airties internet şifresi öğrenme / Airties Modem WiFi Şifre Değiştirme | 192.168.2.1

Airties Internet Şifresi Öğrenme

airties internet şifresi öğrenme

Airties Web Arayüzden Kablolu Kablosuz Modem Şifresi Değiştirme

TTnet Airties tüm kablolu ve kablosuz modellerin web arayüzden modem şifresini unuttuysanız veya hatırlamıyorsanız, rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek değiştirin.

TTnet Airties tüm modellerin web arayüzden modem şifresi değiştirme:

Airties modem web arayüze girmek için web tarayıcınıza 192.168.2.1yazdıktan sonra enter tuşuna basın. Modem mağazadan veya başka bir yerden alınmış ve daha önce hiç modem şifresi değiştirilmemiş ise tamam tuşuna basarak admin alanına girin. Modem TTnet üzerinden alınmış ise modeme kullanıcı adı ve şifre tanımlı olması gerekir.

Varsayılan olarak; Kullanıcı adı:adminŞifre:ttnetyazarak giriş yapın.
Airties modem arayüze giriş yaptıktıktan sonra şifre değiştirme işlemini resimde görüldüğü şekilde yapın.


Airties modeme ilk defa giriş yapıyorsanız sizi şifre belirleme alanına yönlendirecektir. Mevcut şifre bölümünü boş bırakarak Yeni şifreve şifreyi onaylabölümlerine belirlediğiniz şifreyi girdikten sonra kaydet deyin. Bu şekilde Airties web arayüzden modem şifresi değiştirilmektedir.

Airties modem şifrsini unuttuysanız, fabrika ayarlarına dönmek (reset atamak) için modeminizin arka yüzünde bulunan ince bir delik bulunmaktadır. Buraya 10 saniye boyunca sert bir metal toplu inede olabilir basılı tutun modem fabrikaayarlarına geri dönecektir. Bazı modemlerde küçük bir düğme bulunur bunada aynı şekilde 10 saniye basılı tutun bırakın.

Airties modem kablosuz şifresi değiştirme:
Airties modem kablosuz şifresi değiştirmek için modeminizi Eternet (LAN)kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. Ardından yukarıdaki işlemlerin aynılarını yaparak "Kablosuz" ana menüsü altında "Kablosuz ağ ayarları" ekranını açın.

Kablosuz ağ adı (SSID) alanında yazılı ismi silin, Türkçe karakterler ve boşluk içermeyen karakterler girin. Güvenlik seçeneğinden WPA/WPA2'yi seçin, Parolaalanına Türkçe karakterler ve boşluk kullanmadan en az 8 karakter şifre girin kaydet butonuna basın.

Airties web arayüz den kablolu ve kablosuz modem şifresibu şekilde değiştirilmektedir.

Airties Kablosuz Modem WiFi Şifre Değiştirme

Airties marka kablosuz modeminizde şifre değiştirme işlemini yapamıyorsanız doğru yerdesiniz. Makaledeki adımları takip ederek kablosuz modeminizin şifresini rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Şifre değiştirme işlemini yapmadan önce modeminizin bağlantılarının tam olarak yapıldığından emin olunuz. Airties kablosuz modem wifi şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır?

Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına bir Ethernet (LAN) kablosu takınız. Bilgisayar kullanmıyorsanız ve Cep telefonunuzdan bağlantı yapacaksanız telefonunuzu hale hazırda kullandığınız şifre ile modeme bağlayınız.

Modeminizin kablosuz ağ ayarlarını yapılandırmak için sırası ile aşağıdaki adımları uygulayınız.

Airties Kablosuz Modem WiFi Şifre Değiştirme

  • Bilgisayarınızda yada telefonunuzda kullandığınız web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome vb.) çalıştırınız.
  • Web tarayıcınızın “Adres” kısmına cihazınızın Web arayüzünün varsayılan erişim adresi olan 192.168.2.1 IP adresini yazıp “Enter” a basınız.
  • Cihazınızın web ara yüzünün “GİRİŞ” ekranı gelecektir. Bu ekranda giriş için şifre isteyen bir iletişim kutusu göreceksiniz. Cihazınızın varsayılan olarak giriş şifresi yoktur. “Şifre” alanını boş bırakıp “Tamam” tuşuna basarak giriş yapabilirsiniz. Airties modem arayüz şifresi daha önceden değiştirildiyse bu durumda şifre ihtiyacınız olacaktır.

Eğer cihazınızı servis sağlayıcınızdan ( TTNET vb. ) edindiyseniz, giriş ekranında “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” soran bir ekran mevcut olabilir. Cihazın varsayılan kullanıcı adına “admin” şifre bölümüne “superonline” yazarak geçiş yapabilirsiniz. Servis sağlayıcınızın belirlediği kullanıcı adı ve şifre modeminizin arka kısmın bulunmaktadır. Eğer cihazın giriş şifresini daha önce değiştirdiyseniz ve bulamıyorsanızmodem arayüz şifresi öğrenme yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Kablosuz ağınızın ayarlarını yapmak için “KABLOSUZ” ana menüsüne tıklayınız.
  • “KABLOSUZ” ana menüsü altındaki “Kablosuz Ağ Ayarları” başlıklı ekranı açınız.
  • Açılan ekranda “Kablosuz Ağ Adı (SSID)” alanında yazılı ismi silerek, Türkçe karakter ve boşluk içermeyen yeni bir isim yazınız. (SSID değişikliği yapmak, sizi profil temizleme işlemi zahmetinden kurtaracaktır)

Uyarı: Cihazda yapacağınız “Kablosuz Ağ Adı (SSID)” ve “şifre” değişikliği sonrasında ağınızda bulunan tüm kablosuz bilgisayarlarınızı, yeni kablosuz ağ adınıza yeni şifrenizle bağlamanız gerekmektedir.

  • Güvenlik seçeneğinden WPA/WPA2’yi seçiniz. “Parola” alanına Türkçe karakter (ç,ö,ü,ı,ğ,ş) ve boşluk kullanmadan en az 8 en çok 63 karakterden oluşan , kolayca tahmin edilemeyecek ve unutmayacağınız şekilde bir parola girip Kaydet butonuna basınız.
  • Cihazınız ile kablosuz olarak bağlantı kuracak olan tüm cihazlarda aynı şifreyi girmeniz gerekmektedir.

Bağlantının Sağlanması

  1. Başlat’a tıklayınız Denetim Masası’na giriniz.
  2. Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne giriniz.
  3. Ekrandaki menüden Bir Ağa Bağlan sekmesine tıklayınız.
  4. Karşınıza çıkan pencereden modeminizin ismini bularak çift tıklayınız yada bağlan‘a basınız.
  5. Karşınıza gelen şifre kısmına modemde girdiğimiz şifrenizi giriniz ve bağlana basınız.
  6. Bağlantı başarı ile kurulursa seçeneklerde değişiklik yapmadan Kapat‘a basınız. Kısa bir süre modeminizin bilgisayarınıza IP ataması için ve Windows’un profil oluşturması için bekledikten sonra, artık sizde Güvenli Etkin Kablosuz Ağ sahibisiniz demektir.

Eğer bu ayarlardan sonra Internet bağlantınız yine de gerçekleşmezse, lütfen ADSL servis sağlayıcınıza danışınız.

Kablosuz modem şifre değiştirme makalemizden diğer markalara ait şifre değiştirme işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kaynak: http://www.airties.com.tr

Aylık kripto para çekilişlerine katılım sağlamak, yeni listelenecek kripto para incelemeleri ve sıcak gelişmelerden herkesten önce haberdar olmak için Twitter ve Telegram'dan bizi takip edebilirsiniz.

192.168.2.1 giriş Ip adresi ile Airties modem WiFi Şifresi Ve Modem Adı Nasıl Değiştirilir?

Kablosuz modemler satın alındığında varsayılan bir wifi şifresiyle gelir. Birçok internet kullanıcısı bu şifrenin varsayılan olarak kullanmaktadır. Ancak bazı durumlarda wifi şifresi değiştirme ihtiyacı duyulmaktadır. İnternet güvenliğinin tehlike altında olduğunun düşünülmesi, ya da şifre güncelleme ihtiyacına olduğu durumlar örnek olarak verilebilir.

  • Airties modeminizde şifre değiştirme işlemi için öncelikle modem arayüzüne giriş yapılması gerekmektedir. Arayüze giriş yapmamız için Airties modem arayüz IP’sini kullanmalıyız. Bu IP adresi 192.168.2.1 olarak belirlenmiştir.
  • İnternet tarayıcısından adres satırına http://192.168.2.1 IP adresi yazılarak modem arayüzüne erişim sağlanmaktadır.
  • Airties modem arayüzünde karşımıza giriş yapabilmemiz için şifre girişi çıkmaktadır. Şifre “boş” bırakılarak giriş tuşuna basılarak modem arayüze giriş yapılır. Olmaz ise şifre “ttnet” deneyiniz. Modem arayüz şifresini sistem içerisinden güncelleyerek bir sonraki arayüz girişini yeni tanımlanan şifre ile yapabilirsiniz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra ana menüde bulunan “Kablosuz” menüsü altındaki “Kablosuz Ağ Ayarları” menüsüne tıklanmalıdır.
  • Airties wifi şifre değiştirme için açılan ekrandan “kablosuz ağ adı” alanında bulunan varsayılan ağ adı silinerek sizin ağ adına vermek istediğiniz isim yazılır. Kablosuz ağ adı yazılırken Türkçe karakter, (ç,ö,ü,ı,ğ,ş) boşluk ve özel karakter kullanmadan yazılmalıdır.
  • Güvenlik seçeneği seçilerek WPA/WPA2 alanına parola şifre belirlenerek yazılmalıdır. Bu alanda şifreler Türkçe karakter, (ç,ö,ü,ı,ğ,ş) özel karakter ve boşluk kullanılmalıdır. Kablosuz wifi için kullanılan şifre en az 8 en fazla 63 karakterden oluşmalıdır.
  • Şifre değiştirme işlemi bittikten sonra modem otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Modem tekrardan aktif olduktan sonra yeni wifi şifresi ile modeme tekrardan bağlanabilirsiniz.

Yeni Wi-Fi Bağlantısı Kurma 2022

Airties modem wifi şifresi ara yüzünde değiştirildikten sonra interneti wifi üzerinden kullanan cihazların bağlantısı kopacaktır. Bu cihazların internet erişimi bağlamak için tekrardan ismini ve şifresini değiştirdiğimiz kablosuz internet noktasına bağlantı kurmalıyız.

Kablosuz internet bağlantısı için bilgisayarın ya da mobil cihazların kablosuz ağ bağlantıları ayarlarına giriş yapmalıyız. Kablosuz ağ ayarları sayfasında karşımızı gelen kablosuz ağlar içerisinde kendi kablosuz internet noktamızı seçerek yeni oluşturduğumuz şifre ile bağlantı kurmalıyız.

Bağlantı işleminden sonra kablosuz Airties modemin adını ve şifresini değiştirerek tekrardan bağlantı yapmış olduk.

Airties modem şifresi

Airties Modem Şifresi

Airties Modem Şifresi ve Arayüze Giriş Modem ip Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı adı : boş veya admin (her ikisinide deneyin modemden modeme değişik olabilir) Şifre: boş (modemi ttnetten aldıysanız şifre ttnet) veya turktelekom doping vodafone superonline Bilgisayarınızda bir tarayıcı ( İnternet Explorer , Firefox , Chrome , Safari , Opera vb.) açınız ve adres çubuğuna 192.168.2.1 adresini […]

Devamını Oku

AirTies Air 5443

AirTies markasının Air 5443  modem şifresi aşağıdaki gibidir. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. AirTies Air 5443  Hakkında Bilgileri Air 5443 ve sahip olduğu 802.11n teknolojisi ile 300 Mbps’ye varan hızlarda kablosuz veri taşıyın, video izleyin ve resimlerinizi İnternet’e yükleyin. Kablosuz 802.11b/g cihazlar ile geri dönük uyumlu olarak çalışabilen […]

Devamını Oku

AirTies AIR 5452 11N

AirTies markasının AIR 5452 11N  modem şifresi ve kullanıcı adına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. AirTies AIR 5452 11N  Özellikleri Çok İşlevli: 300Mbps kablosuz erişim noktası, ADSL2+ Modem, Firewall, Router, USB Tak&Paylaş. Medya Sunucusu “N-Hızlı” kablosuz iletişim: 802.11n standardına uygun 300 Mbps hızında kablosuz erişim noktası […]

Devamını Oku

AirTies Air 5050

AirTies markasının Air 5050  modem şifresi ve kullanıcı adı şu şekildedir. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. Air 5050 ADSL2+ 4 Port Modem Hakkında Bilgi Komple çözüm paketi: ADSL2+ modem, gelişmiş Router, Firewall, 4 Ethernet port ve 1 USB 2.0 Host portu Internet erişiminde ADSL2+ teknolojisi sayesinde 24 Mbps download […]

Devamını Oku

AirTies Air 5760

AirTies markasının Air 5760  modem şifresi ve kullanıcı adı şu şekildedir. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. Airties Air 5760 özelikleri 1600 Mbps 802.11ac ADSL/2+/VDSL2 Modem Yüksek Hızlı ADSL/VDSL Kablosuz Router Air5760, 1300Mbps hızında 802.11ac ve 2×2 802.11b/g/n standartlarına uygun çift band kablosuz modem Air5760 ADSL/VDSL/Fiber bağlantı, 1xGbit Ethernet […]

Devamını Oku

AirTies Air 5021

AirTies markasının Air 5021  modem şifresi şu şekildedir. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz.  AirTies Air 5021 Hakkında Bilgi Ve Teknik Özellikleri – Komple çözüm paketi: ADSL2+ modem, gelişmiş Router, Firewall, 1 Ethernet ve 1 USB portu. – Internet erişiminde ADSL2+ teknolojisi sayesinde 24 Mbps download ve 4Mbps upload hızına […]

Devamını Oku

AirTies Air 5453

AirTies markasının Air 5453  modem şifresini ve kullanıcı adını aşağıdan temin edebilirsiniz. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz.  AirTies Air 5453 özellikleri kablosuz Ağın Sınırlarını Arttırır: AirTouch sayesinde Mesh Network kurmak ve kablosuz ağı genişletmek mümkündür. AirTouch ile kablosuz ağınıza yeni Erişim Noktaları (Access Point) ekleyerek kablosuz ağın sınırlarını […]

Devamını Oku

AirTies AIR 5343

AirTies markasının AIR 5343  modem şifresini aşağıdan temin edebilirsiniz. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. AirTies AIR 5343 Genel Özellikleri Son sürat kablosuz baglanti ile duvarlari asmanin “N-Hizli” çözümü!   Air 5343 ve sahip olduğu 802.11n teknolojisi ile 150 Mbps’ye varan hızlarda kablosuz veri taşıyın, video izleyin ve resimlerinizi İnternet’e yükleyin. […]

Devamını Oku

AirTies Air 5650

AirTies markasının Air 5650  modem şifresine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş veya admin Şifre: Boş veya  1234  ttnet  turktelekom Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. AirTies Air 5650 özellikleri 300 Mbps 11N teknolojisi ile kablosuz ağ hızında, yüksek hız ve performans gerektiren uygulamalar sorunsuz bir şekilde çalışır. AirTies MESH Teknolojisi ile betonarme duvarlara takılmayın! Medya Dosyalarını Televizyondan […]

Devamını Oku

AirTies AIR 5341

AirTies markasının AIR 5341  modem şifresi aşağıda gördüğünüz gibidir. Giriş Adresi: 192.168.2.1 Kullanıcı Adı: Boş Şifre: Boş Lütfen ttnetten alınan modemlerde şifreyi ttnet olarak deneyiniz. AirTies AIR 5341 Hakkında Genel Bilgi En Gelişmiş Kablosuz Güvenlik Sağlar: AirTouch sayesinde en üst seviyede güvenlik ayarlarını yapmak için tek yapmanız gereken cihazın üzerinde bulunan “AirTouch” tuşuna basmak. AirTouch teknolojisi arka planda en […]

Devamını Oku

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir