayandan hoşlanan erkeğin bakışlarının nasıl olduğunu ve kendisini nasıl ele verdiğini açıklayacağız.

Aşık erkek sevdiğinin kadının bakışlarınızı yakalamaya çalışır.Aşık olduğu kadın ile göz göze geldikten sonra gözlerini kaçırır ve bir kaç saniye sonra tekrar kadına funduszeue.info yaparak sevdiği kadının tepkisi ölçmeye çalışıfunduszeue.info bakışlarımdan etkilendi mi, bişeyler ima edebildim mi, bakışlarımın farkında mı gibi düşüncelerle sürekli sevdiği kadınla göz kontağı kurmaya çalışır.

Bir Erkeğin Sevdiğini Anlamak İçin Aşk Testi

Sevdiği kadınla konuşurken gözlerini kısarak konuşur ve gözlerinin içi güfunduszeue.infoı zamanda bu bakışlarında biraz utangaçlık vardır.

Size bakan erkeğin bakışlarını yakaladığınız vakit utangaçlaşarak hemen bakışlarını kaçırıfunduszeue.info baktığını hissedersiniz ama erkek henüz erken olduğunu ve anlamanızı istemiyorsa onu bakarken yakalamanız zor olacaktır. Sizin hakkın da başkalarından bilgi edinir.

Aşık olan erkek sizin yanınızdayken konuşmaz ama başkalarının yanında konuşur. Uzaktan size bakar ama yaklaşınca gözlerini kaçırır. Sizinle konuştuğunda yüzü kızarır ve gözleri büyür.

Bilimsel Araştırma

İl görüşte aşık olan erkekler yapılan bir araştırmaya göre kadına saniye kadar bakıyor. Yani bir erkeğin ilk görüşte aşık olduğunu anlamak için ilk görüşte saniye kadar gözlerini ayırmadan kadına bakması gerekiyor.

Eğer bir erkek ilk karşılaşmada bu süreden daha fazla gözlerini kadından alamıyorsa ilgisinin daha yoğun olduğunu anlamak gerekiyor. Tam aksine ilk görüşte bir kadına bakma süresi 4 saniyenin altında ise o kadından fazla etkilenmemiş demektir.

Peki kadınlarda durum nasıl? Kadın ise ilk gördükleri erkekten hoşlansınlar yada hoşlanmasında bakış süreleri değişmiyor. Yani kadınların bakış süresine bakarak erkeklerden hoşlandıkları yada hoşlanmadıkları sonucuna varmak mümkün olmuyor.

Erkeklerin Bakışları ve Anlamları

Büyülenmiş Gibi Bakıyorsa

Size bakarken hayatta gördüğü en güzel şeye bakar gibi baygın baygın bakıyorsa bilin ki onu büyülemişsiniz. Eğer size bakarken hafifçe başını da eğiyorsa emin olabilirsiniz. Bu durumda sevdiği kadın ne isterse yapacaktır.

Siz Ne Yapmalısınız?

Bu bakışların tadını çıkarın. Ona dokunarak bedensel temas da sağlayabilirsiniz. Ve siz siz olun bu gibi durumlarda fazla konuşmamaya çalışın. Hele hele alakasız konular hiç konuşmayın.

Mesafeli Durmak İstiyordur

Bir erkek mesafeli durmak istiyorsa başını sağa veya sola çevirip sizinle profilden konuşur. Yani sohbet modunda olmadığını gösterir. Bunun nedeni hassas bir konunun açılması yada rahatsız olduğu bir konunun konuşulması olarak yorumlanabilir.

Siz Ne Yapmalısınız?

Sizinle alakalı olmasa da erkeği rahatsız eden bir şeylerin olduğu kesin. Bu durumda erkek yalnız kalmak istiyordur. Bu durumda erkeğin üzerine gitmek yada yardım etmeye çalışmanız onun canını daha çok sıkar. Yapacağınız en iyi şey onu kendi haline bırakıp, düşünmek için zaman tanımanızdır.

Eğer durumunun değiştiğini farkederseniz sorunun ne olduğunu sorabilirsiniz. Eğer anlatmak istemiyorsa kesinlikle anlatması için zorlamayın.

Bir Erkeğin Soyunmak İstediğini Anlama

Bir yerlere gittiğinizde sizinle göz göze gelince gözlerini yumarak hafif uykulu bir şekilde size bakıyorsa, yatağa gitmek istiyor demektir. Yapılan araştırmalarda erkeklerin cinsel istek duydukları zamanlarda uykulu bir şekilde baktıkları tespit edilmiştir.

Siz Ne Yapmalısınız?

Bu durumda yapmanız gereken onu daha fazla heyecanlandırmaktır. Yanına yanaşarak eve gidince ona neler yapacağınızı fısıldamaktır. Bu bekleyiş onu daha fazla sabırsızlandıracaktır.

Size Söylemek İstediği Bir Şey Var

Sizinle konuşurken ara ara ağzını açıp kapatıyorsa yada dudaklarını büküyorsa bilin ki sizinle konuşmak istediği bir şey vardır. Ancak size söylemeye cesaret edemiyordur. Çünkü birisine bir şeyler söylemek isteyince beyin dudaklara sinyal gönderir, bu da dudakların oynamasına neden olur.

Siz Ne Yapmalısınız?

Onu konuşmak için zorlarsanız geri adım atar. Bu yüzden ona zaman tanımalı ve düşüncelerini toparlamasına izin vermelisiniz. Onu konuşması için cesaretlendirebiliyorsanız yapın ancak bunu yapamıyorsanız konu değiştirin ve rahatlamasını sağlayın. Kendini hazır hissettiğinde sizinle konuşacaktır.

Bir Şeyler Sakladığını Gösteren Bakışlar

Konuşurken sık sık dilini veya duraklıyorsa bilin ki kendi kendine sansür uyguluyor. Yani sizden bir şeyler saklıyor. Bunu yapan insanlar bir refleks olarak yaparlar. Yani ağzından bir şey kaçırmamak için aşırı dikkat ederler.

Siz Ne Yapmalısınız?

Onun ağzından laf almak için acele etmeyin. Belki de size sürpriz yapacak da  onu gizliyordur. Yada gerçekten de sizi ilgilendirmeyen bir konuyu size söylemek istemiyordur. Nasıl olsa bunu farkedersiniz. Eğer sizinle alakalı olduğuna kesin kanaat getirirseniz konuşması için sıkıştırabilirsiniz.

İlişkiden Emin Olmadığını Anlama

Eğer bir erkek size bakarken dudaklarını içe doğru yuvarlıyorsa ilişkiniz konusunda endişeler yaşıyor demektir. Bu ruh hali dudaklara yansıdığı için içinde kopan fırtınalar da dudaklarından okunuyor.

Siz Ne Yapmalısınız?

Onu konuşturduğunuzda bir dram veya son ile karşılaşmayacağınızdan emin olun. Onu rahatlatın ve konuştuğu zamanda onunda medeni bir şekilde konuşacağınızdan emin olmasını sağlayın. Yada kendi rahatsız olduğunuz şeyleri örnek vererek onun lafa girmesini sağlayın.

Aşık erkek gözlerini kaçırır mı?

Bir Erkek Gözlerini Kaçırmadan Bakıyorsa </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.