izmir migren botoksu / Migren Tedavisinde Kişiye Özel Yaklaşım - Medicana Sağlık Grubu

Izmir Migren Botoksu

izmir migren botoksu

Migren Tedavisinde Kişiye &#;zel Yaklaşım

Migren Tedavisinde Kişiye &#;zel Yaklaşım

Medicana International Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Songül Turgut migreni "Yetişkinlerde işgücü kaybına yol açan ve sık görülen ancak tedavisi mümkün kronik nörolojik bir hastalık olarak" olarak tanımladı. Hormonların aktif olduğu genç kadınlarda erkeklere göre üç kat daha fazla görüldüğünü vurgulayan Dr. Turgut "Migren baş ağırsı tek taraflı, şakalarda zonklayıcı ve keskin karakterli olabilir. Migrenin bu yapısından dolayı ağrı sürecinde huzursuzluk, gözde ışık uçuşmaları sonrasında dikkat eksikliği, tansiyon düşüklüğü ve yorgunluğa sebep olabilir." dedi.

Migren Ataklarınızda Tedavi ve Koruyucu Yöntemler

Medicana International Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Songül Turgut , günümüzde migren tedavisi için atak tedavisi ve koruyucu tedavi olmak üzere iki klasik  yöntem bulduğunu açıkladı. Dr. Turgut, Atak Tedavisini Atak sayısının ayda kez olduğu durumlarda kullanılan ağrı kesici türü ilaçların kullanıldığı bir tedavi şekli ve koruyucu tedaviyi ise önleyici ilaçlar ile baş ağrısının sıklığını ve şiddetini azaltılması için kullanılan tedavi şekli olduğunu açıkladı.

Migren Tedavisinde Tamamlayıcı Tedaviler Uygulanabilir

Günlük yaşamı etkileyen bu hastalığın son zamanlarda tedavisi için botoks, nöralterepi ve akupunktur gibi tamamlayıcı tedavi yöntemlerin de uyguladığını belirten Dr. Turgut, bu tamamlayıcı yöntemler arasında nöralterapinin en akılcı yaklaşımı olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti "Nöralterapi yönteminde tedavi semptomik değil nedene yöneliktir. Burada amaç, kişiye özel durumları tespit ederek migreni nedenini bulmak ve o nedeni tedavi etmektir. Baş ağrıları, migren, bel-boyun-sırt ağrıları başta olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde yıllardır tek başına ya da diğer yöntemlerle birlikte kullanılmaktadır. Batı tıbbının uzun yıllardır kullandığı bir teknik olup, lokal anestezik madde enjekte edilerek uygulanır. Hastaya 72 saat aralıklarla ortalama 3 seans uygulanır. Bu tedavinin başarı oranı oldukça yüksektir. Nöralterapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her hastaya uygulanabilir. Çok düşük lokal anestezik içerir, iz bırakmaz, ağrılı değildir (sadece enjeksiyon sırasında ağrı hissedilebilir). Hastanın yaşam koşulları ve tedaviye alınan cevap önemlidir. Her hastada hastanın değerlendirmesini takiben kişiye özel planlama yapılır." dedi.

Nöralterapinin Akupunkturdan Farkı “Tedavi Yöntemi”

Nöralterapi ile akupuntur tedavisi arasındaki farkları açıklatan Dr. Turgut, “Akupunktur da tamamlayıcı tıbbın bir parçasıdır ve vücutta belli noktalara uygulanır. Ancak nöralterapi Batı (Almanya), akupunktur ise Doğu (Uzak Doğu) tıbbı çıkışlıdır ve vücutta tedavinin uygulandığı noktalar, alanlar farklılık gösterir. Akapunturda etki belli noktaların iğne batırılması ile sağlanır, nöralterapide ise modern tıbbın ait yöntemlerde bulunmaktadır. Son yüzyılda Almanların bulduğu bu tedavi yaygın kullanıma sahiptir. Ülkemizde son yıldır kullanılmaktadır.

Migren Tedavisinde Botoks

Migren tedavisine botoskun etki mekanizmasının, nöralterapi ve akupunturdan çok farklı olduğunu açıklayan Dr. Turgut, “Botoks, kronik migrenli kişilerde sinir uçlarından salınarak ağrıyı başlatan kimyasal ileticileri bloke etmektedir. Bu kimyasal ileticilerin salınımının önlenmesi sonucunda, cilt altındaki sinir uçlarından sinir sistemine ulaşan bir ağrı olamamakta ve ağrı beyne ulaşmadan kontrol edilmektedir. Her bir tedavi yöntemi kişiye özeldir ve bu yöntemlerden her biri farklı özellikler barındırmaktadır ” dedi.

Yüksel Güven Yorgun Özel Muayenehanesi

Zafer Mh. Fen Sok. No/1

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Uzm. Dr. Turan Poyraz Kliniği

Mimar Sinan Mh. Sk. Hidayet Hanım Apt. No:4 Daire:3

Özel Medifema Hastanesi

Mustafa Kemal Paşa, Kocatepe Cd. No:1, Torbalı/İzmir

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Uzm. Dr. Melek Karaçam Özel Muayenehanesi

Kültür Mah. İtalya Sok. Şeyhiman Hanım No/1 Daire: 2

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Fikret Bademkıran Özel Muayenehanesi

Lider Centrio İş Merkezi Mansuroğlu Mh. İslam Kerimov Cad. /1 Sk. No: 4 B Blok Kat: 3 Daire: 28

Uzm. Dr. Gökhan Gürel Muayenehanesi

Kahramanlar mah. sok. No:7 Daire

Haritada Gör

Özel Atasağlık Hastanesi

Kazımdirik Mah. Sk. No:1

Haritada Gör

Özel Karakaş Hastanesi

SOKAK NO 26 PK.

Haritada Gör

Sağlık Bakanlığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Sitesi, Basın Sitesi, Karabağlar/İzmir

Haritada Gör

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi

No: , Yenişehir, Gaziler Cd., Yenişehir/Konak/İzmir

Haritada Gör

T.c. Sağ. Bak. İzmirgüney Bölg. Kamu Hast. Birliği Sağlık Bilimleri Üni. Bozyaka Eğfunduszeue.infoşfunduszeue.info

Haritada Gör

İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi

Anafartalar Mahalesi, Saraçoğlu Cd. No, Ödemiş/İzmir

Haritada Gör

Sağlık Bakanlığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Sitesi, Basın Sitesi, Karabağlar/İzmir

Haritada Gör

İzmir Menemen Devlet Hastanesi

Yahşelli Köyü, Köyiçi/Menemen/İzmir

Haritada Gör

Sağlık Bakanlığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Sitesi, Basın Sitesi, Karabağlar/İzmir

Haritada Gör

Eskışehır Yunus Emre Devlet Hastanesı(S)

Uluönder, Yunus Emre Devlet Hst., Tepebaşı/Eskişehir

Haritada Gör

Migren Botoksu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilgi Talep Formu

 

Migren yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen ve giderek daha fazla kişi tarafından yaşanan şiddetli baş ağrılarına sebep olan bir rahatsızlıktır. Günümüzde bu problemle başa çıkmak ve migren ataklarını hafifletmek ya da önlemek için pek çok yöntem uygulanır. Migren botoksu da bu uygulamalardan biridir.

Migren Botoksu Nedir?

“Migren botoksu nedir? Migren botoksu, gerçekten işe yarıyor mu?” sorusu konu hakkında merak edilenler arasında. Migren botoksu temel olarak migren ağrılarını önlemeye yönelik olarak kullanılan ve botulinum toksini adı verilen maddeyi içeren bir enjeksiyon tedavisidir. Botulinum toksini özellikle kasların hareketini kısıtlayarak migren ağrısının hissedilme şiddetini azaltan ve bazen tamamen ortadan kaldıran etkili bir maddedir. Uygulama genellikle baş, boyun ve omuz bölgelerine yapılmakla birlikte hastaların ihtiyaçları doğrultusunda farklı alanlara da uygulanabilir.

Migren botoksu tedavisi deneyimli uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Çünkü doğru noktalara yapılan enjeksiyonlar ile daha etkili ve kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Aynı zamanda tedavi sürecinde bazı noktalara dikkat edilmelidir. Öncelikle bu tedaviye başlamadan önce hasta ile doktor arasında detaylı bir değerlendirme süreci gerçekleştirilmelidir. Bu süreçte hastanın migren atağı geçmişi, ağrı şiddeti ve sıklığı gibi etkenler göz önünde bulundurularak en uygun tedavi planı belirlenir.

Migren botoksu uygulamasının ardından genellikle hafif bir iyileşme süreci yaşanır. İlk seansın ardından migren ağrısı azalmaya başlar ve düzenli olarak yapılan uygulamalar sonucunda daha uzun vadeli rahatlama sağlanır. Migren botoksu doğru şekilde uygulandığında oldukça etkili bir tedavi yöntemi olarak kabul edilirken olumsuz yan etkilerin görülme riski de minimal düzeydedir. Ancak vücut yapısı herkeste farklı olduğundan tedaviden alınacak sonuçlar da kişiden kişiye değişebilir.

Migren Botoksu Nasıl Yapılır?

“Migren botoksu nasıl yapılır?” sorusu da merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir: Migren botoksu uygulaması uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilir ve işlem sırasında hastanın rahatlığı ön planda tutulur. İşlem öncesinde hastaya gerekli bilgilendirme yapılarak süreç hakkında detaylı bilgi verilir. Böylece hastalar migren botoksu işlemine daha güvenli ve bilinçli bir şekilde başlar. Öncelikle hastanın cildi temizlenir ve dezenfekte edilir. Daha sonra belirlenen noktalara ince uçlu iğneler ile botoks enjekte edilir. Uygulama genellikle alın, şakak, ense ve burun çevresine yapılır. Ancak bu bölgeler kişiye göre değişebilir. İşlem sırasında kullanılan iğneler oldukça ince olduğu için ağrı hissi minimum düzeyde yaşanır.

Migren botoksu işlemi yaklaşık olarak dakika sürer ve bu süre zarfında hastalar herhangi bir anestezi ihtiyacı duymaz. İşlem sonrasında hastalar günlük yaşantılarına hemen dönebilir ve ciddi bir iyileşme sürecine gerek kalmaz. Ancak ilk günlerde yapılan bölgede hafif kızarıklık veya şişlik görülebilir ve bu durum geçicidir, kısa sürede geçecektir. Migren botoksu işleminin etkisi genellikle gün içinde hissedilmeye başlar ve etki süresi yaklaşık olarak ay arasında değişebilir. Bu süre zarfında migren atakları azalma göstererek kişinin yaşam kalitesi artar. Uygulamanın tekrarı doktor kontrolünde ve hastanın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilebilir.

Migren Botoksu Hangi Bölgelere Yapılır?

Migren botoksu uygulaması özellikle kronik migren hastalarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Peki migren botoksu nerelere yapılır? Öncelikle migren botoksu hastaların şikayetlerine ve ağrı bölgelerine göre belirlenen kritik noktalara enjekte edilir. Genellikle bu bölgeler alın, şakaklar, ense ve boyun çevresinde bulunan kaslardır. Bu alanlara yapılan botoks enjeksiyonları sayesinde migren ataklarını tetikleyen sinir sinyalleri engellenmekte ve sonuç olarak ağrıların azalması sağlanır.

Alın bölgesinde genellikle 5 farklı noktaya botoks enjekte edilirken şakaklarda ise her iki tarafta 3'er nokta tercih edilir. Ense ve boyun bölgesine gelindiğinde ise her iki taraftaki kas gruplarına toplamda 5'er adet enjeksiyon yapılması gerekir. Migren botoksu uygulamasının başarısı doğru bölgelere yapılan enjeksiyonlarla büyük oranda artar. Bu nedenle işlemi gerçekleştirecek uzman doktorun deneyimli ve yetkin olması oldukça önemlidir. Migren botoksu günümüzde kronik migren hastaları için etkili sonuçlar elde edilmesini sağlayan tedavi yöntemidir. Fakat unutulmamalıdır ki her hasta için uygun olan bölgeler ve enjeksiyon miktarları farklılık gösterebilir. Bu nedenle öncelikle detaylı bir muayene süreci gerçekleştirilmeli ve ardından uygun bölgelere enjeksiyonlar yapılmalıdır. Böylece hastaların yaşam kalitesi artırılabilir ve migren ağrıları kontrol altına alınabilir.

Migren Botoksu Faydaları Nelerdir?

Migren botoksu migren hastalarının yaşadığı ağrıları ve rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olan etkili bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemin sağladığı faydalar sayesinde migren sorunu yaşayan kişiler migren botoksu sonrası hayat kalitelerini önemli ölçüde artırabilir. Migren botoksu faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Migren botoksu uygulamasının en belirgin faydası şüphesiz migren ataklarının sıklığını ve şiddetini azaltmasıdır. Yapılan araştırmalar migren ağrısı ataklarının daha seyrek ve daha hafif olduğunu göstermektedir. Bu nedenle migren atağı sırasında kullanılan ilaçların dozunda da azalma sağlayarak hastaların daha az yan etki riskiyle karşılaşmasına olanak tanır.
  • Ayrıca bu tedavi yöntemi ile uygulanan botox kas gevşetici etkisi sayesinde kas spazmlarını ve gerilim tipi baş ağrılarını gidermede de oldukça etkilidir. Böylece hem migren ağrısı hem de diğer baş ağrısı tipleri üzerinde olumlu sonuçlar elde edilebilir.
  • Migren botoksu aynı zamanda stresin ve anksiyetenin yarattığı fiziksel etkilerin hafiflemesine de katkıda bulunur. Baş ve boyun bölgesindeki kas gerginliğinin azalması hastaların daha rahat bir yaşam sürdürmelerini sağlar. Bu durum da genel psikolojik durum üzerinde olumlu etkilere yol açar.

Migren Botoksu Hangi Hastalar İçin Uygundur?

Migren botoksu son yıllarda oldukça popüler bir migren tedavisi olarak karşımıza çıkar. Migren botoksu yaptıranlar genellikle yoğun baş ağrısı şikâyeti yaşayan kişilerdir. Bu tedavi özellikle kronik migren hastalarına yöneliktir ve genellikle geleneksel ilaç tedavilerine yanıt vermeyen veya bu tedavilere uyum sağlayamayan hastalara uygulanır. Kronik migren ayda 15 gün veya daha fazla baş ağrısı yaşayan ve bunların en az 8'inin migren tipi baş ağrısı olduğu durumu ifade eder.

Migren botoksu hamilelik döneminde olan ya da emziren kadınlar için tavsiye edilmez. Bunun nedeni botoks maddesinin anne sütüne geçip geçmediği konusunda yeterli veri bulunmamasıdır. Ayrıca hamilelik dönemi boyunca hormonal değişimler nedeniyle migren ataklarındaki değişiklikler göz önünde bulundurulmalıdır.

Bir diğer önemli nokta ise migren botoksu alerjik reaksiyonlara yol açabilecek kişiler için uygun değildir. Nadiren de olsa bazı hastalar botoks içeriğindeki proteinlere karşı duyarlılık gösterebilir ve bu durum ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Ayrıca migren botoksu uygulanacak hastaların daha önce başka bir botoks tedavisi alıp almadığı da dikkate alınmalıdır. Eğer hasta daha önce botoks tedavisi almış ve olumsuz yan etkiler yaşamışsa migren botoksu da uygun olmayabilir.

Migren Botoksu Ücreti Nedir?

Migren botoksu fiyatları birçok faktör özelinde farklılık gösterir. Bu faktörler arasında uygulama yapılacak olan bölge sayısı, klinik ve doktorun deneyimi gibi unsurlar bulunur. Migren botoksunun fiyatını etkileyen önemli faktörlerden biri tedavi sıklığıdır. Migren şikâyetleri olan hastalar için önerilen botoks uygulaması genellikle 3 ile 6 ay aralıklarla gerçekleştirilir. Dolayısıyla tedavi sürecinin uzunluğu ve tekrarlanma sıklığı toplam maliyet üzerinde etkili olur.

Bunun yanı sıra migren botoksu yaptırmayı düşünen kişilerin başvurdukları klinik ve doktorlar da ücretlerde farklılık yaratır. Deneyimli ve alanında uzman doktorlar tarafından yapılan işlemler ile daha uygun fiyatlı ama tecrübesiz doktorların gerçekleştirdiği uygulamalar arasında kalite ve güvenilirlik açısından önemli farklar olabilir. Ayrıca migren botoksu uygulamasının yapılacağı bölgelerin sayısı da ücreti etkileyen bir diğer faktördür. Baş ağrısının yoğun olduğu ve tetik noktaların daha fazla olduğu hastalarda daha geniş bir alanda botoks uygulaması gerekebilir ve bu durum da maliyeti artırabilir.

Sonuç olarak migren botoksu ücreti yukarıda belirttiğimiz faktörler göz önünde bulundurularak belirlenen bir değerdir. Dolayısıyla net bir fiyat aralığı vermek zor olsa da en doğru bilgiyi elde etmek için başvuracağınız klinik ve doktorlarla görüşerek detaylı bilgi almanız tavsiye edilir.

Eğer siz de migren ağrılarından kurtulmak ve yaşam kalitenizi yükseltmek istiyorsanız bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan migren botoksu ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası