imar barışı son gün ne zaman 2018 / İmar Ve Ruhsat Sorunu Çözümü İçin Rakamlar Belli Oldu! - Foto Galeri - funduszeue.info

Imar Barışı Son Gün Ne Zaman 2018

imar barışı son gün ne zaman 2018

İmar affı mı geliyor? İşte imar affı hakkında bilinmeyen son detaylar!

Gözler, yasal s&#;n&#;rlar d&#;&#;&#;nda yap&#;lm&#;&#; olan kaçak binalar&#;n aff&#;na yönelik düzenlemenin detaylar&#;na çevrildi. Peki, TBMM komisyonu kaçak yap&#;lar&#;n aff&#; hakk&#;nda ne söylüyor? Bakanl&#;&#;&#;n konuyla alakal&#; bir aç&#;klamas&#; var m&#;? &#;mar aff&#;na yönelik tüm detaylar&#; inceliyoruz.

&#;mar Aff&#; Nedir?

&#;mar aff&#; ya da imar bar&#;&#;&#;, gecekondu ve imar mevzuat&#;na uygun &#;ekilde in&#;a edilmeyen yap&#;lar&#;n mülkiyet sorunlar&#;n&#;n düzenlenmesini kapsar. &#;mar aff&#;, afet bölgelerinde bulunan riskli yap&#;lar&#;n düzenlenmesini amaçlar. Cumhuriyet döneminin farkl&#; zamanlar&#;nda imar düzenlemeleri yap&#;ld&#;.

&#;mar Aff&#; Hakk&#;nda Detaylar

Türkiye'de imar aff&#; ile alakal&#; düzenleme en son y&#;l&#;nda gerçekle&#;ti. 31 Aral&#;k tarihinden önce yap&#;lan ruhsats&#;z ya da ruhsata ayk&#;r&#; yap&#;lar&#;n çözüme kavu&#;mas&#; amac&#;yla &#;mar Bar&#;&#;&#; hayata geçirildi. Vatanda&#;lar&#;n Yap&#; Kay&#;t Belgesi alabilmesi için bedelin en az %25'inin yat&#;r&#;lmas&#; gerekiyordu. y&#;l&#;nda hayata geçirilen bu &#;mar Bar&#;&#;&#;'nda son ödeme tarihi 31 Aral&#;k olarak belirtilmi&#;ti. &#;mar aff&#;ndan yararlanamayan milyonlarca vatanda&#; &#;imdilerde yeni bir düzenleme bekliyor.

&#;mar Kanununda De&#;i&#;iklik Yap&#;lmas&#; Hakk&#;nda Kanun Teklifi

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Ba&#;kan&#; ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, ekim ay&#;nda TBMM'ye "&#;mar Kanununda De&#;i&#;iklik Yap&#;lmas&#; Hakk&#;nda Kanun Teklifi" ismiyle bir kanun teklifi sundu. Teklifin özeti &#;öyle:

"Teklif ile; ruhsats&#;z veya ruhsat ve eklerine ayk&#;r&#; yap&#;lar&#;n kay&#;t alt&#;na al&#;nmas&#; ve imar bar&#;&#;&#;n&#;n sa&#;lanmas&#; amac&#;yla Yap&#; Kay&#;t Belgesi ba&#;vurular&#; için daha önce belirlenmi&#; sürelerin uzat&#;lmas&#; ve daha önce bu sürelerden kaynakl&#; belgeleri iptal edilenler hakk&#;nda tesis edilen idari i&#;lemlerin ve para cezalar&#;n&#;n iptal edilmesi amaçlanmaktad&#;r."

&#;mar Aff&#; Y&#;l&#;nda Ç&#;k&#;yor Mu?

&#;lk imza sahibi Mustafa Destici olan ve BBP taraf&#;ndan sunulan kanun teklifi, henüz komisyondan ç&#;kmad&#;. Çevre, &#;ehircilik ve &#;klim De&#;i&#;ikli&#;i Bakan&#; Murat Kurum, en son y&#;l&#;nda herhangi bir imar bar&#;&#;&#; sürecinin söz konusu olmad&#;&#;&#;n&#; söylemi&#;ti. Yak&#;n zamanda bakanl&#;k taraf&#;ndan yeni bir aç&#;klama yap&#;lmad&#;.

Bu konularda ilginizi çekebilir

İmar barışı nedir, İmar barışıdan kimler nasıl yararlanır? İşte cevabı


Başbakan Yıldırım, "50 yıllık soruna çözüm getiriyoruz!" diyerek, 7 milyon iskansız konutta yaşayan vatandaşlara imar barışı müjdesini verdi.

Peki imar barışı nedir? Kimlerin imar barışına ihtiyacı var? İmar barışına nasıl başvurulur? İmar barışıyla ilgili kritik tarihler neler?

İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevabı;

İMAR BARIŞI NEDİR?

yılında getirilecek olan imar Barışı yılı öncesinde iskansız yapılan yapılarda yaşayan veya bu yapıların sahibi olan vatandaşların işine yarar. Çünkü iskanı olmayan apartman ve evlere elektirik,su ve doğalgaz bağlanırken büyük sorunlar yaşanıyor. İmar barışından sonra belirli miktar harç yatıran vatandaşlar iskanlarını alabilecekler ve iskanlarını aldıktan sonra elktirk, doğalgaz, su gibi alt yapı hizmetlerini talep ederken sorun yaşamayacaklar.

İMAR BARIŞI İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

  yılındaki imar barışıyla ilgili merak edilen bir diğer konu ise imar barışının ne zaman başlayacağı ve hangi tarihten önceki yapıları kapsayıp kapsamayacağı

Bu soruların cevabını da Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım, "İmar affı ile ilgili başvurular 8 Haziran itibariyle başlayacak, 31 Ekim'e kadar devam edecek" dedi. Böylece imar affının hangi tarihler arasında uygulanacağı da kesinleşmiş oldu. Öte yandan yılında çıkarılacak olan imar barışı yasası 31 Aralık tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor.

İMAR BARIŞIYLA İLGİLİ NEREYE BAŞVURULACAK?

İmar barışıyla ilgili bir diğer soru ise başvuruların nereye ve nasıl yapılacağıyla ilgili. Bunun cevabını da Çevre ve şehirclik Bakanı Mehmet Özhaseki verdi. Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Haseki, imar barışı işlemleriyle ilgili "Yapı kayıt işlemleri e-devletten yapılacak!" dedi.

İMAR BARIŞI NERELERİ KAPSAMIYOR?

İmar barışıyla ilgili merak edilen bir diğer soru ise "İmar barışı nereyi kapsıyor?" İstanbul Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi ile Tarihi Yarımada içindeki bazı alanlar imar barışı kapsamı dışında olacak.

İMAR BARIŞI İLE İLGİLİ SORULAR :

- İmar barışı hangi yapıları kapsar?
31 Aralık ’den önce yapılmış yapıları kapsar.

- Yapı kayıt belgesi nedir?
İmar barışı kapsamında değerlendirilmiş olan yapılar için oluşturulacak belgedir.

- Yapı kayıt belgesi, kalıcı imar hakkı sağlar mı?
Yapı kayıt belgesi imar açısından ekstra bir hak sağlamaz, müktesep oluşturmaz. Yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda, yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.

Yapı kayıt belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlatılabilecek mi?
Evet bağlanabilecek.

- İmar barışından önce alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları ne olacak?
Yıkım kararları ve idari para cezaları varsa iptal edilecek.

- Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?
Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar. Hazine’ye ait sosyal donatı için tahsisli arazilerdeki yapılar. sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesinde belirtilen istisnai alanlardaki yapılar faydalanamayacak.

İmar barışı kapsamında kat mülkiyetine geçiş olacak mı?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyen malikler, tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme (yüzde 3) yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

- Başvuru yapıldığı takdirde yapı kayıt belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek?
Bedelin 31 Aralık ’e kadar yatırılması gerekiyor.

Hazine taşınmazı üzerindeki yapıların durumu ne olacak?
Hazine taşınmazının sosyal donatı için tahsisli olması hali hariç olmak üzere bu yapılar da imar barışından faydalanabilecek. 

Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?
Yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli.

50 SORUNU ÇÖZECEK BİR KANUN

İşte Başbakan Yıldırım'ın imar barışıyla ilgili sözleri:

Bu konuda çok kapsamlı çok köklü aşağı yukarı son 50 yılın artık kangren olmuş sorununu kökten çözecek bir kanun tasarısıdır. Bu imar barışı nasıl işleyecek? Türkiye’de şu anda 25 milyon civarında bağımsız bina var. Fakat neredeyse yarısı kadarı maalesef geçmiş yıllarda, özellikle de bunun büyük kısmı yılından önce yapılmış, imarsız yapılmış. Başkasının mülküne yapılmış, hazine arazisine yapılmış, meraya yapılmış, mülkiyet sorunu var.

Bazıları da imar almış ama imara uygun yapmamış. İlaveler var, uygunsuzluklar var. Başka ne var? Bu yapıların tabi mülkiyet sorunu olduğu için arsa gözüküyor, tapusu yok. Tapuyu nasıl alacak? Hem arsa kendinin değil, yapı kullanım izni yok, bütün bu konulardan dolayı ne ortaya çıkıyor? Vatandaş su alamıyor, doğalgaz bağlatamıyor. Yapıyorsa da kaçak, yine suç işlemiş oluyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası